Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:22:11

Αποστολέας Θέμα: Βρήκαν φάρμακο για το… κέρδος  (Αναγνώστηκε 15355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Απριλίου 2010, 22:46:34
Αναγνώστηκε 15355 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Στην… υγεία του φαρμάκου έτρωγαν και έπιναν τα δύο τελευταία χρόνια υπάλληλος του νοσοκομείου Άρτας και ιδιώτες φαρμακοποιοί, απομυζώντας το δημόσιο νοσοκομείο.

Το θέμα έχει προσλάβει ευρείες κοινωνικές διαστάσεις και, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, αποτελεί ένα «διανομαρχιακό σκάνδαλο» στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα στη διάθεση του φαρμάκου. Οι επιθεωρητές – ελεγκτές του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) εντόπισαν σοβαρές ατασθαλίες στο φαρμακείο του νοσοκομείου Άρτας, απ’ όπου ποσότητες φαρμάκων διοχετεύονταν απευθείας σε φαρμακοποιούς. Το πόρισμα δεν έχει συνταχθεί ακόμη, καθώς ο έλεγχος ολοκληρώθηκε πριν μία μόλις εβδομάδα, αλλά το θέμα συζητείται ευρέως στη γειτονική πόλη καθώς και στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κομπίνα με φάρμακα που έβγαιναν από το φαρμακείο του νοσοκομείου Άρτας και κατέληγαν σε φαρμακεία απ’ όπου και πωλούνταν. Η σφραγίδα «κρατικό είδος» δεν χρησιμοποιούνταν κατά την παραλαβή των κιβωτίων για όλα τα φάρμακα, με αποτέλεσμα ποσότητες να διοχετεύονται στην αγορά από ιδιωτικά φαρμακεία. Ένα εξ αυτών βρίσκεται στα Γιάννενα, αλλά τις τελευταίες μέρες έκλεισε λόγω των ισχυρών ενδείξεων που προέκυψαν ότι εκτελούσε συνταγές γιατρών με φάρμακα που προμηθεύονταν από το νοσοκομείο Άρτας.

Ελλιπής οργάνωση

Στο φαρμακείο του νοσοκομείου Άρτας εργάζονται μία φαρμακοποιός και δύο υπάλληλοι. Πάντως, όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας κάνουν λόγο για «ελλιπή οργάνωση» γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στο να στηθεί η συγκεκριμένη κομπίνα σε βάρος του Δημοσίου. Η μία εκ των υπαλλήλων φέρεται να μην σφράγιζε τα φάρμακα και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε την ενέργειά της όταν κλήθηκε σε απολογία. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων –και κυρίως τα ακριβά σκευάσματα- να διοχετεύονται σε φαρμακεία στα Γιάννενα και Άρτα όπου εκτελούνταν οι ιατρικές συνταγές.
Οι επιθεωρητές – ελεγκτές του ΟΓΑ είχαν πληροφορίες για την «εξαγωγή» ακριβών φαρμάκων και γι αυτό προέβησαν σε έλεγχο στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Στις δύο πόλεις, όπως σημειώνουν άνθρωποι που έχουν γνώση στο χώρο του φαρμάκου, στήθηκε παράλληλα «μία βιομηχανία κέντρου παραγωγής συνταγών», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι εμπλέκονται στην όλη υπόθεση ακόμη και γιατροί, είτε ηθελημένα είτε άθελά τους. Το καθαρό κέρδος για τους φαρμακοποιούς ανέρχεται σε 23% και το μικτό σε 35% και οι επιθεωρητές του ΟΓΑ προσπαθούν μέσω των παραστατικών και των στοιχείων να προσδιορίσουν το ύψος του χρηματικού ποσού που μπήκε στις τσέπες όσων ενέχονται στην κομπίνα.

Πολλές παράμετροι

Το οικονομικό όφελος αποτελεί βασικό αντικείμενο του ελέγχου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η υπόθεση αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά», ανέφερε στον «Η.Α.» πολιτικός παράγοντας του νομού Άρτας που έχει λάβει γνώση των ελέγχων και των πρώτων συμπερασμάτων των επιθεωρητών. Οι ελεγκτές του ΟΓΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κομπίνα να αφορούσε και άλλα ταμεία, όπως το Ταμείο Πρόνοιας και τον Οργανισμό Πρόνοιας Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται ο τζίρος να φτάνει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να προσεγγίζει ακόμη και το εκατομμύριο. Επίσης, δεν είναι βέβαιο αν οι συγκεκριμένες παρτίδες φαρμάκων καταγράφονταν στο φαρμακείο του νοσοκομείου ή διοχετεύονταν άμεσα στα φαρμακεία.
Η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας έχει λάβει γνώση των ελέγχων και των πρώτων ενδείξεων που κατατείνουν στην κομπίνα. Μάλιστα, έχει επιβεβαιώσει το συμβάν και παράλληλα διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αποδεχθεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και ζημίωσαν το δημόσιο.

Λειτουργούσε χωρίς φαρμακοποιό

Στο «κόλπο», σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν δύο φαρμακεία, ένα στα Γιάννενα και ένα στην Άρτα. Στην πόλη μας το συγκεκριμένο φαρμακείο ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια και πρόσφατα έβαλε λουκέτο. Σε ελέγχους που είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου από τα αρμόδια όργανα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς φαρμακοποιό. Μάλιστα, είχε δοθεί εντολή στον υπεύθυνο να κλείσει το φαρμακείο, το οποίο λειτούργησε κανονικά μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στο νομίατρο Ιωαννίνων. Στην Άρτα, σε συγκεκριμένο φαρμακείο, εκτιμάται ότι γραφόταν συνταγές για χορήγηση φαρμάκων που «εξάγονταν» από το νοσοκομείο ερήμην των ασθενών που άφηναν τα βιβλιάριά τους για να εξυπηρετηθούν και στη συνέχεια σφραγιζόταν από γιατρούς της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων εξετάζει παρόμοιες υποθέσεις στην περιοχή. «Υπάρχουν και τοπικά… αστέρια που απομυζούν το Δημόσιο», ανέφερε στον «Η.Α.» φαρμακοποιός της πόλης, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν ενδείξεις για συνεργασία φαρμακείων με αγροτικούς γιατρούς που γράφουν τρίμηνες συνταγές στα βιβλιάρια ασθενείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

30 Απριλίου 2010, 23:07:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην Άρτα, σε συγκεκριμένο φαρμακείο, εκτιμάται ότι γραφόταν συνταγές για χορήγηση φαρμάκων που «εξάγονταν» από το νοσοκομείο ερήμην των ασθενών που άφηναν τα βιβλιάριά τους για να εξυπηρετηθούν και στη συνέχεια σφραγιζόταν από γιατρούς της πόλης.
Και μετά μου λένε οι αγαπητοί φαρμακοποιοί της πόλης μου γιατί δεν "εξυπηρετώ" τους ίδιους που "εξυπηρετούν" τους ασφαλισμένους...πελάτες τους.

Άντε λοιπόν.....να γίνει κανένας έλεγχος και στο χωριό μας μήπως και στρώσουν μερικοί χαρακτήρα!!!!!!!!!!!

υ.γ. Τιμή μου να είμαι "κακός" γιατρός και ας είναι οι ίδιοι "καλοί" μαγαζάτορες.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

1 Μαΐου 2010, 14:17:11
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όταν αρχίσουν να κάνουν κουμάντο οι τοπικοί δημαρχαίοι, μην αμφιβάλλουμε για το ποιοί ιατροί θα πάρουν πόδι πρώτοι.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4243 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2012, 11:54:00
από anastasios theodoridis
61 Απαντήσεις
37351 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Οκτωβρίου 2012, 09:51:12
από Δ. Κουναλάκης
2 Απαντήσεις
2372 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Σεπτεμβρίου 2016, 12:06:17
από Ορθοπαιδικός
3 Απαντήσεις
34863 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Νοεμβρίου 2021, 13:03:33
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
23673 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2022, 08:45:52
από Argirios Argiriou