Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Τι φορολογία έχουν στην Σουηδία;
Chris123GR:
Ερώτηση ........
Τι φορολογία εισοδήματος έχουν εκεί ? Κάπου άκουσα ότι σχεδόν το μισό του εισοδήματός τους επιστρέφεται στο κράτος ? Αληθεύει ?
Chris123GR:
Θεέ μου , γιατί διαχωρίσατε το ποστ μου ? Εγώ την ερώτηση την έκανα για κάποιο λόγο και ήταν σχετική με το θέμα της συνταγογράφησης φτηνών φαρμάκων στην Σουηδία ! Είναι άραγε τόσο δύσκολο να καταλάβει η συντονιστική ομάδα το σκεπτικό πίσω από την ερώτηση ?
Argirios Argiriou:
Ο φόρος που πληρώνουν οι πολίτες στην Σουηδία πηγαίνει στον Δήμο στον οποίο μένουν. Το ποσοστό της φορολογικής επιβάρυνσης ποικίλει από Δήμο σε Δήμο αλλά πάντως στο Linköping που έμενα, είναι περίπου 31% για το 2010.
Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα που για το 2010 ξεπερνά τα 40.000 ευρώ πληρώνουν επιπλέον φόρο ο οποίος πηγαίνει στο κεντρικό κράτος. Αυτοί ναι, μπορεί να φτάσουν να πληρώνουν (για το ποσό του εισόδηματός τους που περνά τις 40.000/έτος) φόρο 50 – 56%.
(Chris123 το θέμα της φορολογίας στην Σουηδία είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που το συζητούν δεκαετίες και νομίζω ότι του αξίζει ένα ξεχωριστό ποστ για αυτό και το διαχώρισα. Αν θες πάντως να συνδέσεις, με κάποιον τρόπο, την παραπάνω απάντησή μου για την Σουηδική φορολογική πολιτική, με το θέμα ότι η ασφάλεια στην Σουηδία πληρώνει μόνο για το φθηνότερο αντίγραφο κάποιου φαρμάκου, μπορείς να ξαναγυρίσεις στο προηγούμενο μήνυμά μου).
Chris123GR:
--- Παράθεση ---Αυτοί ναι, μπορεί να φτάσουν να πληρώνουν (για το ποσό του εισόδηματός τους που περνά τις 40.000/έτος) φόρο 50 – 56%.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκεί ακριβώς ήθελα να κάνω την παρέμβαση (και να δέσω την ερώτηση με το θέμα της Σουηδίας) και να τονίσω ότι υπό τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχει και ατομική συνείδηση και κοινωνικός πολιτισμός των πολιτών ώστε να δεχτούν το ταμείο τους να τους γράφει μόνο τα φτηνά φάρμακα .
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘεέ μου , γιατί διαχωρίσατε το ποστ μου ? Εγώ την ερώτηση την έκανα για κάποιο λόγο και ήταν σχετική με το θέμα της συνταγογράφησης φτηνών φαρμάκων στην Σουηδία ! Είναι άραγε τόσο δύσκολο να καταλάβει η συντονιστική ομάδα το σκεπτικό πίσω από την ερώτηση ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί, στην Ελλάδα πόσο "φόρο" πληρώνουμε? Λιγότερο?
Αυτοί πληρώνουν μόνο αυτό που εμείς αναφέρουμε ως "φόρο" και τελείωσαν με τις κρατήσεις τους. Ή κάνω λάθος?
Εμείς πληρώνουμε φόρο+Ασφαλεια ΤΣΑΥ +Ασφαλεια Δημοσίου + Επικουρικά, +, +. Για βάλτε τα όλα μαζί. Εγω που τα έχω βάλει βρίσκω μέσο όρο πάνω από 45%. Λεπτομέρειες και ακριβή ποσά ευχαρίστως στο τέλος του χρόνου.
Αν είναι να έχω υπηρεσίες όπως σε τέτοιες χώρες (και μη σκεφτόμαστε μόνο τις ιατρικές υπηρεσίες), ας πάει στο 50% το ποσοστό μου από το 45 που είναι τώρα.
Θα πάει όμως με τις ίδιες και χειρότερες υπηρεσίες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση