ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ράμματα και τραυματισμοί του Δέρματος= αβλεπεί CΕCLOR??...

<< < (4/5) > >>

ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....





ZArk, ο παραπάνω πίνακας μοιάζει σωστός αλλά από πού προέρχεται; Καλό είναι να αναφέρουμε και την πηγή από την οποία αντλούμε τις πληροφορίες μας για να μπορούν να κρίνουν οι αναγνώστες κατά πόσο οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες.

--- Τέλος παράθεσης ---



Λοιπόν Αργύρη οι πηγές μου είναι οι ακόλουθες:

σελ 1639 από το "Λοιμώξεις και αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία" Ελένη Γιαμαρέλλου και συνεργάτες (Πασχαλίδης 2009)

page 116 από το "Manual Advanced Burn Life Support Course" edited by American Burn Association 2007

επίσης τα ίδια δημοσιεύονται και στον φαρμακευτικό οδηγό ΕΟΦ 2003 αλλά δεν τον έχω στο σπίτι για να δημοσιεύσω τη σελίδα.

Zark

Argirios Argiriou:
Σε ευχαριστώ ZArk.

parpar:
Να θεσω καποια ερωτηματα αν ξερει καποιος να μας τα αναφερει.

1. Αν δεν υπαρχει το DTvax στα φαρμακεια (πραγμα που συναντω συχνα) και αναγκαστικά χορηγηθει μονο ο ορος , μετα απο ποσο καιρο πρεπει και μπορει να γινει το εμβολιο?

2. Υπαρχει καποιος περιορισμος στις ηλικιες για τη χορηγηση του εμβολιου? Σε τελευταιες ελληνικες οδηγιες ειδα οτι πανω απο 65 να χορηγειται 1 δοση εκτος και αν εχει επαφη με μωρα που τοτε πρεπει να γινουν 3 δοσεις εκ των οποιων η μια να εινα DTap.(Σε ανεμβολιαστους και οσους εχουν περασει 10 χρονια απο την τελευταια αναμνηστικη εννοω.)

3. Υπαρχει καποια συχετιση με τη ληψη αντιβιωσης και το εμβολιο ?



ευχαριστω

Γιώργος Κανελλόπουλος:
1. Η χορήγηση του D.T.Vax γίνεται οποτεδήποτε σε σχέση με τον ορό (αρκεί να μην υπάρχει αντένδειξη). Συνήθως όλο και κάποιο φαρμακείο της περιοχής θα το έχει στο ψυγείο, αλλιώς δοκιμάζουμε στη νομαρχία, όπου συνήθως έχουν το ΤΤ (tetanus toxoid) κι όχι Td.
2. Οι ελληνικές οδηγίες όντως δεν έχουν περιοσμό της ηλικίας. 3 δόσεις Td κάνουμε σε μη εμβολιασμένους ενήλικες, ή επί άγνωστης ή μη καταγεγραμμένης κατάστασης εμβολιασμού. Η αναμνηστική (ή μία εκ των 3 σε πλήρες σχήμα) σε άνω των 65 μπορεί να αντικατασταθεί με TdaP, αν υπάρχουν μωρά στο σπίτι. Σκεύασμα TdaP έχει άδεια στην Ελάδα, αλλά δεν κυκλοφορεί. Μπορεί να γίνει αντ' αυτού TdaP-IPV. Δεν ξέρω το σκεύασμα, αλλά μου έχει πει φαρμακοποιός ότι υπάρχει. (Προσοχή, όχι παιδιατρικό τύπου DTaP-IPV).
3. Η λήψη αντιβίωσης επηρεάζει μόνο ζωντανά κυτταρικά εμβόλια. Οι αντενδείξεις και προφυλάξεις όπως στις οδηγίες. Σε ενεργή μέτρια ή βαριά νόσο δεν χορηγούμε εμβόλια. Σε αποδρομή νόσου δεν υπάρχει αντένδειξη ή precaution. Π.χ. ο τραυματίας θα λάβει ορό άμεσα και το εμβόλιο με το εξιτήριο, άσχετα αν συνεχίζει την αντιβίωση.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Τα σκευάσματα TdaP-IPV που κυκλοφορούν είναι (μετά από πολύ ψάξιμο) τα εξής: Boostrix-Polio και Repevax.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση