Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:26:18

Αποστολέας Θέμα: Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό.  (Αναγνώστηκε 184963 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Ιανουαρίου 2016, 02:30:03
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εξαιρετικά αφιερωμένο στους συναδέλφους που μας λένε ότι πρέπει ότι πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στους ΔΥ που βάλλονται, όντες κι εμείς ΔΥ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΑΝΟΗΣΙΑ απ΄τον "κοινωνικό αυτοματισμό", ο οποίος καλύπτει -εντέχνως- τους ευννοημένους του συστήματος.
Παράθεση
Εν αρχή ην η κρίση, κατόπιν ήρθε η αριθμητική

3 Ιανουαρίου 2016 | 21:36 Ιατρικό Σαλόνι
Ο 45χρονος…συνταξιούχος, το χειρουργείο κι ο Ρομπέν των …χαζών. Έτος 2009. Κάνω τοπική αναισθησία σε έναν μέσης ηλικίας και παραγωγικό (υπέθεσα) ασθενή, προκειμένου να τον υποβάλω σε μικροεπέμβαση στο στόμα. Για να σπάσει ο πάγος και να διώξω το άγχος του, στα δέκα λεπτά που κάνει να πιάσει το αναισθητικό του πιάνω την κουβέντα, κάτι που το συνηθίζω όλα αυτά τα χρόνια.
-Με τι ασχολείστε, αν επιτρέπεται;
-Συνταξιούχος είμαι.
Κοιτάω ξανά την κάρτα μητρώου, βλέπω έκπληκτος πως είναι 45 χρονών.
Απορώ ευλόγως: -Συνταξιούχος 45 χρονών;
– Ναι. Είμαι τρία χρόνια συνταξιούχος (δηλαδή από τα 42 του)
Στ’ αλήθεια σαστισμένος τον ρώτησα αν ήθελε να μου πει από ποια υπηρεσία έχει συνταξιοδοτηθεί και πόση σύνταξη παίρνει. Μου είπε για κάποια αμαρτωλή ΔΕΚΟ και συνέχισε:
-Γιατρέ, τώρα που μου έχεις κάνει τον “ορό της αλήθειας”, δεν μπορώ παρά να σου πω την αλήθεια. Παίρνω 2600€ μηνιαία σύνταξη στο χέρι.
Είδε την έκπληξη που αυτόματα ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου, ενώ συγχρόνως, αντανακλαστικά σχεδόν, μούντζωσα με το ένα μου χέρι τον εαυτό μου και με το άλλο τον πολύτιμο συνεργάτη μου που 30 χρόνια τώρα πασχίσαμε να στήσουμε την Γναθοχειρουργική Κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Η αιτιολόγηση (δικαιολογία) ήταν έτοιμη, κλισέ: – Μα γιατρέ πρέπει να ξέρετε ότι εγώ από τα 18 μου χρόνια είμαι μέσα στα φρεάτια. – Ίσως να σας διαφεύγει, αλλά κι εμείς από τα 18 μας χρόνια είμαστε μέσα στο αίμα, τα ούρα, τα κόπρανα, το σάλιο, το πύον, τα μικρόβια, τους ιούς, τα τοξικά χημικά…τα…τα… απάντησα πραγματικά ευγενέστατα. Σταμάτησα εκεί τη συζήτηση και προχώρησα στην επέμβαση ο οποία πήγε πολύ καλά. Δεν συνέχισα στο αυτονόητο, ότι δηλαδή τα συνεχή 36ωρα που δουλεύουμε κρατώντας στα χέρια μας ανθρώπινες ζωές προαπαιτούν τουλάχιστον τέσσερις τοίχους ενός μεγάλου δωματίου, γεμάτους κρεμασμένα διπλώματα.
Εννοείται πως δεν αναφέρομαι μόνο σε γιατρούς. Ένα απλό παράδειγμα παραθέτω, ένα από τα χιλιάδες που σίγουρα επαναλαμβάνονται σε πάμπολλους τομείς της παραγωγής. Σήμερα στην Ελλάδα η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους έφτασε να είναι 1:1 περίπου. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα πιο επίσημα στοιχεία. Δηλαδή ο ένας δουλεύει για να παίρνει σύνταξη ο άλλος, που σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι κάποιος 42άρης. Ο δε μισθός του εργαζόμενου στην καλύτερη περίπτωση ισούται με την σύνταξη του ηλικιωμένου ανήμπορου 42άρη. Στη χειρότερη, που είναι και η πλειοψηφία, η αναλογία γέρνει συντριπτικά προς τη μεριά της σύνταξης.
Φαίνεται όμως πως δεν ξέρω καλή αριθμητική. Mε τις λίγες γνώσεις του έχω, το αποτέλεσμα που βγάζω είναι μηδέν ή και αρνητικό. Χρειάζομαι βοήθεια για να κατανοήσω τη θεωρία των παιγνίων. Διάολε, πως δηλαδή γίνεται πχ από τα 1000€ να αφαιρέσεις 1000€ (ή και πολύ περισσότερα έως και πολλαπλάσια), και στο τέλος να σου μείνουν λεφτά για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας. Και να δεις που μου το ‘λεγε εμένα ο πατέρας μου ότι είμαι αδύνατος στην αριθμητική. Στην απλή απλούστατη αριθμητική, δεν συζητώ καν για προχωρημένα μαθηματικά. Και να τώρα που έχω εντελώς μπερδευτεί.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Μόνο ο Ρομπέν των Δασών τα καταφέρνει αυτά τα κόλπα; Ή μήπως ο Ρομπέν των Χαζών;
Ο Γιώργος Μαστοράκης είναι διευθυντής της γναθοχειρουργικής κλινικής του Βενιζελείου

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα παρατηρήσετε το εξής τέχνασμα: όταν κανείς θα θίξει τα σημεία κι τέρατα του Δημοσίου θα του αντιπαραθέσουν:
- τους πιλότους της Π.Α που (θεωρούν ότι) υποαμοίβονται
- τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων με τις απλήρωτες εφημερίες
- τους δασκάλους των 800€ που με το ζόρι επιβιώνουν σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου

ΟΥΔΕΙΣ όμως δεν θα πει ότι όλοι αυτοί (ένα ελάχιστο ποσοστό!) αποτελούν πρόφαση για τους απείρως περισσότερους που εξασφάλισαν αργομισθίες, εφάπαξ, και παχυλές συντάξεις απ΄το Δημόσιο.
Και αν τους ρωτήσετε τις πταίει για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ έχουν τα balls να παραδεχτούν ότι ξεκοκκάλισαν την δεκαετία 2000 μισθούς κι συντάξεις που δεν δικαιολογούνταν, αλλά θα σου αραδιάσουν τους κακούς ξένους, την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε, που θέλουν να μας πάρουν τα ασημικά, επειδή έχουμε οικόπεδο-γωνία κτλ.
Η ιδεολογία τους είναι αυτή του παρτακισμού, του προσωπικού τους βολέματος, κι της διατήρησης των κεκτημένων...
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιανουαρίου 2016, 13:59:06 από kopritis »

4 Ιανουαρίου 2016, 19:51:50
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Υπάρχουν ακόμα στο δημόσιο εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο (ή με αντικείμενο που καταφέρνουν να μην το ασκούν) και για τους οποίους δε λέγεται κουβέντα.

Θα πάρουν και αυτοί σύνταξη.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιανουαρίου 2016, 20:27:53 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

4 Ιανουαρίου 2016, 22:49:13
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Είμαστε γιατροί κι τα Μαθηματικά δεν είναι το δυνατό μας σημείο, αλλά ας μας εξηγήσει κανείς πως είναι βιώσιμο ένα ασφαλιστικό όταν:
- έχουμε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους με αναλογία εργαζόμενων/συνταξιούχων 1/1
- πληρώνουμε αυτή την στιγμή 31 δις για συντάξεις (μέση σύνταξη 980€)
- το ΣτΕ έκρινε δικαίωσε κι επιδίκασε άλλα 2 δις σε εφάπαξ
- αυτή την στιγμή περιμένουν 300 χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι

Δεν γνωρίζω αν το έχετε καταλάβει, αλλά λόγω του πελατειακού μας συστήματος (π.χ πρόνοιες Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κι ο Χατζηδάκης που "εξυγίανε" την ΟΑ βγάζοντας όλους τους εργαζόμενους στην σύνταξη!) οδεύουμε προς 36-37 δις € το 2018 κι το πολιτικό μας σύστημα προσπαθεί να βρει σε ποιόν θα τα ριξει γιατί κανείς δεν έχει τα πολιτικά COJONES να βγει να πει ότι ο λογαριασμός απλά ΔΕΝ βγαίνει.

Οικονομία που απομυζά το μεγαλύτερο μέρος των πόρων της για κάτι τόσο αντιπαραγωγικό όπως οι συντάξεις είναι καταδικασμένη...
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιανουαρίου 2016, 23:06:54 από kopritis »

6 Ιανουαρίου 2016, 11:31:50
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Νέο Ασφαλιστικό: Στο 20% οι εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών - Ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί θα καταβάλουν 20% !!! επί του μηναίου εισοδήματος

Από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, όπως ίσχυαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπάγονταν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε και του Ε.Τ.Α.Α. αντίστοιχα, καταβάλλουν, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση, υπηρεσιών του τρέχοντος έτους για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.
Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για τους υγειονομικούς που αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : Αυτά αποτελούν την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης. Αναμένονται αντιδράσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

6 Ιανουαρίου 2016, 11:43:30
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έχετε μιλήσει με κάποιον επιχειρηματία ; Όχι μεγάλους, ούτε κρατικοδίαιτους, απ΄τους μικρομεσαίους που αποτελούν κι την σπονδυλιική στήλη της επιχειρηματικότητας στην χώρα.
Προσωπικά, όσους γνωρίζω έχουν ή ψάχνονται να ανοίξουν εταιρία σε Βουλγαρία, Κύπρο, ακόμα κι Ιρλανδία.

Tην περασμένη Κυριακή δύο γνωστοί μου που εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα (πολ.μηχανικός ο ένας, μεγαλοστέλεχος φαρμακευτικής ο δεύτερος) πέταξαν για ευρωπαϊκές χώρες, μεταναστεύοντας με τις οικογένειές τους, όντες σε ώριμη ηλικία.

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μείνει κανένας σε παραγωγική ηλικία στην Ελλάδα να πληρώνει τους ΔΥ κι τους συνταξιούχους ;

6 Ιανουαρίου 2016, 13:35:54
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχετε μιλήσει με κάποιον επιχειρηματία ; Όχι μεγάλους, ούτε κρατικοδίαιτους, απ΄τους μικρομεσαίους που αποτελούν κι την σπονδυλιική στήλη της επιχειρηματικότητας στην χώρα.
Προσωπικά, όσους γνωρίζω έχουν ή ψάχνονται να ανοίξουν εταιρία σε Βουλγαρία, Κύπρο, ακόμα κι Ιρλανδία.

Tην περασμένη Κυριακή δύο γνωστοί μου που εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα (πολ.μηχανικός ο ένας, μεγαλοστέλεχος φαρμακευτικής ο δεύτερος) πέταξαν για ευρωπαϊκές χώρες, μεταναστεύοντας με τις οικογένειές τους, όντες σε ώριμη ηλικία.

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μείνει κανένας σε παραγωγική ηλικία στην Ελλάδα να πληρώνει τους ΔΥ κι τους συνταξιούχους ;


Ακόμη και αν μείνει υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι ύποπτος γιατί το κάνει και πώς στο καλό επιβιώνει.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Ιανουαρίου 2016, 00:43:09
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/01/2016
του Γιώργου Στρατόπουλου.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιανουαρίου 2016, 20:34:45
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η μέση σύνταξη σήμερα στην Ελλάδα είναι στα 800 ευρώ, κι αυτό θεωρείται γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα? Για ρωτήστε πόση είναι η σύνταξη στη Γερμανία και Γαλλία.

Από πότε η περικοπή αποδοχών ονομάζεται μεταρρύθμιση? Έχουμε παρεξηγήσει τους όρους και ξεχάσαμε να μιλάμε ελληνικά.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

24 Ιανουαρίου 2016, 20:43:31
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η μέση σύνταξη σήμερα στην Ελλάδα είναι στα 800 ευρώ, κι αυτό θεωρείται γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα? Για ρωτήστε πόση είναι η σύνταξη στη Γερμανία και Γαλλία.

Από πότε η περικοπή αποδοχών ονομάζεται μεταρρύθμιση? Έχουμε παρεξηγήσει τους όρους και ξεχάσαμε να μιλάμε ελληνικά.

Οι συντάξεις δυστυχώς δεν είναι κάτι αυτονόητο. Εξαρτώνται από το πως πηγαίνει η οικονομία κάποιας χώρας. Αν μια χώρα χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να δίνει και συντάξεις. (όσο για τα 800 € που αναφέρεις αν πέσουμε στην δραχμή, πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο, οι πιο πολλοί θα τα αναπολούν με νοσταλγία...).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιανουαρίου 2016, 21:05:54
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η μέση σύνταξη σήμερα στην Ελλάδα είναι στα 800 ευρώ, κι αυτό θεωρείται γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα? Για ρωτήστε πόση είναι η σύνταξη στη Γερμανία και Γαλλία.

Από πότε η περικοπή αποδοχών ονομάζεται μεταρρύθμιση? Έχουμε παρεξηγήσει τους όρους και ξεχάσαμε να μιλάμε ελληνικά.
Γερμανία-Γαλλία είναι βιομηχανικές χώρες, με προϊόντα που τα αγοράζει (περισσότερο η Γερμανία) όλος ο κόσμος. Η Γερμανία είχε 200+ δις € εμπορικό πλεόνασμα πέρισυ, κι μας δανείζει για να μην πεθάνουν της πείνας οι 40-50άρηδες συνταξιούχοι.
Να θυμίσω ότι το 3ο Μνημόνιο μιλάει για ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας Διοίκησης πράγμα που δεν θέλει να εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ κόμμα στην Ελλάδα μιας κι θεωρεί το κράτος-φέουδο όπου θα διορίζει τους δικούς του (συγγενείς-εραστές κτλ) ;
Επίσης να θυμίσω ότι η Γερμανία, εκτός όλων των άλλλων, έχει καθηλωμένους μισθούς κι συντάξεις απ΄το 2000 όταν εμείς την δεκαετία 2000-2009 αυξάναμε μισθούς κι συντάξεις χωρίς καμμία αναλογία με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (η οποία κατακρημνίζονταν) κι οι οποίες αυξήσεις βασίζονταν στον δανεισμό του Δημοσίου ;

Αν το κράτος αφήνονταν το 2009 να χρεωκοπήσει, ακόμα κι αυτά τα 800€ θα έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία για τους περισσότερους, δείτε π,χ τι συντάξεις δίνουν αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκές χώρες όπως π.χ η Τσεχία ή η Σερβία...

25 Ιανουαρίου 2016, 19:03:40
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Την ανάγκη να παραμείνει ανεξάρτητο το Ταμείο των υγειονομικών, το ΕΤΑΑ, το οποίο παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εξακολουθεί να είναι βιώσιμο, ενώ το 30% των αυτοαπασχολούμενων ιατρών αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος ο οποίος συναντήθηκε στις 12.30 μ.μ., με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.


Παρόντες στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ήταν οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Στασινός και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Βασίλειος Αλεξανδρής.

Μετά την συνάντηση, δήλωσε αναλυτικά ο κ. Βλασταράκος:

«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να παραμείνει ανεξάρτητο το Ταμείο μας ΕΤΑΑ, το οποίο παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εν τούτοις εξακολουθεί να είναι βιώσιμο, παρά την απομείωση των αποθεματικών του, με διάφορους τρόπους (άτοκες καταθέσεις, δομημένα ομόλογα, PSI, κακοδιαχείριση κ.,λπ.). Το ΕΤΑΑ μπορεί να παραμείνει βιώσιμο για χρόνια στο πλαίσιο όμως της τριμερούς χρηματοδότησης. Τα ήδη υπάρχοντα αποθεματικά του Ενιαίου Ταμείου των Επιστημόνων, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 3 δισ. ευρώ (κινητή και ακίνητη περιουσία), εισερχόμενα στη χοάνη ενός ενιαίου Ταμείου, θα χαθούν μαζί με τα υπόλοιπα, που τόσα χρόνια απομυζήθηκαν με κάθε τρόπο.

Ανέφερα στον Πρωθυπουργό ότι το 30% των αυτοαπασχολούμενων ιατρών αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές. Η αύξηση των εισφορών σε δυσθεώρητα ύψη (συνολικά 32% - 34% επί των καθαρών εισοδημάτων), μαζί με την υπερφορολόγηση η οποία για εφέτος αντιστοιχεί στο 35% των καθαρών εισοδημάτων, δημιουργεί μία συνολική επιβάρυνση της τάξεως του 70% επί των καθαρών εισοδημάτων. Ενας ιατρός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ (είναι το δηλούμενο καθαρό εισόδημα του μέσου όρου των αυτοαπασχολούμενων ιατρών σύμφωνα με στοιχεία Υπουργείου Οικονομικών για το έτος 2014) θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 14.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις. Άρα απομένει ένα μικρό εισόδημα με το οποίο πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του. Δεν επιτρέπεται στη Γαλλία, όπου δεν υπάρχει ύφεση όπως στην Ελλάδα, ένας ιατρός με εισοδήματα 40.000 ευρώ, να πληρώνει εισφορές 3.300 ευρώ και στην Ελλάδα να καλείται να πληρώσει 14.000 ευρώ.

Τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι το Φορολογικό Νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από καμία μελέτη, αναλογιστική ή οικονομική, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, και έχει δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

Αποδυναμώνει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αυξάνει την παραοικονομία και οδηγεί στην ανεργία, την υπαλληλοποίηση και την μετανάστευση το πιο αξιόμαχο ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Το Σύστημα Υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ασφαλιστικό. Νέοι ιατροί δεν υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες για να εργαστούν στην Ελλάδα, φεύγουν στο εξωτερικό όπου και παραμένουν. Ετσι, αυξάνεται δυναμικά ο δείκτης των συνταξιούχων σε σχέση με τους εργαζόμενους ιατρούς. Είναι σχεδόν βέβαια ότι σε μικρό χρονικό διάστημα το ΕΣΥ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, λόγω της «γήρανσής» του (ο μέσος όρος ηλικίας των επιστημόνων είναι 60 ετών) και της μη πρόσληψης μονίμων ιατρών. Το Νοσοκομειακό Σύστημα θα καταρρεύσει και η υγεία των πολιτών θα τεθεί σε κίνδυνο.
Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό οι υπάρχουσες εισφορές να διατηρηθούν ως έχουν και μόνο για πολύ ψηλά εισοδήματα να γίνει μία μικρή προσαύξηση προκειμένου να μπορούν να καταβάλλονται.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, να δώσουμε ζωτικό χώρο να εργαστούν οι νέοι επιστήμονες στον τόπο τους αξιοπρεπώς, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει αυτό το Νομοσχέδιο, να αρχίσει έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση, προκειμένου να υπάρξει προοπτική, η οποία θα οδηγεί όχι στο κλείσιμο κάθε ατομικής δραστηριότητος, αλλά στην ενδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν στην αξιοπρεπή διαβίωση και λειτουργία και όχι στην απαξίωση και αποδυνάμωση».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιανουαρίου 2016, 13:41:22
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αντιγράφω σχόλιο απ΄το Capital:
Παράθεση
SherlockHolmes πριν 12 ώρες

για να γίνει  βιώσιμο το συνταξιοδοτικό, είπε ο πρωθυπουργός προχθές στη Βουλή, θα πρέπει σε κάθε συνταξιούχο να αναλογούν 2,3 εργαζόμενοι.

Ενας αναλογιστής επιστημονας θα ελεγε οτι μια υγιή αναλογία ειναι 3:1
Τρεις εργαζόμενοι για εναν συνταξιουχο.Υγιές και βιώσιμο.

Οταν πεσει η αναλογία στο 2,3:1 (βλεπε γηρανση πλυθησμού) χρειάζεται φαρμακο.
Ητοι αλλαγές σε ορια συνταξιοδότησης, συγκρατηση συνταξεων κλπ.
Οταν πέσει στο 1,6-1,8:1 μιλάμε για ΒΑΡΙΑ αρρωστο συστημα.
Παμε για χειρουργείο. ΒΑριες περικοπές, νυστερι σε προωρες, ΕΦΑΡΠΑΞ κλπ.

Αν η αναλογία εργαζομένων /συνταξιούχων πέσει στο 1,3-1,4.
δεν μιλάμε για αρρωστο ασφαληστικό συστημα. Βρισκόμαστε στο τελικό
στάδιο ανιατης αρρώστιας.Τηλεφωνούμε οχι στον γιατρό αλλά σε γραφείο τελετών.
ΘΑβουμε το παλιο συστημα, καταργούμε καθε "κεκτημενο" που οδηγησε σε χρεοκωπία
και ξεκινάμε από το ΜΗΔΕΝ. Επανυπολογισμός ποσοστων αναπληρωσης,
επαναπροσδιορισμός  των δικαιωμάτων (κεκτημενων), επικουρικών,
νεα ορια ηλικίας, καταργηση ΚΑΘΕ προνομιακής μεταχειρισης συντεχνιών κλπ.ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα η αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων ειναι 1,24:1
Η αναλογία εργαζομένων του ΙΤομέα/ συνταξιούχους είναι 1,04:1

ΔΕν πρέπει να υπάρχει αντιστοιχη αναλογία σε ΟΛΟ τον κόσμο.

Το κακό ξέρετε ποιό είναι ; Όλες οι μη-παραγωγικές τάξεις (αργομισθίες του Δημοσίου, συνταξιούχοι) δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όπως πηγαίνει το πράγμα, σε 2-3 χρόνια θα καταρεύσουμε κι δεν θα μπορούν να πληρωθούν ΟΥΤΕ μειωμένες συντάξεις.

Γιατί, πιστεύει κανείς ότι θα μείνει στην χώρα ελ.επαγγελματίας κι επιχείρηση με τέτοια φορολογία κι τέτοιες εισφορές ; Με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ φόρου της επόμενης χρονιάς ;

Είναι προφανές ότι οι τύποι που μας κυβερνούν παίζουν τα ρέστα τους, για να μην μειώσουν τις συντάξεις κι τα προνόμια (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) των πελατών τους.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν δημιούργησε ο Τσίπρας τις εκατοντάδες χιλιάδες των 40-50άρηδων συνταξιούχων με τα τρελά ΕΦΑΡΠΑΞ, αλλά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ακόμα κι εν μέσω κρίσης επέτρεπαν να βγαίνουν αθρόα στην σύνταξη άνθρωποι στην πλέον παραγωγική τους ηλικία.

Χθες στο ΤΣΑΥ ακούω υπάλληλο να λέει ότι αναγνωρίζονται μέχρι 7 ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ χρόνια. Υπάρχει σωτηρία ή πάμε για φούντο κι ο καθένας κοιτάει να σώσει την κ@λάρα του ;
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου 2016, 13:43:06 από kopritis »

28 Ιανουαρίου 2016, 13:55:50
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

md


Οι συνταξιουχοι ισως να ελπιζουν οτι θα προλαβουν να πεθανουν πριν καταρρευσει το συστημα...για τους αλλους τι να πω....

28 Ιανουαρίου 2016, 14:16:33
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να θυμίσω ότι ο προϋπολογισμός (δλδ οι φόροι που πληρώνουμε όλοι μας!) πληρώνει μόνο για το Ταμείο των ΔΕΗτζήδων 500+ εκατομμύρια ευρώ.

1 Φεβρουαρίου 2016, 00:21:01
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31/01/2016 Καθημερινή.
του Θάνου Τσιρου.


Στρεβλή μεταφορά συστημάτων υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που ήδη εφαρμόζονται επί σειρά ετών στις περισσότερες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, συνιστά το μοντέλο Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες. Ναι μεν οι περισσότερες χώρες συνδέουν τον υπολογισμό των εισφορών με το εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, ωστόσο λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν είτε την αύξηση της εισφοροδιαφυγής είτε την υπέρμετρη επιβάρυνση των επαγγελματιών, με λογική συνέπεια την απόκρυψη εισοδημάτων και τη μείωση των δημοσίων εσόδων.

Τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι πολλές χώρες –π.χ. Γαλλία και Βέλγιο– υιοθετούν σύστημα αντίστροφα προοδευτικών συντελεστών. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το δηλωθέν εισόδημα, τόσο χαμηλώνει ο συντελεστής υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Αλλες χώρες επιβάλλουν εισφορές με υψηλούς συντελεστές που ξεπερνούν ακόμη και το 40% (σ.σ. το σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει εισφορές με συντελεστή 20% για την κύρια σύνταξη, 6,95% για την υγεία και 7,5% για την επικουρική, δηλαδή συνολικά 34,45%) αλλά λαμβάνουν ως βάση υπολογισμού το μισό εισόδημα, κάτι που περιορίζει την τελική επιβάρυνση κάτω του 23%. Πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες στην Ευρώπη;

• Ο Βέλγος ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει το 26,15% του εισοδήματός του στο ασφαλιστικό ταμείο εφόσον αυτό ανέρχεται έως και τις 55.577 ευρώ τον χρόνο. Από αυτό το όριο και πάνω, ο συντελεστής μειώνεται στο 14,16%. Χώρα με σαφώς υψηλότερα εισοδήματα από ό,τι η Ελλάδα, το Βέλγιο έχει ορίσει το μέγιστο ποσό εισφορών που μπορεί να πληρώνει ένας επαγγελματίας στα 15.954 ευρώ τον χρόνο, όταν στην Ελλάδα, οι εισφορές μπορεί να φτάσουν ακόμη και στις 24.260 ευρώ.

• Αντίστροφα προοδευτικό σύστημα εφαρμόζει και η Γαλλία, η οποία επιβάλλει υψηλότερο συντελεστή σε αυτόν που δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 38.000 ευρώ από ό,τι σε αυτόν που εμφανίζει πάνω από 187.000 ευρώ τον χρόνο.

• Στη Νορβηγία οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με συντελεστή 11,4% για τους επιτηδευματίες πλην αυτών που ασχολούνται με την αλιεία, οι οποίοι καταβάλλουν το 8,2% του μεικτού εισοδήματός τους.

• Η Πορτογαλία εφαρμόζει σύστημα αντίστοιχο με αυτό που θέλει να περάσει η ελληνική κυβέρνηση. Εχει επιλέξει συντελεστή 29,6% για τον υπολογισμό των εισφορών και έχει θέσει ως ελάχιστο πλαφόν το 150% του κατώτατου μισθού και ως μέγιστο το 12πλάσιο του κατώτατου μισθού. Στην πράξη, κανένας Πορτογάλος δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 1.489 ευρώ τον μήνα στο ασφαλιστικό ταμείο, ποσό χαμηλότερο από το μέγιστο όριο που ανακοίνωσε αρχικά η ελληνική κυβέρνηση.

• Η Ισπανία προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα, κατεβάζοντας το μέγιστο όριο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στα 3.606 ευρώ τον μήνα (αντί των 5.860 ευρώ που θέλει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση) ενώ και ο συντελεστής υπολογισμού των εισφορών διαμορφώνεται στο 29,8%.

• Η Σουηδία εφαρμόζει σύστημα χωρίς ανώτερο και κατώτερο πλαφόν και υπολογίζει τις εισφορές με συντελεστή 28,97% επί του ετήσιου εισοδήματος. Ωστόσο, δίνει το δικαίωμα στους νέους κάτω των 26 ετών να πληρώνουν εισφορές με συντελεστή 14,88%. Επίσης, όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να πληρώνουν μόνο τις εισφορές για την κύρια σύνταξη που έχουν καθοριστεί στο 10,21%.

• Η Τσεχία εμφανίζεται στις λίστες του ΟΟΣΑ να επιβάλει από τους υψηλότερους συντελεστές μεταξύ των χωρών-μελών του οργανισμού, καθώς ζητεί το 28% του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη, 13,5% για την υγεία, ενώ μαζί με λοιπές επιβαρύνσεις το ποσοστό ανεβαίνει στο 42,7% με 45%. Είναι «ακριβότερη» η Τσεχία από την Ελλάδα; Οχι διότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι ο υπολογισμός γίνεται επί του 50% του φορολογητέου εισοδήματος, ενώ ουδείς πληρώνει εισφορές για εισοδήματα άνω των 46.500 ευρώ.

• Στην Ιταλία, οι συντελεστές έχουν καθοριστεί για το 2015 στο 22,65-23,65% με ελάχιστο ποσό ετήσιας καταβολής τα 3.529 ευρώ για όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 15.548 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, ο Ελληνας ελεύθερος επαγγελματίας θα φτάνει να πληρώνει ακόμη και 5.382 ευρώ για εισόδημα 15.548 ευρώ τον χρόνο, την ίδια ώρα που ο Ιταλός συνάδελφός του θα καταβάλει περίπου 1.800 ευρώ λιγότερα. Το μέγιστο ποσό στην Ιταλία έχει οριστεί στα 17.719 ευρώ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2016, 00:24:17 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
39242 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2008, 12:30:04
από πρώτη & καλύτερη
1 Απαντήσεις
7546 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουνίου 2013, 11:08:20
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
15060 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2010, 20:09:25
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
6727 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Αυγούστου 2011, 13:54:54
από alfie
0 Απαντήσεις
6677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιανουαρίου 2020, 00:29:40
από Argirios Argiriou