Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (239/612) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια άλλη μια φορά χάνετε το σημαντικό.
Και αυτό είναι ,κατά τη γνώμη μου πάντα, να υπάρχει πρόσβαση σε ασφαλές και απόλυτα ελεγμένο φάρμακο. Αν είναι και φτηνό ακόμα καλύτερα. αυτό όμως, έρχεται τρίτο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν το ζήτημα ,είναι μάχη οπισθοφυλακής. Και διατήρησης των προνομίων, βεβαίως.
Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει , είναι ότι οι φαρμακοποιοί (αρκετοί τουλάχιστον) θα σπρώχνουν τα πρωτότυπα. Λιγότερο στοκ και περισσότερα μετρητά στο χέρι.
Ο κατιμάς θα δίνεται σε όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Και πάλι μετρητά δηλαδή.
Νομίζω ότι σήμερα όλοι θα προτιμήσουν λεφτά στο χέρι παρά του ΕΟΠΥΥ καρτέρι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι παρατηρήσεις σας, μένει να φανούν και στην πράξη. Παίζει ρόλο και η αγοραστική δυνατότητα της πελατείας του κάθε φαρμακείου, δηλαδή αλλιώς θα πουλάει ο φαρμακοποιός του Κολωνακίου σε συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και αλλιώς ο φαρμακοποιός του χωριού σε συνταξιούχους ΟΓΑ.

Ωστόσο, δεν αποφύγατε το ατόπημα να συγχέετε τη δραστική ουσία με το μέτρο της αποζημίωσης με βάση την τιμή αναφοράς, που είναι δύο εντελώς ξεχωριστά και άσχετα πράγματα, σαν να λέμε πεπόνια με πορτοκάλια. Οι παρατηρήσεις σας , αφορούν το δεύτερο. Και δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο να προτείνει ο φαρμακοποιός σε έναν ανασφάλιστο ένα πιο οικονομικό (αλλά επίσης εγκεκριμένο) σκεύασμα. Μάλλον αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει και ο γιατρός, τόσα χρόνια, άσχετα αν από υπεροψία ή άγνοια (ή συμφέρον) το παρέβλεπε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σήμερα (Σάββατο 24/11/12) έγραψα για δοκιμή δύο συνταγές μέσω δραστικής στον εαυτό μου και πήγα από μία σε δύο διαφορετικά φαρμακεία της Καβάλας. Και τα δύο φαρμακεία ήταν φιλικά προσκείμενα στα πρωτότυπα, και μάλιστα στο ένα μου πρότειναν ξεκάθαρα να διαλέξω πρωτότυπα.

Αν επιλέξει να συνταγογραφήσει κανείς με δραστική, τότε αναγκαστικά περνάς από κάποιο βήμα όπου πρέπει να κάνεις κλικ σε κάποιο εμπορικό όνομα της δραστικής. Σε περίπτωση που επιλέξουμε εμπορικό όνομα γενοσήμου όπου η λιανική του τιμή είναι ίδια με την τιμή αναφοράς τότε όταν εκτυπώσουμε την συνταγή δεν γράφει πουθενά ότι ο ασθενής θα πληρώσει κάτι επιπλέον σε περίπτωση που ο φαρμακοποιός του σπρώξει πρωτότυπο. Έτσι ο φαρμακοποιός μπορεί να σπρώξει πρωτότυπο χωρίς ο ασθενής να καταλάβει εύκολα ότι θα πληρώσει παραπάνω.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈβαλα π.χ. λίθιο (που θέλει εμπορική λόγω στενού θεραπευτικού εύρους)

--- Τέλος παράθεσης ---

Μια χαρά γράφεται το λίθιο με δραστική. Δεν κλικάρεις συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία, στην προσθήκη φαρμάκου βάζεις αναζήτηση Milithin ή Lithiofor, το επιλέγεις και σου το περνάει ως δραστική ουσία.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δοκίμασέ το. Δε θα σε αφήσει η εφαρμογή.

parpar:
ειδατε οτι το omacor και συναφη ειναι εκτος λιστας?

Gateopener:
Εγώ αναρωτιέμαι το εξής απλό:εφόσον κατάφερε το σύστημα να δίνει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο το ποσοστό πρωτοτύπων και άρα ανά πάσα στιγμή να ελέγχει γι αυτό την όμορφη αγγειοχειρουργό και να της κοπανάει πρόστιμα,προς τι τόσος ντόρος στο να μπορεί ο ιδιώτης-θέλω το μεγαλύτερο κέρδος φαρμακοποιός να επιλέγει το σκεύασμα;Ας το παραδεχτούμε καθαρά ότι πρόκειται για ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟ-ΠΑΡΕΑΣ!

ΑΡΗΣ:
Ο γιατρός γράφει δραστική, ο φαρμακοποιός σπρώχνει το ακριβότερο γενόσημο. Ποιός τελικά έχει την θεραπευτική ευθύνη?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση