ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα

6 μήνες παύση και 8 φυλάκιση σε νοσοκόμα(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

(1/1)

Gatekeeper:
 
6 μήνες παύση και 8 φυλάκιση σε νοσοκόμα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
 
Με προσωρινή παύση έξι μηνών χωρίς αποδοχές τιμωρήθηκε από το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας νοσοκόμα η οποία μαζί με μία ακόμη συνάδελφό της είχε αντικαταστήσει τη ζάχαρη στον πρωινό καφέ των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με διουρητικό για να αστειευτεί.

Το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η νοσοκόμα μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που της είχε επιβάλει αρχικά το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΚΑ για αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή υπαλλήλου σε προσωρινή παύση, αφού έλαβε υπόψη το γεγονός ότι δεν είχε υποπέσει σε αλλα πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και το νεαρό της ηλικίας της.
Για την ίδια πράξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1998 όταν οι δυο νοσοκόμες, που υπηρετούσαν στην παθολογική κλινική του 3ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ Αθηνών, αντικατέστησαν τη ζάχαρη που υπήρχε στις ζαχαριέρες με θρυμματισμένα δισκία του διουρητικού φαρμάκου Lassix, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να αντιμετωπίσουν προβλήματα συχνουρίας, λιποθυμιών, πίεσης κ.λπ.

 

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 
Με προσωρινή παύση έξι μηνών χωρίς αποδοχές τιμωρήθηκε από το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας νοσοκόμα η οποία μαζί με μία ακόμη συνάδελφό της είχε αντικαταστήσει τη ζάχαρη στον πρωινό καφέ των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με διουρητικό για να αστειευτεί......................................

Το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η νοσοκόμα μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που της είχε επιβάλει αρχικά το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΚΑ για αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή υπαλλήλου σε προσωρινή παύση, αφού έλαβε υπόψη το γεγονός ότι δεν είχε υποπέσει σε αλλα πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και το νεαρό της ηλικίας της...............

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1998 .................................

--- Τέλος παράθεσης ---

α) Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε την τύχη της δεύτερης.
β) Οκτώβριος 1998 κι εκδικάστηκε τώρα, μόλις 10 χρόνια μετά; Και είχε και ΣτΕ μέσα η υπόθεση! Πάλι καλά. (σοβαρολογώ)
γ) Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ίσχυε η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου και η νοσηλεύτρια ήταν σε οριστική παύση, τώρα θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη της καθώς και αποζημίωση για τα χρόνια που χάθηκαν. Καθόλου άσχημα

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγ) Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ίσχυε η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου και η νοσηλεύτρια ήταν σε οριστική παύση, τώρα θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη της καθώς και αποζημίωση για τα χρόνια που χάθηκαν. Καθόλου άσχημα
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν οι αποφάσεις των δικαστηρίων ήταν "με αναστολή" τότε δεν απολύεται μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση. Και μάλλον κάτι τέτοιο γίνεται.
Από την υπηρεσία της μπορεί να πήρε καμιά μετάθεση σε λιγότερο απαιτητικό περιβάλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοσιαλιστικό κράτος (όσο πιο άχρηστος και επικίνδυνος είσαι τόσο σε πιο ελαφριά δουλειά καταλήγεις με τον ίδιο μισθό). Σε κάτι καλά κουμουνιστικά κράτη βέβαια, τώρα τελευταία τους αφήνουν να πεθάνουν στην πείνα ή στη φυλακή, και αυτά με κάνουν να συμπαθώ το πορφυρό κόκκινο κάποιες στιγμές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση