Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (237/612) > >>

Ν.ΔΗΜΟΥ:
Περίμενε να δεις συνάδελφε να του κάτσει του φαρμακοποιού καμμιά αλλεργία ,εκει να δεις ........πανικός

gas_fmy:
Μην αγχώνεστε τόσο πολύ για το τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί. Τα συστήματά τους είναι έτοιμα να δεχτούν την εκτέλεση συνταγών με δραστική. Όσο για την αλλεργία έφτασε η ώρα να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του.

Δημήτρης Μακρέας:
Για άλλη μια φορά χάνετε το σημαντικό.
Και αυτό είναι ,κατά τη γνώμη μου πάντα, να υπάρχει πρόσβαση σε ασφαλές και απόλυτα ελεγμένο φάρμακο. Αν είναι και φτηνό ακόμα καλύτερα. αυτό όμως, έρχεται τρίτο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν το ζήτημα ,είναι μάχη οπισθοφυλακής. Και διατήρησης των προνομίων, βεβαίως.
Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει , είναι ότι οι φαρμακοποιοί (αρκετοί τουλάχιστον) θα σπρώχνουν τα πρωτότυπα. Λιγότερο στοκ και περισσότερα μετρητά στο χέρι.
Ο κατιμάς θα δίνεται σε όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Και πάλι μετρητά δηλαδή.
Νομίζω ότι σήμερα όλοι θα προτιμήσουν λεφτά στο χέρι παρά του ΕΟΠΥΥ καρτέρι.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια άλλη μια φορά χάνετε το σημαντικό.
Και αυτό είναι ,κατά τη γνώμη μου πάντα, να υπάρχει πρόσβαση σε ασφαλές και απόλυτα ελεγμένο φάρμακο. Αν είναι και φτηνό ακόμα καλύτερα. αυτό όμως, έρχεται τρίτο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν το ζήτημα ,είναι μάχη οπισθοφυλακής. Και διατήρησης των προνομίων, βεβαίως.
Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει , είναι ότι οι φαρμακοποιοί (αρκετοί τουλάχιστον) θα σπρώχνουν τα πρωτότυπα. Λιγότερο στοκ και περισσότερα μετρητά στο χέρι.
Ο κατιμάς θα δίνεται σε όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Και πάλι μετρητά δηλαδή.
Νομίζω ότι σήμερα όλοι θα προτιμήσουν λεφτά στο χέρι παρά του ΕΟΠΥΥ καρτέρι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι παρατηρήσεις σας, μένει να φανούν και στην πράξη. Παίζει ρόλο και η αγοραστική δυνατότητα της πελατείας του κάθε φαρμακείου, δηλαδή αλλιώς θα πουλάει ο φαρμακοποιός του Κολωνακίου σε συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και αλλιώς ο φαρμακοποιός του χωριού σε συνταξιούχους ΟΓΑ.

Ωστόσο, δεν αποφύγατε το ατόπημα να συγχέετε τη δραστική ουσία με το μέτρο της αποζημίωσης με βάση την τιμή αναφοράς, που είναι δύο εντελώς ξεχωριστά και άσχετα πράγματα, σαν να λέμε πεπόνια με πορτοκάλια. Οι παρατηρήσεις σας , αφορούν το δεύτερο. Και δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο να προτείνει ο φαρμακοποιός σε έναν ανασφάλιστο ένα πιο οικονομικό (αλλά επίσης εγκεκριμένο) σκεύασμα. Μάλλον αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει και ο γιατρός, τόσα χρόνια, άσχετα αν από υπεροψία ή άγνοια (ή συμφέρον) το παρέβλεπε.

ΑΡΗΣ:
Κανείς δεν αναφέρει ότι στα περισσότερα φαρμακεία και τις περισσότερες ώρες δεν υπάρχει φαρμακοποιός ούτε καν πιστοποιημένος βοηθός φαρμακείου, αλλά ΄΄βοηθοί΄΄ που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Αυτοί θα χορηγούν φάρμακα με βάση τη δραστική ουσία?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση