Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Μπορούμε να διοριστούμε στο ΕΣΥ ώς Γενικοί Ιατροί χωρίς να κάνουμε "Αγροτικό";

<< < (2/4) > >>

Painkiller:
Σωστα πραξατε και αλλαξατε τον τιτλο κ.Κουναλακη...και ερχομαι να συμπληρωσω οτι το αγροτικο πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα φροντιζει το υυκα να απαλλασει με το ζορι καποιες κλασεις (φετος θα ναι η σειρα των 96-97αν ισχυσει).Εμεις απανταμε με δικηγορους και ασφαλιστικα μετρα με το υπουργειο να αποσυρει την υποχρεωτικη απαλλαγη καθε φορα αλλα η ιστορια...επαναλαμβανεται καθε χρονο σχεδον...

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣωστα πραξατε και αλλαξατε τον τιτλο κ.Κουναλακη...και ερχομαι να συμπληρωσω οτι το αγροτικο πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα φροντιζει το υυκα να απαλλασει με το ζορι καποιες κλασεις (φετος θα ναι η σειρα των 96-97αν ισχυσει).Εμεις απανταμε με δικηγορους και ασφαλιστικα μετρα με το υπουργειο να αποσυρει την υποχρεωτικη απαλλαγη καθε φορα αλλα η ιστορια...επαναλαμβανεται καθε χρονο σχεδον...

--- Τέλος παράθεσης ---

Απαλλαγή υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρών που έχουν εγγραφεί σε ιατρικές σχολές ημεδαπής ή αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. Υ10γ/οικ.65922/13-5-2008 Απόφαση του Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαλλάσσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/1968 (ΦΕΚ 303/20-12-1968) "Περί λήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου", οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες εκ των ιατρικών σχολών ημεδαπής ή αλλοδαπής οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος αυτών μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.

Υ.Γ. Αν και μετά από δύο χρόνια περίπου, επειδή το ζήτησε κάποιος συνάδελφος κι επειδή είδα πως ο συνάδελφος Painkiller έγραψε τότε πως το υπουργείο υποχρεώνει με το ζόρι τους ιατρούς να μην κάνουν αγροτικό, η απόφαση αναφέρει για απαλλαγή εφόσον το επιθυμεί ο ιατρός και εφόσον είχε γραφτεί στο Α' έτος της σχολής μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.

dragonfly:
Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω διαβάσει απειρες συζητήσεις, έχω ψάξει στις σελίδες του υπουργείου υγείας και δεν έχω καταφέρει να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα. Εδώ και αρκετό καιρό ακούω οτι το αγροτικό δεν είναι πλέον υποχρεωτικό. Ισχύει αυτό? Δηλαδή εγώ που τελείωσα τη σχολή τώρα και περιμένω για ειδικότητα πρέπει να το κάνω ή δεν είναι απαραίτητο αν δεν το επιθυμώ?? Και αν όντως έχει καταργηθεί ως υποχρέωση, ισχύει για όλους ή με προϋποθέσεις?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

pako:
Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Εγώ (και πολλοί άλλοι) διορίστηκα κανονικά στο ΕΣΥ ως γενικός γιατρός χωρίς να έχω κάνει αγροτικό γιατί τότε που έκανα την αίτηση για ειδικότητα απαγορευόταν σε όποιον δήλωνε  γενική ιατρική να κάνει αγροτικό (απαγόρευση που εδώ και πολύ καιρό δεν ισχύει πια).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[Υ.Γ. Νομίζω πως σύντομα (λόγω παραγωγής Γ.Γ. και μεγάλων αριθμών γιατρών που επιδιώκουν να πάνε για αγροτικό) θα καταργηθεί δια νόμου το «υποχρεωτικό» αγροτικό για όλους, οπότε και το θέμα αυτό θα κλείσει ως μία σελίδα της ιστορίας της ιατρικής στην Ελλάδα, όπως ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά τα προφητικά έγραφε ο (σπάνια γράφων πλέον) συνάδελφος Δημήτρης Μιχάλης το 2008. Δικαιώθηκε ως προς την κατάργηση του υποχρεωτικού αγροτικού και του μεγάλου αριθμού γιατρών που επεδίωκαν να πάνε για αγροτικό (την "χρυσή εποχή που έπαιρναν περισσότερα από επιμελητές, ιδιαίτερα στα άγονα).
Κι ύστερα ήρθε η τρόικα και το ενιαίο μισθολόγιο και πράγματι η σελίδα των αγροτικών γιατρών (και ιατρείων) δείχνει να κλείνει!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση