Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Fuentes:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος :laugh: Το Seroquel 400 XR κυκλοφορεί ΠΟΛΛΑ χρόνια, φίλε διακοσμητή! :laugh:
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό δεν αλλάζει την ουσία: Ότι δηλαδή μορφές σκευασμάτων που δεν έχουν αντίστοιχο γενόσημο, χρησιμοποιούνται υστερόβουλα με προφανή σκοπό να αποφευχθεί ο σκόπελος της τιμής αναφοράς.
Όσο για τα φατσούλες με τα γελάκια, κρατήστε τες για τον εαυτό σας: Θα σας χρειαστούν για να διασκεδάσετε την αμηχανία σας σε περίπτωση που τολμήσετε να επεκταθείτε λιγουλάκι πέραν του πεπερασμένου κύκλου των 4-5 θεραπευτικών κατηγοριών που γνωρίζετε και μεταχειρίζεστε στα στενά πλαίσια της ειδικότητάς σας.
Επαναλαμβάνω τέλος ότι είναι άκομψο για έναν ψυχίατρο να εκφέρει αυτόκλητος ψυχιατρικούς όρους και ιντερνετικές ψυχιατρικές "διαγνώσεις".
--- Τέλος παράθεσης ---
Με κουράζει η συνεχής και ανόητη αντιπαράθεση...
Γιαυτό επιστρέφω στον "πεπερασμένο" κύκλο μου και απλά εύχομαι να μην βγω αληθινός στην πρόβλεψη που έκανα για την "Ψυχική Υγεία".
Δημήτρης Μακρέας:
Μην ενοχλείτε το γκουρού της δραστικής. Αυτός ξέρει...
Και να πρασέχεταε τις εκφράσεις σας. Σεμνά και ταπεινά.
Αφήστε που και επί της ουσίας έχετε άδικο. Η εμμονή της τρόικας κάθε άλλο παρά ψυχωτική είναι. Είναι απόλυτα μελέτημένη.
Η εμμονή κάποιων ναυπερασπίζονται την τρόικα δεν ξέρω....
Xouzouris:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος :laugh: Το Seroquel 400 XR κυκλοφορεί ΠΟΛΛΑ χρόνια, φίλε διακοσμητή! :laugh:
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό δεν αλλάζει την ουσία: Ότι δηλαδή μορφές σκευασμάτων που δεν έχουν αντίστοιχο γενόσημο, χρησιμοποιούνται υστερόβουλα με προφανή σκοπό να αποφευχθεί ο σκόπελος της τιμής αναφοράς.
Όσο για τα φατσούλες με τα γελάκια, κρατήστε τες για τον εαυτό σας: Θα σας χρειαστούν για να διασκεδάσετε την αμηχανία σας σε περίπτωση που τολμήσετε να επεκταθείτε λιγουλάκι πέραν του πεπερασμένου κύκλου των 4-5 θεραπευτικών κατηγοριών που γνωρίζετε και μεταχειρίζεστε στα στενά πλαίσια της ειδικότητάς σας.
Επαναλαμβάνω τέλος ότι είναι άκομψο για έναν ψυχίατρο να εκφέρει αυτόκλητος ψυχιατρικούς όρους και ιντερνετικές ψυχιατρικές "διαγνώσεις".
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδη αγαπητε συναδελφε εσυ εχεις την εντυπωση οτι, στο παραδειγμα που εφερες, καποιος θα γραψει "Quetiapine 400mg/die" και ο φαρμακοποιος θα δωσει το φτηνότερο?
Μην μπερδευεσαι, ο "υστερόβουλος" οπως λες θα γράψει "Quetiapine 400mg XR x1" και θα φωτογραφησει το σκευασμα που θέλει.
Το ιδιο θα γινει και με αλλα σκευάσματα.
Και, εν πασει περιπτωσει, δεν βλεπω κουβεντα γυρω απο ενα βασικο ζήτημα: ποιος θα διασφαλιζει οτι ο ασθενης δεν θα λαμβανει διαφορετικο σκευασμα καθε μηνα.
Νομιζω ότι, οντας γνωστης της ελληνικης φάρμακο"βιομηχανίας" καταλαβαινεις που το παω: ξεκινας μια στατινη, κανεις μια τρίμηνη, ο ασθενης φεύγει. Τον πρωτο μηνα παιρνει Λιποξουτ, τον δευτερο ΞυγκιLoss, τον τριτο ΧουζουροΛιπ γιατι αυτα βρισκονταν την καθε στιγμη του φαρμακοποιου, ή απο αυτα τα παιρνει ή αυτα του κανουν την καλυτερη πίστωση, whatever.
Μετρας να δεις αν εγινε προκοπη, αμεταβλητο το λιπιδαιμικο προφιλ του αρρωστου.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
Καποιο απο τα τρια σκευάσματα, και αν ναι, ποιο? Φταιει μηπως ο ασθενης που τρωει προβατινα 5 φορες την εβδομάδα? Φταιει ο γιατρός ή μηπως ο φαρμακοποιός?
Δεν θα το μαθεις ποτε.
Σκεψου τωρα πιο σοβαρα πράγματα: τα ψυχιατρικα που ανεφερε συναδελφος, τις αντιβιωσεις και, last but not least, αυτα των οποιων η αποτελεσματικοτητα δεν είναι αμεσα μετρήσιμη.
Ηδη φανταζομαι τα καναλια οταν θα πεθανει απο ΟΕΜ ο πρωτος ασθενης που λαμβανε διαφορετικη κλοπιδογρελη καθε μηνα και τι θα χρειαστει για να βγαλεις απο το μυαλο της οικογενειας του οτι αυτο εφταιγε για την εξελιξη της υγειας του.
Σου λεω λοιπον ότι, παρα το γεγονος οτι ειμαι προσωπικα αναφανδον υπερ του γενοσημου φαρμάκου και καθημερινα το εξηγω στους ασθενεις μου, εαν δω τετοια εξέλιξη στις χρονιες αγωγες των ασθενων μου, δεν θα αφησω ασθενη που να μην παιρνει πρωτοτυπο και αναντικαταστατο φαρμακο και ας παει να κουρευτει και ο ΕΟΠΥΥ και η φαρμακευτικη του δαπανη. Αυτη ειναι και η σταση αλλων ευσεινηδητων συναδελφων με τους οποιους μιλαω καθημερινα.
Δ. Κουναλάκης:
Αν και πιστεύω ότι οι ακραίες καταστάσεις που περιγράφηκαν παραπάνω θα είναι σπάνιες, το παρακάτω δίνει απόλυτα το στίγμα που θα ακολουθηθεί:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣου λεω λοιπον ότι, παρα το γεγονος οτι ειμαι προσωπικα αναφανδον υπερ του γενοσημου φαρμάκου και καθημερινα το εξηγω στους ασθενεις μου, εαν δω τετοια εξέλιξη στις χρονιες αγωγες των ασθενων μου, δεν θα αφησω ασθενη που να μην παιρνει πρωτοτυπο και αναντικαταστατο φαρμακο και ας παει να κουρευτει και ο ΕΟΠΥΥ και η φαρμακευτικη του δαπανη. Αυτη ειναι και η σταση αλλων ευσεινηδητων συναδελφων με τους οποιους μιλαω καθημερινα.[/u]
--- Τέλος παράθεσης ---
Η τρόικα δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά που θα γλιτώσει ο ΕΟΠΥΥ. Ενδιαφέρεται για τα πρωτότυπα σκευάσματα που εισάγονται και θα αντικαταστήσουν κάθε ουσία με γενόσημο.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςανόητη αντιπαράθεση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν υπήρχε ανόητη αντιπαράθεση πριν τις παρεμβάσεις τις δικές σας καθώς και του γνωστού βουτηχτή-αμείλικτου διώκτη των συναγρίδων και άλλων πλασμάτων του βυθού.
--- Παράθεση από: Xouzouris ---ο "υστερόβουλος" οπως λες θα γράψει "Quetiapine 400mg XR x1" και θα φωτογραφησει το σκευασμα που θέλει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ @Xouzouris, περιμένετε πρώτα να δούμε πώς θα γίνεται η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία μέσω του e-syntagografisi. Λογικά, τα υπολείμματα της λογικής της εμπορικής συνταγογράφησης που "φωτογραφίζουν" συγκεκριμένα σκευάσματα, όπως π.χ. να επιλέγουμε μεταξύ συσκευασίας x28 ή x30 χαπιών ή μεταξύ tab και f.c.tab κ.λπ. θα πρέπει να εκλείψουν. Άλλωστε, αρμοδιότερος γι΄αυτά τα θέματα είναι ο φμφ αφού αποτελούν το καθ' ύλην επιστημονικό και επαγγελματικό πεδίο του, και θα ήταν ευχής έργο αν η ιατρική κοινότητα αναγνώριζε χωρίς φοβίες και αγκυλώσεις τον πραγματικό του ρόλο και τη θέση του ως επιστήμονα υγείας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση