Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Δεν έχει σημασία μόνο το περιεχόμενο του μηνύματός μας αλλά και η μορφή του.

<< < (6/7) > >>

Harper:
Αμπελοφιλοσοφουμε ή μου φαινεται?

Αυτο που συζηταμε @DEnominator ειναι η αδιαφορια καποιων στη γλώσσα (που οπως λες υποδηλωνει αδιαφορια και σε άλλου τομεις-ωραια αλλα επικινδυνη υπεραπλουστευση) ή η ενιοτε προσβλητικη παρεμβαση ετερων συμφορουμιστων σε μια ενδεχομενως εκ παραδρομης λανθανουσα γλωσσα καποιων?

Για αυτο το δευτερο εχεις αποκρυσταλλωμενη θεση-άποψη ή θες απλά να το παιξουμε Μπαμπινιωτηδες?

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑμπελοφιλοσοφουμε ή μου φαινεται?

Αυτο που συζηταμε @DEnominator ειναι η αδιαφορια καποιων στη γλώσσα (που οπως λες υποδηλωνει αδιαφορια και σε άλλου τομεις-ωραια αλλα επικινδυνη υπεραπλουστευση) ή η ενιοτε προσβλητικη παρεμβαση ετερων συμφορουμιστων σε μια ενδεχομενως εκ παραδρομης λανθανουσα γλωσσα καποιων?

Για αυτο το δευτερο εχεις αποκρυσταλλωμενη θεση-άποψη ή θες απλά να το παιξουμε Μπαμπινιωτηδες?--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι είμαι σαφής.

Harper:
Νομιζεις οτι εισαι σαφης...καλα το ειπες!!!

Γιατι εγω εκανα ενα συγκεκριμενο-ξεκαθαρο σχολιο και εσυ αντι να παρεις θεση επιλεγεις να αναλυεις την ετυμολογια των λεξεων εγκυκλιος και ενεργες-ενεργεις(δες τις καταχωρησεις σου που προηγηθηκαν)  υποβαθμιζοντας και αποπροσανατολιζοντας την ουσια του σχολιου μου....Πολυ ωραια!

Νομιζω και εγω με τη σειρα μου εγινα σαφης...

D-Michalis:
Άλλο όμως αυτό που λές Denominator και άλλο η εμμονή μας ή η εχθρική μας στάση απέναντι στους λανθάνοντες.

Και η απομάκρυνσή μας από το κυρίως θέμα που εστίαζε ο Jack με προσήλωσή μας στο ορθογραφικό είναι "συλλογικό μας λάθος" νομίζω.


Πάντως, αν ξεκινούσα να ξαναμάθω τη γλώσσα ΜΑΣ το πρώτο βιβλίο που θα πέταγα στα σκουπίδια θα ήταν το λεξικό του Μπαμπινιώτη που φέρει τεράστια ευθύνη για τον εκχυδαϊσμό της γλώσσας μας, κάτι που έκανε μόνο και μόνο για να κρατά στην εποχή του τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του αδιαφορώντας για τις μαχαιριές που έχωνε στο σώμα της γλώσσας ΜΑΣ.
Υπάρχουν προγενέστερα -ή και μεταγενέστερα- λεξικά στα οποία μπορώ να ανατρέξω και όχι μόνο να μην αισθανθώ φτωχότερος, αλλά απεναντίας να αισθανθώ τη μεγαλοσύνη της γλώσσας μας απαλλαγμένης από "κινέζος = οικιακός βοηθός" και τα παρόμοια που πέρασαν το πεζοδρόμιο και την αργκό στην επίσημη Ελληνική γλώσσα.

Denominator:
@ jack Αν θεωρείτε ότι ό,τι παρέθεσα είναι άστοχο και αδόκιμο, παρακάμψτε το και αναζητήστε αλλού συζητητές, στους οποίους να μπορείτε να προκαθορίσετε σαφέστερα τα πλαίσια της συζήτησης. Στο κάτω-κάτω οι αναρτήσεις δεν ήταν προσωπικές ούτε είχαν κάποιου είδους αιχμή εναντίον σας.
Το φόρουμ είναι ένας χώρος ανταλλαγής σκέψεων. Θεωρώ ότι στα πλαίσια αυτού ουδέποτε υπήρξα παραπλανητικός ή, ακόμη χειρότερα, ειρωνικός ή απαξιωτικός. Αν κάποιος από τα μέλη έχει αντίθετη άποψη, ακόμη και χωρίς στοιχεία, παρακαλώ να το δηλώσει.
 
Y.Γ. Έχοντας δει και την ανάρτηση του κ. Μιχάλη, επιτρέψτε μου να πω και τα εξής, για να είμαι και "εντός" θέματος:
Άλλο η ανορθογραφία και η ασυνταξία κάποιου που έχει πεπερασμένες δυνατότητες και ευκαιρίες να μάθει, και άλλο κάποιου που ξέρει και αδιαφορεί ή και απαξιώνει τη γλώσσα. Στο δεύτερο απευθύνεται η έννοια του δικαιώματος και όχι της υποχρέωσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση