Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:19:18

Αποστολέας Θέμα: ελληνας ασθενης στο εξωτερικο  (Αναγνώστηκε 7111 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαΐου 2010, 11:52:58
Αναγνώστηκε 7111 φορές
Αποσυνδεδεμένος

vivian


καλημερα σας

μια ερωτηση θελω να κανω , εχω τον πατερα μου με διαγνωση καρκινου .ειναι 73 ετων συνταξιουχος ελλαδα .εγω μενω σουηδια μονιμα και θελω να τον παρω εδω για περιθαλψη ,λόγω του οτι ,μου ειναι αδυνατο να αφησω την δουλεια μου και να μεινω ελλαδα .Γνωρίζετε πως μπορει να πραγματοποιηθει η διαδικασια μεταβασης του?και αν το ικα την δεχτεί?για την πληρωμη των νοσηλίων του?
σας ευχαριστω

10 Μαΐου 2010, 14:35:19
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

vivian


θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει κατι ας με βοηθήσει,εχω πνιγει δεν ξερω τι να κανω

10 Μαΐου 2010, 15:14:23
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
τι ταμειο εχει ο πατερας σας?
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

10 Μαΐου 2010, 16:13:33
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

vivian


ικα εχει και ειναι συνταξιουχος

10 Μαΐου 2010, 16:14:56
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναλαμβάνει ολόκληρη τη δαπάνη νοσηλείας που απαιτείται στην περίπτωση μιας πάθησης που δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλων επιστημονικών μέσων ή εξειδικευμένων γιατρών. Επίσης καλύπτει τα εισιτήρια και ένα ποσοστό για έξοδα διαμονής και διατροφής του ασθενή και του συνοδού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Στην περίπτωση μεταμόσχευσης αναλαμβάνει και την δαπάνη νοσηλείας του δότη.

  Στο εξής έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν για νοσηλεία και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια του εξωτερικού μόνο τα επείγοντα περιστατικά νοσηλείας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

  Η νοσηλεία σε χώρα εκτός Ευρώπης εγκρίνεται μόνο σε περίπτωση που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται σε Ευρωπαϊκή χώρα. Αν το περιστατικό αντιμετωπίζεται μεν στην Ευρώπη αλλά ο ασφ/νος επιθυμεί να νοσηλευθεί σε μη Ευρωπαϊκή χώρα, τότε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καλύπτει το 30% των δαπανών νοσηλείας και ταξιδιού.

  Για την ανάγκη της νοσηλείας στο εξωτερικό γνωματεύει Ειδική Υγιειονομική Επιτροπή πάντα μετά από γνωμάτευση γιατρού Διευθυντή Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής της αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας.

  Η τελική έγκριση δίδεται από τον Δ/ντή του Περιφερειακού Υποκ/τος του τόπου κατοικίας του ασθενή-ασφ/νου.

  Στο κεφάλαιο του παρόντος οδηγού με τίτλο «Διακρατική Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρονται πληροφορίες για τα θέματα της έκδοσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ), της αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ασθενείας κατά τη διάρκεια προσωρινής διαμονής σε κράτος μέλος της ΕΕ , καθώς και νοσηλείας σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

10 Μαΐου 2010, 16:16:36
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

vivian


ευχαριστω πολυ ,

οποτε καλα μου ειπαν αν βρω πανεπιστημιακο γιατρο για γνωματευση .

1 Νοεμβρίου 2013, 15:21:36
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/11/2013. ΕΘΝΟΣ.

Γκρίζα ζώνη για 120 εκατ. του ΕΟΠΥΥ

Διάτρητο είναι το σύστημα ελέγχου δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο, καθώς στον Οργανισμό επικρατεί αδιαφάνεια, η οποία κατατρώει τους ολοένα και πιο μικρούς του πόρους.

Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο είναι οι νοσηλείες ασφαλισμένων του στο εξωτερικό, οι οποίες κοστίζουν ετησίως πάνω από 15 εκατομμύρια. Ιδια κατάσταση επικρατεί και με τη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθημάτων, τα οποία κόστισαν στον Οργανισμό πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του 2012 έως τον περασμένο Αύγουστο.

Την οικονομική αυτή αιμορραγία αποκαλύπτουν δύο πορίσματα τα οποία παρέδωσε χθες στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Το πρώτο πόρισμα αναφέρεται σε δαπάνες για περίθαλψη ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο εξωτερικό. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της τότε υφυπουργού Υγείας με τον κ. Ρακιντζή.


Η κ. Σκοπούλη ανέφερε ότι προσέτρεξαν στο γραφείο της οι οικείοι ασθενούς ο οποίος νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Αεροπορίας από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι συγγενείς κατήγγειλαν ότι υπέστησαν εκβίαση προκειμένου να εγκριθεί η νοσηλεία του ανθρώπου τους στο εξωτερικό.

Ο έλεγχος που ακολούθησε έφερε στο φως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Τέσσερις ελεγκτές προσπαθούσαν -επί έξι μήνες- να εντοπίσουν την εστία των προβλημάτων.

Διαπίστωσαν πλήθος ατελειών και παραβάσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παθογένεια της ελεγχθείσας δραστηριότητας δεν ήταν ούτε μεμονωμένη ούτε παροδική, αλλά τμήμα μίας γενικευμένης παθογένειας του Οργανισμού.

Τα προβλήματα έγκρισης νοσηλίων εξωτερικού -σημειώνουν στο πόρισμα- αφήνουν ελεύθερο το πεδίο σε αυθαιρεσίες, πλημμέλειες, ακόμη και έκνομες συμπεριφορές.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά προμήθεια ειδών πρόσθετης περίθαλψης, όπως ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων και λοιπών βοηθημάτων υψηλού κόστους. Διαπιστώθηκε παρόμοιο χάος με εκείνο των νοσηλίων, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κεντρικού σχεδιασμού, ελέγχου και συνολικής αποτίμησης των δαπανών.

Σε κάποια από τα υλικά αυτά, ένας μικρός αριθμός γιατρών συνταγογραφούν είδη που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής δαπάνης. Ενδεικτικό είναι ότι το 77,04% της δαπάνης που συνταγογραφήθηκε από οφθαλμιάτρους, αφορούσε πράξεις 398 γιατρών, ενώ το υπόλοιπο 22,96% συνταγογραφήθηκε από 1.266 συναδέλφους τους! Στην ειδικότητα των κυτταρολόγων, το 86,62% της δαπάνης έχει συνταγογραφηθεί από δύο γιατρούς, σε σύνολο 19 γιατρών.

Κανένας έλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει στις ιατρικές γνωματεύσεις με βάση τις οποίες χορηγούνται τα εν λόγω υλικά. Δεν εκδίδονται βάσει πρωτοτυποιημένου εντύπου και δεν υπάρχει ψηφιοποίησή τους, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται στην ουσία αρχείο γνωματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, με τα δύο πορίσματα δεν καταλογίζονται ευθύνες, αλλά δίνονται κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα μπορούσαν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, όπως για παράδειγμα με ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης ή έλεγχο προμηθευτών.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα νοσήλια εξωτερικού «πολύ ευαίσθητο θέμα». Οπως ανέφερε, έχει δώσει εντολή να τηρείται η προβλεφθείσα διαδικασία μέσω των επιστημονικών επιτροπών, ώστε να πιστοποιείται ότι μία νοσηλεία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα παρά μόνον στο εξωτερικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Εξαφανίστηκε... 5 χρόνια, του έκοψαν τον μισθό 3 μήνες

Με ποινές-χάδι συνεχίζουν να τιμωρούν τους επίορκους υπαλλήλους τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα οδηγώντας τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή να καταθέτει ενστάσεις επί των αποφάσεων προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στην Πέλλα Χ.Τ., ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για... 5 χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2011) και πληρωνόταν κανονικά, αφού έλαβε το σύνολο των αποδοχών του δηλαδή 121.381 ευρώ.

Ο Χ.Τ. την περίοδο της απουσίας του εργαζόταν σε καφετέρια και στην εταιρεία της αδερφής του χωρίς να έχει σχετική άδεια από την υπηρεσία του ενώ επί 10 χρόνια (από το 2002 έως και το 2012) δεν υπέβαλλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Μετά από καταγγελία της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε την πειθαρχική διαδικασία για τον «εξαφανισμένο» υπάλληλο τον Νοέμβριο του 2012 και έπειτα από Eνορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τους Επιθεωρητές Υγείας, ο εργαζόμενος οδηγήθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ την 1η Αυγούστου 2013, όπου του επιβλήθηκε η ποινή της... στέρησης αποδοχών για 3 μήνες, που θα καταβληθούν σε 15 ισόποσες δόσεις.

Ενστάσεις

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση στην απόφαση, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις αδικαιολόγητης απουσίας άνω των 22 συνεχόμενων ημερών οι ποινές που προβλέπονται αφορούν τουλάχιστον τον υποβιβασμό του υπαλλήλου και μπορούν να φτάσουν μέχρι και την οριστική απόλυσή του.

Ενστάσεις έχει υποβάλει ο Γενικός Επιθεωρητής και σε άλλες αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων που επέβαλαν μικρές ποινές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού του ΕΣΥ που εντοπίστηκε από επιθεωρητές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί παρανόμως φάρμακα σε ανθρώπους που δεν τα χρειάζονταν. Το πειθαρχικό συμβούλιο αρχικά επέβαλε την ποινή της τρίμηνης στέρησης αποδοχών.

Eνσταση υπέβαλε ο Λ. Ρακιντζής και στην περίπτωση ενός ακόμα «κοπανατζή» τραυματιοφορέα που εντοπίστηκε σε νοσοκομείο καθώς απουσίαζε από την υπηρεσία του αδικαιολόγητα επί 48 ημέρες και τιμωρήθηκε με... στέρηση αποδοχών για έναν μήνα. Σε μία ακόμη περίπτωση ανακαλύφθηκε γιατρός του ΕΣΥ ο οποίος είναι διευθυντής κλινικής να δουλεύει παράλληλα σε ιδιωτικό κέντρο πρόληψης ναρκωτικών. Το πειθαρχικό συμβούλιο τον απάλλαξε από κάθε ποινή και ο Γενικός Επιθεωρητής κατέθεσε ένσταση επί της απόφασης.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ


Πώς η... έξυπνη χήρα «έγδυνε» 30 χρόνια το ΙΚΑ

Επί 30 χρόνια κατάφερε να ξεγελάει το ΙΚΑ και να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη του θανόντος συζύγου της. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, η 63χρονη ξαναπαντρεύτηκε, χωρίς να δηλώσει τον δεύτερο γάμο της στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη χηρείας μέχρι προχθές!

Η γυναίκα συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ιδρυμα ανέρχεται τουλάχιστον στα 105.000 ευρώ. Η 63χρονη Αθηναία κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ γνωστοποίησε ότι έχουν εντοπιστεί ακόμη 70 παρόμοιες απάτες. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το ΙΚΑ, οι ελεγκτές εντόπισαν την απάτη της γυναίκας.

Ο πρώτος σύζυγός της πέθανε το 1980. Λίγο αργότερα η 33χρονη τότε γυναίκα ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ιδρύματος.

Δεν δήλωσε τον γάμο

Στις 14/7/1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη. Μέχρι προχθές, όταν τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

Πρωινές ώρες της Τετάρτης, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 63χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης από ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Οπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το ΙΚΑ, ανέρχεται τουλάχιστον στα 105.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μαρία Ψαρά

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
30 δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά χαρτιά

Συνολικά 30 περιπτώσεις «πλαστογράφων» υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπίσει οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι υπάλληλοι έχουν πλαστογραφήσει βαθμούς απολυτηρίων και έγγραφα πιστοποίησης της εντοπιότητας προκειμένου να προσληφθούν. Ενδεικτικά, 5 υπάλληλοι με πλαστά έγγραφα εντοπίστηκαν στην Αθήνα, τέσσερις στον δήμο Ιαλυσού της Ρόδου και από τρεις στον Δήμο Κω και στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών και εκτιμάται ότι ο αριθμός των πλαστογράφων θα πλησιάσει τους 150 στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας. Οι διοικήσεις των δήμων θα προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση των διορισμών.

«Σηκώνουν τα χέρια» οι υπηρεσίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή μπροστά στο χάος που επικρατεί στα οικονομικά του Οργανισμού. Αδιευκρίνιστο με ποιες διαδικασίες εγκρίθηκαν 120 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια και εγχειρήσεις στο εξωτερικό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: νοσηλεία εξωτερικό ΙΚΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
43 Απαντήσεις
116447 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2023, 08:05:59
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2542 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Οκτωβρίου 2011, 14:36:14
από carlita
3 Απαντήσεις
76896 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Σεπτεμβρίου 2015, 16:31:49
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3543 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2018, 23:21:33
από Denominator
0 Απαντήσεις
30794 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Απριλίου 2018, 22:38:10
από Argirios Argiriou