Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:36:55

Αποστολέας Θέμα: Το ΕΣΥ και η κρίση  (Αναγνώστηκε 25009 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Απριλίου 2011, 15:22:48
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Black list νοσοκομείων και Κ.Υ...

1 Απριλίου 2011, 18:32:44
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
   ΓΛΚ- Ποιά Νοσοκομεία δεν έστειλαν στοιχεία στο ΓΛΚ και στα οποία περικόπτεται η επιχορήγηση(Από το ygeianet).
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί την ανεπάρκεια των διοικήσεων των παραπάνω νοσοκομείων να την πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων από την διακοπή της επιχορήγησης!!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

18 Απριλίου 2011, 12:54:33
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ελλείψει υλικών στήνουν πάρτι οι προμηθευτές

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

18 Απριλίου 2011, 13:00:03
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Απριλίου 2011, 13:00:51
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Tραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Άρτας

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων, προχώρησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ενώ κανονικά θα διεξάγονται τα έκτακτα. Η απόφαση της αναστολής οφείλεται στις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αφού έχει εξαντληθεί το στοκ των υλικών και όσα υπάρχουν προορίζονται για τα έκτακτα χειρουργεία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα σε λίγο καιρό θα είναι αδύνατη ακόμα και η περίθαλψη των ασθενών στα διάφορα τμήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που οργισμένοι ξεσπούν πάνω στους γιατρούς για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


18 Απριλίου 2011, 16:44:02
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι αποθήκες υγειονομικού υλικού, τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και στο ΚΑΤ, είναι πλήρεις υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, επικαλούμενος τα ευρήματα ελέγχων που πραγματοποίησε ο διευθυντής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας.

27 Απριλίου 2011, 21:42:31
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

O χώρος της Υγείας είναι ίσως ο πιο παραγωγικός αλλά καταφανώς και ο πλέον σπάταλος. Παραγωγικός γιατί οι γιατροί νυχθημερόν μοχθούν για την υγεία των ασθενών αρκετά συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες και σπάταλος γιατί επικρατεί το πλήρες χάος και χάνονται δισεκατομμύρια τα οποία αφενός εκτινάσσουν τα ελλείμματα και αφετέρου αφαιρούν πολύτιμους πόρους που μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού.

  Μετά από τόσα χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πιο σίγουρο συμπέρασμα είναι πως το βασικότερο πρόβλημα της Υγείας ήταν οι Υπουργοί της και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Οι Υπουργοί, όλοι ανεξαιρέτως γιατί δεν έκαναν το παραμικρό να διορθώσουν την άθλια κατάσταση που επικρατούσε, παραμένοντας σε ευχολόγια και βαρύγδουπες αρλούμπες του στυλ πως τα ράντζα είναι επικουρικές κλίνες, ( Δ. Αβραμόπουλος), και κάποιοι για να έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους, διαπίστωναν το πρόβλημα, εξήγγειλαν σχέδια εξυγίανσης και την κοπάναγαν νύχτα από το υπουργείο με την πρώτη ευκαιρία. ( Παπαδόπουλος, Κακλαμάνης). Όσο για τις διοικήσεις, επιλεγμένες με τα γνωστά κριτήρια, φίλος φίλου, γνωστός κομματικός και δεν ξέρω τι άλλο, λειτούργησαν σαν διακοσμητικές γλάστρες μην τολμώντας να πειράξουν ή να αλλάξουν το παραμικρό.

Τι άλλο να πει κανείς όταν το 2011 δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο συνολικό σύστημα μηχανοργάνωσης.; Ένα σύστημα αποθήκης; Ένα σύστημα παραγγελιών ; Χιλιάδες τέτοια προγράμματα κυκλοφορούν στην αγορά ελληνική και ξένη με τιμές που ξεκινούν από τα 500 δολάρια. Και το πιο απομεμακρυσμένο μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του έχει. Δεν μπορούσαν λοιπόν να αγοράσουν έτοιμα 50-100 τέτοια προγράμματα για τα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε να είναι συμβατά και ώστε μετά να μπορέσουν να ενσωματωθούν στο μεγάλο ενιαίο υποτιθέμενο σύστημα που κυοφορείται σαν το Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο γράμμα βρίσκεται ; Τόσο απλό είναι, όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Και καλά να υποθέσουμε πως δεν ήταν εύκολο, δεν μπορούσαν να φωνάξουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να ρωτήσουν.. Εσείς τι κάνετε ρε παιδιά ; πως ελέγχετε τα κόστη σας, Τι προγράμματα χρησιμοποιείτε ; Είμαι βέβαιος πως ούτε αυτό έκαναν.

Η σημερινή κατάσταση φανερώνει ακόμη και την ευκολία με την οποία επιλέχθηκαν οι Διοικήσεις. Αλήθεια πόσο καιρό πήρε να καταρτισθούν προϋπολογισμοί και ισολογισμοί Νοσοκομείων; Υποτίθεται πως επιλέχθηκαν τεχνοκράτες, ειδικοί, γνώστες των οικονομικών υγείας, γνώστες του πως τρέχει κάποιος ένα νοσοκομείο. Αλλά μήπως έγινε κάτι με τις προμήθειες και τις πάσης φύσεως δαπάνες; Απ΄όσο είναι γνωστό ακόμη επικρατούν συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας καθώς με διάφορα προσχήματα καταστρατηγούνται τα πάσης φύσεως αναχώματα που επιχειρήθηκε να ανορθωθούν μήπως και μπει μία τάξη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί εγείρονται «επιστημονικά» επιχειρήματα από τους παραγγέλοντες ιατρούς άλλοτε σωστά και άλλοτε προσχηματικά, τα οποία όμως κανείς από τους διοικούντες δεν είναι σε θέση, ( απ΄ ότι φαίνεται) να ελέγξει. Καλές οι συγχωνεύσεις, καλή η αναδιοργάνωση του χάρτη υγείας καλή η αναδιανομή των γιατρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών αλλά καλώς ή κακώς έχουμε τους περισσότερους γιατρούς.

Για να δουλέψει όμως και να αποδώσει ο μόνος τρόπος είναι να καταπολεμηθούν τα ελλείμματα. Αλλιώς θα εξακολουθεί να φυτοζωεί, θα εξακολουθεί να νομιμοποιεί πιράνχας που φωνάζουν για τα λεφτά τους, θα συνεχίσει ζητά από τους ασθενείς να αγοράζουν μόνοι τους τα χρειαζούμενα από το απέναντι φαρμακείο. Και φυσικά θα εξακολουθούν να λένε για μας πως από άποψη υγείας είμαστε η βορειότερη χώρα της Αφρικής, όσο κι αν κάποιοι λαμπροί επιστήμονες και ερευνητές και η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ, πασχίζουν να σώσουν την χαμένη μας τιμή.

Τάκης Λαϊνάς

7 Ιουλίου 2011, 01:04:31
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Λ. Λιαρόπουλος: Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα στην Υγεία

Με τον «Καλλικράτη» στην Υγεία δε θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα, εκτίμησε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, μέσω της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

Σημείωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα στον τομέα της Υγείας, αλλά όπως τόνισε, η διαχειριστική ανεπάρκεια των υπουργείων είναι μεγάλη και υπήρξε ο φόβος ότι η «ελληνική μηχανή» δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με ένα μεγάλο εγχείρημα.

Αναφορικά με την κατάργηση των 4500 κλινών, είπε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα ούτε με τη μείωση των κρεβατιών, ούτε με τη συγχώνευση των νοσοκομείων.

Όπως τόνισε, η πληρότητα των ελληνικών νοσοκομείων είναι χαμηλή και η μείωση δεν αναφέρεται στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά γενικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. «Θεωρώ αδύνατο να κοπούν κλίνες στον Ευαγγελισμό», είπε ο κ. Λιαρόπουλος και σημείωσε ότι η μείωση των κλινών θα γίνει με βάση τις ανάγκες, χωρίς να θιγεί η νοσηλευτική ικανότητα των νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Ιουλίου 2011, 18:34:52
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

alfie


«Τριάντα χρόνια πίσω το ΕΣΥ»

Τον φόβο ότι το ΕΣΥ θα «γυρίσει» τριάντα χρόνια πίσω, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, σχολιάζοντας το σχέδιο για την αναδιάταξη του συστήματος υγείας.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, έκανε λόγο για κλινικές-τέρατα που προκύπτουν από τις συνενώσεις μικρότερων κλινικών σε πολλά νοσοκομεία, και εκτίμησε ότι δεν θα μπορούν να διοικηθούν και εν συνεχεία να παρέχουν στους πολίτες καλές υπηρεσίες υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το παράδειγμα της συνένωσης των 4 χειρουργικών κλινικών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου στο εξής δημιουργείται μία χειρουργική κλινική με περισσότερα από 100 κρεβάτια και έναν μόνο συντονιστή. Οι γιατροί εκφράζουν το φόβο για δυσλειτουργίες των κλινικών αυτών καθώς ένας συντονιστής είναι αδύνατο να τα καταφέρει, ιδίως σε ημέρες εφημερίας, και προέβλεψαν ότι τα ράντζα θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία, ιδίως στα μεγάλα.

«Το εγχείρημα θα φέρει αναστάτωση. Το σχέδιο αυτό βασίστηκε σε πρόχειρο σχεδιασμό και στο τέλος ο μόνος που θα επιβαρυνθεί θα είναι και πάλι ο πολίτης» τόνισε ο κ. Τσούκαλος.

«Θα χαθεί ο έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι συντονιστές διευθυντές των νέων κλινικών. Μάλιστα προβλέπει ότι πολλοί γιατροί (πρώην συντονιστές των παλιών κλινικών) θα προσφύγουν στα δικαστήρια καθώς θα θεωρήσουν ότι η επιλογή τους έγινε με κομματικά ή άλλα κριτήρια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναρωτήθηκαν για μία ακόμη φορά γιατί το υπουργείο Υγείας προχωρά στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών με μόνο στόχο να εξοικονομήσει από αυτές μόλις 30 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν το συνολικό κόστος του ΕΣΥ είναι 13 δισ. ευρώ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Ιουλίου 2011, 21:49:36
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (zougla.gr)

Δεν είναι ακριβώς "φάρμακα", είναι αντισυμφυτικά και αιμοστατικά υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν σε Μ-Γ Κλινική του Ηρακλείου.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2011, 21:52:09 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Αυγούστου 2011, 23:54:23
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ζούγκλα)

Με έναν γιατρό από το Νοσοκομείο Άγιος Παντελεήμονας της Σάμου που θα παραμένει μέχρι το μεσημέρι στο Μαραθόκαμπο έλυσε προσωρινά το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη αγροτικών γιατρών.

Οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και απειλούσαν ότι θα προχωρούσαν και σε καταλήψεις εάν δεν δινόταν κάποια λύση.

Παρόλο που δεν λύνεται το πρόβλημα, αφού ο πληθυσμός διπλασιάζεται το καλοκαίρι, οι κάτοικοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις και εκ νέου θα προσπαθήσουν να καταφέρουν δύο αγροτικοί γιατροί να διοριστούν στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθόκαμπου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Αυγούστου 2011, 14:22:49
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   
ΘΕΜΑ: Διαχείριση φαρμάκου για τον εξορθολογισμό της
φαρμακευτικής δαπάνης στα κρατικά Νοσοκομεία και την αύξηση της
ανάλωσης των γενοσήμων - εκτός πατέντας.

Τι νομίζετε ότι σημαίνει αυτό για τον ιατρό του ΕΣΥ??
Τι αντίκτυπο θα έχει στον ασθενή που θα επιλέγει το ΕΣΥ (εάν το επιλέγει υπό τέτοιες συνθήκες )??
Τι κινήσεις κάνουν τα αρμόδια επιστημονικά όργανα  των ιατρών πάνω σε αυτό το θέμα??
Θα επιλέγουν άλλοι για το τι φάρμακο θα χορηγεί ο ιατρός στον ασθενή και μετά θα έχει ο ιατρός την ευθύνη της αντιμετώπισης της ασθένειας ή όχι???
Που πάμε τελικά συνάδελφοι?  Οι ασθενείς είναι ενήμεροι ότι θα υπάρχει ένα φάρμακο μιας εταιρίας που θα είναι πιο φθηνό και μόνο αυτό θα του χορηγείται??
Σε περίπτωση μη ανοχής ή αλλεργίας στα έκδοχα θα πρέπει να γίνεται ολόκληρη ιστορία να εγκρίνει η διοίκηση ,με όλη την γραφειοκρατία που σημαίνει αυτό, για προμήθεια άλλου φαρμάκου για τον ασθενή???
κ.α πολλά!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2011, 23:46:29 από Γ.Κτιστάκης »

1 Σεπτεμβρίου 2011, 12:54:04
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεγάλες ανατροπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέπεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να... λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία, στους ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με τα δημόσια νοσοκομεία, να δίνονται τίτλοι ειδικότητας από τους ιατρικούς συλλόγους, καθώς και κύμα συγχωνεύσεων στις μονάδες πρόνοιας.

Οι γιατροί του ΕΣΥ που δεν αποδέχονται το διορισμό τους ή παραιτούνται πρόωρα από αυτόν θα πρέπει να περιμένουν πέντε χρόνια πριν υποβάλλουν νέα υποψηφιότητα για διορισμό, από δύο χρόνια που ισχύει σήμερα, προβλέπει το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

..................


Για τις θέσεις υπαίθρου

Στο ίδιο νομοσχέδιο προωθείται ρύθμιση προκειμένου να μη μένουν κενές οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίες θα συνυπολογίζονται στον χρόνο υπηρεσίας.

Έτσι, οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών που ήδη υπηρετούν σε αυτές. Εφόσον η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παρατείνεται η θητεία του ιδίου ή άλλου ιατρού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό θα παρατείνεται η θητεία άλλου ιατρού ύστερα από την πρόταση του Νοσοκομείου. Η παράταση αυτή δίνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες και μέχρι να αναλάβει υπηρεσία ο ιατρός που θα επιλεγεί με βάση την επόμενη προκήρυξη.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Σεπτεμβρίου 2011, 13:22:11
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο ίδιο νομοσχέδιο προωθείται ρύθμιση προκειμένου να μη μένουν κενές οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίες θα συνυπολογίζονται στον χρόνο υπηρεσίας.
Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Παράθεση
Έτσι, οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών που ήδη υπηρετούν σε αυτές. Εφόσον η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παρατείνεται η θητεία του ιδίου ή άλλου ιατρού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό θα παρατείνεται η θητεία άλλου ιατρού ύστερα από την πρόταση του Νοσοκομείου.
Αυτό για την προκήρυξη 5 μήνες πριν την λήξη της θητείας το λέει ο νόμος εδώ και χρόνια αλλά δεν το είδαμε να εφαρμόζεται ποτέ.
Ο νομοθέτης λοιπόν για την προοπτική παράτασης βάζει ως προϋπόθεση να μην καλυφθεί η θέση στην προκήρυξη.
Επειδή όμως οι προκηρύξεις γίνονται 3-4 φορές το χρόνο, κι επειδή συνήθως περιλαμβάνουν ιατρεία που η θητεία λήγει σε 1-2 μήνες ή έχει ήδη λήξει, δεν προβλέπεται τίποτα για τις περιπτώσεις που κάποιος καταλάβει τη θέση αλλά από την προκήρυξη μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας μεσολαβούν 4- 5 μήνες (αποστολή αποτελεσμάτων, παραλαβή διορισμών, ανάληψη στο νοσοκομείο, τρίμηνη εκπαίδευση).
Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο, αφού η θέση φαίνεται καλυμμένη, παράταση γιοκ σε κανένα γιατρό (τον υπηρετούντα ή "αναπληρωματικό") με αποτέλεσμα κενά ιατρεία.
Ακόμη όμως και στην απίθανη περίπτωση που γίνει η προκήρυξη πέντε μήνες πριν τη λήξη, αν δεν καταργήσει την υποχρέωση να αναλαμβάνει ο νέος γιατρός για τρίμηνη εκπαίδευση ΑΦΟΥ λήξει η θητεία του προηγούμενου γιατρού πάλι έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Απλά ο νέος γιατρός θα έχει ένα διορισμό στα χέρια του και θα περιμένει να φύγει ο παλιός για να αναλάβει. Και θα έχουμε ένα τρίμηνο κενό de facto.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Σεπτεμβρίου 2011, 13:29:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Σεπτεμβρίου 2011, 10:46:45
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος των «Κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων». Το νοσοκομείο χρεώνει ήδη με νέο τρόπο στα ασφαλιστικά ταμεία τη νοσηλεία των ασφαλισμένων τους. Ενώ μέχρι τώρα η χρέωση διαμορφωνόταν με βάση έναν πίνακα ημερήσιων νοσηλίων -ανάλογα δηλαδή με το πόσες μέρες νοσηλεύτηκε ο ασθενής και σε ποια θέση, το κόστος της νοσηλείας θα εξαρτάται από την πάθηση.

Ο νέος τρόπος τιμολόγησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία από την 1η Οκτωβρίου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
1902 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2017, 19:56:14
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1956 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2018, 00:07:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2021, 23:43:18
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
14988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιανουαρίου 2023, 16:04:08
από timex
0 Απαντήσεις
5616 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2023, 16:14:05
από Argirios Argiriou