Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Απριλίου 2024, 20:58:22

Αποστολέας Θέμα: παρακαλώ να διαγραφεί  (Αναγνώστηκε 15886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Μαΐου 2010, 21:03:17
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
αφήσανε λυτό τον webmaster και αυτοσχεδιάζει.....

Ο συνάδελφος webmaster δεν είναι σκυλάκι για να τον αποκαλείς λυτό , είναι ιατρός και πέραν αυτού οτιδήποτε δημοσιεύεται έχει την έγκριση του συλλόγου .
Αλλά ο τρόπος και η επιθετικότητά σου στο θέμα αυτό με βάζει σε ΣΟΒΑΡΕΣ υποψίες ότι κάτι άλλο σε παρακινεί στο να μιλάς τόσο απαξιωτικά . Κάτι που προφανώς δεν γνωρίζουμε . Φαντάζομαι ότι αν είχες να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό θα το είχες προσφέρει άμεσα .
Θλίβομαι γιατί ήθελα να συμβάλω στην ενημέρωση του φόρουμ αλλά αντιμετωπίζω την ίδια εμπάθεια από τον ίδιο διαχειριστή ξανά και ξανά .
Αν θέλεις αγαπητέ Δ. Κουναλάκης να διώξεις κάποιον από το φόρουμ πάτησε το κουμπάκι του ban και τελείωσε η υπόθεση . Μην το κουράζεις άδικα !

Απλές ερωτήσεις:
α) το να δημοσιοποιεί τους δύο από τους τρεις τόμους ως μετάφραση μιας ταξινόμησης νοσημάτων χωρίς να αναφέρει την προέλευση της μετάφρασης, τι με κάνει να υποθέσω; Ότι το μετέφρασε ο σύλλογος; ή ότι το πήρε από κάπου και το έβαλε χωρίς αναφέρει την προέλευση της μετάφρασης; Είναι σοβαρή στάση αυτή για ένα ιατρικό σύλλογο; Προσωπικά, δεν ήθελα να πιστέψω ότι τυγχάνει αυτής της συμπεριφοράς το ΔΣ του συλλόγου, αλλά αφου το λες κάτι θα ξέρεις. Ακόμη χειρότερα για τον συγκεκριμένο σύλλογο αφού δεν έγινε από λάθος του webmaster.

β) Εσύ, ξέρεις την αρχική προέλευση της μετάφρασης, και αντί να βάλεις το link του υπουργείου που είναι η πηγή και το ξέρεις, βάζεις Link με μια ιστοσελίδα που έχει την μετάφραση και δεν αναφέρει την προέλευση; Μήπως είναι διαφήμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω;

Δεν έχω προσωπικά μαζί σου και το οποιο αίσθημα καταδίωξης νιώθεις δεν ευσταθεί από την πλευρά μου.

Έχω την τελική μετάφραση του ICD-10 όπως την έχουν και στις ΥΠΕ και στο υπουργείο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να τις δημοσιοποιήσω πριν το υπουργείο που είναι ο δικαιούχος. Το σημαντικό είναι ότι έχει γίνει μια καλή προσπάθεια και έχει μεταφραστεί και ο τρίτος τόμος.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Μαΐου 2010, 21:11:51
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό σου . Δεν επιθυμώ να κατέβω στο δικό σου επίπεδο συνομιλίας και αντιπαράθεσης . Προφανώς είναι για σένα κάποια οδυνηρή ιστορία.  Αφαιρώ το λινκ μου για το ICD10 από το φόρουμ σου και αποχωρώ της συζήτησης γιατί έχω πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνω .
Η μόνη μου επιθυμία ήταν να μοιραστώ κάποια δεδομένα μαζί με όλους τους συναδέλφους μου και αυτό που έλαβα ήταν μια προσωπική ύποπτη επίθεση με υπονοούμενα από την ΚΕΦΑΛΗ του φόρουμ .
Μένω άναυδος και προβληματισμένος και δεν θέλω να σκεφτώ ούτε στιγμή ότι αυτή η αντιμετώπιση είναι γραμμή του φόρουμ.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαΐου 2010, 21:21:52 από Chris123 »
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

5 Μαΐου 2010, 22:01:39
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
παρακαλώ να διαγραφεί
σ' ένα μήνυμα κατάφερα να δώσω 2 "ευχαριστώ" κι αυτό έγινε edit....γκρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Μαΐου 2010, 23:05:08
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
….. Δεν επιθυμώ να κατέβω στο δικό σου επίπεδο συνομιλίας και αντιπαράθεσης . Προφανώς είναι για σένα κάποια οδυνηρή ιστορία…………………….. έλαβα … μια προσωπική ύποπτη επίθεση με υπονοούμενα από την ΚΕΦΑΛΗ του φόρουμ ….

Αγαπητέ Chris123 από ότι διαπιστώνω ο κ. Κουναλάκης μίλησε με σκληρή γλώσσα για το Σύλλογο και όχι για το πρόσωπό σου. Αν υπάρχει επίθεση (ο καθένας το βλέπει σύμφωνα με την γενικότερη θεώρηση που βλέπει το κάθε τι) υπάρχει προς το σύλλογο.
Για μένα όμως δεν είναι επίθεση αλλά σκληρή κριτική. Πράγμα αποδεκτό από επώνυμους. Οι φράσεις όμως «δεν επιθυμώ να κατέβω στο δικό σου επίπεδο και τα λοιπά ανωτέρω, είναι σαφές πως δεν αποτελούν κριτική σε κανένα φορέα, αλλά υποτιμητικές αναφορές σε πρόσωπο (και μάλιστα ανώνυμου προς επώνυμο).
Π.χ. οι αναφορές –σκληρές κριτικές που έκανε προ ημερών σε πρόσωπα ο Τάσος για τα τεκταινόμενα στο Νοσ. Άρτας, ήταν προσωπικές επιθέσεις στους αναφερόμενους λόγω «κάποιας οδυνηρής ιστορίας για εκείνον»?

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ σε κριτικές που ίσως δεν μας αρέσουν.

Προσωπικά υπήρξα μέλος Ιατρικού Συλλόγου και δεν θα διανοούμουν να ανεβάσω κείμενο για τόσο σοβαρό θέμα που 1ον: δεν θα ήταν πλήρες (αφού υπάρχει και τρίτο μέρος) και 2ον χωρίς αναφορά στην πηγή. Και αν με έκρινε αυστηρά κάποιος καλώς θα έκανε.

Τέλος σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχουν «κεφαλές». Υπάρχουν συνομιλητές «συνφορουμίστες» αλλά κάποιος / οι πρέπει να συντονίζει/ ζουν τη λειτουργία του. Και τέτοιοι είναι κάμποσοι.
Εγώ ως υπεύθυνος κατά νόμο, ο κ. Κουναλάκης στα τεχνικά, άλλοι σε επί μέρους θεματικές ενότητες, αλλά κανείς δεν είναι κεφαλή.
Οι συλλογικές δράσεις δεν έχουν και δεν τους χρειάζεται κεφαλή. Κεφαλές έχουν τα μαγαζάκια και εδώ τέτοιο μαγαζί δεν θα ανοίξει (τουλάχιστον όσο εγώ θα είμαι υπεύθυνος).

Όσο για την σχέση του κ. Κουναλάκη με την κωδικοποίηση, ας μη μιλάμε για το έργο των άλλων όταν δεν το γνωρίζουμε. Όταν δουλεύεις με κάτι, σαφώς το πονάς και άμα βλέπεις «φάλτσα» σε αυτό το θέμα αντιδράς κάπως έντονα. Ένα μικρό στιγμιότυπο λοιπόν αυτού του έργου του κ. Κουναλάκη είναι και η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου σε συνεργασία με το Πανεπ. Κρήτης που είναι το πρώτο στο είδος του (επαγγελματικό, ειδικά για την ΠΦΥ σχεδιασμένο) με ενσωματωμένη κωδικοποίηση νόσων. (μετά το πιο ερασιτεχνικό του κ. Φιτσαντωνάκη που προηγήθηκε).

Ας βλέπουμε με έλεγχο των αντιδράσεών μας λοιπόν τις ενότητες που παρακολουθούμε και ας απαντάμε με τεκμηρίωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαΐου 2010, 23:06:59 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Μαΐου 2010, 23:22:58
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Π.χ. οι αναφορές –σκληρές κριτικές που έκανε προ ημερών σε πρόσωπα ο Τάσος για τα τεκταινόμενα στο Νοσ. Άρτας, ήταν προσωπικές επιθέσεις στους αναφερόμενους λόγω «κάποιας οδυνηρής ιστορίας για εκείνον»?
Η μόνη οδυνηρή ιστορία στη ζωή μου ήταν που έχασα ένα εκατοστάρικο όταν ήμουν 10 ετών. Αλλά σας διαβεβαιώ δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα της Άρτας.
Όσα αναφέρθηκαν στο forum έχουν αναφερθεί σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Δκτη του Νοσοκομείου, εγγράφως στον ίδιο αλλά και στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά υπήρξα μέλος Ιατρικού Συλλόγου και δεν θα διανοούμουν να ανεβάσω κείμενο για τόσο σοβαρό θέμα που 1ον: δεν θα ήταν πλήρες (αφού υπάρχει και τρίτο μέρος) και 2ον χωρίς αναφορά στην πηγή. Και αν με έκρινε αυστηρά κάποιος καλώς θα έκανε.
Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών είχε ανεβάσει τις νέες θέσεις ειδικευόμενων χωρίς να έχει βάλει την πηγή (αντιγραφή από το greekmeds) καθώς και πολλές ακόμη δημοσιεύσεις που δεν αναφέρουν την πηγή. Είναι παράνομος;
Το ότι δεν είναι πλήρες (αφού υπάρχει και 3ο μέρος) είναι πρόβλημα του υπουργείου και όχι αυτού που το αναδημοσιεύει. Έχει τόσους μήνες που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΥΚΚΑ κι όμως οι γνώστες του θέματος δεν έκαναν καμία κριτική.....όπως τώρα.

Αυτά τα ολίγα....
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Μαΐου 2010, 23:36:40
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Αγαπητέ D-Michalis , η κριτική είναι επιθυμητή και όπως μου ασκείται έτσι και θα την ασκήσω .

1) Για το θέμα του τρίτου τόμου που επικαλείστε , παραθέστε τον . Τόμοι φαντάσματα προφανώς δεν υπάρχουν , οπότε περιμένω λινκ . Η πηγή που παρέθεσα εγώ είναι συγκεκριμένη , διαθέσιμη στο ευρύ κοινό και επίσημη . Αν ο διαχειριστής γνωρίζει εκ των έσω την υπόθεση θα μπορούσε χωρίς ειρωνικά σχόλια να ενημερώσει κι εμένα . Αλλά φάνηκε από την αρχή ότι ο σκοπός του ήταν να χλευάσει και ότι χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να εκθέσει έναν συνάδελφο και όχι για να τον βοηθήσει .
2) Για το θέμα της επωνυμίας , σε διαβεβαιώνω ότι όσο γνωστός μου είσαι με το όνομά σου άλλο τόσο γνωστός σου είμαι εγώ με το nickname . Αν θέλατε ή απαιτούσατε επωνυμία στο φόρουμ να το θέτατε ως προϋπόθεση εγγραφής . Γιατί χρησιμοποιώντας το μετέπειτα σαν δικαιολογία για οτιδήποτε , δεν αποτελεί για μένα επιχείρημα . Μου επιτρέψατε να εγγραφώ σαν Chris123 και εκεί τελειώνει για μένα το θέμα .
3) Όσο για την κεφαλή του φόρουμ , απλά δεν κατάλαβες τι είπα . Στην ιεράρχηση ενός φόρουμ , ο διαχειριστής που έχει και τα περισσότερα διαχειριστικά δικαιώματα είναι η κεφαλή . Ο λόγος του είναι σεβαστός και οι πράξεις του δεν αμφισβητούνται . Εξ αυτού είναι κεφαλή . Ποτέ δεν μίλησα για μαγαζάκι .
4) Αν εσύ θεωρείς πρέπον και επιπέδου το "προφανώς, αφήσανε λυτό τον webmaster" , δεν έχω κάτι να σχολιάσω .......
5) Το ότι υπάρχει συνεχής φραστική επίθεση στο πρόσωπό μου από τον συγκεκριμένο διαχειριστή είναι κάτι που δεν χωρά αμφιβολία , απλά αρκεί να διαβάσεις τις δημοσιεύσεις .

Θα σας πω , τέλος , κάτι χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης (που ποτέ μου δεν είχα με το φόρουμ σας) . Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι δεν θα είχα εγγραφεί ποτέ μου αν δεν έβλεπα ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι εδώ μέσα . Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η επίδειξη ιατρικών γνώσεων από κανέναν γιατί στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε η πληροφορία και η γνώση είναι ένα κλικ μακριά μας . Με ενδιαφέρει να ανταλλάσσω απόψεις και θέσεις με πολιτισμένους ανθρώπους , συνάδελφους ή μη .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

5 Μαΐου 2010, 23:45:15
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
β) Εσύ, ξέρεις την αρχική προέλευση της μετάφρασης, και αντί να βάλεις το link του υπουργείου που είναι η πηγή και το ξέρεις, βάζεις Link με μια ιστοσελίδα που έχει την μετάφραση και δεν αναφέρει την προέλευση; Μήπως είναι διαφήμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω;

Μπορώ να έχω μια τοποθέτηση σε αυτό; Γιατί κουτόχορτο δεν τρώγω.

όχι δεν είναι παράνομος ο ιατρικός σύλλογος, Τάσο. Δεν είναι σοβαρός σε αυτή την κίνηση. Δεν έγραψα ότι είναι παράνομος.
Η παρανομία αφορά μόνο την δημοσίευση του ICD-10 που έχει copyright και δεν φταίω εγώ για αυτό και δεν φταιω που δεν το ξέρετε και εσείς και ο σύλλογος. Και είναι διπλά έλλειψη σοβαρότητας ένας ιατρικός σύλλογος να αναδημοσιεύει κάτι που θεωρείται ποιοτικά χάλια χωρίς δίνει τουλάχιστον να καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αυτή η χάλια έκδοση. Ναι το έχει η σελίδα του υπουργείου και κάποια στιγμή θα το αλλάξουν, θέλετε να το κάνουν νωρίτερα, στείλτε e-mail. Μην επικροτείτε την επανάληψη του άχρηστου.

Ο τρίτος τόμος είναι o indexer ο οποίος δεν είναι απλή μετάφραση αλλά περιέχει κάθε ιατρικό όρο που θα μπορούσε να συνδεθεί σε κωδικούς ICD-10. Έχω μια έκδοση που δουλευόταν αλλά όχι την τελική. Το αντικείμενο το ξέρω αρκετά καλά. Σας αρέσει δεν σας αρέσει είναι κάτι που έχω ασχοληθεί σοβαρά.

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαΐου 2010, 23:51:22 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Μαΐου 2010, 23:51:22
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Παράθεση
Η παρανομία αφορά μόνο την δημοσίευση του ICD-10 που έχει copyright και δεν φταίω εγώ για αυτό και δεν φταιω που δεν το ξέρετε και εσείς και ο σύλλογος.

Υπόδειξέ μου που στο κείμενο της παράθεσης μου από το υπουργείο υγείας αναφέρει copyright , trademark , πνευματικά δικαιώματα και θα σου ζητήσω προσωπικά συγγνώμη . Έτσι κι αλλιώς έχω αφαιρέσει το λινκ αλλά έτσι για το σωστό της υπόθεσης .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

5 Μαΐου 2010, 23:52:19
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τάσο ξέρω τα δεδομένα. Τα έχεις αναφέρει με σαφήνεια. Ελπίζω να είναι σαφές ότι απλά τα αντιπαρέβαλα και δεν αμφισβήτησα τη θέση σου.

Όσο για την κριτική, δεν θα κρίνω κανέναν γιατί έκανε εδώ και όχι εκεί κριτική (εξ’ άλλου ξέρουμε αν έκανε τότε που πρωτοανέβηκε? Εγώ π.χ. από τον κ. Κουναλάκη είχα ακούσει για την ανολοκλήρωτη αυτή δουλειά και για το ότι έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη). Εσύ πώς ξέρεις ότι δεν έκανε κριτική?. Θα κρίνω λοιπόν το αν καλώς η κακώς έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτε υπερασπίζομαι κανέναν, αν έτσι φάνηκε. Έχω συνηθίσει όμως να λέω αυτό που ξέρω για να διευκρινίζονται πράγματα. και δεν θα υποκύψω στις "οδυνηρές" εμπειρίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε "μαλώσει" (διαφωνήσει έντονα) για το ρόλο και το πώς της κωδικοποίησης σε ιατρικούς φακέλους σε συνέδριο όπου παρουσίαζα εγώ τη σχετική δουλειά μου και εκείνος τη δική του, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να πώ ότι ο εν λόγω έχει δώσει μέρος της ζωής του σε αυτό.
Αν όντως δεν γνώριζε την καινούργια ανάρτηση του ΥΥ είναι κακό? Το είπε όμως ήδη ο ίδιος ότι όχι μόνο τη γνώριζε από καιρό (απλά ήταν σε άλλο σημείο ανεβασμένη) αλλά την είχε ανεβάσει και παλαιότερα στο φόρουμ (της Ένωσης). Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η εστίαση της συζήτησης σε αυτό το σημείο.

Όσο για το 3ο μέρος, αν δεν το γνώριζε, είναι αποδεκτό.
Σχετικά με το «Είναι παράνομος;» του κάθε Ι.Σ. πιστεύω ότι δεν είναι.
Όμως, οι πηγές σε τέτοια κείμενα πρέπει να αναφέρονται (αν ο χώρος που τα δημοσιεύει είναι σοβαρός), εκτός και δεν αναφερθούν από παραδρομή, κάτι που στην περίπτωση ετούτη δεν ισχύει, κατά τις δηλώσεις του αναρτήσαντος το θέμα.
. Άλλο το ότι προκηρύσσεται μία θέση, άλλο το να πάρω ένα εργαλείο να το ενσωματώσω σε μία δουλειά (π.χ. ηλ. βάση) ή να το χρησιμοποιήσω σε κωδικοποίηση νόσων στη συνταγογράφηση κ.λ.π. χωρίς να ξέρω την πηγή του. Εξ’ άλλου αν το πάρω χωρίς να γνωρίζω αν διατέθηκε ελεύθερα, ξέρεις ότι έχω συνέπειες? Αυτά τα αρχεία πωλούνται από τον Π.Ο.Υ. είτε σε κράτη, είτε σε φορείς. Δεν πρέπει να ξέρω αν μπορώ νόμιμα να το χρησιμοποιήσω? Πώς θα το ελέγξω αν δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό, ούτε οι πηγές?

Εν πάση περιπτώσει. Εγώ έτσι το βλέπω, αλλά δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση για άλλο μέλος, αφού δεν είμαι δικηγόρος κανενός, ούτε ερμηνευτής των σκέψεων οιουδήποτε. Είπα απλά αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι σε αυτό τον διάλογο και πράγματα που γνωρίζω που ίσως φωτίζουν τα δεδομένα για κάποιον που ίσως μπλέχτηκε με τη συζήτηση ετούτη.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Μαΐου 2010, 23:55:19
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:32:07 από Koterakis »

5 Μαΐου 2010, 23:55:58
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Η παρανομία αφορά μόνο την δημοσίευση του ICD-10 που έχει copyright και δεν φταίω εγώ για αυτό και δεν φταιω που δεν το ξέρετε και εσείς και ο σύλλογος.

Υπόδειξέ μου που στο κείμενο της παράθεσης μου από το υπουργείο υγείας αναφέρει copyright , trademark , πνευματικά δικαιώματα και θα σου ζητήσω προσωπικά συγγνώμη . Έτσι κι αλλιώς έχω αφαιρέσει το λινκ αλλά έτσι για το σωστό της υπόθεσης .

Το ότι δεν αναφέρεται copyright δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αυτό το της άγνοιας μόνο οι Έλληνες το επικαλούνται και οι Κινέζοι από ότι έθνος έχω γνωρίσει. Έλεος.

Την τοποθέτηση στο παρακάτω την περιμένω ακόμη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
β) Εσύ, ξέρεις την αρχική προέλευση της μετάφρασης, και αντί να βάλεις το link του υπουργείου που είναι η πηγή και το ξέρεις, βάζεις Link με μια ιστοσελίδα που έχει την μετάφραση και δεν αναφέρει την προέλευση; Μήπως είναι διαφήμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Μαΐου 2010, 00:01:41
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Παράθεση
Το ότι δεν αναφέρεται copyright δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αυτό το της άγνοιας μόνο οι Έλληνες το επικαλούνται και οι Κινέζοι από ότι έθνος έχω γνωρίσει. Έλεος.

Είδες λοιπόν ΠΟΣΟ εύκολη θα ήταν η υπόθεση αν έλεγες ότι τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων από την αρχή της συζήτησης ?
Θα επικοινωνήσω αύριο με το υπουργείο και θα ενημερώσω τον σύλλογο άμεσα .
Δηλαδή τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο υπουργείο υγείας ? Γιατί υπάρχει ένα θέμα αν δημοσιεύει λινκς χωρίς να προειδοποιεί ότι υφίστανται περιορισμοί πνευματικής ιδιοκτησίας .
Όσο για το ΕΛΕΟΣ στο επιστρέφω , χωρίς παρεξήγηση , απλά δεν μου ανήκει  .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

6 Μαΐου 2010, 00:03:48
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
...."απλά δεν κατάλαβες τι είπα . Στην ιεράρχηση ενός φόρουμ , ο διαχειριστής που έχει και τα περισσότερα διαχειριστικά δικαιώματα είναι η κεφαλή"

Αγαπητέ συνάδελφε κατάλαβα τι είπες. Έχεις όμως στο νού σου άλλα φόρα.
Σε ετούτο κάθε διαχειριστής αναφέρει τις σκέψεις του σε ειδικό τοπικ και συναποφασίζουμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΦΑΛΗ.

Όσο για το 3ο μέρος, τό είπα ήδη. Αν δεν το γνωρίζουμε, είναι αποδεκτό, Έχω όμως την εντύπωση πως αν και αν διαβαστεί το ICD10, γίνεται κατανοητό ότι κάτι απουσιάζει. Εν πάση περιπτώσει, κλείνω τη συζήτηση από μέρους μου, γιατί αυτό που βλέπω είναι παρερμηνείες του ενός για το τι λέι ο άλλος σε μεγάλη έκταση. Και σε αυτό δεν μπορώ να συμβάλω.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Μαΐου 2010, 00:11:26
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Το ότι δεν αναφέρεται copyright δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αυτό το της άγνοιας μόνο οι Έλληνες το επικαλούνται και οι Κινέζοι από ότι έθνος έχω γνωρίσει. Έλεος.

Είδες λοιπόν ΠΟΣΟ εύκολη θα ήταν η υπόθεση αν έλεγες ότι τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων από την αρχή της συζήτησης ?
Θα επικοινωνήσω αύριο με το υπουργείο και θα ενημερώσω τον σύλλογο άμεσα .
Δηλαδή τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο υπουργείο υγείας ? Γιατί υπάρχει ένα θέμα αν δημοσιεύει λινκς χωρίς να προειδοποιεί ότι υφίστανται περιορισμοί πνευματικής ιδιοκτησίας .
Όσο για το ΕΛΕΟΣ στο επιστρέφω , χωρίς παρεξήγηση , απλά δεν μου ανήκει  .


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από όσο γνωρίζω η χρήση του ICD-10 στην Ελλάδα δεν έχει άδεια χρήσης λόγω μη συμμετοχής της Ελλαδας στην δημιουργία του.
Η συγκεκριμένη μετάφραση δεν είχε γίνει με άδεια από τον WHΟ
Την διαχείριση και παρακολούθηση της χρήσης του ICD ο WHO την δίνει σε κάποιες εταιρίες και δεν ξέρω τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση.
Προσωπικά, δεν έχω σκοπό να κάνω καμιά νομική ενέργεια.... και τους λιθοβολισμούς τους αφήνω σε αυτούς που τους συλλαμβάνουν ως ιδέα.
Απλά επειδή παρακολουθώ από κοντά το συγκεκριμένο αντικείμενο (κωδικοποιήσεις-ταξινομήσεις στην υγεία) έχω άποψη....

Ούτε το υπουργείο είχε άδεια. Άδεια ζήτησε πριν ένα χρόνο στα πλαίσια του έργου που περιέγραψα. Δεν ξέρω εάν έχει πάρει επίσημη απάντηση.

Αναζήτησε το πρόβλημα στον εαυτό σου.
Περιμένω ακόμη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
β) Εσύ, ξέρεις την αρχική προέλευση της μετάφρασης, και αντί να βάλεις το link του υπουργείου που είναι η πηγή και το ξέρεις, βάζεις Link με μια ιστοσελίδα που έχει την μετάφραση και δεν αναφέρει την προέλευση; Μήπως είναι διαφήμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω;
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαΐου 2010, 00:14:06 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Μαΐου 2010, 00:17:55
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Αγαπητέ Δ. Κουναλάκης , έχεις εσύ ακούσει πότε για διαφήμιση ιστοσελίδας ιατρικού συλλόγου ? Τι είναι ο ιατρικός σύλλογος , μαγαζάκι με εμπορεύματα ? Είναι δυνατόν να περιμένεις απάντηση σε τέτοια ερώτηση ?
Αν ήθελα να κάνω κάποια διαφήμιση , που σε καμία περίπτωση δεν θέλω (νιώθω ηλίθιος και μόνο που πρέπει να το πω) θα έμπαινα σε ένα φόρουμ που το διαβάζουν 20-30 μέλη την ημέρα ? Γιατί να μην το δημοσίευα στους greekmeds για παράδειγμα (σε ότι έχει να κάνει με φορουμ) που έχουν πολλαπλάσια αναγνωσιμότητα ή σε κάποιο άλλο site με εκατομμύρια κλικς ?!

Θα ενοχοποιήσεις τώρα εσύ με το έτσι γουστάρω έναν συνάδελφο επειδή παραθέτει κάποιες πληροφορίες ? Είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτοια πράγματα ?
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

Λέξεις κλειδιά: ICD ελληνικά 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
2559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαΐου 2010, 18:20:47
από Chris123GR
4 Απαντήσεις
65455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2021, 13:05:25
από Γιώργος Κανελλόπουλος
2 Απαντήσεις
5885 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2013, 15:24:47
από ALTERNATIVE