Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:23:30

Αποστολέας Θέμα: Μια (εύλογη??) απορία..  (Αναγνώστηκε 35184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιουλίου 2010, 18:19:09
Αναγνώστηκε 35184 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέος συνάδελφος (όσο νέος μπορεί να είναι κάποιος που έχει τελειώσει Ιατρική,Ειδικότητα,Αγροτικό,Στρατ.υποχρεώσεις,κλπ) στον ιδιωτικό τομέα. Παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum με μεγάλο ενδιαφέρον (αλλά χωρίς να συμμετέχω ιδιαίτερα στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις σας). Πριν λίγο διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον ένα post σχετικά με το κατά πόσο οι Ιατροί είναι dealer φαρμάκων ή όχι (σε άλλη ενότητα του forum)..

Η απορία που μου ήρθε αυθόρμητα και έπειτα από λίγους μήνες στον Ιδιωτικό τομέα ως Γενικός Ιατρός είναι κατά πόσο μπορεί ένας νέος Ιατρός (σαν εμένα), να "σταθεί" επαγγελματικά και κυρίως οικονομικά χωρίς "βοηθήματα" ή φαρμακευτικούς "σπόνσορες"..προς το παρόν δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο "άθλημα", αλλά ομολογώ ενώπιον όλων σας ότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να αντισταθώ και στο μέλλον (ίσως και στο εγγύς λόγω καθημερινής πολιορκίας από ιατρ.επσικέπτες). Όπως όλοι γνωρίζετε τα τρέχοντα έξοδα είναι αρκετά και τα έσοδα σχετικά λίγα. Η οικονομική κρίση έχει μειώσει αρκετά τις ιδιωτικές επισκέψεις (ο κόσμος δεν έχει λεφτά για τον γιατρό, αλλά για το κομμωτήριο, τις διακοπές, κλπ περισσεύουν...άλλο θέμα αυτό βέβαια), το δημόσιο πληρώνει μετά από 12 μήνες τουλάχιστον και για τα υπόλοιπα ταμεία αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη ούτε συζήτηση..

Οπότε εύλογα νομίζω έρχεται το ερώτημα κατά πόσο η "όαση" των φαρμακευτικών dealerships είναι μονόδρομος ή όχι και μήπως τελικά χωρίς αυτό τον τρόπο απλά δεν γίνεται να υπάρξει ένα ιδωτικό ιατρείο..

Ευχαριστώ που με ακούσατε..

5 Ιουλίου 2010, 21:46:26
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
το ερώτημα που θέτεις είναι καθαρά σε ηθική βάση και είναι από αστείο ως ανήθικο να περιμένεις απάντηση από εμάς για το πως να τροποποιήσεις τη συμπεριφορά σου.
Είναι σα να θες να κάνεις το έγκλημα και ζητάς ηθικούς αυτουργούς.Μόνος σου τα λες καλά,δείχνεις να τα ξερεις,να τα έχεις ψάξει....ζυγισέ τα λοιπόν ,μίλα με τον εαυτό σου,δες τι φορτίο μπορεις να σηκώσεις και αποφάσισε.Άλλοθι δε θα σου δώσει κανείς ούτε θα ελαφρύνει τη συνείδηση σου.
Είναι δυνατόν να σου πει κάποιος εδώ μεσα "ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΠΑΡΤΑ!!!"

Μη τσαντίζεσαι με αυτά που σου λέω, δε σου τη λέω απλά νομίζω με καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!

Από την άλλη είναι σαφές πως η όαση που αναφέρεις καλα κρατεί.Για μένα δεν έχει σημασία πόσα βγάζεις ή τι ανταλλάγματ ζητάς.Είναι σα να λες τον σκότωσα λίγο ή την βίασα λίγο.Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση είτε αφορά συνέδρια-ταξίδια είτε λεφτά στο χέρι είναι το ίδιο επιλήψιμη.Και σε ρωτώ:αυτό τη ρημάδι το κράτος πως αφήνει εταιρείες να στέλνουν γιατρούς σε συνέδρια?Δε φαντάζεται τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ???
Μα φυσικά και τα ξέρει και κάνει το μακάκα γιατί είναι και το ίδιο διαπλεκόμενο και αν δε το έκανε όφειλε να αυξήσει τα επιδόματα επιμόρφωσης που πρόσφατα πετσόκοψε ή τουςμισθούς .Ή αλλιώς το ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ υπόγεια και ας δέχνει έκπληξη!!!Κι όποιος διαφωνεί με αυτά που λέω ας μου πει πως δεν πήγε ποτέ συστημένος σε συνέδριο...Αντε,σταματώ εδώ γιατί μου πάτησες τον κάλλο και θα αρχίσω τα καντηλια....

Τα πάντα είναι ΓΤΠΚ που λέγαμε και στο στρατο και κάνε ό,τι νομίζεις...Έχω βαρεθεί και αρχίζω να τα γράφω και εγώ ΟΛΑ!

+

6 Ιουλίου 2010, 00:21:55
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όπως όλοι γνωρίζετε τα τρέχοντα έξοδα είναι αρκετά και τα έσοδα σχετικά λίγα.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς του ΕΣΥ.

Ο Ν. Καββαδίας, θυμάται στη «Βάρδια» του, την εποχή που είχε μείνει ξέμπαρκος σε κάποιο ευρωπαϊκό λιμάνι, όπου έσκιζε τις γόπες από τ’ αποτσίγαρα και γέμιζε με τον εναπομείναντα καπνό τους, το τσιμπούκι του, μιας και το μπατιριλίκι του δεν είχε φράχτη.

Το ερώτημα είναι αν η οικονομική στενωπός δικαιολογεί/νομιμοποιεί έναν ιατρό να χορηγεί περιττά, ακριβά φάρμακα ή εξετάσεις σε ασφαλισμένους αποσκοπώντας σε δικό του, αθέμιτο, παράπλευρο όφελος.

Η απάντηση είναι απερίφραστα: ΟΧΙ!

Ευτυχώς τώρα με την κρίση:
- τα φάρμακα υποτιμήθηκαν (και άρα και το ποσοστό που τάζουν ως interest στον γιατρό που τα σπρώχνει - δεν είναι σύμπτωση η επιδημία από "κανόνια" φαρμακάδων που αθετούν τα deals.)
- τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξύπνησαν (βλ. εγκυκλίους του ΙΚΑ που προβλέπουν αυστηροποίηση των προϋποθέσεων χορήγησης φαρμάκων, καταγγελία της σύμβασης με τους ιατρούς που υπερχρεώνουν το Ίδρυμα, ποινικές διώξεις για τους παρανομούντες και -θα πρόσθετα- υποχρέωση του παραβάτη ιατρού να καταπιεί ο ίδιος τα φάρμακα που έδινε εκτός ενδείξεων στους ασφαλισμένους)

Το τελευταίο δεν το λέω εγώ, αλλά το υπεραμύνονταν κάποιος άγνωστος συνάδελφος, θαμώνας ενός καφενείου σε κάποιο μακρινό τόπο, που δεν ανήκει πλέον στην ελληνική επικράτεια, που συνάντησε φευγαλέα ο μπάρμπας του γράφοντος πριν την Καταστροφή και που μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, έφυγε για την Αυστραλία, άνοιξε Κλινική στη Μελβούρνη και κάηκε (λέει) πριν καμιά 25αριά χρόνια σε ατύχημα εγκλωβισμένος σε καμπριολέ τζιπ, μαζί με τα μοναδικά πρωτότυπα χειρόγραφα του «Τσελεμεντέ των Μαόρι» που ετοίμαζε να εκδόσει, θεόσχωρέστον...
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2010, 00:25:01 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιουλίου 2010, 16:29:53
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Οι εξής κάτωθι λύσεις διαφαίνονται:

1) Τα παίρνεις και τα μισά τα καταθέτεις στο ταμείο για την έρευνα και τεχνολογία. Τα άλλα μισά στην τσέπη σου. Από αυτά στην τσέπη σου, υπολόγισε το 14% για τον ημιυπαίθριο, 3% οικολογικό τέλος και 2% φόρος εισοδήματος.
2) Τα παίρνεις και τα βάζεις όλα στο ταμείο για το χρέος της Ελλάδας. Οπότε, σύμφωνα με την αρχή των συγκοινωνούντων, τα παίρνεις από εδώ, τα βάζεις εκεί, μία η άλλη έρχονται τα πράγματα.
3) Τα παίρνεις και αγοράζεις τον μπάρμπα στην Κορώνη, ή και την ίδια την Κορώνη (εκεί που έχουν φτασει τα πράγματα). Οπότε δεν έχεις ανάγκη ούτε την Μεθώνη, αλλά το σημαντικότερο, ούτε και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση (ΣΕ).
4) Αλήθεια, για τί ποσό μιλάμε?
5) Δεν τα παίρνεις και τα δίνουν σε κάποιον άλλο, γιατί κάπου θα τα δώσουν, δε μπορεί -άλλωστε για αυτό είναι αυτά τα λεφτά. Αλλά αυτό που έχει σημασία αγαπητέ μου, είναι ότι πάλι στην Ελλάδα θα μείνουν και δε θα πάνε στους Τούρκους που απεργάζονται σενάρια εθνοπροδοσίας. Πατριδοκάπηλοι.
6) Δεν τα παίρνεις προς ώρας και ρωτάς και αλλού. Αλλά που θα βρεις διακομιστή αλλού?


« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2010, 16:32:12 από πρώτη & καλύτερη »

6 Ιουλίου 2010, 19:38:54
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Ομολογώ πως δεν περίμενα θύελλα αντιδράσεων στην απορία μου (και όχι δήλωση ότι θα το κάνω απαραιτήτως). Ειδικά από ανθρώπους που έχουν περάσει από εκεί που βρίσκομαι εγώ τώρα (υποθέτω)..Η ερώτηση-απορία μου για όποιον δεν το κατάλαβε ήταν σχεδόν ρητορική. Σαν να μιλούσα με τον εαυτό μου δυνατά (ίσως αυτό ήταν το λάθος μου)..άλλωστε ποτέ δεν έχω κάνει το εν λόγω "πρωπατορικό ιατρικό αμάρτημα" στο ιατρείο μου..Ακόμα και σε συνέδριο δεν έχω πάει με τη συνδρομή φαρμακευτικών εταιριών (κι όμως ίσως είμαι ο μοναδικός στον "χώρο" και όποιος θέλει ας το πιστέψει)..και οπωσδήποτε δεν περίμενα από κανένα από εσάς ηθική συμπαράσταση στο έγκλημα που όλοι διαπράττουν αλλά κανείς δεν λέει ..

Επίσης θέλω να τονίσω ότι δε τίθεται εδώ προς συζήτηση ο γρήγορος πλουτισμός με δόλιους και ανήθικους τρόπους αλλά η ίδια η επιβίωση του ιατρείου και αν δεν έχει κανείς οικογενειακή περιουσία, του ίδιου του ατόμου. Γιατί όσοι δεν είστε στο "δημόσιο" θα ξέρετε ότι τα ενοίκια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν πληρώνονται ως δια μαγείας (αγαπητέ διακομιστή δεν καταλαβαίνω πως ισχύει αυτό και για τους ιατρούς του ΕΣΥ)..

Ήθελα απλά να δω πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες συνάδελφοι με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες (όσοι δεν στρουθοκαμηλίζουν τουλάχιστον)..Και μη μου πει κανείς ιδιώτης ότι στις αρχές δεν μπήκε ποτέ σε πειρασμό σαν το δικό μου γιατί απλά δεν θα τον πιστέψω (ανεξαρτήτως αν τελικά δεν το έκανε).

Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι σε όλους σας..
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2010, 19:40:51 από Manos555 »

6 Ιουλίου 2010, 21:31:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


Nα κανω και εγω κάποιες παρατηρήσεις στο παραπάνω θέμα οι οποίες ξεκινάν απο την αρχή οτι είναι κατακριτέα κάθε μορφή συναλλαγής μεταξύ φαρμακευτικών εταιριών και γιατρών.
1)Κατα πρωτον στα αυτιά μου εχουν φτάσει οτι τα μπατζετ για προωθηση φαρμάκων εχουν ελαττωθεί,αυτό σημαίνει οτι πολλοι ιατροί θα πληρώσουν κανονικά τις διακοπές τους, στα γνωστα πρακτορεία των ιμαλαηων τα τηλεφωνα για κρατήσεις εχουν ελαττωθεί,και οι πιστολιές υποσχεσεων αγγιζουν πλέον και τα βαρια στυλο συνταγογράφησης.Στις ειδήσεις ακούς για προσφορές στα πεντάστερα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών,(σαν φάρα δεν εχουμε και τη συνήθεια να βάζουμε εύκολα το χερι στην τσέπη) και αυτό μόνον καλό θα ειναι για τον κλάδο μας γιατι θα οδηγήσει στην αυτοκάθαρση του κλάδου μας .Πως μπορεί να γίνει αυτό?ΚΌΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΊΝΗΤΡΟ και πείτε μου αν δεν υπάρχει το κίνητρο ποιος ο λόγος να ξεκινήσει κάποιος με γλιπτίνη του κατοστάρικου και οχι με μετφορμίνη της πεντάρας,ποιος ο λόγος να μπεί ΑΤΙ αντι για καταξιωμένο αμεα,για το θέμα με τις κλοπιδογρέλες παραπεμπω στα guide lines ιδιαίτερα στο για πόσο χρόνο χρειάζεται. Ημείωση της τιμής των φαρμάκων λοιπόν ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ  θα επιφέρει στον κλάδο μας γιατι πέρα απο την μείωση της οναμαστικής αξίας των φαρμάκων οδηγεί ήδη και σε μείωση της προκλητής ζήτησης και αυτο μπορεί να δώσει λίγες ανάσες στους κλάδους υγείας των ταμείων μας.Πλάκα πλάκα φαίνεται οτι η νέα κυβέρνηση θα το στρώσει το θέμα (και αυτο δεν αποτελεί κοματικη αποψη).Τωρα οσον αφορα τον φιλο μας μαλλον δεν ειναι καλό το timing για να στηρίξει το χτίσιμο του ιατρείου του σε προσφορές η διευκολύνσεις απο εταιρίες,τα πράγματα ζορίζουν και οι ασθενείς γίνονται επιλεκτικοι και απαιτητικοι και κατι μου λέει οτι όταν οσμίζονται συναλλαγη στην πλάτη τους φεύγουν μακρυα.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ  με το πως το να αφηνουν τα ταμεία απλήρωτους τους γιατρούς που ιδιωτεύουν και να περικόπτουν οι διοικητές αδικα εφημερίες μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια εξορθολογισμου των δαπανών υγείας

6 Ιουλίου 2010, 22:37:14
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Συμμερίζομαι τις ανησυχίες και προβληματισμούς του ΜΑΝΟΣ 555.Σου εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο επιχείρημα του ιδιωτικού τομέα.
Προσωπικά ομιλώ με την ομπρέλλα του σταθερού μισθού του ΕΣΥ αλλά πίστεψέ με υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή.Ας όψεται η κρίση...Γιατί ειλικρινά για τη δουλειά που βγάζω καθημερινά το να καθαρίζω 2000 μαζί με 3 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 3-4 ετοιμάτητας (μετά περικοπών εποχή)και να κάνει να με δει το σπίτι μου μέρες ειλικρινά είναι η απόλυτη απαξίωση.Δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε κριτές...το σύστημα βρωμάει και υποθάλπτει το φακελλάκικαι την κατευθυνόμενη συνατγογράφηση...μην κοροιδευόμαστε.Οπότε αν  θες να τα πάρεις,πάρτα.Απλά μη χάσεις το μέτρο γιατί ο κόσμος έχει αιθητήρια και έιναι πλέον υποψιασμένος ενώ από την άλλη κάποιοι συνάδελφοι με πολύ χαρά θα σου σκάψουν το λάκκο και θα σε δώσουν.
Πιστεύω πως επιλέγεις τον ιδιωτικό τομέα λόγω μη εύρεσης περιφερειακού ιατρείου κοντά στο μέρος που θες να ζήσεις.Αυτό το σέβομαι.Αν όμως έχεις και την επιλογή του ΕΣΥ και προτιμάς τον ιδιωτικό τομέα λυπάμαι που θα το πω αλλά οι εποχές δεν είναι οι καλύτερες για μεγάλες μπάζες και ίσως πρέπει να το ξανασκεφθείς.Επίσης να πω πως οι πιο πολλοι γενικοί που ξέρω και εργάζονται ως ιδιώτες έχουν εξασφαλίσει τα περισσότερα ταμεία ή ΚΑΠΗ-γηροκομεία.Τυχαίο?δε νομίζω...θέλει και λίγο άκρες...

Από την άλλη μην είσαι αυστηρός και με όσους λες πως στρουθοκαμηλίζουν.Είναι δυνατόν να βγει κάποιος σε δημόσιο φόρα και να πει ή να προτρέψει συναλλαγές με φαρμακευτικές εταιρείες?έστω και ανώνυμα?Είναι σα να μπαίνεις σε site φοροτεχνικών-πολιτικών μηχανικών-δημοσίων υπαλλήλων και να παραδέχονται πως χρηματίζονται...έστω και ανώνυμα!Το ξαναλέω και δε θέλω να με παρεξηγησεις...θεωρώ την ερώτησή σου από αφελή ως "περίεργη"...
+

6 Ιουλίου 2010, 22:46:52
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


Απο πότε έχουν να πληρώσουν τα ταμεία
ΟΠΑΔ            ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 ο τελευταίος μήνας που πληρώθηκε
τυδκυ           ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΣΤΡΑΤΟΣ      ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
ΤΥΔΕ            ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ   αυτοι κατι εχουν παθει και πληρώνουν
Πείτε μου τώρα αν κάποιος άνοιξε το ιατρείο του πριν από 1 χρόνο ,πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του όταν μενει απλήρωτος απο τη δουλειά του ,είναι η δεν είναι ευάλωτος στα κελέυσματα κάθε φαρμακά.Να πως το κράτος ωθεί στην παραοικονομία για λόγους επιβίωσης.Ενα συχνο φαινόμενο στην περιοχή μας είναι οι απολύσεις γραμματειακου προσωπικου=ανεργια,ενω σκάσαν μύτη και οι πρώτες διακοπές συμβάσεων με μεγαλα ταμεια.ΠΟΙΟΙ ειναι υποψηφιοι να πληρώσουν τη νυφη?1)το βοηθητικό προσωπικο του ιατρειου που δεν εισπράτει 2)οι προμηθευτες των αναλωσίμων 3)οι ασθενείς που μπορεί να αντιμετωπίσουν προκλητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων
Φανταστείτε να εχετε εργαστηριο μικροβιολογικό η ακτινολογικό, να εχετε χρεωθεί για τα μηχανήματα,να χρεωνεστε αναλώσιμα και λειτουργικά κόστη και το κράτος να μη σας δίνει τα χρήματα σας

7 Ιουλίου 2010, 01:07:41
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Φίλε dimipap73 στο 2ο post σου περιγράφεις γλαφυρά την πικρή πραγματικότητα..Εδώ δεν μιλάμε για ομπρέλα 2000 ή 3000 ευρώ..Δυστυχώς συζητάμε όχι για το πόσα βγάζουμε αλλά για το αν μπαίνουμε μέσα ή οχι προς το παρόν..Όποιος επιχείρησε να φτιάξει ιδιωτικό ιατρείο ξέρει πολύ καλά για τι μιλώ και για ποιο λόγο άνοιξα αυτή την "κουβέντα"..Τα πράγματα λόγω timing, λόγω νοοτροπίας ή δεν ξέρω κι εγώ γιατί είναι από δύσκολα έως αδύνατα για έναν Ιατρό στο ξεκίνημα του..

Φίλε jack πίστεψε με αυτό που περιγράφεις (με τις εφημερίες) το έχω ζήσει και καταλαβαίνω απόλυτα τι θες να πεις..παρόλα αυτά δυστυχώς δεν είχα κάποια άκρη για να "μπω στο δημόσιο" κι εγώ απλά γιατί δεν είχα κάποια "άκρη" (πάντα είχα την απορία πως γίνεται το 99% να την έχουν)..

Και θα σας πω το εξής κωμικοτραγικό μεταξύ σοβαρού και αστείου (αν και ξέρω ότι θα σχολιαστεί αρνητικά)..Προχθές ήμουν στο φανάρι με το αυτοκίνητο μου και ήρθε ο γνωστός πακιστανοινδός για τα τζάμια..εκείνη τη στιγμή ήμουν αποροφημένος στις σκέψεις μου για το ιατρείο και μου πέρασε η σκέψη ότι αυτός ο άνθρωπος που είναι στα θεωρητικά όρια της εξαθλίωσης έχει πιο πολλά τρέχοντα έσοδα από εμένα γιατί δεν πληρώνει ούτε ΤΣΑΥ, ούτε ενοίκια, ούτε τίποτα..πριν αρχίσετε να με κατακρίνετε για αυτό που ξεστόμισα να πω ότι δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε έχω το νεοελληνικό κόμπλεξ του "γιατί να έχει ο γείτονας και όχι εγώ"..αυτό που θέλω να πω απλά είναι ότι πολλές φορές, παρόλο που θεωρητικά έχουμε κουραστεί πιο πολύ από πολλούς άλλους για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε (εμείς στα 35 αρχίζουμε όταν οι περισσότεροι είναι στη μέση της σταδιοδρομίας τους), με το που ακούγεται ο,τιδήποτε σχετικό με τα οικονομικά μας ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα ηθικής κατακραυγής (επειδή είμαστε "γιατροί")..

Και ερωτώ: Είναι άραγε τόσο κακό να δώσουμε ένα φάρμακο αντί κάποιου άλλου (όταν και τα 2 έχουν ελεγθεί από τον ΕΟΦ) και δεν είναι επιπέδου πλυντηρέξ (επικίνδυνο φασόν εννοώ)? Και όταν τόσοι άλλοι σε τόσα άλλα επαγγέλματα παίρνουν μίζες, φακέλους (και όχι φακελάκια), προμήθειες και δεν ξέρω και γώ τι άλλο δεν είναι κατακριτέοι? και μήπως οι φαρμακευτικές με τους προυπολογσμούς μικρών κρατών δεν θα πάθουν και τίποτα αν δώσουν μια βοήθεια στους δύσμοιρους ιατρούς??

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση..και όταν η δράση είναι αρνητική, τέτοια είναι και η αντίδρασή της..

7 Ιουλίου 2010, 09:36:01
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Παράθεση από: Manos555
Γιατί όσοι δεν είστε στο "δημόσιο" θα ξέρετε ότι τα ενοίκια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν πληρώνονται ως δια μαγείας

Αγαπητέ Μanos555, αναφέρομαι στα κόστη που έχει ν΄αντιμετωπίσει ένας ιατρός ΕΣΥ όταν αφήνει τον τόπο του και εγκαθίσταται στον τόπο εργασίας του (ενοίκιο σπιτιού, λογαριασμοί, μετακινήσεις κ.λπ.). Πραγματικά, αυτά τα κόστη μαζί με τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης μιας οικογένειας υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ τις αποδοχές του, μετά μάλιστα και τις γνωστές περικοπές και καθυστερήσεις πληρωμών εφημεριών.

Παράθεση από: Manos555
δυστυχώς δεν είχα κάποια άκρη για να "μπω στο δημόσιο" κι εγώ απλά γιατί δεν είχα κάποια "άκρη" (πάντα είχα την απορία πως γίνεται το 99% να την έχουν)..

Η παραπάνω αναφορά θυμίζει το νανούρισμα με το οποίο οι μανάδες Ινουί ( = φυλή Εσκιμώων της Γροιλανδίας ) νανουρίζουν τις θυγατέρες τους αιώνες τώρα: "Είτε τα καταπιείς είτε όχι, π......α θα σε πουν". Έτσι και εδώ στην Ελ, είτε χρησιμοποιήσεις βίσμα είτε όχι, βισματία θα σε πουν. Όμως, για ποιά χρησιμοποίηση βίσματος μιλάμε τουλάστιχον στην περίπτωση διεκδίκησης θέσης υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι ως τώρα Γ.Ι.;

Ο φαρμακάς κουβαλάει νερό στο μύλο του φαρμακοποιού, και αποτελεί επομένως τακτικό αντίπαλο. Προσωπικά, οι φαρμακάδες με αποφεύγουν είτε επειδή τους καταχεριάζω όταν οι τιμές των φαρμάκων τους είναι εξωπραγματικές είτε επειδή τους στριμώχνω ζητώντας τους να μου αποκαλύψουν το ΝΝΤ (number needed to treat) του φαρμάκου τους, είτε και τα δύο (στην περίπτωση των αναστολέων Ach).

ΝΝΤ είναι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται να πάρουν το φάρμακο για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε έναν, και όσο πιο μικρός είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο ενώ όσο πιο μεγάλος είναι, τόσο πιο άχρηστο. Π.χ. το Sintrom έχει ΝΝΤ που αγγίζει το 1, δηλαδή προκαλεί το επιθυμητό αποτέλεσμα (παράταση του ΙΝR) πρακτικά σε κάθε ασθενή που το λαμβάνει. Αντίθετα, η καλσιτονίνη έχει ΝΝΤ …μερικές χιλιάδες, δηλαδή πρέπει να την παίρνουν ξερωγώ 10,000 ασθενείς με οστεοπώρωση για να γλιτώσουμε ένα κάταγμα, δηλαδή από άποψης αποτελεσματικότητας είναι να την κλαίνε οι ρέγγες (και οι σολωμοί της Αλάσκας).

Τώρα, αν έχω κάνει εγγραφή/εγγραφές σε συνέδρια μέσω φαρμακάδων, είναι είτε επειδή δεν με ξέρανε (και μου τις κόψανε όταν με μάθανε) είτε επειδή με τον τρόπο αυτό αποζημιώνω την όχληση που υφίσταμαι από τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις των πιο πεισματάρηδων από αυτούς.

Όπως έχω γράψει και αλλού, υπάρχουν φασόν και καραφασόν. Και αν τα δεύτερα δεν τα ακουμπάω ποτέ, δεν είμαι αρνητικός για τα πρώτα, πάντα σε περιπτώσεις που το να δώσεις ένα φάρμακο έχει σημαντικά μικρότερη αβεβαιότητα στο να βοηθήσει έναν ασθενή σε σχέση με το να μη δώσεις τίποτε (βλ. και το thread του κ. Argiriou "Το να μη κάνεις τίποτε").  Ειδικά μάλιστα καθώς τα φασόν έχουν 20% χαμηλότερη τιμή (κανονικά θα έπρεπε να είναι έως και 80% φθηνότερα) και με τον τρόπο αυτό περιορίζουν κατά  4.7% το κέρδος του φαρμακοποιού (Carthago delenda  est) σε σχέση με το αν πωλούσε ένα πρωτότυπο.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια πρόκληση ένα μέσο φαρμακείο να πραγματοποιεί ακόμη και σήμερα για πλάκα τζίρο από 400,000 και πάνω το χρόνο, ενώ υπήρχε και φαρμακείο με ετήσιο τζίρο 6 εκ. ευρώ και τα ηλίθια τα Ασφαλιστικά Ταμεία το αποζημίωναν κανονικά χωρίς να μπουν στον κόπο να ελέγξουν τις συνταγές που τους προσκόμιζε! 
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουλίου 2010, 17:20:43 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιουλίου 2010, 10:14:17
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Καταρχήν φίλε διαχειριστή να σε συγχαρώ για το συγγραφικό σου ταλέντο και τις ενδιαφέρουσες απόψεις σου..Επιγραμματικά:

1) Στο θέμα των εξόδων δυστυχώς θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου..κι αυτό γιατί τα έξοδα που περιγράφεις ισχύουν έτσι κι αλλιώς είτε βρίσκεσαι στην Άνω Ραχούλα είτε στα Κάτω Πατήσια..το μόνο που αποδέχομαι είναι τα έξοδα μετακίνησης..αν προσθέσω και τα έξοδα ενοικίου του σπιτιού μου και τους λογαρριασμούς του σπιτιού σε αυτά του ιατρείου απλά διπλασιάζεται το ποσό!Όσο για τις καθυστερήσεις πληρωμών πίστεψε με το έχω ζήσει σε ειδικότητες-αγροτικά,κλπ, αλλά σε καμμία περίπτωση δε συγκρίνονται οι 2-3 μήνες καθυστέρησης του ΣΙΓΟΥΡΟΥ μισθού του δημοσίου με τους 12-15 μήνες αβέβαιης πληρωμής από τα "χαρτάκια-παράβολα" αυτού..

2) Στο θέμα του υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου ομολογουμένως έχεις δίκιο (απλά γιατί δεν μπορούμε (θεωρητικα) να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή..(προσωπικά βέβαια πιστεύω πως μπορούμε αλλά δεν θα το αναλύσω τώρα και εδώ)..

3) Πίστεψε με σε συγχαίρω για τη στάση σου απέναντι στους ιατρικούς επισκέπτες (αν και δεν μου φταίνε φυσικά τίποτα οι ίδιοι αλλά τα φαρμακευτικά μεγαθήρια που τους κατευθύνεουν)..στους λίγους μήνες λειτουργίας είναι πράγματι εντυπωσιακό για μένα πόσοι με επισκέπτονται και τι μου λένε!!

4) Το ΝΝΤ δεν το γνώριζα σαν όρο και ζητώ συγγνώμη για την άγνοια (αν και το παράδειγμα με την οστεοπόρωση είναι από τα αγαπημένα μου)..

5) Στο θέμα των συνεδρίων - διακοπών στα μαγευτικά νησιά koh- samui, απλά δεν το γνωρίζω γιατί (προς το παρόν) κανείς δεν μου το πρότεινε..έχω να σημειώσω επ'αυτού πως τα παιδιά (που προσωπικά δεν έχω ακόμα) δεν τρώνε ούτε συνέδρια ούτε μπανάνες από το εν λόγω νησί (πόσο μάλλον χαρτάκια του δημοσίου)..και ο νοών νοείτο!!

6) Στο θέμα των φασόν και της τιμής αυτών θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου..άλλωστε αν δεν προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε για ακόμη μία φορά τον τρόχο (για ευνόητους λόγους πάντα) και απλά αντιγράφαμε το status quo των άλλων ευρωπακιών χωρών, αυτό θα ίσχυε..

Τέλος και συμπερασματικά θέλω να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι ενώ δεν κάνω τίποτα από όσα φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να αντισταθώ στο μέλλον (εννοώ την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση του μη καραφασόν πλυντηρέξ που σωστά αναφέρεις), δέχτηκα μια επίθεση όχι από τον απλό κόσμο που θέλει να "σταυρώσει" τον απλό γιατρουδάκο που "τα παίρνει", αλλά από συναδέλφους που αν μη τι άλλο ξέρουν καλά τι και πως λειτουργεί στο έρημο σύστημα υγείας της χώρας..αλλά τελικά κάτι τέτοιο "πουλάει" εκτός από τους πολίτες και σε εμάς τους ίδιους τους γιατρούς!!

Ελπίζω στο μέλλον να προσπαθήσουμε αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας, να κοιτάξουμε πως να ενωθούμε απέναντι στα κοινής λογικής προβλήματα που ταλανίζουν 10ετίες τώρα όλους μας..

Με εκτίμηση....
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουλίου 2010, 10:17:09 από Manos555 »

3 Νοεμβρίου 2010, 20:34:23
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Ως νέος ιδιώτης ο ίδιος, η πηγή του φαρμακο-προβληματισμού πηγάζει από έναν μοναδικό ρόλο: 15 χρόνια που η Ελλάδα οργίαζε στη Μύκονο και γέμιζε χιλιάρικα τους ιδιώτες εμείς στην ειδικότητα περναμε 930 ευρώ και τώρα που είπαμε να "φάμε" λίγο πέσαμε καρφωτοί στην κρίση όπως οι γερμανοί στη μάχη της Κρήτης. Αν δεν υπήρχε κρίση, οι "σύμμαχοι" φαρμακάδες συνέχιζαν να στέλνουν τους ιατρούς για Πάσχα στο Βανκούβερ και για εσπρέσσο στη Ρώμη και οι ασθενείς δεν περνούσαν για 15η γνώμη και από εμάς τότε δε θα σκεφτόμασταν να βγάλουμε από τη μύγα ξύγγι. Τώρα όμως που και ασθενείς του δημοσίου πάνε στο ΕΣΥ κλαίμε τη μοίρα μας... Συγχωρέστε το ύφος, αλλά μόλις πριν διάβαζα αρκετά  ποστς του διακομιστή.
Ιατρός Νεύρων

4 Νοεμβρίου 2010, 01:46:59
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Η παραπάνω αναφορά θυμίζει το νανούρισμα με το οποίο οι μανάδες Ινουί ( = φυλή Εσκιμώων της Γροιλανδίας ) νανουρίζουν τις θυγατέρες τους αιώνες τώρα: "Είτε τα καταπιείς είτε όχι, π......α θα σε πουν".


Aπιστευτο!!Εδω ειναι που λεω βαλτε ενα donate link να τα κονομησετε!τετοιες αποκαλυυψεις πρεπει να αμειβονταοι αδρα!δεν ξερω..ξαφνικα νιωθω οτι αναβαθμιστηκα γνωστικα!

4 Νοεμβρίου 2010, 06:50:59
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η παραπάνω αναφορά θυμίζει το νανούρισμα με το οποίο οι μανάδες Ινουί ( = φυλή Εσκιμώων της Γροιλανδίας ) νανουρίζουν τις θυγατέρες τους αιώνες τώρα: "Είτε τα καταπιείς είτε όχι, π......α θα σε πουν".

Κατάλαβα...οι Εσκιμώοι είναι χειρότεροι απο τους Έλληνες...

4 Νοεμβρίου 2010, 18:36:15
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ως νέος ιδιώτης ο ίδιος, η πηγή του φαρμακο-προβληματισμού πηγάζει από έναν μοναδικό ρόλο: 15 χρόνια που η Ελλάδα οργίαζε στη Μύκονο και γέμιζε χιλιάρικα τους ιδιώτες εμείς στην ειδικότητα περναμε 930 ευρώ και τώρα που είπαμε να "φάμε" λίγο πέσαμε καρφωτοί στην κρίση

Hoşgeldiniz tsoukase, και χαιρετισμούς στην όμορφη, ακριτική Φλώρινα που μας προμηθεύει πάντοτε με εξαίρετους συνομιλητές. Σήμερα είμαι βραχνιασμένος και δεν μπορώ να μιλήσω πολύ, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω -με το συμπάθειο- αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σου ασφαλισμένοι που λαμβάνουν χωρίς επαρκή ιατρικό λόγο αναστολείς ΑchE, και ποιά είναι η γνώμη σου για τους συναδέλφους που χορήγησαν τα σκευάσματα αυτά σε ασφαλισμένους που δεν τα χρειάζονταν. 
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2010, 21:48:32 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: εύλογη 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
9952 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουνίου 2017, 20:28:19
από Denominator