Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 11:54:38

Αποστολέας Θέμα: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ;  (Αναγνώστηκε 60436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Μαΐου 2011, 16:09:28
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Not a valid youtube URL

Για τους αναγνώστες του Φόρουμ που ίσως εξεπλάγησαν από το παραπάνω βίντεο του youtube που παρέθεσε ο @N.Ν., να διευκρινίσουμε ότι ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) ήταν ονομαστός για το ευέξαπτο θυμικό και την αθυροστομία του. Ορισμένες από τις φράσεις που είχε πει και έχουν μείνει στην ιστορία, είναι οι ακόλουθες, (μαζί με λίγα σχόλια για το πλαίσιο στο οποίο ειπώθηκαν) :

Κάποτε , ο γενναίος οπλαρχηγός κατηγορήθηκε από τους Έλληνες ότι δεν ήταν αρκετά αφοσιωμένος στην ιδέα της Ελληνικής Επανάστασης, και ότι αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στην Επανάσταση και στην υποταγή στο Σουλτάνο. Ιδού πώς απάντησε ο ίδιος σε γραφή που του έστειλε ένας σύντροφος του Έλληνας οπλαρχηγός:
 
- Γενναιότατε αδελφέ καπετάν Νικόλα, είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια (= κρουστά μουσικά όργανα του τουρκικού ιππικού) ο mpootzos μου, έχει και τρουμπέτες (= ελληνικά όργανα). Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ...

Σε άλλη πάλι περίπτωση, ο Καραϊσκάκης είχε κληθεί από την Κυβέρνηση να λογοδοτήσει για ορισμένες κατηγορίες περί ανυπακοής που τον βάραιναν. Απολογούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης του σε μια εκκλησιά στο Αγρίνιο, μεταχειριζόταν την ίδια αθυρόστομη γλώσσα του. Όταν ένας 80χρονος κριτής του, του υπενθύμισε ότι πρέπει να περιορίσει τη συνήθεια του αυτή, απάντησε:

- Και συ ορέ εγέρασες, αλλά το χούι να g@meis δεν τ΄αφήνεις!

Σε τουρκική πρόταση για συνθηκολόγηση πριν τη μάχη στο Φάληρο (που κατέληξε σε πανωλεθρία των Ελλήνων), ο Καραϊσκάκης (όντας βαριά τραυματισμένος από σφαίρα στο υπογάστριο στη διάρκεια μιας αψιμαχίας πριν τη μάχη) τοποθετήθηκε (λίγο πριν πεθάνει) με μάλλον όχι πολύ κολακευτικά σχόλια για τον Σουλτάνο Μαχμούτ Β':

- G@mo την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά sk@to-Σουλτάν Μαχμούτην - να τον xeso και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την poot@n@. Άμα ζήσω, θα τους g@m..., άμα πεθάνω θα μου cl@ssoon τον mpootzo».

Στον Γ. Καραϊσκάκη εξάλλου, αποδίδει η Δημοτική μας ποίηση το εξής αγέρωχο τετράστιχο - απάντηση στον Τούρκο πασά:

Μοῦ γράφεις ἕνα μπουγιουρντί, λέγεις νὰ προσκυνήσω,
κι ἐγώ, πασά μου, ρώτησα τὸν μποῦτζον μου τὸν ἴδιον
κι αὐτὸς μοῦ ἀποκρίθηκε νὰ μὴν σὲ προσκυνήσω
κι ἂν ἔρθεις κατ᾿ ἐπάνω μου, εὐθὺς νὰ πολεμήσω

Για τον περίφημο mpootzo του Καραϊσκάκη, ο λογοτέχνης Ν. Σαραντάκος εξηγεί τα γιατί και πώς και λέει, μεταξύ άλλων, ότι γραφόταν μπούτζος εκείνη την εποχή αλλά προφερόταν μπούτσος. Ωστόσο, δεν παίρνει όρκο αν το μπ οφειλόταν στο τελικό ν της προηγούμενης λέξης («τον pootzon» --> «το mpootzon») ή αν ακουγόταν και στην ονομαστική. Αλλά κανείς από όλους εμάς δεν ήταν εκεί για ν' ακούσει ιδίοις ὠσί τον γενναίο στρατηγό...
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουνίου 2011, 22:01:37 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Μαΐου 2011, 15:03:18
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μπράβο Υπουργέ... Πάρε κι άλλους σοφούς για να κάνεις τα αυτονόητα... (blog ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ)

