Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (210/612) > >>

Harper:
Πολυ σωστος Διαμαντη.Και επειδη το συστημα διαρκως μπαζει ιδου οι δικες μου δικλειδες ασφαλειας:
1.συνταγογραφω πλεον αποκλειστικα τριμηνες.Χωρις εξαιρεσεις.Οποιος δε θελει ας παει αλλου.Με το φορτο εργασιας που εχω αν εγραφα μηνιαιες  καθε μηνα θα μαρτυρουσα κ εγω και οι ασθενεις μου.Αρα ξερω πανω κατω ποτε δικαιουνται να ξαναγραψουν.Αν στο μεταξυ υπηρξε καποια ανωμαλια πχ απεργιες φαρμακειων παμε στο...

2.παντα ενημερωνω τα προσωπικα βιβλιαρια-συνταγολογια των ασθενων.Εκνευριστικο και χρονοβορο αλλα ειμαστε υποχρεωμενοι να το κανουμε συφωνα με εντολη ΕΟΠΥΥ και μας λυνει τα χερια επι αμφιβολιων

3.αν για καποιο λογο δεν εβγαλα ακρη με τα παραπανω μπαινω στο ιστορικο φαραμακων του ασθενη.μεχρι σημερα δε μου αρνηθηκε κανεις να τον τσεκαρω,ειδικα οταν ειναι εντιμοι απεναντι σου η ξερουν πως θες να βοηθησεις πραγματικα.Εκει λοιπον μπορεις να δεις αναλυτικα την καθε συνταγη αφου κλικαροντας πανω της σε διαφωτιζει πληρως

Ειναι γεγονος παντως πως κ εγω στην αρχη ημουν πιο χαλαρος αλλα στην πορεια και ειδικα μετα τις στασεις των φαρμακοποιων εγινε ενα ανεκδιηγητο μπαχαλο σαν αυτο που περιεγραψες και εκτοτε το ανωθεν τριπτυχο μου εχει γινει ρουτινα.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Επιμένω στον ισχυρισμό ότι η ενημέρωση του βιβλιαρίου υγείας του ασθενούς -για επαναλαμβανόμενη αγωγή- πρέπει να γίνεται
από τους Φαρμακοποιούς, πόσο μάλλον τώρα με τις ελλείψεις. Π.χ. ο γιατρός συνταγογραφεί μεν δύο Bt από ένα σκεύασμα αλλά
τελικά στον ασθενή παραδίδεται ένα.
 Ισως θα πρέπει να ασχοληθούμε συλλογικά με αυτό το θέμα. Η τελευταία εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, κοινώς φιρμάνι, αποδεκνύει ότι
ανάθεμα και αν έχει περάσει ένας από δαύτους από ένα Π.Ι. από την εποχή των εγκυκλίων του ΙΚΑ.
 Ανάλογη συζήτηση εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θα ήθελα να συμφωνήσω με την άποψή σου Μάνο σκεπτόμενος πόσο χρόνο θα μας γλιτώσει.
Όμως σκέψου τι προβλήματα θα μας δημιουργήσει σε περιπτώσεις μη αναγραφής της συνταγής ή ακούσιας ή εσκεμμένης μη αναγραφής σκευασμάτων εκ μέρους των φαρμακοποιών.
Θα εμπιστεύεσαι την αναγραφή ή θα πρέπει να ανατρέχεις στο ηλεκτρονικό ιστορικό συνταγών σε κάθε ασθενή;

Το ιδανικότερο (ακούγεται οξύμωρο στη εποχή της "ηλεκτρονικής" συνταγογράφησης) είναι αναγραφή από το γιατρό της αγωγής και σφράγιση από το φαρμακοποιό της εκτέλεσης καθώς και πιθανών τροποποιήσεων (αλλαγή σκευασμάτων -που έγινε φυσικά σε συνενόηση με το γιατρό και εκδόθηκε τροποποιητική συνταγή- αριθμός κουτιών, μη εκτέλεση ως προς κάποια σκευάσματα κλπ).

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι κάποιοι γιατροί γράφουν στο βιβλιάριο και κάποιοι δεν γράφουν.
Κάποιοι φαρμακοποιοί σφραγίζουν (όταν βρουν γραμμένη συνταγή φυσικά) και κάποιοι όχι.
Το γνωστό άρπα κόλλα.

Κι αυτά που λέει ο ΕΟΠΠΥ ότι δεν θα πληρώνει συνταγές που δεν έχουν γραφτεί στο βιβλιάριο και σφραγιστεί από το γιατρό να δω πώς θα το βρει. Με δειγματοληπτικούς ελέγχους; Αν και τώρα που το σκέφτομαι, φαρμακοποιός που εκτελεί πλέον συνταγή που δεν έχει αναγραφεί στο βιβλιάριο αναλαμβάνει το ρίσκο να την κόψουν. Εδώ που τα λέμε όμως όλο αυτό τον καιρό αναλαμβάνουν το ρίσκο να μην πληρωθούν καθόλου για όσα εκτελούν, αυτό θα τους προβληματίσει;

Δημήτρης Μακρέας:
Ο απλούστερος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα είναι να προβάλλεται το ιστορικό των φαρμάκων που εκτελέστηκαν απ΄ευθείας με την εισαγωγή του ΑΜΚΑ.
Επίσης υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω.
Από τη μία το σύστημα Η/Σ απαιτεί τη συγκατάθεση του ασθενούς για να έχουμε πρόσβαση ατο ιστορικό των φαρμάκων.
Με την ίδια λογική και από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η αναγραφή και υπογραφή των φαρμάκων και στο βιβλιάριο, δε θα έπρεπε να ζητάμε τη συναίνεση του ασθενούς για να ελέγξουμε το βιβλιάριό του?

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από τη μία το σύστημα Η/Σ απαιτεί τη συγκατάθεση του ασθενούς για να έχουμε πρόσβαση ατο ιστορικό των φαρμάκων.
Με την ίδια λογική και από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η αναγραφή και υπογραφή των φαρμάκων και στο βιβλιάριο, δε θα έπρεπε να ζητάμε τη συναίνεση του ασθενούς για να ελέγξουμε το βιβλιάριό του?

--- Τέλος παράθεσης ---

Ελα μου ντε!!!
Αυτη ειναι μια πραγματικα πολυ καλη ερωτηση!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση