ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Eκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και στα Οικονομικά της Υγείας;
iGP:
Με συγχωρείς Δημήτρη, αλλά δε θα μπορέσω να συνομιλήσω άλλο μαζί σου πάνω στην ουσία του θέματος, γιατί πρώτα, κατά το κοινώς λεγόμενο "γαμ@ς τη συζήτηση" και μετά την επιθυμείς.Η προστακτική σου ("άσε") δε μου αφήνει πολλά περιθώρια. Για σένα είναι καραμέλες που βαρέθηκες, για μένα είναι κάτι άλλο. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Έστω ότι σε έναν οίκο ανοχής που επισκεπτόμαστε, η ιερόδουλος έχει ένα γιο.Για μας, που είμαστε πελάτες, η ιερόδουλος είναι ιερόδουλος.Όταν θα συναντήσουμε το γιο της, εγώ θα ρωτήσω "τι κάνει η μητέρα σου" κι εσύ "τι κάνει η πουτ@ν@".
Όταν είμαστε τετ-α-τετ, πάντα σε ακούω με προσοχή και σου επιτρέπω και οποιοδήποτε ύφος, γιατί έτσι είναι οι φιλικές σχέσεις και θα απαντούσα ανάλογα, αν άκουγα για καραμέλες και χορεύτριες.Στο forum όμως, θα προτιμούσα να υπάρχει η "τυπική" ευγένεια. Θα μπορούσες να γράψεις : "μήπως να αφήναμε τα τετριμμένα και βαρύγδουπα, περί κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης και να ξεκινήσουμε από τον μικρόκοσμό μας...κλπ. ", οπότε τότε θα σου εξηγούσα πως το βλέπω εγώ και ότι πρόκειται για άκρως πρακτικά ζητήματα και όχι για αφηρημένες έννοιες, από τη στιγμή που η έλλειψή τους αρρωσταίνει και σκοτώνει ανθρώπους.
"Even though mortality rates overall declined dramatically in the twentieth century and life expectancy increased, the United States nevertheless faces an increasing level of inequity in the health status and mortality of those with less material resources in relation to their social class, particularly in communities of color (Kawachi, Kennedy, and Wilkinson, 1999; Arno and Figueroa, 2000; LaVeist, 2002). For example, African Americans experience excess mortality and morbidity rates substantially higher than those for whites (National Center for Health Statistics, 2000; Williams, 1999). " Από το : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τώρα όμως που σου είπα τι έκανες στην κουβέντα, δε θα απαντήσω στα ερωτήματά σου. Ας το κάνουν άλλοι συν-forumίτες.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟυσιαστικά θα αφήσει ανασφάλιστους χιλιάδες εργαζόμενους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), επειδή οι εργοδότες τους δε θα μπορούν να καταθέσουν ΑΠΔ. Μέχρι τώρα, άσχετα με το τι γινόταν με τον εργοδότη και το ΙΚΑ, ο εργαζόμενος φαινόταν ασφαλισμένος, έπαιρνε τα ένσημά του και είχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Δες εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό τη γαμ@ τη συζήτηση ναι ή όχι; είναι μέσα στο θέμα της συζήτησης ή όχι;
Ας πάψουμε να βλέπουμε όλα τα προβλήματα σαν καρφιά ή σαν στάχυα, υπάρχουν κι άλλα εργαλεία πλην του σφυροδρέπανου.
Οι επιλογές είναι δικές σου και τις σέβομαι. Την αγένεια στο γραπτό λόγο είναι ένα ελάττωμα που το παλεύω και κάθε σου απάντηση καλό μου κάνει.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ήμουν ιδιώτης θα έπρεπε να ευχαριστήσω τον πελάτη, γιατί αλλιώς με υψηλή ηθική Ιατρική, σύντομα θα έμενα Ιεραπόστολος άμισθος Ιατρός. Οπότε θα τούγραφα χαπάκι να κάνει αυτός αυτό που θέλει, εγώ μια βοήθεια για αυτόν και όλα καλά.
Αν ήμουν δημόσιος θα έπρεπε να του πω, "τα οικονομικά του κράτους ζητούν να κάνεις υγεία και γυμναστική", χάπι από εμένα δεν έχει.
Συμπέρασμα, όλα σχετικά, όλα σωστά και όλα λάθος, κάθε περίσταση έχει πολλές όψεις. Οι ιδιώτες Ιεραπόστολοι Ιατροί είναι είδος προς εξαφάνιση, αφότου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ποιον θα έδινες και τι χάπι; Όπως το σκέφτομαι δεν έχει σχέση εάν είναι ιδιώτης ή όχι. Γιατί το ξεχωρίζεις; Εξήγησε μου.
Τι δουλειά έχουν οι Ιεραπόστολοι;
iGP:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ας πάψουμε να βλέπουμε όλα τα προβλήματα σαν καρφιά ή σαν στάχυα, υπάρχουν κι άλλα εργαλεία πλην του σφυροδρέπανου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ότι θα ερχόταν η στιγμή να με χαρακτηρίσουν κου-κου-ε ή κομμουνιστή, δεν το περίμενα ποτέ και παλαιότερα θα αντιδρούσα κιόλας. ;D ;D ;D Υπό τις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, μάλλον για τίτλος τιμής μου ακούγεται.Αν και δε μου ανήκει (αν δε γραφτείς στο κόμμα, κου-κου-ες δε γίνεσαι, που να χτυπιέσαι), σε ευχαριστώ.
Δ. Κουναλάκης:
Να προσθέσω και μια τρίτη περίπτωση:
Γυναίκα 24 ετών, μετανάστρια από την Συρία, έγκυος στο 7 μήνα, μουσουλμάνα προσέρχεται με αιμορραγία, ωχρότητα, εφίδρωση. Φορά μια κελεμπία με μακριά μανίκια και μια μαντήλα που αφήνει να φαίνεται μόνο το πρόσωπο της. Ο σύζυγος της ζητάει γυναίκα ιατρό, πράγμα για το οποίο συμφωνεί και αυτή. Είστε στη Γάβδο με ανέμους 9 μποφώρ και δεν υπάρχει γυναίκα ιατρός.
Τι κάνετε;
Προσθήκη: Να προσθέσω κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν το σενάριο και να βοηθήσω να πάμε κατευθείαν στο θέμα μας.
ΑΠ: 120/80, σφύξεις 75, sat:99%, αναπνοές: 15, δεν έχει πόνο.
Μην δειτε τα σενάριο σαν παγίδα. Δεν είναι παγίδες. Έχουν καθαρά λόγο συζήτησης για τα οικονομικά της υγείας, είναι συχνά περιστατικά. Δείτε τα χωρις προκαταλήψεις. Δεν έχω απαντήσεις για όλα.
Koterakis:
.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση