Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 20:23:41

Αποστολέας Θέμα: Οι γκρίζες ζώνες στη φαρμακοβιομηχανία  (Αναγνώστηκε 3537 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Μαΐου 2010, 23:51:12
Αναγνώστηκε 3537 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Οι φαρμακοβιομηχανίες εδώ και χρόνια δρουν μέσα σε «γκρίζες ζώνες». Μία από τις πλέον διαδεδομένες πρακτικές που ακολουθούσαν εδώ και χρόνια οι εταιρείες, προκειμένου να μην έχουν απώλειες, ήταν να αποσύρουν από την αγορά ένα φάρμακο και να «λανσάρουν» ένα νέο. Μόνο που συχνά το μόνο νέο ήταν η συσκευασία, καθώς η δραστική ουσία παρέμενε η ίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2009 με έξι δελτία τιμών φαρμάκων εγκρίθηκαν τιμές σε 1.202 νέα σκευάσματα. Ωστόσο, από αυτά μόλις τα 282 είναι πρωτότυπα και από αυτά μόνο τα 39 περιέχουν εντελώς νέες δραστικές ουσίες.
Παράλληλα, οι πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις  τιμολογούν ένα νέο φάρμακο αρχικά στην ακριβότερη αγορά και ακολούθως σε μιαν άλλη ελαφρώς φθηνότερη. Στη συνέχεια, το φάρμακο φθάνει στην Ελλάδα έχοντας τιμή ίση με τον «μέσο όρο» δύο ακριβών χωρών.
Η εξαγγελία τον περασμένο Νοέμβριο από την κ. Λούκα Κατσέλη ότι θα δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Τιμών Φαρμάκων, μια δηλαδή ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει τις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη–μέλη της Ε.Ε. δημιούργησε αρχικά την προσδοκία ότι το τοπίο θα ξεκαθαρισθεί. Αυτό που συμβαίνει όμως μέχρι σήμερα είναι η δημιουργία νέων «γκρίζων ζωνών», τις οποίες εκμεταλλεύονται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις για να υπερασπισθούν τα συμφέροντά τους.
Η συλλογή των στοιχείων και η αντιστοίχιση των τιμών ανά τιμή μονάδας και όχι ανά τιμή συσκευασίας οδηγούσε σε μεσοσταθμική μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 31%. Σε κάποιες, δε, περιπτώσεις, η μείωση της τιμής υπερέβαινε το 90%. Η έντονη αμφισβήτηση τη μεθόδου που εφαρμόσθηκε οδήγησε τελικά το υπουργείο να επιβάλει οριζόντια μείωση στις τιμές των φαρμάκων από 3% - 27%, κάτι που επίσης έχει παρενέργειες. Όχι μόνο διότι το υπουργείο έχει δεχθεί πάνω από 1.000 ενστάσεις επί των τιμών, αλλά και διότι η πρόσφατη προσφυγή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το σύστημα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

24 Οκτωβρίου 2015, 20:26:13
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απίστευτες καταγγελίες και προσωπική επίθεση στον επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλο έκανε το Σάββατο το απόγευμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.  

 O κος Καμμένος κατηγόρησε δημοσιογράφους για εκτελέσεις συμβολαίων και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που όπως είπε μαγείρευαν με τα κανάλια τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια διάβασε από το μικρόφωνο sms που όπως υποστήριξε του έστελνε στο κινητό του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον οποίο και κατηγόρησε για εκβιασμό.  

Για τον κύριο Γιαννακόπουλο ανέφερε πως "επειδή δεν του έγιναν τα χατίρια, πέρασε από το γλείψιμο στην επίθεση"  και πως μέχρι τις εκλογές στήριζε μέσω του newsbomb.gr. :laugh: την κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητούσε την τοποθέτηση στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. με το όνομα 'Γιώργος' ως εξωκοινοβουλευτικό στο υπουργείο Υγείας και προειδοποιούσε «πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή» αναφερόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού.    

Στη συνέχει ο κος Καμμένος ανέφερε πως τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν και αυτό εξόργισε τον επιχειρηματία ο οποίος απέστειλε άλλο μήνυμα και απειλούσε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην λένε Γιαννακόπουλο». Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Πάνου Καμμμένου «Τελειώσανε οι εποχές που ο μπαμπάς του έπαιρνε την αστυνομία για να τον αφήσουν όταν τον έπιαναν στα πάρτι της Μυκόνου με τις κόκες στην τσέπη. Τελείωσε το νταβιτζιλίκι».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
26642 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2010, 22:10:19
από Tzanidis G
0 Απαντήσεις
2655 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2015, 12:22:28
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
1908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Φεβρουαρίου 2016, 10:59:43
από Denominator
0 Απαντήσεις
6566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Φεβρουαρίου 2023, 07:23:21
από Argirios Argiriou