Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι απορίες μας για την απάντηση σε όλες τις απορίες μας απ' αυτό το post Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και μετά
Harper:
Εχω προβληματιστει ειλικρινα πολυ τις τελευταιες 2 μερες και οσο πλησιαζει η αυριανη ημερα.Αναρρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να μας ζητουν να συνταγογραφουμε ΜΟΝΟ το 15% με εμπορικη οταν δικαιουμαστε να γραφουμε με εμπορικη χρονιες-ρυθμιζομενες νοσους(υποθετω εννοει υπερταση-ΣΔ-δυσλιπιδαιμια-οστεοπορωση,ΧΑΠ???)-όλα τα αυτοανασα/ρευματικα και σταθερους συνδυασμους(υποθετω εννοει co-diovan,co-aprovel,exforge,seretide diskus,janumet-eucreas-competact,lonarid,norgesic,ideos,κτλ,κτλ???)Το σκεφτομουν σημερα ενοψει της αυριανης ημερας και το βρισκω δυσκολο εως αδυνατο.
Εκτος και αν δεν ερμηνευω σωστα τα παραπανω...
Τεινω ολο και περισσοτερο να φλερταρω με την προταση @ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ δηλ απο αυριο να τα γραψω ΟΛΑ με δραστικη ουσια.Γιατι σκεφτομαι πως με ενα συνεχη μπαστακα πανω απο το κεφαλι μου όλη την ωρα ουτε σοβαρη δουλεια θα κανω κοιταζοντας τα στατιστικα μου αντι τον ασθενη και το θεραπευτικο αποτελεσμα και απο την αλλη θα ειναι ΑΔΙΚΟ και ΑΝΙΣΟ προς καποιους ασθενεις-οταν τα στατιστικα μου ξεπερνανε το 15%-σε καποιους να εχω δωσει απλοχερα klaricid-lipitor-plavix και σε αυτους να το γυρναω αντιστοιχα σε klari-papar,lipipapar kai plavipapar απο φοβο μη μου τραβηξουν το αυτακι.Με τη ΚΑΘΟΛΙΚΗ αναγραφη δραστικης μπορει ενδεχομενως να ριχνω καποια στανταρ αλλα πιστευω πως ειναι πιο δικαιο και ισοτιμο για τους ασθενεις μου και δε χανω πολυτιμο χρονο ουτε την ψυχικη μου ηρεμια ζυγιζοντας ΚΑΘΕ φορα αν πρεπει να γραψω εμπορικη ή δραστικη προσπαθοντας να ειμαι ηθικος και λογικος σε ενα ανηθικο και τελειως παραλογο συστημα.
ΑΡΗΣ:
Ενώ έγραψα zurcazol με δραστική ουσία, καταχωρείται ως δραστική ουσία με το επιπλέον ποσό που πρέπει να πληρώσει ο ασφαλισμένος. Γιατί συμβαίνει αυτό? Τι φάρμακο θα δώοει ο φαρμακοποιός?
Νομίζω ότι όποια δραστική ουσία και να γράψεις, πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις κάποιο εμπορικό σκεύασμα, το οποίο δεν φαίνεται στη συνταγή αλλά στο φαρμακείο μεταφράζεται στο εμπορικό σκεύασμα που επιλέχτηκε από το γιατρό. Είναι απίστευτο. Θες δε θες θα χρεωθείς για συνταγογράφηση με εμπορικό σκεύασμα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕνώ έγραψα zurcazol με δραστική ουσία, καταχωρείται ως δραστική ουσία με το επιπλέον ποσό που πρέπει να πληρώσει ο ασφαλισμένος. Γιατί συμβαίνει αυτό? Τι φάρμακο θα δώοει ο φαρμακοποιός?