ΕΣΥ: Ρεκόρ σπατάλης με 2.000 κλινικές και 6.500 διευθυντές! (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Της Ελένης Πετροπούλου

Κλινική με μόλις... δύο κλίνες λειτουργεί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, μεγάλη μαιευτική κλινική εφημερεύει με έναν ειδικευμένο γιατρό, ενώ μόνο ένα νοσοκομείο διαθέτει σε απόλυτο αριθμό τόσους πνευμονολόγους όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες του λεκανοπεδίου της Αττικής!
Πρόκειται για μερικές από τις περιπτώσεις που δείχνουν την κατασπατάληση προσωπικού σε ένα κατακερματισμένο σύστημα υγείας. Ενδεικτικό της άναρχης ίδρυσης κλινικών είναι πως στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν συνολικά 2.000 κλινικές και 2.000 οργανικές θέσεις διευθυντών, ενώ το ΕΣΥ διαθέτει 6.500 διευθυντές ?

Αυτό σημαίνει ότι οι κλινικές δεν αναπτύχθηκαν για τους ασθενείς, αλλά για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διευθυντών, αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Η» ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ) κ. Άρης Μουσιώνης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο την πρότασή του για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Όπως αποκαλύπτει, τα νοσοκομεία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργούν χωρίς? κλινικές.


Συνένωση δυνάμεων
«Θα καταργηθούν οι κλινικές και θα γίνουν ένα ενιαίο τμήμα», σημειώνει ο κ. Μουσιώνης υπογραμμίζοντας ότι μ'' αυτό τον τρόπο «θα υπάρξει συνένωση δυνάμεων». Διευκρινίζει ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, τονίζοντας ότι «δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος, ούτε μια εργαζόμενη στο ΕΣΥ».
Με τη συνένωση των κλινικών, εξηγεί, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, αφού ό,τι διαθέτει ένα νοσοκομείο θα είναι στη διάθεση του ασθενούς. Για παράδειγμα, σήμερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ υπάρχουν 6 ορθοπεδικές κλινικές με κάθε μια να υπερεξειδικεύεται σε διαφορετικές παθήσεις και επεμβάσεις.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην εφημερία να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά, καθώς εφημερεύουν κάποιες και όχι όλες οι ειδικότητες» σημειώνει ο κ. Μουσιώνης. Αντίθετα, προσθέτει, με τη δημιουργία ενός τμήματος, στην πραγματικότητα δημιουργείς μια ομάδα και ξεπερνάς τα προβλήματα με τις τεχνητές ελλείψεις προσωπικού. «Μέχρι σήμερα, η κάθε κλινική λειτουργεί ως Βιλαέτι του γιατρού και όχι προς όφελος του νοσοκομείου και του ασθενούς», είπε προσθέτοντας ότι «από 1ης Ιουλίου αυτό το καθεστώς καταργείται οριστικά». «Σπάμε» τις κλινικές και σταματάει το μεγάλο όνειδος των επικουρικών γιατρών, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μουσιώνης με τα ευτράπελα στα νοσοκομεία να μην έχουν τέλος.
Στο νοσοκομείο «Έλενα», το οποίο διαθέτει 6 μαιευτικές κλινικές, η Γ΄ Μαιευτική αναγκάζεται να εφημερεύει με μόνο έναν ειδικευμένο γιατρό και 3 ειδικευόμενους! Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν ένα περιστατικό χρειαστεί χειρουργείο, τότε τα επόμενα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν από τους ειδικευόμενους, οι οποίοι δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία.
Μια άλλη περίπτωση κατασπατάλησης προσωπικού αυτή τη φορά, είναι το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Το νοσοκομείο έχει αναπτύξει 206 μαιευτικές κλίνες, οι οποίες καλύπτονται από 86 γιατρούς? Παρ'' όλα αυτά το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις κατά την εφημερία. «Εάν οι κλίνες ήταν στη διάθεση του νοσοκομείου και όχι των γιατρών, τότε δεν θα έκλεινε η εφημερία του Αλεξάνδρα», τονίζει ο κ. Μουσιώνης.
Νοσοκομεία που τα χωρίζει ένας τοίχος εμφανίζονται με ελλείψεις σε προσωπικό, όταν αθροιστικά υπερκαλύπτουν τις ανάγκες τους. «Θα ρίξουμε τις μεσοτοιχίες και θα ενοποιήσουμε την τεχνική υπηρεσία, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία προσωπικού στην 1η ΥΠΕ», αναφέρει και προσθέτει: Υπάρχει νοσοκομείο που διαθέτει 4 υδραυλικούς και ούτε έναν ηλεκτρολόγο, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη να επιλέγονται ιδιώτες! Πλέον, η τεχνική υπηρεσία θα ανήκει στην ΥΠΕ, η οποία θα κατευθύνει το προσωπικό, όπου υπάρχει ανάγκη σε καθημερινή βάση. «Δεν μπορεί στον Άγιο Σάββα να υπάρχει ένας θερμαντής, ο οποίος κόντεψε να αρρωστήσει από την υπερκόπωση», λέει ο κ. Μουσιώνης.
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπάρχει κλινική, άκουσον άκουσον, με μόλις δύο κλίνες. «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί κάθε θάλαμος να έχει μία κλινική και κάθε διάδρομος έναν κλινικάρχη!», καταλήγει ο κ. Μουσιώνης επαναλαμβάνοντας ότι οι συνένωση δυνάμεων θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Σημειώνεται ότι συνολικά στα 131 νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα υπάρχουν περίπου 350.000 κλίνες. Λειτουργούν 2.000 κλινικές, από τις οποίες περίπου οι μισές δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1996 υπήρχαν 980 κλινικές, το 2011 ο αριθμός τους έφτασε τις 1.935.

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ολοι οι γιατροί μαζί στο «Σωτηρία»!
Στο «Σωτηρία» υπάρχουν 12 πνευμονολογικές κλινικές, οι οποίες αναπτύχθηκαν όταν υπήρχε φυματίωση και η ζήτηση αυτών των κλινικών ήταν μεγάλη. Όπως σημειώνει, «σήμερα τα περιστατικά φυματίωσης, κυρίως σε αλλοδαπούς είναι ελάχιστα. Και ενώ το "Σωτηρία" διαθέτει πνευμονολόγους για να καλύψει όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, υπάρχουν την ίδια στιγμή νοσοκομεία που έχουν λίστες αναμονής γιατί έχουν ελλείψεις». Επομένως, θα πρέπει να γίνει -σημειώνει ο κ. Μουσιώνης- ορθολογική διαχείριση του ιατρικού προσωπικού. Ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Μουσιώνης αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και γι'' αυτό εκφράζει την ισχυρή βούλησή του «να μην ξηλώσουμε την κάλτσα. Θα πάμε κόντρα σε όλες τις μετατάξεις προσωπικού, δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις βουλευτών», τονίζει χαρακτηριστικά.
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή που αφορά στην πληρότητα των νοσοκομείων. Υπάρχουν κλινικές με πληρότητα που δεν ξεπερνά το 30%. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μουσιώνης, στο ΚΑΤ υπάρχουν την ίδια στιγμή γιατροί που δουλεύουν σε πραγματικούς χρόνους δύο φορές την εβδομάδα!
131 νοσοκομεία διαθέτει το ΕΣΥ
Σε αυτά υπάρχουν περίπου 350.000 κλίνες. Λειτουργούν 2.000 κλινικές, από τις οποίες περίπου οι μισές δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία
206 μαιευτικές κλίνες έχει αναπτύξει το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», οι οποίες καλύπτονται από 86 γιατρούς. Παρ'' όλα αυτά, το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις κατά τη διάρκεια των εφημεριών
6 μαιευτικές κλίνες διαθέτει το νοσο-κομείο «Ελενα». Η Γ'' Μαιευτική αναγκάζεται να εφημερεύει με ένα μόνο ειδικευμένο γιατρό και τρεις ειδικευόμενους
2 κλίνες μόνο διαθέτει μία κλινική στο «Λαϊκό». «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί κάθε θάλαμος να έχει μία κλινική και κάθε διάδρομος έναν κλινικάρχη!», τονίζει ο Αρης Μουσιώνης
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Μαΐου 2011, 15:33:45
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ειδικότερα, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη,ανακοίνωσε ότι από αύριο συγχωνεύονται ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία με τις νοσοκομειακές δομές του ΙΚΑ, οι οποίες θα λειτουργούν υποστηρικτικά στο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνενώσεις νοσοκομείων θα είναι οι εξής:

Το 1ο ΙΚΑ Μελισσίων υπάγεται στο Σισμανόγλειο.

Το Ογκολογικό Νοσοοκομείο του ΙΚΑ εντάσσεται στον Άγιο Σάββα.

Το Θεραπευτήριο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Το 3ο ΙΚΑ Αθήνας υπάγεται στην Πολυκλινική Αθηνών.

Και το ΙΚΑ Πατησίων υπάγεται στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Πάντως, και για αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης διευκρίνισε ότι υπάρχει σχετική διάταξη που προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες οι γιατροί των πέντε νοσοκομείων του ΙΚΑ θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν στα ειδικά συνταγολόγια των ασφαλισμένων του Ταμείου.

Ωστόσο, το προσωπικό του ΙΚΑ μεταφέρεται στο ΕΣΥ, με την ηγεσία του υπουργείου να διευκρινίζει ότι οι γιατροί του Ταμείου θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και ιδιωτικό ιατρείο.



31 Μαΐου 2011, 15:46:07
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Tί είν' τούτο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ωστόσο, το προσωπικό του ΙΚΑ μεταφέρεται στο ΕΣΥ, με την ηγεσία του υπουργείου να διευκρινίζει ότι οι γιατροί του Ταμείου θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και ιδιωτικό ιατρείο.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
 Μήπως να παίρνουν και εφημερίες μόνον όταν δεν παραβλάπτεται η λειτουργία του ιδιωτικού τους ιατρείου;  ???

Υ.Γ. Οι τέως ιατροί ΙΚΑ, πρόκειται να υποβληθούν άραγε και στη ...γνωστή διαδικασία διορισμού, όπως την παρακολουθούμε στο σχετικό θρεντ του Φόρουμ;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου 2011, 16:00:10 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Μαΐου 2011, 15:57:11
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ. Οι τέως ιατροί ΙΚΑ, πρόκειται να υποβληθούν άραγε και στη ...γνωστή διαδικασία διορισμού, όπως την παρακολουθούμε στο σχετικό θρεντ του Φόρουμ;

χαχαχα, καλό!

2 Ιουνίου 2011, 14:31:56
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (οι φωτο ειναι του Κ.Υ Μοιρων)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ο απο Αριστερά  του ΛΟΒ ειναι ο Κος Καλογιαννάκης)

Τελικά προ ολίγου πάρθηκε απόφαση μετά από εντολή Υπουργού,(μετά από έντονες πιέσεις των συγκεντρωμένων στη ΔΥΠΕ για απαλλαγή του Υποδιοικητή από τα καθήκοντα του) να βγει δελτίο τύπου της ΔΥΠΕ, ότι δεν πρόκειται να συγχωνευτεί ή να κλείσει κανένα Κ.Υ στον νομό Ηρακλείου.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουνίου 2011, 14:34:59 από Γ.Κτιστάκης »

2 Ιουνίου 2011, 14:46:31
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Έχω αρρωστήσει με το παραπάνω post. Πόσο απλοϊκά ισοπεδώνονται όλα από ένα δημοσίευμα και δε βγαίνει κανείς να αντιδράσει. Πού να σταθώ στο ότι τα περιστατικά φυματίωσης είναι λίγα? Στο νοσοκομείο μου που δεν έχει καν πνευμονολόγο διαγνώσαμε ήδη 3 φυματιώσεις σε λιγότερο από μήνα τυχαία! Κλείστε και το Σωτηρία λοιπόν. Ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο είχαμε κι αυτό αντί να το διαφημίζουμε λέμε πως δε μας χρειάζεται. Αίσχος

2 Ιουνίου 2011, 22:43:56
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

Διαβεβαίωση στον Φ.Παρασύρη από τον υπ. υγείας ότι δεν θα γίνει η συγχώνευση

 02/06/2011

Με αφορμή τον αναβρασμό που επικρατεί στο Ηράκλειο γύρω από το θέμα των κέντρων Υγείας, ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία περίπτωση στην υποβάθμιση ή κατάργηση κανενός από τα Κέντρα Υγείας στο Ν. Ηρακλείου. Ο Υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Παρασύρη τον διαβεβαίωσε ότι « δεν τίθεται θέμα να κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας στην Κρήτη».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


19 Ιουνίου 2011, 22:01:07
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε διοικητικό και υγειονομικό επίπεδο στα δημόσια νοσοκομεία. Το 10% των κλινικών κλείνουν μέχρι το τέλος του έτους. Εκτεταμένες μετακινήσεις προσωπικού.

...................

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ στο protothema.gr, ο νόμος λύνει τα χέρια του υπερ-διοικητή σε ό,τι αφορά το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
"Η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αποτελεί αρμοδιότητα του κοινού Διοικητή", ορίζεται στην παράγραφο 11 του άρθρου 66 του νόμου.
Στην πρόταση αυτή περικλείεται ουσιαστικά όλη η διαδικασία που θα ακολουθήσει με το κλείσιμο των κλινικών.
Δεδομένου ότι βάσει και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να μειωθούν οι κλινικές του ΕΣΥ κατά 10%, το υπουργείο Υγείας  μελετά πλέον αναλυτικά τα στοιχεία για τις 2.000 κλινικές του ΕΣΥ που έχει στη διάθεσή του μέσω του ESY.net προκειμένου να προχωρήσει στο αναγκαίο κούρεμα.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι μετακινήσεις των εργαζομένων των κλινικών που καταργούνται θα έχουν όρια τα σύνορα του νομού.
Σύμφωνα με το protothema.gr θα επιτρέπεται π.χ. η μετακίνηση ιατρού, νοσηλευτή, λοιπού προσωπικού κλινικής που καταργείται μόνο εντός των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού.
Εκτιμάται ότι η διαδικασία των μετακινήσεων θα αφορά περίπου το 1,5% του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΣΥ, κυρίως γιατρούς.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Ιουνίου 2011, 12:23:27
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 17:00, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ.». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στη ΓΓΑ (Κηφισίας 7).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Ιουνίου 2011, 13:05:23
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ.».

Έλεος, όχι άλλες συνεντεύξεις τύπου για την αναδιάταξη!

Επίσης, μια που μιλάμε για "συγχωνεύσεις", τις θερμές ευχαριστίες της Συμπρωτεύουσας στον Λόβερ & παρατρεχάμενους για τα προχθεσινά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και το κόψιμο της κορδέλας στην Παιδιατρική Κλινική του Γεννηματάς.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2011, 13:24:08 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Ιουνίου 2011, 19:56:04
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Με το που τελείωσε το μέτρημα των ψήφων, ο πιο καλός ο μαθητής έτρεξε να αναγγείλει την εφαρμογή του μεσοπρόσθεσμου, μια μέρα που κανείς δεν θα γυρίσει να τον κοιτάξει, αφού όλοι θα μιλάνε για τον Αλέκο, τον Αλέκο, την Έλσα και τα άλλα παιδιά, η πρώτη φάση του ακρωτηριασμού του ΕΣΥ ξεκινά, τα μπάνια του λαού ξεκινάνε κι αυτά, και μη χειρότερα και τελειωμό δεν θα έχει...

Το Ξήλωμα του ΕΣΥ - Μέρος 1ον: 75 εκ. ευρώ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


1. Από 133 Νοσοκομεία – Δ.Σ. – Διοικητές, πάμε σε 83 Νοσοκομεία – Δ.Σ. Διοικητές.

2. Σε καθένα από τα υπόλοιπα 50 Νοσοκομεία (που διασυνδέονται με τα 83), τοποθετείται Αναπληρωτής Διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης Διοικητικών στελεχών των Νοσοκομείων αυτών που θα αναφέρονται στα (83) Δ.Σ. – Διοικητές.

3. Οι Διοικητές - Αναπληρωτές Διοικητές από 175 μειώνονται σε 144

4. Σήμερα από 46.000 οργανικές κλίνες, λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70%.

5. Οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, ήτοι μείωση 10% με βάση το μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

6. Από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες, συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα Νοσοκομεία.

7. Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς – απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε Νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια Νοσοκομεία.

8. Προβλέπεται ένα τουλάχιστον  Κέντρο – Μονάδα Αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και Μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια Νοσοκομεία.

9. Μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του Νομού, πλέον 80 γιατρών που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε Νοσοκομεία.

10. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπονται στους Ν. 3918/2011 και Ν3984/2011 για κοινά Δ.Σ. – Διοικητές, κ.λπ.

11. Αν χρειαστούν επιπλέον ρυθμίσεις στα τμήματα  που συνενώνονται αυτές θα συμπεριληφθούν σε επόμενο Νομοσχέδιο. Το Υ.Υ.Κ.Α. θα εκδώσει Υ.Α. για τις αρμοδιότητες των νέων Δ.Σ. – Διοικητών – Αναπληρωτών Διοικητών και για αλλαγές σε Δ.Σ. – Διοικητές – Αναπληρωτές Διοικητές, έως τον Αύγουστο του 2011. Οι Διοικήσεις των Υ.Πε. θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για τα Συμβούλια Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και θα προτείνουν τροποποιήσεις οργανισμών σε 100 περίπου Νοσοκομεία για έκδοση Κ.Υ.Α. το Σεπτέμβριο.

11. Η εξοικονόμηση το 2012 θα είναι της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διπλασιαστεί το διάστημα 2013 - 2015.

12. Μικρότερου βεληνεκούς αλλαγές θα προκύψουν στα 210 Κ.Υ. της Π.Φ.Υ. του ΕΣΥ με στόχο την ορθολογική προσθαφαίρεση Κ.Υ. – ΠΠΙ – ΠΙ και την  κατανομή προσωπικού τους (μετακινήσεις και πρόσθεση 45 γιατρών)."

29 Ιουνίου 2011, 21:37:52
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το «νέο» ΕΣΥ, το οποίο προκύπτει από την αναδιάταξη των μονάδων του, παρουσίασε λίγο μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι συνενώσεις των νοσοκομείων θα γίνουν πράξη άμεσα, καθώς, μέχρι τις 20 Ιουλίου, με κοινή υπουργική απόφασή του με τον υπουργό Οικονομικών, θα προχωρήσουν οι αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Από τον νέο υγειονομικό χάρτη, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ έως το τέλος του 2014 το ποσό που συνολικά θα κερδίσει το κράτος θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, από τα 133 νοσοκομεία - Δ.Σ. διοικητές, πάμε σε 83 νοσοκομεία - Δ.Σ. διοικητές και εξήγησε ότι σε καθένα από τα υπόλοιπα 50 νοσοκομεία (που διασυνδέονται με τα 83), τοποθετείται αναπληρωτής διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης διοικητικών στελεχών των νοσοκομείων αυτών, οι οποίοι θα αναφέρονται στα 83 Δ.Σ. - διοικητές. Οι διοικητές - αναπληρωτές διοικητές από 175 μειώνονται σε 144.

Ακόμα επεσήμανε ότι, σήμερα, από τις 46.000 οργανικές κλίνες λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70%, για να συμπληρώσει ότι οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, δηλαδή μείωση 10% με βάση το Μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Επίσης, από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα νοσοκομεία. Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς - απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια νοσοκομεία.

Με βάση την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ, προβλέπεται ένα τουλάχιστον κέντρο - μονάδα αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια νοσοκομεία.

Όσον αφορά στις μεταθέσεις γιατρών, τόνισε ότι μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του νομού, αλλά και άλλων 80 γιατρών, που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε νοσοκομεία.

1 Ιουλίου 2011, 13:47:24
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

1 Ιουλίου 2011, 21:12:23
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τα στοιχεία των ΚΥ είναι σε σημαντικό βαθμό προβληματικά.
Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις της Ενωσης,ΕΛΕΓΕΙΑ,ΕΚΟΓΕΝΙΑ
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
50 Απαντήσεις
42977 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:40:10
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
5131 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2011, 13:52:03
από carlita
0 Απαντήσεις
5075 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:40:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7739 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2022, 06:51:46
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11688 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2023, 21:19:32
από Argirios Argiriou