Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 07:23:44

Αποστολέας Θέμα: Καταγγείλετε τον φαρμακοποιό σας  (Αναγνώστηκε 43462 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Μαρτίου 2011, 15:11:28
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τότε γιατί δεν προχωράτε σε μια καταγγελία;

Διότι το ύψος της απάτης, είναι πολύ μικρό (16.92 - 15.28 = 1.64 ευρώ).
Ωστόσο η ενέργεια είναι ενδεικτική για το ποιόν του συγκεκριμένου ΦμΦ, ο οποίος, με τον τρόπο μας, θα την πληρώσει στο πολλαπλάσιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι ο ασφαλισμένος πλήρωσε συμμετοχή επί της "πειραγμένης" τιμής, θα είναι μια πολύ χρήσιμη κίνηση.

Η ασφαλισμένη δεν πήρε από μένα συνταγή, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν κατόπιν απευθύνθηκε σε άλλο συνάδελφο (doctor shopping).
 
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2011, 16:04:47 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Μαρτίου 2011, 10:36:21
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το ποτήρι της οργής ξεχείλησε για ορισμένους συμπολίτες μας, ωστόσο, αν δει κανείς τα πράγματα από την οπτική γωνία των ΦμΦ, θα διαπιστώσει ότι και αυτοί έχουν τα δίκια τους.

Η ρίζα του προβλήματος ίσως βρίσκεται στο ότι στην Ελ ο θεράπων ιατρός συνταγογραφεί όχι δραστική ουσία, αλλά εμπορικά ονόματα. Αυτό, αναγκάζει τον ΦμΦ να πρέπει να διατηρεί στοκ από μια πλειάδα σκευασμάτων (σε πολλές περιπτώσεις όπως στατίνες, μακρολίδες και 10 ή 15!) με την ίδια δραστική ουσία, πράγμα που του είναι εξαιρετικά ασύμφορο. Πώς να έχει στο στοκ του νυχτιάτικα ο ΦμΦ την κάθε μπαχαλομυκίνη του καθενός ιατρού;
Aπό την άλλη μεριά, πολλές φαρμακαποθήκες αρχίζουν να ζορίζονται οικονομικά και προβαίνουν σε περιστολές βαρδιών, κινήσεων τροφοδοσίας, κ.λπ. με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή πάντα η τροφοδοσία των διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων.
Σωστά; Όμως όχι!

Αυτό που αποτελεί την πραγματική γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, είναι η διατήρηση του ελληνικού φαρμακείου ως κλειστού (κληρονομικού) επαγγέλματος. Αυτό οδηγεί σε εκατοντάδες ή χιλιάδες (ανά πόλη ή νομό) ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν το μέγεθος σε στοκ και την εμβέλεια σε ωράριο εργασίας που θα είχαν μεγαλύτερες, πολυπρόσωπες, συγχωνευμένες εταιρείες φαρμακείων ή μεγάλες, πολυεθνικές αλυσίδες φαρμακείων που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν αν το επάγγελμα δεν ήταν κλειστό (παρά το Μνημόνιο, εν έτει 2011).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2011, 11:32:38 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Μαρτίου 2011, 17:42:17
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Μπαίνει λοιπόν ο "φαρμακάς" στο ιατρείο και - αφού λέει τα τετριμμένα με τον "πελάτη" του - του δίνει τους "στόχους".
Χ κομμάτια από  το νέο σκεύασμα με την ονομασία "Παναγνωστέξ".
Ζήτημα αν πωλείται σε μερικά φαρμακεία, πρέπει κάπως να το "σπρώξουμε". Όμως αφήνει καλό "ποσοστό", σκέφτεται ο "πελάτης".

Το γράφει στον πρώτο κακόμοιρο που του έρχεται.
Ο οποίος αρχίζει να γυρνάει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρει το εν λόγω σκεύασμα.

"Ντριννν" χτυπάει το τηλέφωνο του "πελάτη".
Καλό σενάριο: "Δε μου λες γιατρέ, αυτό το "Παναγνωστέξ" δεν υπάρχει/κινείται/πωλείται/κυκλοφορεί/κλπ κλπ. Να έρθει ο άνθρωπος να του γράψεις κάτι παρόμοιο;". "Ναι οκ".
Κακό σενάριο: "Δεν το έχουμε/φέρνουμε κύριε. Πρέπει να πάτε αλλού ή στον γιατρό σας για να γράψει κάτι παρόμοιο".

Πολύ καλά τα έγραψες @Διακομιστή στην αρχή.
Αλλά επειδή συχνά συνταγογραφείτε ό,τι σας καπνίσει/γυαλίσει δεν σημαίνει ότι τα φαρμακεία θα κάνουν συλλογή εμπορικών σκευασμάτων.
Ούτε βέβαια ότι μια πολυεθνική θα σώσει τον κόσμο.
Να κλείσουν δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες - φαρμακοποιοί, να ανοίξουν αλυσίδες & εταιρείες για να κονομάνε οι "πελάτες" τα ποσοστά τους !
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

15 Μαρτίου 2011, 18:26:51
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


βρε κατι μου λεει οτι εδω γινεται κυβερνητικη προπαγανδα
οτι θελει λεει ο καθενεας
δηλ. αν γραψω δραστικη ουσια θα γινει μειωση εξοδων-δαπανων?
χα χα χα οτι πετυχαν με την ηλ.συνταγογραφηση
ρε μαγκες αλλου ειναι το προβλημα οχι αλλο καρβουνο
ουτε οι γιατροι ουτε οι φαρμακοποιοι κατεστρεψαν τα ταμεια
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.......................

15 Μαρτίου 2011, 21:57:49
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Εσυ πιστευεις πως αν αρχισουμε να συνταγογραφουμε δραστικη ουσια και οχι εμπορικο σκευασμα δε θα υπαρξει μειωση δαπανων?δε λεω πως αυτο ειναι η λυση αλλα αποτελει μεγαλο κομματι του προβληματος...οποτε ας ξεκινουμε να βλεπουμε σιγα σιγα καποιες συνιστωσες...
+

17 Μαρτίου 2011, 15:43:47
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΝΕΟ! Τώρα και στον Βόλο!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Μαρτίου 2011 10:54

Οικογενειακός γιατρός του ΙΚΑ Βόλου και φαρμακοποιός εξαπατούσαν για ένα μεγάλο διάστημα το ΙΚΑ με πλαστές συνταγές και φάρμακα μαϊμού, εισπράττοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις πλάτες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα και των ασφαλισμένων του Βόλου.  Η ζημιά εις βάρος του ΙΚΑ με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς είναι πάνω από 100.000 ευρώ για τους μήνες που ελέγχτηκαν και αφορούσαν περίπου  σε 500 μαϊμού συνταγές του συγκεκριμένου γιατρού. Με κατεπείγουσα απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Βολιώτης οικογενειακός γιατρός παύτηκε από το ΙΚΑ, ενώ πειθαρχικά μέτρα αναμένονται και για το φαρμακείο μέσω του οποίου είχε στηθεί η κομπίνα.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκου από την Αθήνα και μόλις προχθές ολοκληρώθηκε το πόρισμα. Η αρμόδια Υπηρεσία  ερευνά επίσης  ορισμένες ακόμη παρόμοιες υποθέσεις στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, για τις οποίες αναμένονται «καυτά» αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Στις αποκαλύψεις για τη δράση του Βολιώτη οικογενειακού γιατρού με συγκεκριμένο φαρμακείο έφτασε το ΙΚΑ χάρη στη λειτουργία του νέου συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης της συνταγογράφησης με το σκανάρισμα των συνταγών.  Η  κατευθυνόμενη συνταγογράφηση αφενός σε συγκεκριμένο φαρμακείο και αφετέρου σε συγκεκριμένα σκευάσματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των υπαλλήλων της αρμοδίας Υπηρεσίας, που ψάχνοντας βεβαιώθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ερώτημα που γεννάται φυσικά είναι για πόσο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη η κομπίνα γιατρού και φαρμακείου, καθώς το πόρισμα που μόλις ολοκληρώθηκε αφορά μόνο στο 2010 και όχι σε παλαιότερα χρόνια. Ανώτερο στέλεχος της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ από την Αθήνα υπογράμμιζε χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η υπόθεση κρίθηκε πολύ σοβαρή, γι’ αυτό και αυτομάτως πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος προσωπικά ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος έδωσε εντολή να παυθεί ο συγκεκριμένος οικογενειακός γιατρός που είχε μόνιμη συνεργασία και απασχόληση στο ΙΚΑ Βόλου.
 
Πώς πιάστηκαν στη «φάκα»

Παραδομένοι στους καρπούς που τους απέδιδε η «φάμπρικα» που είχαν στήσει ο οικογενειακός γιατρός και το φαρμακείο, όπως εκτιμούν από τα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αθήνα, και επειδή μέχρι τότε δεν τους είχε ενοχλήσει κανείς, συνέχιζαν το έργο τους, εξαπατώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο οικογενειακός γιατρός, έχοντας στο συρτάρι του διάφορα ασφαλιστικά μητρώα ασφαλισμένων του ΙΚΑ, έκοβε συνταγές. Ο φαρμακοποιός έπαιρνε τη συνταγή από το γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή κάθε τέλος του μήνα  για να εισπράξει την αμοιβή που αναλογούσε. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών και περαιτέρω έρευνα της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος διαπιστώθηκε ότι το φαρμακείο κατέθετε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λογαριασμούς συνταγών, αναγράφοντας στα τιμολόγια και εισπράττοντας με τις αντίστοιχες προκαταβολές ποσά για σωρεία φαρμάκων που δεν δικαιολογούνταν αφενός σε τόσες ποσότητες και, αφετέρου, ανόμοιων μεταξύ τους για τις θεραπείες τις οποίες υποτίθενται χορηγούνταν.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έδωσαν αμέσως «σήμα» και κλιμάκιο ελεγκτών κατέφτασε στο Βόλο με άκρα μυστικότητα. Στις επισκέψεις που ακολούθησαν στα σπίτια διαφόρων ασφαλισμένων αποκαλύφθηκε το μέγεθος της κομπίνας. Οι ασφαλισμένοι αρνήθηκαν  και δήλωσαν υπευθύνως ότι δεν έχουν προμηθευτεί τέτοια φάρμακα και ότι δεν πάσχουν από τις ασθένειες που καταγράφονταν στις ιατρικές γνωματεύσεις.  Σύμφωνα μάλιστα με τους ελεγκτές ορισμένοι ανέφεραν ότι οι υπογραφές των ασφαλισμένων κατά τις δηλώσεις τους δεν ήταν δικές τους. Επίσης δεν υπήρχε εγγραφή των φαρμάκων σε αρκετά βιβλιάρια κατά την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, ενώ επίσης διαπιστώθηκε ότι την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής οι ασφαλισμένοι δεν είχαν κανένα ραντεβού με το συγκεκριμένο γιατρό του ΙΚΑ. Σε άλλες εξάλλου περιπτώσεις οι διευθύνσεις που είχαν αναγραφεί στις συνταγές διαπιστώθηκε ότι ήταν ανύπαρκτες. Η ζημιά που διαπιστώθηκε από τον μέχρι τώρα έλεγχο ανέρχεται στο ποσό των 100.000€ και εκτιμάται ότι εφόσον επεκταθεί και σε προηγούμενα χρόνια θα υπερβεί κατά πολύ το αρχικό νούμερο μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατρού και φαρμακοποιού, αφού εκκρεμούν τα αποτελέσματα ελέγχων για τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις στη Μαγνησία.
 
Πού πήγαν τα φάρμακα;

Από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναμένεται να υποβληθούν και μηνυτήριες αναφορές, καθώς η  ζημία του Ταμείου είναι σημαντική και μάλιστα σε μία περίοδο που γίνονται περικοπές από παντού προκειμένου να ανακτηθεί η βιωσιμότητα.
Το ΙΚΑ παράλληλα όμως θα ζητήσει να στραφούν οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών και ως προς το να αποκαλυφθεί πού έχουν διοχετευθεί οι δεκάδες ποσότητες φαρμάκων από τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι τα προμηθεύτηκαν.
Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα δεν αποκλείεται να αποδειχτεί ότι έχει μεγάλη «ουρά», καθώς σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις που ανακάλυψε πρόσφατα το ΙΚΑ στην Αθήνα και στην περιφέρεια αποδείχτηκε ότι τα φάρμακα είτε είχαν θαφτεί σε απίστευτους χώρους (στη θάλασσα), είτε είχαν προωθηθεί σε αγορές  των βαλκανικών χωρών.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Μαρτίου 2011, 15:47:05 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Μαρτίου 2011, 16:28:39
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Όλες αυτές οι ανακαλύψεις είναι απόλυτα "ονειρικές".....
Γιατί ακόμη και τα φαρμακεία που βρέθηκαν υπαίτια σε αυτές τις αποκαλύψεις αρκεί να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και λειτουργούν ακόμη και σήμερα χωρίς πρόβλημα έχοντας και συμβάσεις με τα ταμεία....

Το θέμα αναμένεται να γίνει χειρότερο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.... καθώς μέχρι τώρα μόνο το ΙΚΑ έπαιζε λόγω μη παροχής συνταγολογίων στους ασθενείς.
Ας υποθέσουμε ότι ένας ιατρός του ΟΑΕΕ κρατά τον ΑΜΚΑ ενός ασθενή. Ο ΑΜΚΑ αρκεί για να γράφει ο ιατρός ότι φάρμακα θέλει σε συνεργασία πάντα με γνωστό του φαρμακοποιό χωρίς ο ασφαλισμένος να γνωρίζει τίποτα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το ΙΚΑ τώρα.
Πρέπει να γίνει κάτι για να υπάρχει και η συμμετοχή του ασφαλισμένου γιατί θα δούμε πολλά πηγάδια εν καιρό...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Μαρτίου 2011, 18:03:51
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Σωστος ο παιχτης
ΑΡΑ  ΕΜΕΙΣ τα φαγαμε και οχι ΑΥΤΟΙ............ ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

26 Μαρτίου 2011, 11:18:55
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δείτε τους πως σεληνιάζονται στο άκουσμα και μόνο της είδησης για νέα μείωση των τιμών των φαρμάκων:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (mypharm)
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2011, 13:02:25 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Μαρτίου 2011, 11:20:29
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν φτάνει που διατήρησαν το επάγγελμά τους κλειστό, κάνουν και κινητοποιήσεις! (Xωρίς ανταγωνισμό φυσικά, ελέω ...ΛΟΒ)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (newsit)

Γολγοθάς διαρκείας για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που συνωστίζονται ακόμη σε ουρές για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. "Δώσαμε λύση" λέει το Υπουργείο. "Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ" λένε οι φαρμακοποιοί.
Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου οι οποίοι για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους περιμένουν στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΔ μετά την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Μαρτίου 2011, 10:37:14
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Εντάξει, τώρα μπορούμε να ησυχάσουμε:

Δέσμευση Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέσα στην εβδομάδα εάν δεν δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα στους φαρμακοποιούς δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ο υπουργός "το έχει ξαναπεί ότι θα παραιτηθεί"...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

29 Μαρτίου 2011, 11:19:37
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέσα στην εβδομάδα εάν δεν δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα στους φαρμακοποιούς δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ο υπουργός "το έχει ξαναπεί ότι θα παραιτηθεί"...

Μπράβο κυνισμό ο Λούρυ ;! Αρχίζει ν΄ανεβαίνει στην εκτίμησή μου.
Όσο για τον Λόβερμαν, ας πρόσεχε: Εξέθρεψε φίδι στον κόρφο του, και τώρα το φίδι γυρνά και τον δαγκώνει!
Αφού στάθηκε λίγος στο να ανοίξει το επάγγελμα του φαρμακείου και να μειώσει το ποσοστό κέρδους του φμφ, για εμάς εκρίθη, εζυγίσθη και βρέθηκε ελλιπής - οπότε, ας μας αδειάσει τη γωνιά μια ώρα νωρίτερα, ταις πρεσβίαις και του Λούρυ, ως αχάριστου ευεργετηθέντος, βεβαίως βεβαίως.

stathis, giati theleis na gyriseis Ellada;;;;;;;; ???  ???  ???
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2011, 18:02:42 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Μαρτίου 2011, 14:07:18
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναρτήθηκε από troktiko στις 13:28 - 29 Μαρτίου 2011

Σκληρή επίθεση κατά των φαρμακοποιών εξαπέλυσε και σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητη την κινητοποίησή τους, σημειώνοντας ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση εξόφλησή τους από τον ΟΠΑΔ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υποβάλλουν σε ταλαιπωρία σοβαρά πάσχοντες πολίτες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ενώ από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, εξήγησε ότι «ο τζίρος στους φαρμακοποιούς το 2010 ήταν 4,2 δισ. ευρώ. Για 30 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν σήμερα τα Ταμεία, σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων».

Ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, άφησαν αιχμές για τα πραγματικά αίτια των κινητοποιήσεων, τις οποίες συνέδεσαν με την προσπάθεια εξυγίανσης στο χώρο του φαρμάκου.

Εν τω μεταξύ, συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις υπηρεσίες του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Χιλιάδες ασφαλισμένοι προσέρχονται στα αρμόδιες διευθύνσεις του Οργανισμού, προκειμένου να τακτοποιήσουν θέματα που προκύπτουν από τις δοσοληψίες τους με τους φαρμακοποιούς. Το πρόβλημα έχει προκληθεί από την αναστολή εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από την πλευρά των φαρμακοποιών, λόγω χρεών του ΟΠΑΔ.



 
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2011, 14:14:58 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Μαρτίου 2011, 15:30:19
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Για κάντε διάγνωση για τον Λοβ:

- Διχασμένη προσωπικότητα τον λες (πριν 1 εβδομάδα έλεγε ότι έχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται, σήμερα δεν τους καταλαβαίνει)
- Ψεύτη τον λες (μιλάει για 30 μύρια οφειλές ταμείων, όταν μόνο ο ΟΠΑΔ ΘΑ αποδεσμεύσει 100 μύρια για μέρος των δικών του οφειλών)
- Καρα-ψεύτη τον λες (λέει ότι θα παραιτηθεί αν δεν εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί. Βαρέθηκα να τον ακούω να παραιτείται)
- Λαϊκιστή τον λες ("πραγματικά αίτια κινητοποιήσεων" και λοιπές αρλούμπες)

Επιδέχεται θεραπείας ή μιλάμε για ανίατη περίπτωση;

Η απάντηση στις αιτιάσεις του είναι απλούστατη: να ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές για βεβαιωμένες οφειλές 8 μηνών.
Αλλιώς ας δώσει τα λεφτά στους ασφαλισμένους και ας πληρώσει τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ των οφειλών του στα φαρμακεία. Νισάφι.



Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

29 Μαρτίου 2011, 18:30:24
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για κάντε διάγνωση για τον Λοβ

Είτε σας αρέσει είτε όχι, η Ελληνική Πολιτεία πλέον είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να εγκαταλείψει το τωρινό μοντέλο λιανικού εμπορίου φαρμάκων και να να αναζητήσει ένα νέο, συμφερότερο προς αυτή, που εξυπηρετείται προφανώς μέσα από μεγαλύτερους οργανισμούς φαρμακείων, και που θα αποφέρει:
- καλύτερες τιμές απέναντι στα Ασφαλιστικά ταμεία
- μεγαλύτερη διάρκεια πίστωσης

Ο Λοβ, όσο ακόμη βρίσκεται στο τιμόνι του ΥΥΚΑ, έχει τη χρυσή ευκαιρία να περισώσει την πολιτική τιμή και αξιοπρέπειά του, καταγάγοντας μια νίκη για λογαριασμό του Δημοσίου συμφέροντος απέναντι στους Λούρηδες. Μια άμεση, δραστική μείωση του ποσοστού κέρδους, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί δημόσια από τους φμφ με όρους επικοινωνιακούς και θα αποκαταστήσει την τσαλακωμένη εικόνα του Λοβ, μετατρέποντάς τον σε μπροστάρη του αγώνα κατά των συμφερόντων που λυμαίνονται τον τόπο και ευθύνονται εν πολλοίς για την κατάντια του.
Αν πάλι ο Λοβ παραμείνει ως το τέλος άτολμος και ηττημένος, τότε η διάδοχη κατάσταση (Μόσιαλος) θα έλθει να καλύψει το κενό του και θα φανεί πιο καινοτόμα, αποφασισμένη και αποτελεσματική, αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια του Λοβ. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί και ο Λοβ, και οι φμφ.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2011, 18:54:24 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
37 Απαντήσεις
26221 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2013, 16:06:47
από EzeΤΡΟΛ
3 Απαντήσεις
5403 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2011, 22:55:13
από Gateopener
9 Απαντήσεις
5800 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2013, 14:31:43
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
3736 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2019, 21:41:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2020, 14:56:38
από Argirios Argiriou