ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

σχετικά με την αντιμετώπιση σπασμών στην πρωτοβάθμια

<< < (2/2)

kdiwavvou:
μετά από πολυήμερη απουσία, τσούπ , νά΄μαι και ΄γω

περί ημιμάθειας, αναγνώριση της μαρμαρυγής και αμιοδαρόνη, οέο ! ή ελλείψη ταξί- ασθενοφόρου, παραπομπή με Ι.Χ στο πλησιέστερο νομαρχειακό μγαζί

αυτό έχω δει , αυτό εφάρμοζα

έχω συγκεντρώσει κάπιο υλικό, αλλά πρέπει να προσθέσω την προσέγγιση του ογκολογικού ασθενή και να συμμαζέψω cutty τοις την αντιμετώπιση / θεραπεία

ο σύνδεσμος είναι ο εξής :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

τώρα όσο αφορά , περί παράκλησης για καρδιολογική εξέταση, εάν η αντιμετώπιση προβλέπει και πνευμοθώρακες, κατά τους χειρισμούς, αυτό είναι καπέλο άλλο

πάλι γαυγίζω, έ;

το παρασύνθημα , επιμύθιο είναι δισκελές

η αναγραφόμενη ''ΚΑ'' στο συνταγολόγιο, κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όταν θα απαιτηθούν προνοσομειακοί χειρισμοί στα πλαίσια του επείγοντος
ερώτηση : πως θα έχω και την πίτα χορταστική και το σκύλο σωστό , ώστε να γνωρίζω ποιος πάσχει από τι στην περιοχή ευθύνης μου, και να λειτουργεί και εύρυθμα η διαπροσωπική σχέση με τον κόσμο και τη διοίκηση ??

για μια καλή φήμη στη διάγνωση και στην κατάστρωση θεραπευτιής προσέγγισης, με μαέστρο τον οικογενειακό ιατρό που γνωρίζει τον ασθενή, λέω εγώ τώρα, εάν υπάρχουν ενδείξεις για ηλεκτροκαυτηριασμό και βηματοδότη, να μην λιώνει τα συκώτια του του με τα ηπατο/νεφρο/τοξικά σχήματα αγωγής μηνός ο κυριούλης
ερώτηση : ποιος ο ρόλος του επιμλετή β' Γεν.Ιατρού ; ??

ευχές για ένα όμορφο Αυγουστιάτικο βραδυνό ποτό

kdiwavvou:
από δευτέρα επισήμως σε άδεια, super

έριξα μια ματιά αδρή στα των πνευμονοπαθειών

το υλικό το ενοχοποιητικό έχει ως εξής : link = Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

απορίες :

1.. πως θα βρω βιβλιογραφική πηγή σχετικά με τις μεταβολές στην ηλεκτροκαρδιογραφική καταγραφή σε μεγεθυμένο θώρακα και το πώς θα πρέπει να τοποθετούνται οι απαγωγές

2.. ποιος ο ρόλος της σπιρομέτρησης στην πρωτοβάθμια και κατά πόσο είναι δυνατό / ευικτό βε βάση τα αποτελέσματα από το μηχανάκι, να κοπούν / ξεκινήσουν φαρμακευτικά σχήματα από Γεν. Ιατρό με τρόπο τέτοιο ώστε η απόπειρα επιβράδυνσης της αναγνωριθείσας παθοφυσιολογίας με έναρξη αγωγής, ή σε αντίθετη περίπτωση η βάσει κριτηρίων απόδειξη μη παθοφυσιολογίας και παύση αγωγής να μην θεωρειθούν πράξεις ανεδαφικές και επικίνδυνες ;

3.. χωρίς την πείρα μιας εικοσαετίας στην πλάτη του, εάν η καρδιολογική εκτίμηση / ηλεκτοφυσιολογική μελέτη στην περιφέρεια ...... χολαίνει, πως μπορώ να βρω βιβλιογραφία όπου με βάσει την κλινική εξέταση να μπορώ να επιλέγω με ασφάλεια μεταξυ β αποκλειστή και ανταγωνιστή ασβεστίου ;

4.. σε ασθενή με αντένδειξη για β αποκλειστή και επιπλέον προδιάθεση ή/ εγκατεστημένο κολποκοιλιακό αποκλεισμό οπότε εκτός φαρέτρας και ο ανταγωνιστή ασβεστίου, τι κάνω μόνο νιτρώδη ;

5.. σε ασθενή με εγκατεστημένη δεξιά διάταση , πότε και πως τιτλοποιώ / ελαττώνω νιτρώδη και διουρητικά ; υπάρχει βιβλιογραφία ;

6.. είναι cost effective να ξεκινώ εξ αρχής με αποκλειστή ασβεστίου ;

7.. πως λειτουργεί το σχήμα ιπρατρόπιο / + ανταγωνιστής ασβεστίου ; υπάρχει βιβλιογραφία ;

η λογική των ερωτημάτων είναι πως παγκοσμίως ο μαέστρος στην κατάστρωση πλάνου του συνόλου των θεραπευτικών προσεγγίσεων είναι ο οικογενειακός Ιατρός και όχι οι -ούργοι και -λόγοι
ακόμη και εάν αυτό είναι άλογο εν Ελλάδει, η καλοπροαίρετη άποψη έναντι του ειδικού νοσοκομειακού, νομίζω πως έχει θέση στην πρωτοβάθμια

ωραία βραδυά για ποτάκι,

Ο Παρωπιδισμός είναι μια ασθένεια όπου η αντίληψη περιορίζεται από την άγνοια, διαστρεβλώνεται από τα συμφέροντα και πολλαπλασιάζεται όταν ο εγκέφαλος είναι λιγότερο δραστήριος απ' τον εγωισμό. Tell me and I'll forget. Show me, and I may not remember. Involve me, and I'll understand. -- Native American Proverb

Loumakis:
 Καταθέτω τη δική μου ταπεινή γνώμη για την αντιμετώπιση των σπασμών στην Πρωτοβάθμια με το συνημμένο κείμενο, που εχω συντάξει με βάση βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.

kdiwavvou:
μερικές ώρες πριν την τέλεση ενός γεγονότος που αποτελεί απόφαση ζωής, όπως και η επιλογή της ιατρικής [= pantreyomai ! 21 august  ]

I-3. Which type of health care delivery system encourages
physicians to see more patients but to provide fewer
services?
A. Capitation
B. Fee-for-service
C. Fixed salary compensation
D. Out-of-pocket
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I-3. The answer is A. (Chap. 3) A capitation system provides physicians with a fixed payment
per patient per year. This has the potential to encourage physicians to take on more
patients but to provide patients with fewer services because the physician is liable for
expenses. A fixed salary system encourages physicians to take on fewer patients. A fee-forservice
system encourages physicians to provide more services. Out-of-pocket services not
covered by insurers are available only to patients with adequate means to receive the service.

πηγή = harrison self assesment 17th edition

----------------------------------------------------------------------------------------

η μελέτη το τελευταίο τριήμερο ήταν οι θρομβοεμβολές
λινκ = Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

απορίες : στο φόρουμ της ΠΦΥ σε κάποια συζήτηση γίνεται λόγος για το adalat διάτρηση και υπογλωσσίως, πάνω στη συζήτηση αναφέρεται ότι άλλο έμπειρος και άλλο ενημερωμένος λειτουργός υγείας και σαφής τεκμηρίωση της επικινδυνότητας της ως άνω πρακτικής

ο οικογενειακός ιατρός πρέπει να ξεκινά αγωγή με χαμηλομοριακές ηπαρίνες επί ενδείξεων ?
η χορήγηση aygmentin με στόχο το ευεργετικό αποτέλεσμα παράτασης των χρόνων προθρομβίνης και μερικής θρομβοπλαστίνης θα ήταν δόκιμος ?

η χορήγηση mestinon σε ασθενή με μικροκυτταρικό νεόπλασμα είναι δόκιμη βάσει γνωστού παρανεοπλασματικού [ άσκηση πίεσησ στην συμπαθητική άλυσο ] δυσκαταποσία και κεντρομελική μυϊκή αδυναμία ?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση