Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (246/612) > >>

Fuentes:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι της ειδικότητας μου, δεν θα μπλεχτώ με 15% και υπολογισμούς.

Θα γράφω δραστική, και στο σχόλιο θα αναφέρω το σκεύασμα που συνιστώ. Αν αυτό τώρα αλλαχτεί από τον φαρμακοποιό ή τον ασθενή ας τα βρούνε μεταξύ τους ποιος εχει την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες ή μη αποτελεσματικότητα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γενικώς, με βρίσκει σύμφωνο η τοποθέτησή σας. Σε περίπτωσή όμως που οι επιλογές σας συνεπάγονται ένα έξτρα κόστος (και αυτό είναι αρκετά σημαντικό για ορισμένα αντιψυχωσικά), ίσως είναι καλύτερο να ενημερώνετε τον ασφαλισμένο σας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλα τα γενόσημα όλων των αντιψυχωτικών είναι ακριβώς στην, ή ελάχιστα πάνω από την τιμή αναφοράς (1 ευρώ).

--- Τέλος παράθεσης ---

Kαλημέρα. Τα πρωτότυπα όμως, μπορεί να έχουν μεγάλες αποκλίσεις (ακόμη και 40 ευρώ...)

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλή σου μέρα! Μεγάλες αποκλίσεις έχει η 15 ή 20mg Ολανζαπίνη (Zyprexa), αλλά επειδή υπάρχουν 2-3 γενόσημα που θεωρώ αξιόπιστα, δεν προτείνω πλέον σε κάποιο νέο ασθενή να πληρώνει τέτοιες διαφορές... Αυτοί που έπερναν Zyprexa πριν επιλέγουν αν θα συνεχίσουν με κάποιο γενόσημο ή θα παραμείνουν στο πρωτότυπο. Έως τώρα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα συνεχίζει την αγωγή που έπερνε... Οι ασθενείς αυτοί (αν έχουν εναισθησία) δύσκολα αλλάζουν το σκεύασμα που τους κρατάει "καλά"... 

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν επιλέξει να συνταγογραφήσει κανείς με δραστική, τότε αναγκαστικά περνάς από κάποιο βήμα όπου πρέπει να κάνεις κλικ σε κάποιο εμπορικό όνομα της δραστικής. Σε περίπτωση που επιλέξουμε εμπορικό όνομα γενοσήμου όπου η λιανική του τιμή είναι ίδια με την τιμή αναφοράς τότε όταν εκτυπώσουμε την συνταγή δεν γράφει πουθενά ότι ο ασθενής θα πληρώσει κάτι επιπλέον σε περίπτωση που ο φαρμακοποιός του σπρώξει πρωτότυπο. Έτσι ο φαρμακοποιός μπορεί να σπρώξει πρωτότυπο χωρίς ο ασθενής να καταλάβει εύκολα ότι θα πληρώσει παραπάνω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να αντιστρέψω λίγο τον ορθό συλλογισμό του Αργύρη.
Πατάμε το πρωτότυπο, εμφανίζεται η δραστική και το "πρόστιμο".
Ποιός θα εμποδίσει την αντίστροφη δράση από το φαρμακοποιό ο οποίος θα δώσει ένα σκεύασμα στην τιμή αναφοράς και θα πει:
- "Εδώ ο γιατρός γράφει ότι θέλει να σε βάλει να πληρώσεις επιπλέον χρήματα. Δεν ξέρει τι του γίνεται! (Ποιός ξέρει που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά) Καλά που το είδα και σε γλίτωσα από τα περιττά έξοδα"

Οπότε σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη ότι πρέπει να αναφέρεται η συμμετοχή στην τιμή αναφοράς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μου ήρθε μια ακόμη πιο πονηρή ιδέα.
Η συνταγή γράφει δραστική και το ποσό για το πρόστιμο.
Ο φαρμακοποιός δίνει σκεύασμα στην τιμή αναφοράς και "εισπράττει" και το πρόστιμο, ιδιαίτερα αν "κόψει" τον πελάτη ως εύκολο θύμα.
Φαρμακοποιός: "Για δες τι γράφει εδώ! Πρέπει να πληρώσεις ακόμη τόσα ευρώ παραπάνω!"
Πελάτης: "Πω, πω. Άντε να δούμε που θα φτάσουμε μ' αυτούς που μας κυβερνάνε! Πώς μας κατάντησαν έτσι!"
Φαρμακοποιός: "Άστα. 'Αστα. Και που είσαι ακόμη!"
Ας με συγχωρήσουν οι φαρμακοποιοί του φόρουμ, δεν γενικεύω αλλά νομίζω είναι μια πιθανότητα κι αυτή.

Αντίστροφα (για να κρατήσω ίση απόσταση), όταν αναγράφεται η συμμετοχή για την τιμή αναφοράς και τελικά ο πελάτης θέλει σκεύασμα για το οποίο θα πληρώσει "πρόστιμο" ενδέχεται να υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Φαρμακοποιός: "Πρέπει να πληρώσεις ακόμη 5 ευρώ λόγω επιλογής πρωτότυπου σκευάσματος"
Πελάτης: "Μα εδώ γράφει ότι έχω συμμετοχή 5 ευρώ. Εσύ γιατί μου ζητάς να πληρώσω 10;"
Φαρμακοποιός: "Είναι λόγω επιλογής πρωτότυπου σκευάσματος. Τα 5 ευρώ είναι για το γενόσημο"
Πελάτης: "Δεν ξέρω εγώ από γενόσημα και πρωτότυπα. Εγώ ξέρω ότι εδώ γράφει πως πρέπει να πληρώσω 5 ευρώ κι εσύ μου ζητάς 10. Σα να μην μας τα λες καλά!"

carlita:
Πιστευω οτι θα ακουσουμε πολλα περιεργα στην πορεια..Πιστευω οτι ο νομοθετης πρεπει επιτελους να αποφασισει τι θελει και να το ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!Εχει καταντησει κουραστικο το ολο ''αραγε τι θα μας ανακοινωσουν και σημερα'',''θα δουλευει σημερα η e-fryganiera και η e-kafetiera?''Θελω να παω στη δουλεια μου και να ασχοληθω με τους ασθενεις μου για αλλαγη! ;)

eliastheod:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟυσιαστικά παίρνουν όλα τα χαρακτηριστικά από το εμπορικό σκεύασμα που επέλεξες και τα περνάνε στη συνταγή, εκτός από το εμπορικό όνομα, για να περιγράψουν την επιλογή σου (γι' αυτό και ο περίεργος εκ των προτέρων υπολογισμός του πρόστιμου που παρατηρήσαμε).
Οπότε, με την παρούσα μορφή που έχουν δώσει στην συνταγογράφηση με δραστική τα τζιμάνια, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να πατάς συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία και να "χαλάς" το ποσοστό σου!

--- Τέλος παράθεσης ---

Nαι, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όταν οι Τροϊκανοί πάρουν χαμπάρι τις κουτοπονηριές των πολυμήχανων Ελ, τότε δόση γιοκ.

Πρέπει αμέσως οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (κυρίως ο ΦΣΑ, γιατί ο ΠΦΣ περί άλλα τυρβάζει) να ενημερώσουν τους Τροϊκανούς για τη νέα γραικική απάτη!

--- Τέλος παράθεσης ---

Μόλις, είχα μια επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού
(Ένας πατριώτης μου ήξερε, τον μπατζανάκη, της συννυφάδας, που είχε κάνει μια κουμπαριά, με τον πρωτοξάδερφο, του γραμματέα της κοινότητας, από όπου κατάγεται σύμβουλος του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος)
Τους ανέφερα τα καθέκαστα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πιστεύοντας ότι είχα την εξήγηση, της καθυστέρησης της δόσης.
Και έμεινα άναυδος από την απάντηση.
Όταν βγήκε προχτές ο πρωθυπουργός και δήλωνε απογοητευμένος ότι δεν μπορούν κάποιες μικρές τεχνικές δυσκολίες και αστοχίες να μην επιτρέπουν την έκδοση απόφασης από το eurogroup, και να δυναμιτίζεται η ευρωπαϊκή συνοχή, αυτό ακριβώς εννοούσε, την αστοχία στη δραστική ουσία στην «καινούργια» ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Για όλα φταίνε οι τεχνικοί της ΗΔΙΚΑ, και το παράθυρο που άνοιξαν στη «δραστική συνταγογράφηση» απλά πίστευαν ότι δεν θα το ανακαλύψουμε τόσο γρήγορα.
Που να το φαντάζονταν ότι σήμερα, Κυριακή,  ο Διαμαντής αντί να πάει καμιά βόλτα, θα σκάλιζε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση…

mandreou:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση