Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 18:13:17

Αποστολέας Θέμα: Καλυψη ΚΥ απο Γενικο Ιατρο ΠΙ  (Αναγνώστηκε 35560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαΐου 2010, 00:58:01
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:55:21 από Koterakis »

12 Μαΐου 2010, 01:05:59
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το έγγραφο της Ένωσης είναι για αποσπάσεις-μετακινήσεις σε νοσοκομεία.
Δε νομίζω ότι έχει σχέση με την περίπτωση του συναδέλφου.
Για το έγγραφο (εγκύκλιος ήταν; ) που λέει ότι οι Γ.Ι. που καταλαμβάνουν θέσεις αγροτικών έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους αγροτικούς τι έχει γίνει;
Αν και από τα λεγόμενα του συναδέλφου κατάλαβα ότι δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα διαμονής και 24ωρης κάλυψης των Π.Ι. της περιοχής είτε από Γ.Ι.  είτε από αγροτικούς.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαΐου 2010, 01:07:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Μαΐου 2010, 01:20:36
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:55:46 από Koterakis »

12 Μαΐου 2010, 10:42:37
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:56:08 από Koterakis »

12 Μαΐου 2010, 20:56:12
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μερικές παρατηρήσεις - ενστάσεις:
- Το έγγραφο της Ένωσης αναπτύσσει μια επιχειρηματολογία ότι η Γενική Ιατρική δεν είναι νοσοκομειακή ειδικότητα κι ότι οι γενικοί γιατροί δεν πρέπει και δεν μπορούν να καλύπτουν ανάγκες-τρύπες σε νοσοκομεία. Δεν θεωρώ λογικό να κάνουμε αντίστοιχη αναφορά σε γενικούς γιατρούς σε Κ.Υ. και Π.Ι. Ο γενικός γιατρός προβλέπεται και μπορεί αν δουλέψει και στα δύο. Σίγουρα ο καθένας κάνει την επιλογή του που επιθυμεί να δουλέψει όχι όμως ότι δεν μπορεί να καλύψει κάποιες ανάγκες (πάντα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του άμεσα προϊστάμενου του. Αν αυτό γίνεται για να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες ή για να βολευτούν "παλιοί" είναι ξεχωριστή υπόθεση και πρέπει να εξατομικεύεται. Όχι όμως ότι ο διευθυντής δεν έχει το δικαίωμα. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του συναδέλφου μιλάμε για 1 μέρα τη βδομάδα και για περίπου 10 περιστατικά (όπως αναφέρει ο ίδιος) τη μέρα.

- Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα "35άρηδες ειδικοί γιατροί", ιδιαίτερα από τη στιγμή που η μικρότερη ηλικία πλέον για να είναι κάποιος ειδικευμένος είναι τουλάχιστον τα 35.

13 Μαΐου 2010, 01:06:46
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:16:01 από Koterakis »

13 Μαΐου 2010, 10:54:19
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

poseidon


Ευχαριστω πολυ ολους τους συναδελφους,οι αποψεις ολων ειναι σεβαστες.
Βεβαιως η γνωμη του koterakis με βρισκει απολυτα συμφωνο σε ολα.
Δεν αρνουμαι να βοηθησω σε αποδεδειγμενες καταστασεις αυξημενης αναγκης οπουδηποτε χρειαστει, για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα
και παντα κατοπιν εγγραφης αποφασης.
Δεν θελω να γινω μονιμος υπαληλος του ΚΥ για ολη μου την ζωη,ποσο μαλιστα για να "χαλαρωνουν" οι παλαιοτεροι.
Δηλαδη αν εχω ενα ρεπο την εβδομαδα μετα απο εφημερια και μια ημερα καλυπτω το ΚΥ πως στο καλο θα λαβουν οι ανθρωποι των χωριων του ΠΙ την ιατρικη φροντιδα που τους αξιζει και που πληρωνομαι να τους προσφερω?
Ακομα νομιζουν οτι ειμαι αγροτικος γιατρος!!
Και ναι ειναι μετακινηση,οταν για οποιονδηποτε λογο φευγεις απο την θεση που διοριστηκες απο το κρατος και καλυπτεις αλλα ιατρεια-κυ-νοσοκομεια δεν βρισκω αλλη λεξη να το προσδιορισω!
Φανταζομαι τον πατερα μου που ειναι καθηγητης σε ενα λυκειο,να του λεει ο διευθηντης του:Ξερεις μητσο,μια μερα την βδομαδα θα πας στο αλλο λυκειο που απεχει 30km απο δω για καλυψη!!! ???
Αλλα ξεχασα,εμεις ειμαστε Γ.Γ. και οι νομοι ειναι αοριστοι για μας!! :)
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαΐου 2010, 10:56:56 από poseidon »

13 Μαΐου 2010, 11:37:12
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ξέρω πολλούς εκπαιδευτικούς μόνιμους (όχι αναπληρωτές  ή ωρομίσθιους) που για να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο ωράριο προσφέρουν υπηρεσίες σε 2 ή/και 3 σχολεία. Κάποιες φορές μάλιστα πηγαίνουν από τη μια σχολική μονάδα στην άλλη την ίδια μέρα.
Οι προβληματισμοί σου και τα επιχειρήματά σου δεκτά και σεβαστά. Όπως και η δικαιοδοσία του διευθυντή. Όπως και δεδομένη η διάθεση κάποιων να λουφάρουν. Θα πρέπει να συζητήσεις μαζί του και στην περίπτωση διαφωνίας μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλους τρόπους π.χ. πίεση από κατοίκους και παράγοντες της περιοχής του Π.Ι. ή/και να πατήσεις στην ερμηνεία της «μετακίνησης».
Στο επιχείρημα του 35άρη ειδικευμένου (όχι παιδάκι, όχι ταξιτζής, όχι πλανόδιος)  θέλω να ρωτήσω αν, μ’ αυτή τη λογική, οι ακόλουθοι συνδυασμοί έχουν ή πρέπει να έχουν διαφορετική θέση/αντιμετώπιση και ποια:
-   26άρης ανειδίκευτος
-   35άρης ανειδίκευτος
-   50άρης ειδικευμένος
-   60άρης ειδικευμένος

Τροποποίηση μετά το παρακάτω μήνυμα του Μάνου: Το πρόβλημά μας τελικά είναι η μετακίνηση ή η αποζημίωση για τη μετακίνηση; Οι αγροτικοί παίρνουν ένα επίδομα της πλάκας για οδοιπορικά ενώ οι Γ.Ι. σε Π.Ι. δεν παίρνουν κανένα τέτοιο επίδομα για τις μετακινήσεις εντός των ορίων ευθύνης τους. (ίσως καλύτερα, για να μην μας λένε ότι δήθεν καλύπτονται οι μετακινήσεις μας με τα Ι.Χ. οχήματά μας)
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαΐου 2010, 13:21:02 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

13 Μαΐου 2010, 12:55:17
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

13 Μαΐου 2010, 16:19:08
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:15:01 από Koterakis »

13 Μαΐου 2010, 22:56:38
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητοί φίλοι, εγώ ο Δ. Μιχάλης (που είχα υπογράψει και το ευγενικά μνημονευθέν έγγραφο της ‘Ένωσης) σας δηλώνω ότι:
1.   Δεν γνωρίζω τα κίνητρα του αναφερόμενου Δ/ντη ούτε και του γιατρού για να κρίνω την εν λόγω περίπτωση.
2.   Ανεξάρτητα όμως από τα κίνητρα, περίμενα προθυμία (αν όχι πρωτοβουλία) των Γ.Γ. των Π.Ι. για στενή επαφή με το Κ.Υ. με περιοδική παρουσία τους εκεί στα πρωινά ιατρεία. Η μόνη περίπτωση που θα καταλάβαινα την αποφυγή αυτής της σχέσης είναι η προσπάθειά μας να απομονωθούμε από τους λοιπούς της μονάδας και να λειτουργήσουμε συστηματικά και απρόσκοπτα «το μαγαζάκι μας». Πολλοί εξ’ άλλου επιλέγουν το Π.Ι. με τη σκέψη ότι μπορούν να έχουν δικό τους Βιλαέτι και να το καρπώνονται κατά το δοκούν.
3.   Προσωπικά όχι μόνο δε συμφωνώ, αλλά απεναντίας πολεμώ τέτοιες στάσεις.
4.   Προσωπικά «επιβάλω» στους γιατρούς των Π.Ι. του Κ.Ι. που διοικώ να παρίστανται 1 ημέρα –συνήθως- τη βδομάδα εκεί, αν και έχω προσωπικό στη μονάδα μου. Και αυτό α. για να ζυμώνονται με τους λοιπούς της μονάδας που ανήκουν (αλλιώς τι σόι ομάδα ήμαστε), β. για να έχουν εντονότερη επαφή με την κλινική πρακτική (γιατί μη μου πείτε πως στο Π.Ι. τους αφήνει σοβαρό χρόνο η συνταγογραφία για κάτι τέτοιο), γ. για να εποπτεύω στάσεις και κινήσεις που πιθανόν θα αποκαλυφθούν για πελατειακές τάσεις,
5.   Κανένας δεν παίρνει έγγραφη εντολή. Προφορική παίρνει προσωπικά, αλλά το πρόγραμμά του (με το Κ.Υ. μέσα) φαίνεται σε επίσημο έγγραφο προγράμματος εβδομάδος για τα Π.Ι. και το Κ.Υ. που καταρτίζουμε εβδομαδιαία και δημοσιοποιείται επισήμως. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι πρόκειται για υπηρεσιακή εντολή και είναι απολύτως καλυμμένος για την παρουσία του στο Κ.Υ. αντί του Π.Ι.

Θεωρώ ότι κάνω πολύ καλά και έως σήμερα, όχι μόνο δεν βρέθηκε γιατρός που να αρνείται ή να το βλέπει με επιφυλάξεις, αλλά απεναντίας, γκρινιάζουν μερικές φορές που δεν ήρθαν στη συχνότητα που είχαν συνηθίσει.

Γι’ αυτό (δηλαδή και την θέση μου –άποψή μου, αλλά και την εμπειρία μου) με ξενίζουν τέτοιες τοποθετήσεις.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

13 Μαΐου 2010, 23:33:30
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:13:10 από Koterakis »

14 Μαΐου 2010, 00:25:25
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

poseidon


Προσωπικα δεν βρισκω σωστο να "επιβαλετε" οπως λετε και εφοσον δεν εχετε αναγκη να ερχονται οι γιατροι των ΠΙ στο ΚΥ σας!!
Αν θελετε να ζυμωνονται ολοι με τους λοιπους της ομαδας οπως λετε θα ηταν πιο δικαιο να στελνατε και τους γιατρους του ΚΥ μια μερα στα ΠΙ αντιστοιχα!!
Με την λογικη σας αυτη οι Γ.Γ των ΠΙ αν εχουν ενα ρεπο την βδομαδα και μια μερα στο ΚΥ σας (χωρις ουσιαστικα να τους χρειαζεστε)
δουλευουν 3 μερες στο ΠΙ.
Ειναι απολυτος φυσιολογικο  να κανουν μονο τους συνταγογραφους και να μην εχουν χρονο να οργανωσουν ενα ιατρειο της προκοπης!
Επισης θα σας στεναχωρησω αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οι ΓΓ που προθυμα αφηνουν το ΠΙ και πηγαινουν στα ΚΥ ειναι γιατι στα ΠΙ δεν τους επισκεπτονται συχνα φαρμακαδες και οχι το αντιθετο.
Επισης ειναι ευκολοτερο ετσι να κανει καποιος πελατειακες σχεσεις αφου μπορει μια μερα την εβδομαδα να καλει τους ασθενεις του στο ΚΥ για πληρες τσεκαπ σαν ιδιωτης!!
Στο επίσημο έγγραφο προγράμματος εβδομάδος για τα Π.Ι. και το Κ.Υ γραφει πραγματι οτι ο γιατρος του ταδε ΠΙ ειναι στο ΚΥ?
Αυτο το στελνουν ολα τα ΚΥ υποχρεωτικα?
Δεν αμφιβαλω οτι εχετε πληρη ελεγχο του ΚΥ σας με πολυ καλη φημη πραγματι αλλα δυστηχως δεν ειναι παντου ετσι.

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2010, 00:29:04 από poseidon »

14 Μαΐου 2010, 00:31:07
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
θα ηταν πιο δικαιο να στελνατε και τους γιατρους του ΚΥ μια μερα στα ΠΙ αντιστοιχα

Αν και γίνεται αυτό για παρακολούθηση ασθενών σε .ΠΙ. με αγροτικούς, σε τι θα βοηθούσε στη "ζύμωση" η κατά μόνας επαφή ενός του Π.Ι. με έναν του Κ.Υ.? Αυτό γίνεται και στην εφημερία. Είναι άλλο πράγμα από την ομαδικότητα όμως

Στην περίπτωση που δεν επαρκεί ο χρόνος στο Π.Ι. ή αντικαθίσταται εκεί ο γιατρός από άλλον (το συνηθέστερο) ή αραιώνει το πρόγραμμα επισκέψεών του στο Κ.Υ.
Η καλή προαίρεση πάντα έχει λύσεις –απαντήσεις.

Το πρόγραμμα σαφώς αναφέρει το που ακριβώς είναι ο κάθε ένας. Το αν το κάνει το κάθε Κ.Υ. δεν το γνωρίζω, ούτε και με αφορά (ως άτομο και ως Δ/ντη της μονάδας μου).

Δεν ξέρω την περίπτωσή σου για να μιλήσω αποκλειστικά για το δικό σας περιστατικό.
Ξέρω όμως τις γενικές αρχές που πρεσβεύω και για αυτές μιλάω, καθώς και για την εμπειρία μου από την εφαρμογή τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2010, 00:39:21 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Μαΐου 2010, 16:18:36
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

poseidon


Σημερα με καλεσε ο διευθυντης στο ΚΥ.
Δεν αναφερθηκε κανεις στο θεμα του ΚΥ.
Με παρακαλεσε ευγενικα να καλυψω για 25 μερες περιπου καποια χωρια ενος αλλου ΠΙ μεχρι ναρθει ο αγροτικος.
2 μερες στα δικα μου χωρια και 2 στα αλλα.
Μου ειπε οτι ρωτησε στο νοσοκομειο και απο το γραφειο των κεντρων υγειας του ειπαν οτι ειναι υποχρεωμενοι οι Γ.Γ να καλυψουν αλλα ΠΙ.
Δεν μπορουσα να αρνηθω,και μου ειπε οτι θα ειμαι πληρως καλυμενος αφου με εβαλε στο κανονικο προγραμμα και μπροστα μου συμπληρωσε ενα εγγραφο που θα εστελνε στο νοσοκομειο για την αλλαγη αυτη.
Επισης μου ειπε οτι  ο νομος οριζει οτι αν τα χωρια που θα καλυψω ειναι πανω απο 60km απο το δικο μου ΠΙ μπορω να παρω εκτος εδρας.
Ετσι μονο ενα απο τα 12 χωρια που θα καλυψω ειναι λιγο πανω απο 60χιλιομετρα,και στις 2-3 φορες που θα παω στο χωριο αυτο θα προσπαθησει  μου δωσουν ενα μικροποσο που προβλεπεται για τα εκτος εδρας!!!
Να το δω και αυτο! :o
Τελος μου ειπε οτι θα ζητησει ιατρικο εξοπλισμο  για το ΠΙ μου.(καρδιογραφο,οξυμετρο,σετ ΩΡΛ κτλ).
Πολυ δελεαστικο και το ευχομαι!
Αν και με την κριση που υπαρχει μαλλον εγω θα τα αγορασω στο τελος!!
Ερμοι γενικοι γιατροι...του κλωτσου και του μπατσου...
Και το χειροτερο ερμοι κατοικοι των χωριων....δεν θα δειτε ασπρη μερα...(αν περναει συνταγογραφος απο το χωριο σας να λετε και ευχαριστω)
Ωραια η κουβεντουλα μας,σαν ψυχοθεραπεια ηταν για να το παρω αποφαση να μην ελπιζω και πολλα :D :D
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2010, 16:23:12 από poseidon »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
28 Απαντήσεις
16761 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2014, 21:59:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
58050 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2020, 13:34:39
από noikonomou
0 Απαντήσεις
14212 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2023, 07:38:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
15189 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2023, 09:02:59
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
2029 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2024, 14:54:42
από pzogr