ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Η μαριχουάνα βοηθά στην εκδήλωση ψύχωσης.

(1/5) > >>

Argirios Argiriou:
ΤΑ ΝΕΑ     01/03/2010.

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

 
Η μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων όπως είναι οι ψευδαισθήσεις και οι παραισθήσεις.

Αυστραλοί ερευνητές ρώτησαν 3.100 άτομα με μέση ηλικία τα 20 έτη, εάν έκαναν χρήση μαριχουάνας.

Περίπου το 18% απάντησε πως κάνει χρήση για περισσότερα από 3 χρόνια, το 16% τέσσερα με πέντε χρόνια και το 14% για περισσότερα από 6 χρόνια.

Από αυτούς, οι 65 είχαν διαγνωστεί με ψυχωσική διαταραχή όπως η σχιζοφρένια και οι 233 είχαν εμφανίσει τουλάχιστον ένα ψευδοψυχωσικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του χρόνου χρήσης μαριχουάνας και ψυχικής υγείας.

«Συγκριτικά με όσους δεν έχουν κάνει χρήση κάνναβης, οι νεαροί που κάπνιζαν για έξι ή περισσότερα χρόνια είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν κάπιου τύπου ψύχωση και τέσσερις φορές πιο συχνά να έχουν παραισθήσεις» γράφει στο άρθρο του ο δρ John McGrath από το Κέντρο Διερεύνησης Πνευματικής Υγείας του Κουίνσλαντ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η σχέση μεταξύ χρήσης μαριχουάνας και εκδήλωσηςψύχωσης δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φαίνεται, αφού ρόλο διαδραματίζει και η ποσότητα της κάνναβης που χρησιμοποιεί το άτομο καθημερινά.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of General Psychiatry.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Peter Tosh - Legalize it

EzeΤΡΟΛ:
Ε-ε-έρχεται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Archives Of General Psychiatry.

Meta-Analysis | June 2011

Cannabis Use and Earlier Onset of Psychosis                    A Systematic Meta-analysis

Matthew Large, BSc(Med), MBBS, FRANZCP; Swapnil Sharma, MBBS, FRANZCP; Michael T. Compton, MD, MPH; Tim Slade, PhD; Olav Nielssen, MBBS, MCrim, FRANZCP

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Fuentes:
Το "αθώο" χασισάκι ευθύνεται για την εμφάνιση όχι απλά ψυχωτικών επεισοδίων, αλλά και σχιζοφρένειας... Μπορεί να είναι δηλαδή ο παράγοντας που θα πυροδοτήσει την εμφάνιση της νόσου, ενώ χωρίς αυτόν θα ήταν πιθανό να μην εμφανιστεί ποτέ...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση