Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:57:01

Αποστολέας Θέμα: Υπό εξέταση συγχωνεύσεις Νοσοκομείων  (Αναγνώστηκε 16899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Απριλίου 2010, 10:41:47
Αναγνώστηκε 16899 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ελευθεροτυπία)

Σε δραστικές περικοπές στις δαπάνες στον τομέα προμηθειών προχωρά έως το καλοκαίρι με την ίδρυση του παρατηρητηρίου τιμών, το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το υπουργείο προχωρεί σε συγχωνεύσεις 10 οργανισμών, κυρίως από τον τομέα της πρόνοιας, ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται και συγχώνευση νοσοκομείων κυρίως στην περιοχή του λεκανοπεδίου. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Απριλίου 2010, 11:40:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ και μετατροπή ορισμένων «μικρών» της Αθήνας σε διαγνωστικά κέντρα ή μονάδες αποθεραπείας καρκινοπαθών σχεδιάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΒΗΜΑ", η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας και τη συγχώνευση άλλων οκτώ ιδρυμάτων πρόνοιας. Ανάλογες σκέψεις για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είχαν γίνει και στο παρελθόν- το 2000, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, και το 2007, όταν το «τιμόνι» του υπουργείου κρατούσε ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Τότε τα σχέδια είχαν μείνει στα χαρτιά. Σήμερα επιχειρείται ξανά στο πλαίσιο της περιστολής περιττών δαπανών.

Συγχώνευση σε Γιάννενα-Πάτρα-Ηράκλειο

Τα σχέδια μιλούν για συγχώνευση υπηρεσιών δημοσίων νοσοκομείων της περιφέρειας και αλλαγή ρόλων άλλων μικρότερων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπό συγχώνευση υπηρεσίες είναι οι οικονομικές διευθύνσεις, τα πλυντήρια και τα μαγειρεία. Επίσης ορισμένα εξ αυτών θα λειτουργούν με κοινή διοίκηση και θα συνεργάζονται σε επίπεδο εργαστηρίων. Αυτό το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν δύο ή και περισσότερα Νοσοκομεία,όπως τα Γιάννενα,η Πάτρα και το Ηράκλειο.«Σε περιοχές της χώρας- με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα νοσοκομεία μπορεί να επιτύχει αυτό το εγχείρημα» εξηγεί στέλεχος του υπουργείου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαΐου 2012, 08:25:03
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Μέσα στην πολιτική αναστάτωση των ημερών, τι άλλο θα δούμε. Νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν και είχαν αρχίσει να λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση με στόχο να εξοικονομηθούν κονδύλια από προμήθειες, τελικώς επανέρχονται στην αρχική τους μορφή και λειτουργούν και πάλι κατά …μόνας.
Ποια είναι η αιτία; Προς το παρόν είναι άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…
 
Την έντονη αντίδραση των εργαζόμενών του ΕΣΥ προκαλεί απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ μία ημέρα μετά τις εκλογές και η οποία προβλέπει ότι τα Νοσοκομεία Γεώργιος Γεννηματάς και Σωτηρία παύουν να διασυνδέονται και να λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση και να επανέρχονται στην προηγούμενή τους κατάσταση.
 
Η απόφαση αν και ικανοποιεί τις αρχικές επιδιώξεις των εργαζομένων επειδή υπήρχαν φόβοι για μείωση προσωπικού και συρρίκνωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκαλεί νέα αναστάτωση καθώς ουδείς γνωρίζει γιατί ελήφθη η απόφαση και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.
 
Η κίνηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αν σκεφτεί κανείς ότι η τρόικα επί σειρά μηνών πιέζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για περιορισμό του αριθμού των νοσοκομείων ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.
 
Πάντως εάν συνεχισθεί τελικά το πρόγραμμα του μνημονίου (μέσα στην πολιτική αναστάτωση των ημερών), θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο επόμενος υπουργός Υγείας να προχωρήσει στη συγχώνευση των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεδομένου ότι οι δανειστές μας σε πολλές επιστολές τους έχουν επισημάνει ότι δεν έχουν περιορισθεί τα νοσοκομεία που λειτουργούν στη χώρα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαΐου 2012, 10:03:16
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Τροποποίηση της υπ’ αριθ. Υ4α/οικ.84627 Απόφασης «Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμός του τρόπου διασύνδεσης τους και λειτουργίας τους» (ΦΕΚ 1681/Β/2011), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

30 Μαρτίου 2014, 12:12:49
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Χαρακτηριστικό της μπουρδολογίας των υπουργών υγείας.

Συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τη λήψη μέτρων επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Παναγιά»(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας):...Υπάρχει, όμως, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» -πολύ πρόσφατη, ελήφθη στις 5 Μαρτίου του τρέχοντος έτους- η οποία είναι αρνητική. Στην απόφαση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο λέει ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει επαναλειτουργία του Παραρτήματος.

Και η απόφαση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της 5/3/2014.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒΙΚ546906Ι-77Α

Εξυπακούεται πως εκφεύγει της αρμοδιότητας του Δ.Σ. η απόφαση τυχόν αλλαγής χρήσης του πρώην Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ»(θεραπευτήριο αποκατάστασης, πολυιατρείου αστικού τύπου Π.Ε.Δ.Υ. κλπ.). Αυτό αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
35862 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2019, 01:02:55
από Argirios Argiriou
27 Απαντήσεις
44860 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2022, 14:50:20
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
12537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2011, 22:52:37
από Ηλίας Παπαζήσης
0 Απαντήσεις
7057 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Οκτωβρίου 2011, 23:46:47
από Ηλίας Παπαζήσης
8 Απαντήσεις
6515 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιουνίου 2014, 22:46:08
από EzeΤΡΟΛ