ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Πότε πρέπει να δίνουμε αντιτετανικό ορό;
kakalos:
Υπάρχει κάποια επισημη οδηγία για τσιμπήματα απο σφήκες ή υμενοπτερα γενικότερα?
Argirios Argiriou:
Δήγμα: Λύση συνέχειας δέρματος – προφύλαξη από τέτανο, Αντιτετανικός εμβολιασμός, Εμβολιαστική κάλυψη σε λύση συνέχειας δέρματος.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
20-10-2017
Αλγόριθμος Αντιτετανικής Προφύλαξης Μετά Από Τραύμα
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος20-10-2017
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την εργασία του κ. Κλιμεντίδη που είναι καθόλα σεβαστή, ο αλγόριθμος είναι σχεδόν άχρηστος. Δύο περιπτώσεις την τελευταία εβδομάδα κατέφυγαν σε TETAGAM παρά τις συστάσεις μου να ψάξουν εμβόλιο γιατί μετά απο 2-3 φμφ που τους είπαν τα ίδια για την έλλειψη εμβολίων βαρέθηκαν (το ψάξιμο). Ούτε dT, ούτε DTP μάλλον ούτε τετραδύναμο. Ίσως αν ξεκινήσουμε όλο τον παιδικό εμβολιασμό (εξαδύναμα κλπ) από την αρχή;
Στο στρατό κάποτε είχαμε κάτι 10 ml αμπούλες αντιτετανικού. Δεν μπορούν να βρεθούν αυτές άραγε;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος20-10-2017
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την εργασία του κ. Κλιμεντίδη που είναι καθόλα σεβαστή, ο αλγόριθμος είναι σχεδόν άχρηστος. Δύο περιπτώσεις την τελευταία εβδομάδα κατέφυγαν σε TETAGAM παρά τις συστάσεις μου να ψάξουν εμβόλιο γιατί μετά απο 2-3 φμφ που τους είπαν τα ίδια για την έλλειψη εμβολίων βαρέθηκαν (το ψάξιμο). Ούτε dT, ούτε DTP μάλλον ούτε τετραδύναμο. Ίσως αν ξεκινήσουμε όλο τον παιδικό εμβολιασμό (εξαδύναμα κλπ) από την αρχή;
Στο στρατό κάποτε είχαμε κάτι 10 ml αμπούλες αντιτετανικού. Δεν μπορούν να βρεθούν αυτές άραγε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κυκλοφορεί το Tetana.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση