ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πότε πρέπει να δίνουμε αντιτετανικό ορό;

<< < (2/17) > >>

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Σε TdaP-IPV, εκτός από το Repevax, υπάρχει και το Boostrix Polio.

kakalos:
repevax= 20 euro
boostrix = 25 euro

και μετα μου λες γιατι βουλιαξαμε ...
και το   tetana υπαρχει??? και ποσο κανει?

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςrepevax= 20 euro
boostrix = 25 euro

και μετα μου λες γιατι βουλιαξαμε ...
και το   tetana υπαρχει??? και ποσο κανει?

--- Τέλος παράθεσης ---

To Boostrix & το Repevax γίνονται εφάπαξ στην ηλικία των 11-18 ή όποια μεγαλύτερη εάν δεν έχει γίνει. Επίσης μπορεί να γίνει στην ηλικία των 60 ετών μια φορά (υπό συζήτηση).
Ο εμβολιασμός που γίνεται κάθε 10 χρόνια είναι διφθερίτιδα-τέτατος, δηλαδή το DT-vax ή όποιο άλλο κυκλοφορεί. Το κόστος του DT-vax είναι 2.5€

schumifer:
Μιας και υπάρχουν αρκετοί έμπειροι εδώ πέρα, ας ρωτήσω μία σταθερή μου απορία (που μου έχει απαντηθεί...σχετικά!)
Από ποια ηλικία και κάτω του ασθενούς θεωρούμε σίγουρο ότι έχει εμβολιαστεί (εναλλακτικά, από ποια χρονολογία γέννησης και μετά είμαστε βέβαιοι ότι ο ασθενής έχει λάβει τα εμβόλια)?

Ειδικευόμενος Γ. Ι:
Σε καμία ηλικία δεν θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος είναι εμβολιασμένος. Συνήθως ούτε βάση ιστορικού βγάζεις άκρη καθώς ο κόσμος μπερδεύει το tetagam με τον εμβολιασμό. Μόνο όσοι πήγαν την τελευταία δεκαετία στο στρατό και αναφέρουν ότι εμβολιαστηκαν είναι κάπως πειστικοί. Γενικά αν δεν δεις κάποια καρτέλα ή αναφορά σφραγισμένη στο βιβλιάριο και το άτομο αναφέρει μόνο μία ένεση σε προηγούμενο τραυματισμό για τον τέτανο θεωρείς ανεμβολιίαστο το άτομο. Ο τελευταίος παιδικός εμβολιασμός για τον τέτανο γίνεται στην ηλικία των 4-6 ετών. Από κει και πέρα οι γονείς τείνουν να αμελούν τα εμβόλια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση