Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 16:16:58

Αποστολέας Θέμα: Το ΕΣΥ και η κρίση  (Αναγνώστηκε 25036 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Οκτωβρίου 2011, 10:43:44
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Η Καθημερινή)

Εκτός της ρύθμισης θα μείνουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι γενικότερα, καθώς και οι δικαστικοί. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, εκτός θα παραμείνουν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ εξετάζεται το θέμα των ιατρών και των διπλωματών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Οκτωβρίου 2011, 11:48:23
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Φιλε διακοσμητη διαβασα το αρθρο της Καθημερινης και ενα αντιστοιχο αρθρο που δημοσιευτηκε προ 3 ημερων στο Εθνος και αναδημοσιευτηκε στο alfavita.gr. Δεν ξερω να σου πω την αληθεια πως να αντιδρασω. Απο τη μια ανοιγει η κερκοπορτα για εφεδρειες και απολυσεις γιατρων του ΕΣΥ,που μπορει ισως σε πρωτη φαση να αφορα συναδελφους σε προσυνταξιοδοτικο καθεστως αλλα κανεις δεν ξερει τι θα συμβει μελλοντικα, απο την αλλη ειναι μια καλη ευκαιρια να ανανεωθει ηλικιακα το ΕΣΥ. Να εξηγησω τι εννοω: στα νοσοκομεια και ειδικα των μεγαλων αστικων κεντρων ,υπαρχει μεγαλο χασμα γενεων, δηλαδη νεοι ειδικευομενοι και επιμ. Β απο τη μια και απο την αλλη διευθυντες ΕΣΥ +/- 60. Θεωρω οτι σε πολυ μεγαλο βαθμο αυτη η γενια εχει ευθυνες για την καταντια του ΕΣΥ, δηλαδη πελατειακο καθεστως,μιζες απο υλικα,κατευθυνομενη συνταγογραφηση,αυταρχικοτητα, κακη συμπεριφορα σε ασθενεις και συναδελφους απαραδεκτη δημοσιουπαληλικη νοοτροπια, τεμπελια και κραυγαλεα επιστημονικη ανεπαρκεια, διαπλοκη με πολιτικους, αναμειξη στα επιδοματα ψευδοαναπηριας,ιατρικη αστυφιλια με υπερσυγκεντρωση σε προσοδοφορες θεσεις και ειδικοτητες με μεγαλες ελλειψεις αλλου, λαμογια και τουπε. Ολα δηλαδη αυτα για τα οποια μας κατηγορει ο υπουργος και εκαναν να χασουμε τα ερεισματα μας στην κοινωνια.
Για τους παραπανω λογους, παρολο που η εξελιξη με ανησυχει και με φοβιζει δεν την θεωρω εκ προοιμιου κακη. Η εξοδος αυτης της γενιας απο το ΕΣΥ δεν πιστευω οτι θα δημιουργησει κενα ή αλυτα προβληματα στη λειτουργεια των νοσοκομειων. Στη δικια μου κλινικη υπαρχουν 2 τετοιοι εκπροσωποι. Ο ενας ειναι μονιμα εξεφανισμενος σε κανονικο ωραριο και εφημεριες και ο αλλος ασχολειται μονο με πελατες και κανεναν αλλο. Δεν νομιζω οτι οι υπολοιποι δεν θα μπορεσουμε να αναπληρωσουμε το κενο τους.Σιγουρα η απομακρυνση των παραπανω πρεπει καποια στιγμη να συνοδευτει και με νεες προσληψεις επιμ. Β στο ΕΣΥ.Τελος σιγουρα αδικο θεωρω την ισοπεδωτικη αναβαθμιση ολων των 60ρηδων σε διευθυντες ΕΣΥ παραβιαζοντας καθε εννοια αξιοκρατιας και λογικης. Ακομα και δημοσιονομικα συμφερει η αντικατασταση τους απο επιμ. Β.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2011, 11:51:51 από stathis »

5 Οκτωβρίου 2011, 12:12:58
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Συμφωνώ με το γενικό περίγραμμα, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο εφαρμογής της εφεδρείας.
Δηλαδή, θα εξελιχθεί σε ελληνικού τύπου παρωδία, όπου ρόλο κριτών θα έχουν οι 60ρηδες που περιγράφεις και ρόλο σφαγίων, οι νέοι επ. Β'.
Θυμίσου λίγο το ΚΥ που περιέγραψες σε προηγούμενο ποστάρισμα...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Οκτωβρίου 2011, 14:10:59
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Αυτο σιγουρα ειναι και η δικη μου ανησυχια. Ομως οσο εχω καταλαβει, το θεμα της εφεδρειας προς το παρον αφορα υπαλληλους σε σταδιο προσυνταξιοδοτικο 60+ σε πρωτο σταδιο. Το μετρο αυτο, αν τελικα εφαρμοστει στο ΕΣΥ και στο ΙΚΑ, πιστευω για τους παραπανω λογους θα εχει ωφελος κοινωνικο, επιστημονικο και δημοσιονομικο, με την προυποθεση οτι οι πολυαριθμοι διευθυντες ΕΣΥ που θα συνταξιοδοτηθουν μεσα στην προσεχη διετια και που ισως η διαδικασια επισπευστει μεσω εφεδρειας, να αντικατασταθουν,οχι στο συνολο φυσικα γιατι αυτο δεν γινεται δημοσιονομικα, με νεους επιμελητες Β. Η ιδεα της ανανεωσης δεν μου φαινεται a priori λανθασμενη αλλα συμφωνω οτι δυνητικα ανοιγει την πορτα για εφεδροποιηση και νεοτερων. Παντως η απομακρυνση των γυρω στα 60 σε συνδυασμο με αναστολη νεων διορισμων ή προκηρυξεων και με την βεβαιη απροθυμια ιδιωτων του ΕΟΠΥΥ να συμμετασχουν στην ολοημερη λειτουργια ή σε εφημεριες, πιστευω οτι θα δημιουργησει σοβαροτατες ελλειψεις στο ΕΣΥ που θα γινει φανερη ακομα και στο Λοβερδο.

5 Οκτωβρίου 2011, 14:31:41
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@stahis

Με την λογική "ιατροί υπάρχουν" το ΕΣΥ οδηγείται σε άμεση κατάρρευση.

Αποτέλεσμα? Το ΚΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ.

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

5 Οκτωβρίου 2011, 15:21:05
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο που σταματησε να εφημερευει στο συγκεκριμενο ΚΥ. Ειναι ομως εξισου απαραδεκτο να υπαρχουν και να εφημερευουν τοσα ΚΥ και ΠΙ ανα την Ελλαδα με μηδενικη προσελευση, το ενα διπλα στο αλλο, που εγιναν και εξακολουθουν να υπαρχουν για ψηφοθηρικους λογους.

5 Οκτωβρίου 2011, 15:26:24
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η ειρωνία είναι πως το συγκεκριμένο ΚΥ ήταν το παραγωγικότερο ΚΥ βάσει τις μετρήσεις του ESYnet (δείκτης περιστατικών /ιατρό).
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

5 Οκτωβρίου 2011, 16:26:18
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σημερινο αρθρο στο εθνος οπου οι γιατροι δεν εξαιρουνται απο το καθεστως προσυνταξιοδοτικης εφεδρειας. Αντιθετα εξαιρουνται δικαστες, ενστολοι και καθηγητες. Γνωριζει καποιος κατι πιο καινουργιο;

6 Οκτωβρίου 2011, 11:46:48
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρον άρον εξιτήριο θα πρέπει να δίνουν οι γιατροί στους ασθενείς τους προκειμένου να μην ξεπερνούν τις ημέρες νοσηλείας που προβλέπουν οι νέοι κανόνες, τα πρωτόκολλα αλλά και οι τιμοκατάλογοι του υπουργείου Υγείας.

Η προχειρότητα που διακατέχει για άλλη μια φορά της κυβέρνηση έχει ως θύματα και πάλι τους ασθενείς. Αμέτρητα προβλήματα δημιουργούνται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία εξαιτίας της εφαρμογής των νέων κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) όπως ονομάζονται και αποτελούν μια νέα για τη χώρα διαδικασία τιμολόγησης και διαχείρισης ασθενών. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τιμοκατάλογο νοσηλειών ο οποίος καθορίζει το κόστος και τη μέση διάρκεια νοσηλείας για κάθε κατηγορία ασθένειας.

Τα λάθη στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κραυγαλέα και προβλέπουν ελάχιστες ημέρες νοσηλείας σε σχέση με την ρεαλιστική εικόνα των ασθενειών με απόκλιση ακόμη και κατά 100%. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ασθένεια για την οποία ο ασθενής πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον για 20 ημέρες στο νοσοκομείο, τα νέα πρωτόκολλα προβλέπουν μόνο δυο!

Η λεπτομέρεια άλλωστε που κάνει τη διαφορά είναι ότι ουδείς στο υπουργείο Υγείας σκέφτηκε ότι η ασθένεια είναι μια υπόθεση σύνθετη και δεν μπορεί να τιμολογηθεί απλά και με καταλόγους. Και αυτό διότι μπορεί για μια απλή ασθένεια να προβλέπεται μία ημέρα νοσηλείας αλλά μπορεί στην πράξη ο ασθενής να πρέπει να παραμείνει περισσότερο στο νοσοκομείο εξαιτίας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Παρ αυτά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι ακόμη και να δώσουν εξιτήριο σε περίπτωση που ασθενής χρειασθεί να παραμείνει περισσότερο. Εκτός βέβαια και αν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις υπόλοιπες ημέρες νοσηλείας από την τσέπη τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νοσοκομείου της Ρόδου. Με επιστολή του ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται από την εφαρμογή των «κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων» επισημαίνοντας την αναντιστοιχία της πραγματικής νοσηλείας με όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε ενδεικτικό παράδειγμα: «Και το προφανές είναι η πλήρης αναντιστοιχία του πραγματικού συνήθως χρόνου νοσηλείας με τις αναφερόμενες στο ΚΕΝ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χρόνος νοσηλείας που αναφέρεται στην τοποθέτηση καθετήρα περιτοναϊκής κάθαρσης (ΚΕΝ Y02X) όπου ο χρόνος νοσηλείας που αναφέρεται είναι 2 μέρες όταν εξ’ ορισμού, και σύμφωνα και με την πρακτική που εφαρμόζεται και σε εμάς αλλά και παγκόσμια, ο ελάχιστος χρόνος νοσηλείας είναι τουλάχιστον 20 μέρες».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Οκτωβρίου 2011, 22:26:25
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αφήνουν αιχμές για μεθοδεύσεις που έχουν ως στόχο τη διάλυση του συστήματος υγείας που οδηγεί στην ελλιπή νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών.
 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις διάλυσης της νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών, που ξεκινά με την πλήρη αποσύνθεση των Νοσοκομείων του ΙΚΑ, που αυθαίρετα χωρίς πρόγραμμα και εμπεριστατωμένη μελέτη μέσα σε μικρό διάστημα τα διάλυσαν, στερώντας τους πολίτες από την περίθαλψή τους και τους εργαζόμενους ιατρούς και λοιπό νοσηλευτικό-παραϊατρικό-διοικητικό προσωπικό το εργασιακό τους αντικείμενο. Στους ειδικευόμενους δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ειδίκευσή τους και σε όσους περιμένουν για ειδικότητα αυξάνει ο χρόνος αναμονής στις λίστες.
 
Περί όλων αυτών, τα «παπαγαλάκια» της Πολιτείας και οι εκφραστές των καταστροφικών αυτών επιλογών, αφού έχουν τακτοποιήσει τους εαυτούς τους, ρίχνουν στον «Καιάδα» της απόγνωσης τους άλλους συναδέλφους και συνεργάτες τους.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας όλων των Νοσοκομείων της χώρας και δη των άμεσα πληττόμενων όπως είναι αυτά του ΙΚΑ και καθιστά υπόλογους όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και την επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη των ιατρών και των λοιπών εργαζόμενων. Είμαστε αλληλέγγυοι και ζητάμε την άμεση εργασιακή και επιστημονική στήριξη των υπηρετούντων στα Νοσοκομεία του ΙΚΑ. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το αγαθό της Υγείας, ως Κοινωνικό Αγαθό. Τα δε περί οικονομίας λόγια, κρύβουν άλλα.
 
Κύριοι, φερέφωνα της λογικής «έχω το μαχαίρι, έχω και το καρπούζι», έχω δηλαδή την εξουσία και την ασκώ κατά το δοκούν, σας προειδοποιούμε: «Η εξουσία έρχεται και παρέρχεται, η νομική αναζήτηση ευθυνών όμως, εκείνων που εξαθλίωσαν πολίτες, ιατρούς και εργαζόμενους, είναι προ των πυλών».

Αφήστε τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν!
 Τα έχει ανάγκη ο κόσμος τις δύσκολες μέρες που διανύουμε!»
 

8 Οκτωβρίου 2011, 18:52:51
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δημόσια Νοσοκομεία θα εκχωρούνται σε ιδιώτες;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Οκτωβρίου 2011, 10:53:39
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Προβλήματα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με ιατροτεχνολογικό υλικό αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα καθώς οι προμηθευτές προειδοποιούν ότι τα υπέρογκα χρέη θα οδηγήσουν μοιραία σε αδυναμία των προμηθευτών να συνεχίσουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων του ΕΣΥ.
 
Σε 550 εκ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές μόνο στα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας των δημοσίων νοσοκομείων.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Συνδέσμου «Διακυβεύεται πλέον η απρόσκοπτη τροφοδοσία των νοσοκομείων λόγω έλλειψης ρευστότητας και πιέσεων των προμηθευτών του εξωτερικού για προπληρωμή παραγγελιών».
 
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας επισημαίνει ότι «τη στιγμή που έχει διακοπεί κάθε χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και οι προμηθευτές του εξωτερικού πιέζουν τους Έλληνες προμηθευτές ακόμη και να προπληρώνουν τις παραγγελίες τους, η νέα συσσώρευση χρεών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μοιραία θα οδηγήσει σε αδυναμία των προμηθευτών να συνεχίσουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων του ΕΣΥ.»
 
Να σημειωθεί πάντως πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει πως σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων παρότι διαθέτουν τα κονδύλια δεν αποπληρώνουν τους προμηθευτές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

24 Νοεμβρίου 2011, 23:41:10
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Υγεία: Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία

Μία σειρά εργαζομένων στο χώρο της Υγείας εξαιρείται από το μέτρο της εφεδρείας, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται γιατροί, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, γιατροί και νοσηλευτές είχαν ήδη εξαιρεθεί ωστόσο η εγκύκλιος εξαιρεί και φαρμακοποιούς, τους ψυχολόγους, τους βιοχημικούς, τους διαιτολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους τεχνολόγους Εργαστηρίων και τους τεχνολόγους των ακτινογραφιών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με όσους εξαιρούνται

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4 Δεκεμβρίου 2011, 23:01:10
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Χωρίς κρεβάτια οι ΜΕΘ στα Γιάννενα

Μείζον είναι πλέον το πρόβλημα που παρατηρείται και στα δύο νοσοκομεία Ιωαννίνων, καθώς οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία κι αφού προηγηθεί ένας τιτάνιος αγώνας, ωσότου εντοπιστεί το νοσηλευτικό ίδρυμα που διαθέτει κλίνες.

Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος και η καθυστέρηση μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 80χρονου από τα Γιάννενα, ο οποίος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Δυστυχώς, στη Μονάδα δεν υπήρχε δυνατότητα νοσηλείας, με αποτέλεσμα ο υπερήλικας να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών!

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ήταν επείγουσα η εισαγωγή στη Μονάδα ενός 50χρονου. Και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπήρχε δυνατότητα. Ευτυχώς, στη Μονάδα του Χατζηκώστα αποσωληνώθηκε ένας από τους νοσηλευόμενους και έγινε εισαγωγή του 50χρονου.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ συχνές πλέον και αναδεικνύουν με ένταση το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει παλιότερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, περισσότεροι από 3.400 βαριά ασθενείς θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, εάν λειτουργούσαν οι 150 κλίνες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε καθένα από τα κρεβάτια αυτά θα μπορούσαν να νοσηλεύονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 30 ασθενείς, οι οποίοι τελικά χάνουν τη ζωή τους, επειδή δεν βρίσκουν εγκαίρως θέση εντατικής νοσηλείας.

Βάση της καταγραφής της εταιρείας, τουλάχιστον το 25% των κλινών εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα μένει κλειστό. Κι αυτό την ώρα που το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης πλησιάζει και οι επιστήμονες ζητούν άμεση αύξηση των κλινών εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς όλοι οι ασθενείς που θα παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές της νέας γρίπης.

Κυριότερη αιτία για τη μη ανάπτυξη των κλινών αυτών είναι - σε ποσοστό ως και 90% - οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στις μισές περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη και στο ιατρικό προσωπικό, ενώ δεν είναι λίγες και οι μονάδες που «πάσχουν» από εξοπλισμό».

Πηγή:perifereianews.com

5 Δεκεμβρίου 2011, 18:56:22
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ήταν επείγουσα η εισαγωγή στη Μονάδα ενός 50χρονου. Και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπήρχε δυνατότητα. Ευτυχώς, στη Μονάδα του Χατζηκώστα αποσωληνώθηκε ένας από τους νοσηλευόμενους και έγινε εισαγωγή του 50χρονου.
Άραγε η αποσωλήνωση ήταν το ίδιο ευτυχής και για τον νοσηλευόμενο;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
1907 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2017, 19:56:14
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1958 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2018, 00:07:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2641 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2021, 23:43:18
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
15968 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιανουαρίου 2023, 16:04:08
από timex
0 Απαντήσεις
5620 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2023, 16:14:05
από Argirios Argiriou