Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:44:10

Αποστολέας Θέμα: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 341193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Αυγούστου 2019, 21:29:34
Απάντηση #150
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικα διανυω το 13ο ετος εργασιας στο ΚΥ και ειμαι Επιμ Α'.Επιπροσθετα εχω τα 4 χρονια ειδικοτητας και 1 ετος αγροτικο ιατρειο οποτε-αν μετρανε και αυτα- αθροιστικα ειμαι στο 18ο ετος εργασιας.Με εχουν τοποθετησει σε μισθολογικο κλιμακιο 8 ........ Ηθελα να ρωτησω αν με αυτα τα ετη υπηρεσιας ανηκω οντως στο μισθολογικο κλιμακιο 8 ή σε παραπανω και με εχουν υπολογισει λαθος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο ΜΚ 8υπαγονται οσοι εχουν 13-15 ετη υπηρεσιας.
Εχετε καταθεσει (εκ νεου) στο γραφειο προσωπικου ολα τα πιστοποιητικα προυπηρεσιας?
The winner takes it all........

20 Αυγούστου 2019, 09:45:36
Απάντηση #151
Αποσυνδεδεμένος

gppi


Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Οντως-με δεδομενο οτι μετρανε η ειδικοτητα και το αγροτικο-και εγω με υπολογιζα στο ΜΚ 10.Εργασιακα ο φακελος μου ειναι ενημερωμενοςΕπειδη οπως εγραψα ειναι η πρωτη φορα φετος τον Αυγουστο που πληρωθηκαμε με ενιαιο μισθολογιο μπορει να εγιναν λαθη.Θα περιμενω να δω και το εκκαθαριστικο Σεπτεμβριου και αν δεν αλλαξει κατι θα κανω ερωτημα στην αρμοδια ΥΠΕ.Αν αλλαξει κατι θα σας ενημερωσω ωστε και αλλοι συναδελφοι να ελεγξουν την ορθοτητα των κλιμακιων τους.Και παλι ευχαριστω!

20 Αυγούστου 2019, 14:09:24
Απάντηση #152
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Μήπως το λάθος οφείλεται στο γεγονός ότι η κατάταξη έγινε αναδρομικά από 01-01-2017,όταν δηλαδή είχατε μικρότερη προϋπηρεσία και με βάση την τότε προϋπηρεσία καταταγήκατε στο ΜΚ8,από το οποίο προφανώς θα έχετε αναβαθμιστεί σταδιακά στο ΜΚ9 και κατόπιν στο ΜΚ10? Π.χ. αν την 01/01/2017 είχατε 14 χρόνια και 10 μήνες προϋπηρεσία,σωστά σας έβαλαν στο ΜΚ8,ενώ στις 01-03-2017 θα παίρνατε το ΜΚ9 και στις 01-03-2019 το ΜΚ10. Υπάρχει σαφώς αυτή η περίπτωση... Και απλά οι διοικητικοί της ΥΠΕ μπορεί να αναμένουν τις επόμενες αποφάσεις του Διοικητή που θα σας αναβαθμίζει και πάλι αναδρομικά για να υπολογίσουν αν θα προκύπτει επιστροφή χρημάτων ή αναδρομική αύξηση στις αποδοχές σας.

21 Αυγούστου 2019, 19:54:32
Απάντηση #153
Αποσυνδεδεμένος

gppi


Να προσθεσω ενημερωτικά στη συζητηση πως σημερα μπηκα στην ΗΔΙΚΑ όπου εχουν αναρτηθει και τα εκκαθαριστικα μισθοδοσιας Σεπτεμβρη και πλέον με έχουν σε σε ΜΚ 9 (απο ΜΚ 8 τον Αυγουστο)...

3 Σεπτεμβρίου 2019, 11:08:39
Απάντηση #154
Αποσυνδεδεμένος

Ithaka


Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ το φόρουμ για τις πληροφορίες που με βοήθησε να συλλέξω διαβάζοντας τις προηγούμενες αναρτήσεις. Βρίσκομαι προς αναζήτηση θέσης επικουρικού ιατρού και κάποιες απορίες για το μισθολόγιο παραμένουν αναπάντητες.
Αν βοηθά να τι γνωρίζω και τι όχι ως τώρα:
- βασικός μισθός ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας- βλέπε μισθολογικά κλιμάκια επιμελητή β'.
(ποια έτη λογίζονται ως προϋπηρεσία; το αγροτικό προσμετράται; μόνο η ειδικότητα; το ιδιωτικό επάγγελμα ως ιατρός; )

-επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης =επιμελητή β'
-επιδόματα μεταπτυχιακού- διδακτορικού- οικογενειακό =κάθε ιατρού ΕΣΥ
-δεν λαμβάνουν οι επικουρικοί ιατροί επίδομα υπηρεσίας σε άγονη-προβληματική περιοχή (ενώ οι επιμελητές β'  το λαμβάνουν, σωστά;)

-πως υπολογίζονται οι κρατήσεις στο σύνολο του μισθού σήμερα;

-τρόπος υπολογισμού εφημεριών= επιμελητών β' δηλαδή σε ζώνη εφημέρευσης Α το πλαφόν είναι 6 εφημερίες εκ των οποίων 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Κυριακή) και 2 ετοιμότητας (2 καθημερινές).
Βάση ωρομισθίου για επιμελητή Β' υπολογίζονται οι παρακάτω μικτές αποδοχές ως αποζημίωση εφημεριών:

καθημερινή= 107 ευρώ (9ώρες ωρομίσθιο καθημερινής,8 ώρες ωρομίσθιο νύχτας)
Σάββατο= 148,16 ευρώ (16 ώρες ωρομίσθιο καθημερινής, 8 ώρες ωρομίσθιο νύχτας),
Κυριακή= 178,72 ευρώ (14 ώρες ωρομίσθιο αργίας, 8 ώρες ωρομίσθιο νύχτας αργίας).        (Σωστά;)

-πώς υπολογίζονται οι κρατήσεις στην αποζημίωση των εφημεριών;


Σας ζητώ την βοήθειά σας σε ότι από αυτά γνωρίζετε ή έχετε σχετική εγκύκλιο που τα προσδιορίζει ξεκάθαρα για τα σημερινά δεδομένα. Την τελευταία φορά που κοίταξα το χαρτάκι μισθοδοσίας μου ως ειδικευόμενος Ιατρός ανακάλυψα ότι είχαν "ξεχάσει" να με ωριμάσουν μισθολογικά... 3 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε έκτοτε έπαψα να εμπιστεύομαι την μισθοδοσία των νοσοκομείων για την εγκυρότητά της, και προτιμώ όπως βλέπω κι εσείς, να γνωρίζω και εγώ μερικά πράγματα καλύτερα.

4 Σεπτεμβρίου 2019, 22:25:15
Απάντηση #155
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Προϋπηρεσία = αγροτικό ( μόνο 1 έτος ,όχι η παράταση) ,ειδικότητα (ολα τα έτη και οι παρατάσεις) ,ιδιωτικός τομέας δεν προσμετράται μόνο σε εμάς δυστυχώς.
Στα υπόλοιπα μισθος Επ. Β =1350 περίπου, 7 εφημερίες (ΣΚ + 5 καθημερινές) =700 περίπου.
Τα ποσά ειναι καθαρά.

12 Οκτωβρίου 2019, 11:42:58
Απάντηση #156
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο καθαρος μισθος (δηλαδη ο φορολογητεος) ειναι ο φορος που σου παρακρατηθηκε + αυτα που πηρες στην τραπεζα

Είναι σίγουρα αυτός ο ΚΑΘΑΡΟΣ μισθός; Το λογικό δεν θα ήταν να εννοούμε ''καθαρό'' το ποσό που βλέπουμε στον λογαριασμό μας;

12 Οκτωβρίου 2019, 14:04:08
Απάντηση #157
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο καθαρος μισθος (δηλαδη ο φορολογητεος) ειναι ο φορος που σου παρακρατηθηκε + αυτα που πηρες στην τραπεζα

Είναι σίγουρα αυτός ο ΚΑΘΑΡΟΣ μισθός; Το λογικό δεν θα ήταν να εννοούμε ''καθαρό'' το ποσό που βλέπουμε στον λογαριασμό μας;

το "καθαρος" δεν ειναι επισημος ορος.
το κρατος οταν φορολογει τον "καθαρο" μισθο (και οχι τα μεικτα) εννοει αυτα που πηρες απο τραπεζα + τον φορο που σου παρακρατησε
ο κοσμος ναι,  συνηθως "καθαρο" εννοει αυτα που μπαινουν στη τσεπη. για αυτο ομως και γινονται οι παρεξηγησεις οταν γινεται η εκκαθαριση των φορολογικων δηλωσεων. ο ιατρος ξερει οτι πηρε 20.000 ευρω και στη δηλωση βλεπει οτι πηρε 25.000 και παθαινει σοκ.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Οκτωβρίου 2019, 14:08:13 από iceman »
The winner takes it all........