Νομίζω ότι όποια δραστική ουσία και να γράψεις, πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις κάποιο εμπορικό σκεύασμα, το οποίο δεν φαίνεται στη συνταγή αλλά στο φαρμακείο μεταφράζεται στο εμπορικό σκεύασμα που επιλέχτηκε από το γιατρό. Είναι απίστευτο. Θες δε θες θα χρεωθείς για συνταγογράφηση με εμπορικό σκεύασμα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχεις δίκιο. Με δραστική χρεώνεσαι. Απλά η επιλογή του σκευάσματος με την εμπορική ονομασία είναι το "πρότυπο" που "βοηθάει" το σύστημα να καταλάβει ποια δραστική (ή συνδυασμό) και ποιά μορφή (χάπια, κάψουλες, σιρόπι, mg, ποσότητα κλπ) επιλέγεις. Το μειονέκτημα του συστήματος προς το παρόν είναι ότι βγάζει και το "πρόστιμο" (αν υπάρχει) για το σκεύασμα που επέλεξες ως "πρότυπο" με την εμπορική ονομασία χωρίς φυσικά αυτό (το πρόστιμο) να είναι δεσμευτικό για τον ασθενή. Αν επιλέξει να αγοράσει σκεύασμα της τιμής αναφοράς δεν θα πληρώσει πρόστιμο.
Στο φαρμακείο θα βγάλει στο φαρμακοποιό λίστα με τα εμπορικά σκευάσματα που εμπίπτουν σ' αυτό που επέλεξες π.χ. στην περίπτωσή σου zurcazol, controloc και όσες άλλες παντοπραζόλες υπάρχουν (οι περισσότερες μόνο στα χαρτιά). Θα δει ο φαρμακοποιός τί έχει διαθέσιμο και θα δώσει στον ασθενή ή θα επιλέξει σε συνεργασία μαζί του (ίσως και με το γιατρό).
Στην περίπτωσή σου όμως αν έγραψες 28άρα ο ασθενής θα κληθεί να πληρώσει "υποχρεωτικά" 17 ευρώ για ένα κουτί που κάνει 22 αφού και να θέλει να πάρει την "φθηνή" παντοπραζόλη της τιμής αναφοράς (Gastroprozal της εταιρίας Alapis) πολύ απλά δεν υπάρχει στο εμπόριο αλλά μόνο στα χαρτιά.
ΑΡΗΣ:
Ο φαρμακοποιός δεν υποχρεούται να δώσει τη φθηνότερη παντοπραζόλη αφού έγραψα με δραστική ουσία?
Ακόμα κι αν του δώσει zurcazol δεν χρεώνομαι εγώ με εμπορικό σκεύασμα δηλαδή? Μπορεί επίσης, να του δώσει controloc που είναι της ίδιας δραστικής και ίδιας τιμής με το zurcazol, παρά του ότι εγώ είχα πατήσει zurcazol?
To zurcazol είναι pantoprazole sodium sesquihydrate και το φθηνότερο της κατηγορίας είναι το ozepran με 30 δισκία (19,02 ευρώ) ενώ το gastroprozal είναι pantoprazole (7,21 ευρώ) με 28 δισκία.
Η λίστα που θα ανοίζει στο φαρμακοποιό θα είναι αυτή με pantoprazole sodium sesquihydrate. Αυτό θα αναγκάσει το φαραμακοποιό να αναφέρει στον ασφαλισμένο λίστα με φάρμακα, που και να θέλει ο ασφαλισμένος να πάρει κάποιο οικονομικότερο φάρμακο της κατηγορίας, δεν μπορεί να το αποφύγει. Το πρόστιμο δηλαδή βγαίνει για τον ασφαλισμένο γιατί εγώ επέλεξα να πάρει pantoprazole sodium sesquihydrate, ενώ αν επέλεγα να πάρει pantoprazole δεν θα πλήρωνε πρόστιμο. Όντας το gastroprozal το μοναδικό σκεύασμα pantoprazole, το οποίο και δεν υπάρχει, για το οποίο ο ασθενής δεν μπορεί να αποφύγει το πρόστιμο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση