Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:29:49

Αποστολέας Θέμα: ΤΣΑΥ  (Αναγνώστηκε 61456 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Αυγούστου 2015, 12:16:57
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Η 3η Εντολή επεκτείνεται:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςό

Το Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. στην συνεδρίαση με αριθμ. 360/2015 της 30ης Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα για τις κεντρικές υπηρεσίες του Ε.Τ.Α.Α., δλδ τις Ενιαίες υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες τον Τομέων, να πραγματοποιείται υποδοχή του κοινού όλες τις εργάσιμες ημέρες πλήν της ημέρας Πέμπτης, οπως ορίζεται με την ΔΙΑΔΠ/Φ.Β. 10/24249 (ΦΕΚ β 1086 10.04.2012) Υπουργική απόφαση όπως έχει τροποποιηθεί με την ΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Β. 4/10019/22.04.14 (ΦΕΚ β 1013/23.04.2014).
Η ημερομηνία έναρξης της εν λόγω απόφασης ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2015.

« Τελευταία τροποποίηση: 20 Αυγούστου 2015, 12:20:05 από Ορθοπαιδικός »

18 Οκτωβρίου 2015, 13:18:38
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τι σημαίνει ποιοτικές ελλείψεις προσωπικού???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

18 Οκτωβρίου 2015, 14:10:58
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι σημαίνει ποιοτικές ελλείψεις προσωπικού???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αφού το γράφει: "Παντελής έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων"......... ???

Τώρα θυμήθηκα το ανέκδοτο:
Ασθενής: "Τι δείχνουν οι εξετάσεις γιατρέ μου;"
Γιατρός: "Έχετε έλλειψη σιδήρου."
Ασθενής: "Είναι μεγάλη η έλλειψη γιατρέ μου;"
Γιατρός: "Παντελής!"
Ασθενής: "Είναι μεγάλη η έλλειψη Παντελή μου;"

Επίσης κόβουν μια μέρα από τις συναλλαγές με το κοινό αλλά ανεβάζουν τον αριθμό από 150 σε 175 τις άλλες μέρες. Όμως τελικά το ταμείο είναι μείον κατά 50 άτομα αφού +25 x 4 = +100 ενώ χάνονται 150 από τη μια μέρα.

Πότε ο κος Τσούκαλος έγινε πρόεδρος του ΤΣΑΥ (νυν ΕΤΑΑ τομέα Υγειονομικών) ; Κανείς δε χάνεται τελικά.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2015, 14:34:04 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Μαΐου 2016, 20:40:36
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου, εξέτασαν οι υγειονομικοί φορείς του ΤΣΑΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες, συνάντηση για το θέμα αυτό, στα γραφεία του ΠΙΣ.
Ειδικότερα, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων κ.κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Σεραφείμ Ζήκας, μέλος της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Μαγδαληνή Βουδούρη εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο ΤΣΑΥ συναντήθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 13.00 στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ κ.Στάθη Τσούκαλου και του ειδικού αναλογιστή κ. Β. Μαριού, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου.
Το σκεπτικό των Φορέων είναι να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο. (Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας. (δεν κατάλαβα τι, αλλά ότι είναι εθελούσιο, είναι καλοδεχούμενο).
Ήδη για το θέμα αυτό Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους.
Η αναφορά του ειδικού αναλογιστή σε θέματα δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν αναλογιστικές μελέτες για το ΤΣΑΥ κ. Β. Μαριού, θα δώσει τη δυνατότητα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καταρχήν των Διοικητικών Συμβουλίων των Υγειονομικών και στη συνέχεια των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η συνέργεια κι όχι οι μεμονωμένες δράσεις Συλλόγων είναι και ο μόνος τρόπος να οδηγηθούμε σε λύσεις αποτελεσματικές και στην επιθυμητή εξέλιξη για πρόσθετη σύνταξη στο μέλλον, η οποία είτε να συμπληρώνει ή να αναπληρώνει τις σημερινές μικρές συντάξεις που μελλοντικά θα μειωθούν περαιτέρω.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συζήτηση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. της 20ης Μαϊου καθώς και στις συζητήσεις των Προέδρων των Υγειονομικών Φορέων.
Κοινή πεποίθηση των Φορέων, κατέληξαν οι υγειονομικοί φορείς, είναι ότι με καλή πίστη και συνεργασία θα βρούμε το δρόμο που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τους νεώτερους συναδέλφους μας. (υποψία παγίδας: ελάχιστη πιθανότητα πρόεδροι να ενδιαφέρονται για νέους συναδέρφους - σαν την κοινωνική δικαιοσύνη του Κατρούγκαλου μου ακούγεται)

ΥΓ: Αν γίνει επαγγελματικό ταμείο με τις εισφορές της Πρόνοιας του ΤΣΑΥ που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, φαντάζομαι πρέπει εκεί να μεταφερθούν οι εισφορές αυτές. Δηλαδή το τωρινό ΕΤΑΑ (η το ΤΣΑΥ ή το νέο υπερταμείο) να πληρώσει ΧΟΝΤΡΑ (αυτά που δεν έχει). Να ξεκινήσουμε ταμείο εκ του μηδενός και να χαθούν οι προηγούμενες εισφορές; Θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό; Θα πάρουν απο αυτό εφάπαξ αυτοί που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη; Ή εγώ μετά 15+ έτη; Θα μείνιε μετά τπτ για τους νεωτέρους; (φιλοσοφική ερώτηση)

27 Μαΐου 2016, 21:19:06
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2016, 21:29:16 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Μαΐου 2016, 22:53:00
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
   Συμφωνώ απόλυτα για αυτο έμεινα στη λέξη προαιρετικό. Αν δεν πρέπει να πληρώνουμε δεν έχω πρόβλημα. Αλλά τότε κάνεις, ιδία ιδιώτης, δεν θα πληρώσει. Το βλέπω με καμιά νομοθετική ρύθμιση να μας δέσουν υποχρεωτικά σε αυτό... Και τότε το προαιρετικό θα μείνει μετά απο καθορισμένη υποχρεωτική συνεισφορά....

22 Ιουνίου 2016, 13:08:25
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Το σενάριο του επαγγελματικού ταμείο συνεχίζεται:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 21/06/2016

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κατρούγκαλο με την οποία ζητούν συνάντηση, απέστειλαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων. Θέμα της συνάντησης θα είναι η δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών.
Την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, της Ε.Ο.Ο. κ. Αθανάσιος Κατσίκης, του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και του Π.Κ.Σ. κυρία Αθηνά Τραχήλη.
Να σημειωθεί, ότι ότι όχι μόνο ο ΠΙΣ αλλά σχεδόν το σύνολο των επιστημονικών φορέων, ζητά να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο.
(Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης (ελπίζω και ...προσμείωσης) του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας.
Εν τω μεταξύ, ο ΠΙΣ έχει ανακοινώσει, ότι θα προσβάλλει τις υπουργικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας. (ναι, σιγά, ανατριχιάσαμε. Εκδίκαση μετά απο πενταετία... Τρεις Καστρούγκαλοι θα έχουν αλλάξει μέχρι τότε και τα μισά ιατρεία θα έχουν κλείσει. Ενώ οι δικηγόροι έχουν μήνες να δουλέψουν και τώρα αλλάζουν ρότα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εν τω μεταξεί τα ερωτήματα για το επαγγελματικό ταμείο παραμένουν:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΥΓ: Αν γίνει επαγγελματικό ταμείο με τις εισφορές της Πρόνοιας του ΤΣΑΥ που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, φαντάζομαι πρέπει εκεί να μεταφερθούν οι εισφορές αυτές. Δηλαδή το τωρινό ΕΤΑΑ (η το ΤΣΑΥ ή το νέο υπερταμείο) να πληρώσει ΧΟΝΤΡΑ (αυτά που δεν έχει). Να ξεκινήσουμε ταμείο εκ του μηδενός και να χαθούν οι προηγούμενες εισφορές; Θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό; Θα πάρουν απο αυτό εφάπαξ αυτοί που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη; Ή εγώ μετά 15+ έτη; Θα μείνιε μετά τπτ για τους νεωτέρους; (φιλοσοφική ερώτηση)

9 Αυγούστου 2016, 13:41:21
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το σενάριο του επαγγελματικού ταμείο συνεχίζεται.....
   Αθήνα  05.8.2016 -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
 
Το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών ήταν το θέμα της συζήτησης των εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων με τον Υφυπουργό Εργασίας
 
Η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου των Υγειονομικών, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Υγειονομικών Φορέων, ήταν το θέμα που συζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προ 20 ημερών.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των λοιπών Υγειονομικών Φορέων, και συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
 
Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν για μία ακόμη φορά στον Υφυπουργό ότι η μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών σε Επαγγελματικό Ταμείο, με τη μεταφορά των ανάλογων λογαριασμών που ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και μέρους της ακίνητης περιουσίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης απόδοσης των χρημάτων τα οποία αποδίδονται σήμερα σε αυτούς τους κλάδους. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι αβέβαιη η τύχη των αποθεματικών.
 
Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε μετά προσοχής την εισήγηση των φορέων και δεσμεύθηκε  :laugh: ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα γίνει σε αυτό το πνεύμα.
 
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


Και οι οδοντογιατροί: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016  - ΕΟΟ: Οι προϋποθέσεις για την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών
Από Βασίλη Βενιζέλο
   Την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και τον χαρακτήρα του "καθολικού διαδόχου" του Ταμείου Προνοίας και της Στέγης Υγειονομικών για το υπό μελέτη επαγγελματικό ταμείο των υγειονομικών συνιστούν τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε την Τετάρτη 3 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η ΕΟΟ αναφέρει επίσης στην σχετική ανακοίνωσή της:
 
"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των υγειονομικών φορέων της χώρας μας με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο, και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Φραγκου, κατέστη προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ. Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί δεν διαθέτουν επικουρικό ταμείο, ενώ το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας αποτελεί ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Όμως, επειδή ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πρόκειται να αναλάβει όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επειδή η ίδρυση επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών, ως "καθολικός διάδοχος" του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών, θα αποκλείσει τα αποθεματικά του Ταμείου Προνοίας (112 εκατ. ευρώ) και της Στέγης Υγειονομικών (4,5 εκατ. ευρώ) από τον ΕΦΚΑ για να προικοδοτηθεί το επαγγελματικό ταμείο, προτείνουμε:
 
- Να προβλέπεται η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και ο χαρακτήρας του "καθολικού διαδόχου" των υφισταμένων ταμείων, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και τη βιωσιμότητα του επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών".


   Οι γιατροί είμαστε πιο "large" όσον αφορά το αποθεματικό (150 μύρια και όχι 116 των οδοντιάτρων). Σιγά μην συναινέσει το υπουργείο για μεταφορά αυτών των χρημάτων και απώλεια απο τον ΕΦΚΑ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (σελ. 45-50) μοιάζουν μόνο 60 μύρια..... Και φυσικά η ΕΟΟ λέει καθαρά την γνώμη της για υποχρεωτικότητα του ταμείου απαντώντας στον Gatekeeper άνω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
 

28 Σεπτεμβρίου 2016, 11:41:59
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ασφαλιστική Ικανότητα 2017.

Συνδεθείτε έως 31-10-2016 με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και επικαιροποιήστε το ιστορικό απασχόλησης σας , καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η επικαιροποίηση αφορά όλους τους υγειονομικούς (ιατρούς –φαρμακοποιούς του Ε.Σ.Υ. ,Π.Ε.Δ.Υ., Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έμμισθους υγειονομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π).

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε πρόβλημα ή δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά η ασφαλιστική σας ικανότητα για το 2016 μέχρι σήμερα, επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες των Τομέων Υγειονομικών, είτε τηλεφωνικά , είτε ηλεκτρονικά μέσω του tsay-portal@tsay.gr, είτε συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την σχετική αίτηση (πατήστε εδώ) με FAX ή στην Κεντρική Υπηρεσία (2108811990), ή στην Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (2310518101)ή στα περιφερειακά τμήματα και γραφεία των Τομέων Υγειονομικών, σύμφωνα με το τόπο κατοικίας σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταχωρηθεί η ασφαλιστική σας ικανότητα για το 2017, ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ» ,προκειμένου να έχετε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είναι η επικαιροποίηση του ηλεκτρονικού σας φακέλου και συγκεκριμένα του ιστορικού απασχόλησής σας.
Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι η ασφαλιστική σας ικανότητα και συνεπώς η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή σας περίθαλψη για το 2016, ισχύει μέχρι 31-12-2016 και πριν την λήξη της θα πρέπει να ελέγξετε την ηλεκτρονική της καταχώρηση για το επόμενο έτος (2017) , προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, είναι επιδοτούμενα άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι, ή υπάγονται στις διατάξεις του Ν.4320/2015 για παροχές σε είδος, ακολουθούν για την διάρκεια της ασφαλιστικής τους ικανότητα τα οριζόμενα στους αντίστοιχους Νόμους και στις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Σεπτεμβρίου 2016, 06:51:42
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

ALTERNATIVE


Καλημέρα .Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να αλλάξουμε εργοδότη στο αντίστοιχο πλαίσιο και να βάλουμε αντί του νοσοκομείου που ανήκαμε την υπε που είναι πλέον ο εργοδότης μας?

3 Οκτωβρίου 2016, 20:00:16
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα .Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να αλλάξουμε εργοδότη στο αντίστοιχο πλαίσιο και να βάλουμε αντί του νοσοκομείου που ανήκαμε την υπε που είναι πλέον ο εργοδότης μας?
Εννοειται..αλλωστε σχεδον 2 χρονια ειναι εργοδοτης η ΥΠΕ και οχι το νοσοκομειο αναφορας.

15 Φεβρουαρίου 2017, 13:32:51
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Μια περίεργη ανακοίνωση του ΤΣΑΥγιού:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςν

Έχουν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού ??? και είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών  Αυτοαπασχολουμένων.???

  Ειδικότερα, αφορούν ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (ΤΑΝ-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ) με μοναδική ασφάλιση ??? και χρόνο ασφάλισης άνω των πέντε ετών.

Σύντομα θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ με χρόνο ασφάλισης κάτω των πέντε ετών καθώς και οι περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης.

Διεύθυνση Εισφορών Μη Μισθωτών


   ΕΡώτηση: Πού αναρτήθηκαν (οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν μου επιτρέπουν πρόσβαση: ""Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική""); Ποιούς αφορούν; (υποτίθεται τους έχω ξοφλήσει-ο ΕΦΚΑ λέει ότι δεν χρωστάω τπτ). Πόσο πολύ βαριούνται να εξηγούν; Στο διαλυμένο ΤΣΑΥ που δεν κάνει τπτ υπάρχουν ακόμα Διευθύνσεις (που βέβαια δεν κάνουν τπτ αλλά πληρώνονται)

2 Ιουνίου 2017, 10:40:15
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

2 Ιουνίου 2017, 12:07:12
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
   Ναι, διαπιστώνω ότι έχει δίκιο για το tsay.gr αλλά, από την άλλη, δεν μου φαίνεται περίεργο - μάλλον αναμενόμενο. Αλλά είναι αναγκαίο; Σε εμένα εμφανίστηκαν στη δήλωση οι πληρωμές ΤΣΑΥ χωρίς να πάω βεβαίωση στο λογιστή...
    Κατά τα άλλα, καλή τύχη με το ΤΣΑΥ...

2 Ιουνίου 2017, 12:35:43
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
   Ναι, διαπιστώνω ότι έχει δίκιο για το tsay.gr αλλά, από την άλλη, δεν μου φαίνεται περίεργο - μάλλον αναμενόμενο. Αλλά είναι αναγκαίο; Σε εμένα εμφανίστηκαν στη δήλωση οι πληρωμές ΤΣΑΥ χωρίς να πάω βεβαίωση στο λογιστή...
    Κατά τα άλλα, καλή τύχη με το ΤΣΑΥ...

Ευχαριστώ  συνάδελφε και πατριώτη!
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

Λέξεις κλειδιά: ΕΦΚΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
13469 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2009, 01:32:19
από anastasios theodoridis
8 Απαντήσεις
13864 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουνίου 2013, 23:52:25
από Ορθοπαιδικός
13 Απαντήσεις
41683 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2019, 22:15:53
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
3 Απαντήσεις
5386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2015, 13:16:35
από Ορθοπαιδικός
33 Απαντήσεις
63263 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2018, 15:53:52
από Argirios Argiriou