13 Οκτωβρίου 2019, 09:51:59
Απάντηση #158
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Iceman σ΄ευχαριστώ πολύ, γνωρίζεις αν υπάρχει επίσημος όρος για το ''καθαρός'';

25 Σεπτεμβρίου 2020, 19:20:51
Απάντηση #159
Αποσυνδεδεμένος

geo7


Γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο καθαρός μισθός πρωτοδιοριζόμενου επικουρικού; Και ποιο το πλαφόν των εφημεριων;

18 Νοεμβρίου 2020, 01:47:28
Απάντηση #160
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/11/2020 Από το blog του συγγραφέα Νίκου Δήμου:

Ντροπή μας για τους γιατρούς!

Στην εφημερίδα «Καθημερινή», στις 22. 10. δημοσιεύτηκε μία επιστολή που έστειλε ο γιατρός, Δ/ντης ΕΣΥ, Τηλέμαχος Δασκάλου. Πριν την αναδημοσιεύσω αυτούσια εδώ, εξακρίβωσα την ορθότητα των στοιχείων που αναφέρει:

«Κύριε Διευθυντά

Ως γιατρός του ΕΣΥ με προϋπηρεσία είκοσι πέντε χρόνων, συμβουλεύω τους νέους γιατρούς να φύγουν από την Ελλάδα και να εργαστούν στο εξωτερικό για τους εξής λόγους: α) διότι ο βασικός μισθός του Επιμελητή Β΄ το 2010 ήταν 1740 ευρώ και το 2020, στην εποχή του Κορωνοϊού, είναι 1200 ευρώ, β) διότι ενώ αποκαταστάθηκαν όλα τα Ειδικά Μισθολόγια με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στα προ των μνημονίων επίπεδα, η απόφαση εφαρμόστηκε για όλους, εκτός των γιατρών του ΕΣΥ, γ) διότι η αμοιβή της εικοσιτετράωρης (!) εφημεριακής εργασίας για έναν Επιμελητή Β΄ είναι 138 ευρώ προ φόρων, δ) διότι δεν υπάρχουν κίνητρα  για ανέλιξη βαθμολογική και μισθολογική, ε) διότι οι εργασιακές συνθήκες στο ΕΣΥ  είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές και στ) διότι η τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό προκαλεί στους εργαζόμενους αφόρητη πίεση, ιδίως την τρέχουσα περίοδο λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση προβλημάτων υγείας. Νέοι γιατροί, φύγετε, λοιπόν, και μην έχετε τύψεις για τίποτε, αφού τελικά δεν έχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι».

Από αρμόδια κυβερνητικά στόματα ακούω για προσλήψεις πότε 4000 και πότε 6000 γιατρών και νοσηλευτών, για οχύρωση και ενίσχυση του ΕΣΥ, για μεγάλες δωρεές που εμπλουτίζουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη…

Πήρα την επιστολή και την έδειξα σε φίλους γιατρούς του ΕΣΥ. «Έτσι είναι τα πράγματα;» Ρώτησα. «Ακριβώς έτσι», μου απάντησαν. Και μου έπεσαν τα μούτρα!

Αν είναι έτσι τα πράγματα, θα έπρεπε μετά την δημοσίευση αυτής της επιστολής, να μην ένιωθαν πολύ υπερήφανοι οι κύριοι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης…

Οι νέοι αυτοί γιατροί έχουν σπουδάσει έξη χρόνια στο Πανεπιστήμιο και άλλα τέσσερα ως έξη μετά, για την ειδικότητα. Αυτό, εφόσον βρήκαν αμέσως θέση για την εξειδίκευση και δεν περίμεναν σειρά μερικά χρόνια. Αρχίζουν την σταδιοδρομία τους στα 32 με 36 – σε  ηλικία που άλλα επαγγέλματα έχουν πλησιάσει την κορυφή. Η δουλειά τους είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Και αμείβονται – για μία ευαίσθητη και κρίσιμη εργασία – όσο ένας καλός πωλητής.

Αντί να τους χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια, ίσως θα έπρεπε να βγάλουν δίσκο και να τους ενισχύσουμε με το κατά δύναμιν. Μία οικογένεια, έστω και με ένα παιδί, δεν ζει εύκολα με 1200 ευρώ τον μήνα. Και μετά αγανακτούμε με το brain drain και τους θαυμάζουμε όταν διαπρέπουν στην αλλοδαπή. Εδώ σκοτώνονται στις εφημερίες. Όχι καιρό για έρευνα δεν έχουν – ούτε να δουν τα παιδιά τους.

Επίσης η απαραίτητη συνεχής μετεκπαίδευση και ενημέρωση δεν παρέχεται από το κράτος αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία (φαρμακευτικές εταιρίες). Και αυτή υπόκειται σε περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Φυσικά υπάρχουν και οι «μεγαλογιατροί» με τις βίλες, τις πισίνες και τα σκάφη. Είναι λίγοι. Συνήθως είναι χειρουργοί. Και είναι φυσικό να εκμεταλλεύονται την κρίσιμη ειδικότητά τους, όταν το κράτος περιμένει και από αυτούς να χειρουργούν (συχνά 2 και 3 επεμβάσεις την ημέρα) με 1200 το μήνα. Θα έπρεπε να υπάρχει μία άλλη κλίμακα. Δεν τραβάνε το ίδιο ζόρι ο καρδιοχειρουργός που κάνει ένα πολύωρο πενταπλό μπάι πας και ο εργαστηριακός γιατρός (μικροβιολόγος) που βασίζεται στους αυτόματους αναλυτές…

Πάντως, πάνω από όλα, το ΕΣΥ, είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του. Αυτή την άγρια εποχή, περιμένουμε από αυτούς τα πάντα. Μήπως θα έπρεπε να τους στηρίξουμε λίγο περισσότερο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2020, 14:52:21
Απάντηση #161
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το μισθολόγιο (μικτό) των ιατρών ΕΣΥ (τελευταία ρύθμιση ν. 4472/2017).

Σε αυτά παρακρατούνται οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Στο τέλος κάθε οικονομικού έτους καλείται κάποιος, όπως εμείς με τον ΕΟΠΥΥ, να δηλώσουμε τι φόροι παρακρατήθηκαν, ποια είναι η φορολογική μας κλίμακα και αν υπάρχει διαφορά τότε ή θα επιστραφεί ή θα καταβληθεί επιπλέον φόρος.
Σε γενικές γραμμές ένας Επιμ. Β' ξεκινά με περίπου 1250€ καθαρό μισθό στο χέρι, από τα 1484€ που είναι ο μικτός του. Ανάλογα με το πόσες εφημερίες κάνει, αυξάνεται ο μισθός και έτσι συχνά καταλογίζεται και επιπρόσθετος φόρος + αυτόν που έχει παρακρατηθεί.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2020, 14:54:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Φεβρουαρίου 2022, 07:50:47
Απάντηση #162
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω από Ιατρική ομάδα στο facebook στις 20/02/2022:


Γιατί άραγε οι γιατροί μας, δεν επιλέγουν το ΕΣΥ?
Ποιός ο λόγος φυγής των ιατρών
στο εξωτερικό?
Και οι πολιτικοί μας διερωτωνται.

- Και να προσθέσουμε και την απίστευτη περικοπή στις εφημερίες πάνω από 60%

- Τι σημαίνει το +10, +8, +7;

- επιπλέον μείωση στο ωράριο εφημερίας όσο αφορά την αποζημίωση



« Τελευταία τροποποίηση: 21 Φεβρουαρίου 2022, 07:55:44 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Φεβρουαρίου 2022, 15:52:28
Απάντηση #163
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Φεβρουαρίου 2022, 11:54:52
Απάντηση #164
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Πέραν του εξευτελιστικού μισθολογίου, πολύ πιο εξευτελιστικό είναι η αποζημίωση της επιπλέον του τακτικού ωραρίου εργασίας,(εφημέρια λέει την λένε και ΟΧΙ υπερωριακή εργασία) υπερβαίνοντας τον μέγιστο χρόνο εργασίας (στην πραγματικότητα δηλαδή παράνομη υπερωριακή εργασία) η οποία είναι πολύ πιο κάτω από το (ήδη εξευτελιστικό) ωρομίσθιο του τακτικού ωραρίου.
ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ εργαζόμενοι που,  για την υπερωριακή εργασία και την πέραν του προβλεπομένου μεγιστου χρόνου εργασίας,  λαμβάνουν ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ  αποζημίωση (στο ¼ περίπου) από ότι στο τακτικό ωράριο (έστω αυτό το εξευτελιστικό), είναι οι ΙΑΤΡΟΙ.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
13830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Οκτωβρίου 2011, 01:28:21
από timex
8 Απαντήσεις
13272 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2012, 17:06:00
από Gatekeeper
15 Απαντήσεις
25703 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2018, 20:09:12
από GirousisN
1 Απαντήσεις
21521 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιουλίου 2019, 00:55:51
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
3307 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2023, 23:07:12
από Karioap