Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Αυγούστου 2022, 08:06:24

Αποστολέας Θέμα: Γιατρός «κροίσος» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.  (Αναγνώστηκε 2690 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαΐου 2010, 22:41:42
Αναγνώστηκε 2690 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων ιατρών, πλην των 13 που ήδη έχουν ανοιχθεί και ελεγχθεί, πρόκειται να ανοίξουν οι ελληνικές αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσος μεγάλος είναι ο αριθμός των ιατρών, που φέρεται να έχουν λάβει σημαντικά χρηματικά ποσά, ως δώρο, από εταιρεία ορθοπεδικού υλικού, με αντάλλαγμα την προώθηση των προϊόντων της.
Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις αμερικανικές αρχές (Επιτροπή Ελέγχου της Κεφαλαιαγοράς της Νέας Υόρκης και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ), ότι ανιχνεύτηκαν παράνομες πληρωμές «σε δύο μικρές ευρωπαϊκές αγορές», την ελληνική και την πολωνική. Από τον έλεγχο που συνεχίστηκε και εξελίχθηκε και στον οποίο ενεργό ρόλο ανέλαβε και η εταιρεία κολοσσός Johnson & Johnson, που το 2007 είχε εξαγοράσει την εταιρεία, προέκυψε, ότι σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στελέχη της εταιρείας ερχόταν σε επαφή με γιατρούς, τους οποίους δωροδοκούσαν είτε με χρήματα είτε με ταξίδια, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που αναφέρεται σε δωροδοκία κρατικού λειτουργού.
Την υπόθεση στην Ελλάδα ανέλαβε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ενώ το έργο της ανάκρισης διενεργείται από την ανακρίτρια κα Ζαϊρη.
Όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, μεταξύ των εμπλεκομένων ιατρών φέρεται να είναι και ένας χειρουργός ορθοπεδικός του ΠΠΓΝΙ,, ο οποίος ενώ δήλωνε εισοδήματα 250.000 ευρώ, σε έναν λογαριασμό του είχε ποσό 2,5 εκ. ευρώ.
Η ΥπΕΕ πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να επεκτείνει τους ελέγχους και το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών γιατρών, που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, καθώς η εταιρεία πωλούσε τα χειρουργικά εμφυτεύματα σε τιμή πολλαπλάσια της πραγματικής τους, αλλά και των άλλων ανταγωνιστικών τους προϊόντων από άλλες εταιρείες.
Εκείνο που είναι σαφές, είναι πως σε κάθε περίπτωση, ο εντοπισμός μεγάλων χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς γιατρών δεν αποδεικνύει κατ’ ανάγκην και το χρηματισμό τους, όμως επειδή ό,τι γίνεται στην Ελλάδα έχει ήδη γίνει και στην Πολωνία, εκεί αποδείχθηκε, ότι υπήρχε χρηματισμός και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από στελέχη της εταιρείας και μάλιστα οι πολωνικές αρχές έχουν ήδη οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες στελέχη δημοσίων νοσοκομείων και πολλούς γιατρούς.
«Είναι χιλιάδες οι γιατροί…»
Η είδηση ότι στο κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα φέρεται να εμπλέκεται και ένας τουλάχιστον γιατρός του ΠΠΓΝΙ προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, όχι όμως και τόσο μεγάλη στα στελέχη του Δ.Σ της ΕΙΝΗ, με τον πρόεδρό της Τάκη Νικολόπουλο να επισημαίνει πως πρόκειται πολύ απλά, για την κορυφή του παγόβουνου.
Σημείωσε μάλιστα, ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται σε ένα πρόσωπο, αλλά είναι χιλιάδες οι γιατροί σε όλη τη χώρα που έχουν δεχθεί μικρότερα ή μεγαλύτερα δώρα από φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες, προμηθεύτριες του ελληνικού δημοσίου.
«Γι’ αυτό ακριβώς ζητάμε την εφαρμογή ενός πάγιου και δίκαιου συστήματος που δε θα επιτρέπει τις υπερτιμολογήσεις και θα επιβάλει αυστηρές ποινές στους γιατρούς που χρηματίζονται, καθώς επίσης και ποινές στην εταιρεία που δωροδοκεί με τον αποκλεισμό της από αντίστοιχους διαγωνισμούς του δημοσίου. Η Πολιτεία δυστυχώς έχει αφήσει μέχρι και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στις εταιρείες αυτές. Είναι ένα πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας που συντηρεί με τις επιλογές του διαχρονικά, το σάπιο σύστημα των προμηθειών στη δημόσια υγεία της χώρας.Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η τιμωρία, του γιατρού, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

12 Μαΐου 2010, 22:50:20
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Για το κοκό και το μαμμάμ γίνονται όλα ! Εξοργιστικό από όποια πλευρά κι αν το δεις . Αχόρταγοι άνθρωποι ........... θλιβεροί ..........  >:(
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2410 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουνίου 2009, 00:09:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2136 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Οκτωβρίου 2009, 22:45:52
από orfeo
3 Απαντήσεις
6324 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2011, 19:12:14
από matakias
0 Απαντήσεις
2937 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2012, 12:15:34
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
18973 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2018, 23:11:38
από Αρχίατρος