Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:19:43

Αποστολέας Θέμα: ΟΑΕΕ: Άλλα προνόμια έχουν οι διαβητικοί κάτω των 40 ετών και άλλα οι μεγαλύτεροι  (Αναγνώστηκε 44136 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Μαρτίου 2010, 23:21:06
Αναγνώστηκε 44136 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, 09/03/2010.

Προ μερικών ημερών ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) αποφάσισε να διαχωρίσει τους διαβητικούς ασφαλισμένους του σε δύο κατηγορίες με κριτήριο την ηλικία τους! Η απόφαση του ΟΑΕΕ συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά και την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση παραβίασης της κοινής λογικής από πλευράς κυβερνώντων, στο όνομα της κυριαρχούσας λογικής που κραυγάζει για την ανάγκη εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων.
 Εν συντομία η απόφαση του Οργανισμού έχει ως εξής: Μειώνονται δραματικά τα δωρεάν αναλώσιμα υλικά (ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες κ.λ.π.) στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη (Σ.Δ.) που έχουν υπερβεί το 40ο έτος ηλικίας. Ενώ, με άλλα λόγια, για τους κάτω των 40 ετών παρέχονται ανά μήνα 100 ταινίες μέτρησης ινσουλίνης, για τους σαραντάρηδες και πάνω παρέχονται μόλις 25!

Σε αντίστιξη με τον παραπάνω παραλογισμό ας δούμε τι λέει η κοινή λογική. Αυτό που σε πρώτο επίπεδο (εξ’ ορισμού) λέει είναι ότι η χρήση των αναλώσιμων είναι αναγκαία για την σωστή ρύθμιση του Σ.Δ. ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε κάποιος είναι 5 είτε 30 είτε 40 είτε 50 είτε όσων χρονών είναι. Σε δεύτερο επίπεδο λέει κάτι ολίγον πολυπλοκότερο (επιπέδου δημοτικού σχολείου). Ότι, δηλαδή, οι περικοπές στα αναλώσιμα που εξ’ ορισμού οδηγούν σε μη σωστή ρύθμιση του Σ.Δ. συνεπάγονται στην πορεία του χρόνου μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων διαβητικών που θα βιώσουν τις λεγόμενες διαβητικές επιπλοκές (ακρωτηριασμοί κ.ο.κ). Σε τρίτο επίπεδο η κοινή λογική λέει κάτι ακόμα πιo πολύπλοκο που απαιτεί γυμνασιακό επίπεδο σπουδών για να κατανοηθεί. Λέει ότι η αντιμετώπιση των πολλαπλάσιων επιπλοκών που θα προκύψουν, συνεπάγεται πολλαπλάσιες κοινωνικές δαπάνες από τα όποια χρήματα σήμερα περικοπούν αν ισχύσει η παράλογη απόφαση του Ο.Α.Ε.Ε. Όπως και να το κάνουμε, τα κόστη αποκατάστασης κάποιων χιλιάδων προβλεπόμενων επιπρόσθετων ακρωτηριασμών, είναι ασυγκρίτως υψηλότερα από τα κάποιες χιλιάδες ευρώ που περικόπτονται στο όνομα της εξυπηρέτησης κάποιων (κατα)πιεστικών αναγκών του βραχύβιου σήμερα.

Λέει και κάτι άλλο η κοινή λογική, η κατανόηση του οποίου δεν εξαρτάται από μορφωτικά ή ηλικιακά κριτήρια, αλλά προϋποθέτει βασική αντίληψη και κοινωνική συνείδηση του τι μεθοδεύεται σήμερα σε τούτη δω την χώρα. Αυτό το “κάτι άλλο” το θίγει εμμέσως πλην σαφώς η σχετική με το όλο θέμα καταγγελία της ομοσπονδίας συλλόγων διαβητικών (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), αναφερόμενη σε πιθανή εξαγωγή της λογικής (του παραλόγου) “διαβητικοί δύο ταχυτήτων με κριτήριο την ηλικία” σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό το “κάτι άλλο” είναι εξαιρετικά σοβαρό..

Λέει λοιπόν αυτό το “κάτι άλλο” της κοινής λογικής ότι οι κυβερνώντες αυτή την χώρα έχουν αν μη τι άλλο γνώσεις επιπέδου δημοτικού σχολείου και γνωρίζουν τον φαύλο κύκλο που αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη του Ο.Α.Ε.Ε. συνεπάγονται. Το οποίον σημαίνει ότι συνειδητά επιλέγουν να τον χαράξουν, δεν έχουν ελέω πίεσης απολέσει τα λογικά τους. Δημιουργούν συνειδητά δυό ταχυτήτων ασφαλισμένους διαβητικούς, δυο ταχυτήτων πολίτες, εξωθώντας συνειδητά τα πράγματα όπισθεν ολοταχώς.  

Στο σημείο αυτό κρίνεται απαραίτητη μια επιπρόσθετη τεχνική παρατήρηση. Η δραματική μείωση των αναλώσιμων συμπαρασύρει προς τα πίσω την χρήση από τους πολλούς όλων των σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων (εντατικοποιημένου σχήματος ινσουλίνη, αντλία συνεχούς έγχυσης), των οποίων η αποτελεσματικότητα προϋποθέτει την τακτική μέτρηση ημερησίως των επιπέδων γλυκόζης. Κοντολογίς, συμπαρασύρονται προς τα πίσω αιτήματα και διεκδικήσεις του οργανωμένου κινήματος των ατόμων με Σ.Δ. που έχουν κυριαρχήσει στην ατζέντα του την τελευταία δεκαετία. Είναι δε βέβαιον – νόμος της ζωής - ότι όταν κάποιοι χάνουν κάποιοι άλλοι κερδίζουν  Τόσο στο άμεσο όσο και στο απώτερο μέλλον. Ακόμα και αυτή η αύξηση των ακρωτηριασμών που θα μεταφραστεί στο μέλλον σε υψηλότατα κόστη αποκατάστασης αν η λογική “διαβητικοί δυο ταχυτήτων” σήμερα επιβληθεί, είναι 100% βέβαιον (λογική δημοτικού σχολείου) ότι κάποιες ήδη γεμάτες τσέπες θα ξεχειλίσει.

Το “διά ταύτα”: Η ομοσπονδία συλλόγων διαβητικών απαιτεί την απόσυρση της παράλογης απόφασης. Το ίδιο και κάθε επίμονος εραστής της κοινής λογικής σε τούτη δω την χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ερμηνείες κοινής λογικής περί των προθέσεων των κυβερνώντων και τους ποιους αυτές υπηρετούν, θα είναι αδυσώπητα προφανείς...



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2010, 23:22:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Μαρτίου 2010, 17:26:09
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ.
Φαίνεται ότι και στον ΟΑΕΕ η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη έκανε τη δουλειά της.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2010, 07:35:18
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ (πρ. ΤΕΒΕ): Αυτοί κλέψανε, εμείς πληρώνουμε!

Σημείωση: Ο ΟΑΕΕ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ψωνίζει φάρμακα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του σε τιμές ...λιανικής!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Απριλίου 2010, 15:35:47
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Αγγελής


ξεφτίλες! πολύ καιρό το σκέφτηκαν αυτό το μέτρο?? είναι ο ΣΔ κρυολόγημα που επίτηδες την έπαθε ο ασθενής? έχοντας πατέρα διαβητικό αυτό με εξοργίζει και με θλίβει ακόμα περισσότερο

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7213 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2010, 13:09:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
29410 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2010, 23:15:54
από Loumakis
0 Απαντήσεις
2193 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2011, 18:43:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2017, 18:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2851 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 16:13:37
από Argirios Argiriou