Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:27:29

Αποστολέας Θέμα: ΤΣΑΥ  (Αναγνώστηκε 61452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Ιουλίου 2010, 10:54:57
Αναγνώστηκε 61452 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Πήρα τηλέφωνο σήμερα στο τμήμα ιατρικών δαπανων (τηλ 210-8835604) για να ρωτήσω πότε θα πληρωθώ για ιατρικές δαπανες της ασφαλισμένης κόρης μου,που έχω πληρώσει και στην συνέχεια έχω καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΤΣΑΥ.
Η κυρία που μου μίλησε μου είπε ότι φέτος δεν έχουν πληρωθεί καθόλου εντάλματα,λόγο έλλειψης προσωπικού,μετά την λήξη απασχόλησης των STAGE.Δεν έχουν υπαλληλους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες,έτσι από τώρα και στο εξής οι πληρωμές θα έχουν πρωτόκολο.Που πρακτικά σημαίνει μήνες αναμονής....στην καλύτερη περίπτωση..
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ  .....
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

30 Ιουλίου 2010, 13:40:03
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2010, 13:43:27 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

30 Ιουλίου 2010, 15:49:14
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
"απουσιάζουν καθημερινά με απόλυτα δικαιολογημένες άδειες κατά μέσο όρο 40-50 άτομα.................."

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό; Μόνο εμένα μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός; Πόσοι εργάζονται και τι ποσοστό είναι αυτοί που λείπουν καθημερινά σε "απόλυτα δικαιολογημένες" άδειες;

30 Ιουλίου 2010, 18:35:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Μάλλον αναφέρεται σε ολόκληρο το δυναμικό του ΤΣΑΥ σε όλη τη χώρα.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Ιουνίου 2012, 22:33:53
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Η διαδικασία υποβολής δαπανών από ασφαλισμένους και μέλη των οικογενειών τους προυποθέτει την ηλεκτρονική υποβολή, μετά την αρχική εγγραφή,
 α) της εντολής,
 β) του τιμολογίου και
 γ) των ψηφιοποιημένων εγγράφων στο σύνδεσμο: Υποβολή δαπανών από ασφαλισμενους
ούτως ώστε με τον αριθμό πρωτοκόλλου που αποδίδεται ηλεκτρονικά στο αίτημα, να απευθυνθεί κάποιος στα κατά τόπους καταστήματα και να υποβάλλει
τελικά τα πρωτότυπα έγγραφα για να αναμένει την εκπλήρωση της επιθυμίας του.
 Το θέμα είναι πως ο σύνδεσμος δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην αρχική σελίδα. Δυο μέρες έμεινε κλειστή η ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ για τις απαραίτητες
εργολαβίες οι οποίες δεν έφεραν αποτέλεσμα...
  Αν είστε τελικά τυχεροί δώστε σημασία στη κωδικοποίηση των δαπανών. Κατεβάστε τους κωδικούς από το site. Π.χ. έμφραξη με συνθετική ρητίνη=1x 6,66 €

6 Δεκεμβρίου 2012, 00:23:08
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Από Τρίτη 4/12/2012

Μετακόμιση της Δ/νσης Θες/νίκης του Τομέα Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α.


Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Θες/νίκης του Τομέα Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. μετακομίζει στη διεύθυνση:
Λ.ΣΟΦΟΥ 1-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,ΤΚ 54626 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στον 8ο όροφο.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Μαΐου 2013, 13:41:39
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


23/05/2013
Το ΤΣΑΥ έχασε 162 εκατ. σε τραπεζικές μετοχές (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Της Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
 
Σε μετοχές τραπεζών επενδύθηκαν τα λεφτά των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ, με αποτέλεσμα να καταγράφονται χρηματιστηριακές απώλειες στα αποθεματικά του Ταμείου ακόμη και κατά 95%.
Την ώρα που οι συνταξιούχοι του ΤΣΑΥ είδαν τις συντάξεις τους να κουρεύονται ακόμη και κατά 50% έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής εργασίας, οι διοικητές του Ταμείου κάνουν «παιχνίδια» με ξένα λεφτά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, μετοχές της οποίας κατέχει το ΤΣΑΥ, που αγοράστηκαν 50 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή τους αξία ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ, με βάση την ημερομηνία αποτίμησης στις 30 Απριλίου 2013!
Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο των υγειονομικών έχει απολέσει 46 εκατ. ευρώ από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια των διοικητών του μόνο από τη συγκεκριμένη μετοχή.
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία έχουν αγοραστεί περίπου 6 εκατ. μετοχές έναντι 56,5 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή αν τις πουλήσει το ΤΣΑΥ θα μαζέψει μόλις 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχει χάσει από τις επενδύσεις των διοικητών κοντά στα 55 εκατ ευρώ.
Αντίστοιχα οι μετοχές της Alpha Bank αγοράστηκαν 52,8 εκατ. ευρώ και σήμερα η αξία τους κυμαίνεται στα 6,8 εκατ. ευρώ, με απώλεια 46 εκατ.!
Χειρότερο παράδειγμα αποτελεί η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας. Αγοράστηκε με μέση τιμή 105,58 και η χρηματιστηριακή της αξία στις 30 Απριλίου άγγιζε το 0,155 ευρώ.
Ολα αυτά έχουν αποτέλεσμα να είναι συντριπτικές οι συνολικές απώλειες, που αγγίζουν τα 162,5 εκατ. ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει προηγηθεί και το άγριο κούρεμα των ομολόγων του Δημοσίου που ανήκαν στα Ταμεία.
Αίσθηση προκαλεί ειδικά για τους ασφαλισμένους το γεγονός ότι με το επιχείρημα της διάσωσης του Ταμείου οι διορισμένοι διοικητές κόβουν συντάξεις και υγειονομικές παροχές χωρίς έλεος.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και το ΤΣΑΥ αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας, με συνέπεια οι νέες συντάξεις να καθυστερούν πάνω από 1,5 έτος.
Η διαδικασία αυτή πάντως δεν φαίνεται να είναι τυχαία, αν σκεφθεί κανείς ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΣΑΥ δεν έχει εκδώσει ισολογισμούς -κατά παράβαση του νόμου- τα τελευταία 7 χρόνια.
Επίσης είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, καθώς το ελληνικό κράτος δεν συνεισφέρει οικονομικά, ενώ παρ' όλ' αυτά διορίζει διοικητές και Δ.Σ., τα οποία και έχουν λάβει αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις.
Και το βασικό ερώτημα παραμένει, αν το ΤΣΑΥ θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς κι αν θα απευθυνθούν σε ειδικούς οι οποίοι θα τους ενημερώσουν για τις προοπτικές της αύξησης κεφαλαίων.
Να σημειωθεί ότι στο ΤΣΑΥ είναι ενταγμένοι περίπου 75.000 γιατροί, 12.000 φαρμακοποιοί, καθώς και κτηνίατροι, οδοντίατροι και οι εργαζόμενοι στο Ταμείο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Μαρτίου 2014, 20:59:13
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Μια παρουσίαση του ΤΣΑΥ (ή ότι απέμεινε απο αυτό) στην ιστοσελίδα του ενδοκρινολόγου  Κιτσοπανίδη Ιωάννη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
   Είναι σε αρχείο pdf που επισυνάπτεται ή μπορείτε να το δείτε στην άνω παραπομπή. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά είναι μεγάλο (δεν το διάβασα με κάθε λεπτομέρεια κυρίως σε ότι αφορά τους υπαλλήλους και τις συντάξεις). Κάπου αναφέρει και το πλήθος των ιατρών-ασφαλισμένων. Καταλήγει στις τρεις τελευταίες σελίδες με παρατηρήσεις:


ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
   1ον Τα Δ.Σ του ΤΣΑΥ και οι Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
Γιατί δεν άσκησαν με την επιμέλεια που θα έπρεπε να τα διακρίνει τα καθήκοντα τους για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων- ασφαλισμένων του Ταμείου .
   2ον Τα Διοικητικά Συμβούλια των Πανελληνίων Υγειονομικών Συλλόγων ήτοι: των Ιατρών, Φαρμακοποιών Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων και συνταξιούχων Υγειονομικών.
Γιατί δεν άσκησαν την πρέπουσα εποπτεία και τον έλεγχο επί των πράξεων και παραλείψεων των υγειονομικών μελών του Δ.Σ του ΤΣΑΥ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ τους οποίους οι ίδιοι πρότειναν
   3ον Ο εκάστοτε Υπουργός που επόπτευε τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης Γιατί δεν άσκησε την πρέπουσα εποπτεία και τον έλεγχο επί των πράξεων και παραλείψεων των Δ.Σ του ΤΣΑΥ , του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ αλλά και του ΕΤΑΑ

ΠΡΟΕΠΙΙΛΟΓΟΣ
   Επειδή οι συντάξεις του Ταμείου μας μετά το 2015 δεν είναι εγγυημένες από το Κράτος ν.3863/2010 άρθρο 37,η
μελλοντική επιβίωση του Ταμείου μας θα εξαρτηθεί από την ενεργοποίηση του καθ’ενός από μας ,αλλά και των ιατρικών κοινοτήτων.
   Διαφορετικά για όλα όσα θα επακολουθήσουν θα φταίμε εμείς

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1η . Κατάρτιση βραχυπροθέσμου-μεσοπροθέσμου-και μακροπροθέσμου σχεδίου για την βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και νομοτεχνική επεξεργασία σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του Ταμείου
2η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με Νομική υπηρεσία με εξειδίκευση στα θέματα ασφαλιστικού και εργατικού Δικαίου
3η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με ειδικό σύμβουλο λογιστή-φοροτεχνικό για διαρκή έλεγχο των οικονομικών του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
4η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με ειδικό σύμβουλο επενδύσεων για διαρκή παρακολούθηση και αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των μετοχών που κατέχει το Ταμείο
5η Αναδιάταξη της εκπροσώπησης μας στο Δ.Σ του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και στο ΕΤΑΑ ώστε να υπάρχει διαρκής παρουσία μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και για να υπάρχει ενεργητική και διαρκής εποπτεία και έλεγχος των ενεργειών και παραλήψεων των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ταμείου.
6ον Ενημέρωση του Ιατρικού σώματος για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με οργάνωση ειδικής ημερίδας με την συμμέτοχη και ειδικών επιστημόνων σε θέματα ασφαλιστικά εργατικά και αναλογιστικά
   Η στρατηγική της μελλοντικής κατεύθυνσης το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ θα πρέπει να καθορίζεται από την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ σε συνεργασία με τους Πανελληνίους Συλλόγους των Υγειονομικών και την Πανελλήνια Ένωση Ασφαλισμένων.


15 Μαΐου 2014, 23:03:09
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πριν λίγο είδα τον αριθμό μητρώου  ΤΣΑΥ αγροτικού γιατρού που εγγράφηκε το 2013: 138 χιλιάδες και κάτι.
Γράφτηκα στο ΤΣΑΥ το 1994 κι έχω ΑΜ 85 χιλιάδες και κάτι ψιλά.
Από πότε  έχουν αρχίσει να μετράνε οι ΑΜ του ΤΣΑΥ;
Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω ή βλέπω το προφανές; Αύξηση 62% των ΑΜ σε  19 χρόνια  :o Σε  19 χρόνια γράφτηκαν στο  ΤΣΑΥ περισσότεροι από τους  μισούς που είχαν γραφτεί από την αρχή των ΑΜ (πότε; ) μέχρι το 1994;
Μιλάμε για ενεργούς ασφαλισμένους (σίγουρα δεν πληρώνουν όλοι εισφορές, πολλοί -ιδιαίτερα τελευταία- έχουν φύγει εξωτερικό) και παρόλα αυτά το ταμείο καταρρέει τη στιγμή που η έκφραση "Γιατρός συνταξιούχος" έχει την ίδια σημασία με το παλιό -επί Χότζα- "Αλβανός τουρίστας" ;

15 Μαΐου 2014, 23:50:36
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από πότε  έχουν αρχίσει να μετράνε οι ΑΜ του ΤΣΑΥ;
.... είχαν γραφτεί από την αρχή των ΑΜ (πότε; ) μέχρι το 1994;
   Άμα δείτε το προηγούμενο μήνυμα στο PDF ""Ο πρώτος γιατρός που γράφτηκε στις 9/5/32 ήταν ο Ορφανός Δημήτριος του Ιωάννη με αύξοντα αριθμό μητρώου 1, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου από 6 Απριλίου του έτους 1932. Ασκούσε το επάγγελμα στην Αθήνα και είχε γεννηθεί το 1883"".
   Τώρα γιατί καταρρέει το ταμείο, είναι πολλά και αναφέρονται αρκετά στο άνω μήνυμα... Ένα είναι σίγουρο, οι υπεύθυνοι ποτέ δεν θα πληρώσουν (αλλά αντίθετα θα τους ξεπληρωθεί η χάρη που το καταστρέψανε, όλο και καμιά δημόσια θέση θα πάρουν).

17 Μαΐου 2014, 10:53:20
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Στη διαφάνεια 4 αναφέρεται Στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι κτηνίατροι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ασφαλίζονται όμως υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στο ταμείο, όπως συμβαίνει σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και φαίνεται στη διαφάνεια 24.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

24 Μαΐου 2014, 12:21:02
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ηδη αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2014.
 (Δείτε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
 Στο αγαπητό μας ΤΣΑΥ αγρόν ηγόρασαν... ή ψάχνουν ποιά εισοδηματικά κριτήρια να ακολουθήσουν φέτος, όπως και πέρισυ.
 (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

11 Ιουνίου 2014, 19:29:45
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Είναι να απορεί κανείς με δαύτους, θέτουν και φέτος εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή των παιδιών στις κατασκηνώσεις και ως απαραίτητο
δικαιολογητικό έως αύριο 12/6 ζητούν το εκκαθαριστικό του 2013 από τη στιγμή που το taxisnet είναι κλειστό.
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

11 Ιουνίου 2014, 20:19:40
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

ippocrate


Ενημερώθηκα και εγώ Μάνο γιαυτή  την αθλιότητα του ταμειίου μας.
Ποιοί έχουν τα χαμηλότερα εκκαθαριστικά?Μα φυσικά οι ιδιώτες συνάδελφοι μας.
Ξέρεις ποιά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια ?

30 Νοεμβρίου 2014, 14:19:29
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 2015

Συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τομέα στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (μέσω internet Explorer ) προκειμένου να διαπιστώσετε αν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά για εσάς και τα προστατευόμενα παιδιά που έχουν γεννηθεί έως 31-12-1996,  η θεώρηση του 2015 στο πεδίο βιβλιάρια του Ηλεκτρονικού σας φακέλου (Η.Φ.Α).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά: ΕΦΚΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
13468 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2009, 01:32:19
από anastasios theodoridis
8 Απαντήσεις
13864 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουνίου 2013, 23:52:25
από Ορθοπαιδικός
13 Απαντήσεις
41682 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2019, 22:15:53
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
3 Απαντήσεις
5386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2015, 13:16:35
από Ορθοπαιδικός
33 Απαντήσεις
63241 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2018, 15:53:52
από Argirios Argiriou