Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:36:13

Αποστολέας Θέμα: Στο... χειρουργείο του ΣΔΟΕ 71 γιατροί  (Αναγνώστηκε 33906 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Ιουλίου 2010, 18:44:00
Αναγνώστηκε 33906 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ με ένα από τα μεγαλύτερα  σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας με εμπλεκόμενους γιατρούς, διοικητές νοσοκομείων, μέλη επιτροπών προμηθειών, εκπροσώπους εταιρειών προμήθειας ιατρικών υλικών και την πρόκληση σημαντικών ζημιών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», ως σήμερα το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει 71 περιπτώσεις γιατρών που απασχολούνται σε 23 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα προώθησης ιατρικών υλικών συγκεκριμένων εταιρειών με κέρδος πολλά εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα.

Από την έρευνα που διεξάγει το ΣΔΟΕ και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβει εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεσή αυτή, διαπιστώθηκε και το εξής προκλητικό: αρκετοί γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) χειρουργούν με το αζημίωτο σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι το οποίο είναι παράνομο.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από διάφορες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ι. Καπελέρη ς έχει δώσει σαφείς οδηγίες να εντοπιστεί και το τελευταίο ευρώ που έχει χαθεί από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και να επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα στους εμπλεκομένους.

Είναι τόσο μεγάλη η έκταση της παρανομίας που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε κάθε όνομα γιατρού που έχουν εντοπίσει και συνεχίζουν να ελέγχουν βάζουν αστεράκια για να γνωρίζουν ποιος έχει υποπέσει σε περισσότερες παραβάσεις και ποιος σε λιγότερες. Μάλιστα, αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο σκάνδαλο «επτάστερη φοροδιαφυγή» η οποία φαίνεται να έχει επιβαρύνει με αρκετά εκατομμύρια ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ ορισμένες εταιρείες που προμήθευαν με ορθοπαιδικά και άλλα υλικά νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά) χρηματοδοτούσαν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (κυρίως ορθοπαιδικούς) προκειμένου να προωθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάρχουν πολλές καταγγελίες για χρηματισμούς γιατρών και για τον λόγο αυτόν έχει ζητηθεί να προχωρήσει εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και «ξεσκόνισμα» του «πόθεν έσχες» γιατρών, προμηθευτών, διοικητών νοσοκομείων και μελών επιτροπών που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σε διαγωνισμούς προμήθειας διαφόρων υλικών. Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας και Υγείας) προσπαθεί να βάλει τέλος στις παράνομες αυτές δραστηριότητες που έχουν οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για πολλά ορθοπαιδικά κυρίως υλικά δεν υπήρχε καν λογιστική παρακολούθηση για το πώς έρχονταν και πώς χρησιμοποιούνταν. Σε ερώτημα που έθεσε «Το Βήμα» σε αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ η απάντηση ήταν αποστομωτική:

« Σε σακούλες έρχονταν τα προϊόντα, με σακούλες διακινούνταν τα χρήματα ».

Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις να υπάρχει παραγγελία για τέσσερα ορθοπαιδικά προϊόντα τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης, να χρησιμοποιήθηκε το ένα σε πραγματικό ασθενή και τα άλλα τρία σε «μαϊμού» ασθενή ο οποίος μπορεί και να μη γνωρίζει καν πού βρίσκεται το νοσοκομείο στο οποίο φέρεται να χειρουργήθηκε. Σε άλλες περιπτώσεις γιατροί χρέωναν πανάκριβα ιατρικά υλικά σε ανθρώπους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας.

Καταθέσεις 31 εκατ. ευρώ
Ενα ιατρικό υλικό που πωλείται κανονικά προς 1.000 ευρώ, στο τέλος φθάνει να κοστίζει στο ασφαλιστικό ταμείο 3.000 ευρώ και από αυτά τα 1.000 ευρώ μοιράζονται στους μεσάζοντες και στους γιατρούς που τα προώθησαν.Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ανεξάρτητη από αυτή που έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορούσε το σκάνδαλο της εταιρείας ορθοπαιδικών ειδών De Ρuy που είχε ως αποτέλεσμα 12 γιατροί να δηλώσουν από το 2001 ως το 2008 συνολικά οικογενειακά εισοδήματα 12 εκατ.ευρώ και οι τραπεζικές τους καταθέσεις στα τέλη του 2009 να φτάνουν στο εξωφρενικό ποσό των 31 εκατ.ευρώ!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

26 Ιουλίου 2010, 21:22:53
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ιατροί από Ηράκλειο και Ρέθυμνο στην «δαγκάνα» του ΣΔΟΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην χώρα βγαίνει στην επιφάνεια, με εμπλεκόμενους γιατρούς, διοικητές νοσοκομείων και εταιρείες ιατρικών υλικών. Μέχρι σήμερα το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει 71 περιπτώσεις ιατρών που απασχολούνται σε Δημοσιά και ιδιωτικά νοσοκομεία να συμμετέχουν σε κύκλωμα προώθησης υγειονομικών υλικών και να αποκομίζουν κέρδη πολλών εκατομμύριων ευρώ τα οποία είναι αφορολόγητα. Μάλιστα, αναμένεται εντός των ημερών, η υπηρεσία να προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών τους και συγκεκριμένα σε 4 γιατρούς από το ΠΑΓΝΗ, 1 γιατρό από το Βενιζέλειο και 1 από το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατρός έχει στο λογαριασμό του 20 εκατομμύρια ευρώ! :o

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

26 Ιουλίου 2010, 23:55:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
"Γιατροί του ΕΣΥ που εντοπίστηκαν να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές 7" :D :D :D :D :D :D
Πραγματικά λαγωνικά αυτοί... του ΣΔΟΕ. ;D


«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

29 Σεπτεμβρίου 2011, 23:17:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tο ΣΔΟΕ βρήκε λέει στο λογαριασμό του, καταθέσεις από εκατοντάδες ασθενείς! Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι 'παράνομη άσκηση ιατρικής δραστηριότητας' σε ιδιωτική κλινική.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, oι έρευνες του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς και καταθέσεις μεγαλογιατρών -κυρίως του ΠΑ.Γ.Ν.Η.- απέδωσαν ήδη καρπούς! Η πρώτη διοικητική 'καμπάνα' έπεσε σήμερα σε διάσημο καθηγητή που εργάζεται, στο ΠΑΓΝΗ, από τη διοίκηση του νοσοκομείου!

Η διοίκηση με απόφασή της απάλλαξε τον συγκεκριμένο διευθυντή εξειδικευμένης μονάδας κλινικής αφού πήρε , όπως λέει, πλήρη και αναλυτικά στοιχεία από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τα οποία ο συγκεκριμένος γιατρός-καθηγητής είχε λάβει από πολλούς ασθενείς ποσά τα οποία μάλιστα είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του!

Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος καθηγητής εργαζόταν παράλληλα σε ιδιωτική κλινική όπου έβλεπε ασθενείς κάτι που σαφώς απαγορευόταν από το νομικό πλαίσιο που επιβάλλει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Σεπτεμβρίου 2011, 10:03:21
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
29/09/2011

Τον διευθυντή της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΠΑΓΝΗ , ιατρό Αντώνη Μακρυγιαννάκη , Επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής -Γυναικολογίας απαλλάσσει από τα καθήκοντα του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που εξεδόθη απόψε μεταξύ άλλων, ο κ Κοκκίνης προχώρησε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψιν του εισερχόμενο έγγραφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηρακλείου Κρήτης με θέμα <Γνωστοποίηση Παράνομης Άσκησης Ιατρικής Δραστηριότητας >αλλά και το συμφέρον της Υπηρεσίας και το Κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου .Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η απαλλαγή των καθηκόντων του κ. Μακρυγιαννάκη ισχύει μέχρις ότου το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφασίσει σχετικά . Να σημειωθεί ότι η επιστολή πάνω στην οποία στηρίχτηκε η απόφαση του Νίκου Κοκκίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ταυτοποίηση 100άδων γυναικών ασθενών του που φέρονται να έχουν καταθέσει σε προσωπικό του λογαριασμό χιλιάδες ευρώ για ιατρικές πράξεις σε ιδιωτική μαιευτική κλινική και ενώ λειτουργούσε ως δημόσιος ιατρός
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Σεπτεμβρίου 2011, 16:06:49
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος καθηγητής εργαζόταν παράλληλα σε ιδιωτική κλινική όπου έβλεπε ασθενείς κάτι που σαφώς απαγορευόταν από το νομικό πλαίσιο που επιβάλλει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο...

Πανεπιστημιακός δεν είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής;
Τι πλήρη και αποκλειστική μας λένε λοιπόν;
Νόμιμα δεν επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο; Δεν σχολιάζω αν έπαιρνε "εμβάσματα" και προφανώς φοροδιέφευγε αλλά γιατί προσπαθούν να παρουσιάσουν παράνομη την άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος τη στιγμή που παρέχεται στους πανεπιστημιακούς αυτή η δυνατότητα;
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2011, 16:13:01 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Οκτωβρίου 2011, 17:06:43
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή την υπόθεση του διευθυντή της Εξωσωματικής Μονάδας και πανεπιστημιακού γιατρού, Αντώνη Μακρυγιαννάκη.

Χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ ως στοιχείο προκαταρκτικής εξέτασης,ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου,Γρηγόρης Πασπάτης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η επιστολή-βόμβα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το έγγραφο που εστάλη από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Κρήτης Στέλιο Λατζουράκη και οδήγησε το διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκο Κοκκίνη να παύσει από τα καθήκοντά του στην Εξωσωματική μονάδα τον ελεγχόμενο είναι καταπέλτης.

Η επιστολή γνωστοποιεί την έρευνα που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα και η οποία εξέτασε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πέραν των άλλων, «τυχόν τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με παράνομα κτηθέντα χρήματα και επομένως της διερεύνησης του "πόθεν έσχες" του εν λόγω πανεπιστημιακού γιατρού». Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 50/28-09-2011 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η έρευνα, πέρα από τις εντολές που υπάρχουν στο ΣΔΟΕ Κρήτης, διεξάγεται ταυτόχρονα με σχετική εισαγγελική παραγγελία του εισαγγελέα Ηρακλείου.


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ»

Πάνω από 900 περιπτώσεις


Όπως αναφέρει στην επιστολή του το ΣΔΟΕ, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι «...ο ελεγχόμενος για το χρονικό διάστημα από 02-08-2002 μέχρι και το 2009 παρείχε συνεχώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός του ΠΑΓΝΗ, ήτοι στο ιδιωτικό κέντρο (...) εισπράττοντας ανάλογες αμοιβές (...). Σε πλέον των εννιακοσίων περιπτώσεων έχουν ταυτοποιηθεί τα ονόματα καταθετών στον προσωπικό λογαριασμό του ελεγχόμενου με ασθενείς, όπως αναγράφονται στα βιβλία χειρουργείου ή κίνησης ασθενών του ιδιωτικού κέντρου σε αντίστοιχες ημερομηνίες. Από τις αμοιβές που εισέπραττε απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία εντός της πόλεως του Ηρακλείου». Σύμφωνα μάλιστα με το νόμο του ΕΣΥ που θέσπισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, το ιδιωτικό ίδρυμα στο οποίο πανεπιστημιακός ή γιατρός του Δημοσίου απασχολείται παράνομα τιμωρείται επίσης με υψηλό πρόστιμο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ

Στην αντεπίθεση περνά ο πανεπιστημιακός γιατρός


Στο μεταξύ, με γραπτή δήλωσή του ο πανεπιστημιακός γιατρός Αντώνης Μακρυγιαννάκης περνά στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας παράνομη την κίνηση του διοικητή, υποστηρίζοντας ότι θα αποδειχτεί η αθωότητά του, χωρίς να απαντά όμως στα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ αλλά αφήνοντας ευθέως αιχμές ότι ως ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός στις εξωσωματικές με την παύση του τίθενται αυτόματα σε κίνδυνο οι περιπτώσεις δεκάδων ασθενών του στη φάση της εξωσωματικής κύησης. Ειδικότερα αναφέρει:

«Σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ, ουδείς μπορεί να παύσει ή να περιορίσει το κλινικό έργο πανεπιστημιακού γιατρού. Πρόκειται επομένως για παράνομη απόφαση, την ακύρωση της οποίας ήδη έχω ζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο (δικαστικά), ούτως ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η νομιμότητα. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες που επικαλείται το ΣΔΟΕ και θα αποδείξω την αθωότητά μου. Παρ’ όλα αυτά, το κυριότερο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, της μοναδικής δημόσιας στη νότια Ελλάδα, της οποίας ο κ. διοικητής ουσιαστικά παύει τη λειτουργία της με γνώμονα ότι είμαι ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός.

Πώς λοιπόν θωρακίζει το κύρος και το συμφέρον των ασθενών του νοσοκομείου κάποιος χωρίς να αναλογιστεί τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης και για τις οποίες η απουσία μου τις θέτει σε σοβαρό κίνδυνο;».Επιπλέον ο πανεπιστημιακός γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποδυθεί σε μία κούρσα κρούσης σε ασθενείς του, αυτές που εξυπηρέτησε στο ιδιωτικό κέντρο, προκειμένου να τις πείσει να καταθέσουν πως ούτε χρήματα τους ζήτησε ούτε αυτές έβαλαν χρήματα σε προσωπικό του λογαριασμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, και ότι η μόνη του συνδρομή στο ιδιωτικό κέντρο ήταν κάθε φορά σε καθαρά επιστημονικό συμβουλευτικό επίπεδο.

«Ανεξήγητη σπουδή»

Επιπλέον από το περιβάλλον του διαρρέεται πως είναι ανεξήγητη η σπουδή της διοίκησης του νοσοκομείου να τον παύσει από τα καθήκοντά του, ενώ, ακόμη και με τις επισημάνσεις του ΣΔΟΕ, ζημία για το δημόσιο νοσοκομείο και μάλιστα οικονομική δεν υπάρχει ούτε για ένα ευρώ. Αντίθετα, όπως σημειώνουν με νόημα για άλλες υποθέσεις της Μαιευτικής, που αποδεδειγμένα ζημίωσαν και οικονομικά το δημόσιο νοσοκομείο, όπως τα αιμοστατικά, ουδεμία διοικητική ή άλλη κύρωση έχει υπάρξει έως σήμερα για άλλα πρόσωπα.

Η μπάλα στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Με τα όσα αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Μακρυγιαννάκης είναι σαφές ότι η μπάλα ξαναγυρνά στο γήπεδο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ. Η τελευταία, γνωρίζοντας ότι βασικό σημείο τριβής και στο παρελθόν από πλευράς μερίδας πανεπιστημιακών γιατρών ήταν το "άβατο" ακόμη και σε αποφάσεις που αφορούν το κλινικό τους έργο, επιμένει με την κίνηση να θέσει τον ελεγχόμενο σε παύση ότι από τη στιγμή που διοικεί το νοσοκομείο έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιβάλλει αποφάσεις που αφορούν το καθαρά κλινικό έργο όλων των γιατρών του νοσοκομείου, είτε αυτοί είναι του ΕΣΥ είτε είναι πανεπιστημιακοί. Επιπλέον αυτή τη φορά παρέπεμψε το όλο θέμα και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Υγείας.

Γυναίκες σε ιδιότυπη "ομηρία"

Το πιο σημαντικό όμως στη γραπτή δήλωση του κ. Μακρυγιαννάκη είναι ότι από αυτήν καθίσταται σαφές ότι έστω και ακούσια αυτή τη στιγμή τίθενται σε μια ιδιότυπη «ομηρία» δεκάδες γυναίκες με εξωσωματική ή κύηση υψηλού κινδύνου. Διότι από τη στιγμή που ο πανεπιστημιακός δηλώνει ως ο μόνος εξειδικευμένος στο νοσοκομείο για να τις κουράρει, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για τη ζωή τους, ο πανικός που μπορεί να προκληθεί αν η διοίκηση του νοσοκομείου δεν απαντήσει πειστικά θα είναι ανυπολόγιστος. Στην τελική, οι μόνες που δεν ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση είναι όσες γυναίκες βρίσκονται σε αυτές τις συνθήκες. Για το λόγο αυτό η "Ν.Κ." θεωρεί επιεικώς άκομψο είτε η μία είτε η άλλη πλευρά να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση.

Ολοκληρώστε τη θεραπεία

Αργά χθες το βράδυ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, απαντώντας στις αιτιάσεις του γιατρού, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, λαμβάνοντας υπόψη της δηλώσεις του κ. Μακρυγιαννάκη, που επικαλείται ότι αυτός και μόνο αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την ομάδα γυναικών που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, τον καλεί άμεσα να ολοκληρώσει την παρακολούθηση και τη θεραπεία των παραπάνω ασθενών, ως έχει υποχρέωση».

Nέα Κρήτη
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
61806 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Αυγούστου 2013, 21:18:43
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
4688 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2014, 12:15:58
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
3518 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαΐου 2016, 08:53:39
από GirousisN
0 Απαντήσεις
43188 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιανουαρίου 2020, 06:33:16
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
24460 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2020, 18:36:20
από Argirios Argiriou