Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
Φαρμακοποιός έδωσε CIPROFLOXACIN !!!
Για τους Δραμινούς: τα στοιχεία του δράστη είναι στη διάθεσή σας !!!
--- Τέλος παράθεσης ---
1.Ποιος φαρμακοποιος εδωσε κινολονη χωρις το σχετικο εγγραφο?Σορρυ αλλα μου μπαζει η υποθεση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Jack, ας μην στρουθοκαμηλίζουμε κι εμείς.
Λες να έχουν πρόβλημα πολλοί φαρμακοποιοί να δώσουν κινολόνη χωρίς το "κινολονόχαρτο";
Αναλγητικά, υπνωτικά και αγχολυτικά χωρίς "κόκκινη συνταγή";
Αυτό που περιγράφει ο ουρολόγος (αν έγινε) γινόταν και στο παρελθόν από (λίγους πιστεύω) φαρμακοποιούς. Δεν μας φταίει το νέο σύστημα "δραστικής". Έδωσε αυτά που είχε και θα βρει κάποιον να του τα γράψει.
Προσθήκη αφού είδα το νέο σου μήνυμα: Δίνουν κινολόνες και "ναρκωτικά" και τα απαραίτητα συνοδευτικά έντυπα τα προμηθεύονται σε δεύτερο χρόνο με όποιο τρόπο μπορούν. Δεν θέλουν να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανό έλεγχο. Απλά θεώρησα ότι το επιχείρημά σου, ότι μπάζει η υπόθεση λόγω μη έκδοσης κινολονόχαρτου, δεν έχει ιδιαίτερη ισχύ. Σε 1-2 μέρες ο φαρμακοποιός θα βρει ένα κινολονόχαρτο από έναν γνωστό του γιατρό.
Harper:
@ΔΙΑΜΑΝΤΗ,καταρχην τη μερα που θα αρχισω να στρουθοκαμιλιζω θα εξαφανιστω απο αυτο το φορουμ.
Εαν καποιοι φαρμακοποιοι τοσο καιρο καναν τανζανιες του τυπου χορηγω φαρμακα χωρις κοκκινη γραμη ή κινολονοχαρτο μπορεις να μου εξηγησεις γιατι τοσο καιρο δε τα καταγγελαμε,εστω στο φορουμ αλλα τα αφηναμε να περναει χυμα?Μηπως γιατι τοτε η ολη κατασταση μας βολευε και εμας?Ποσωπικα δε μου ετυχε ΠΟΤΕ και εννοω ΠΟΤΕ να δωσω συνταγη που απαιτει κινολονοχαρτο ή κοκκινη γραμμη και να μη μου ζητηθει.Αλλα φαινεται πως τωρα που το μεγαλο κομματι της πιτας παει αλλου ξαφνικα θυμηθηκαμε την ιατρικη δεοντολογια και κωδικα και γινομαστε ηθικοι και τυπικοτατοι.Εγω αυτο το λεω υποκρισια και οχι στρουθοκαμιλισμο.
Δε γινομαι υπερμαχος των φαρμακοποιων.Ουτε σχεση εχω μαζι τους ουτε κολλητους για να γινω δημοσιος υπερασπιστης τους.Αλλα το να στηνουμε λαικα δικαστηρια για λαθη ή παραλειψεις που τοσο καιρο-ω του θαυματος-δε τα ειχαμε αντοπισει ή τα καναμε και εμεις οι ιδιοι με συγχωρεις δε νομιζω πως τιμα το συναφι μας και εδω ακριβως δε μπορω να στρουθοκαμιλιζω
trojy:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
Φαρμακοποιός έδωσε CIPROFLOXACIN !!!
Για τους Δραμινούς: τα στοιχεία του δράστη είναι στη διάθεσή σας !!!
--- Τέλος παράθεσης ---
1.Ποιος φαρμακοποιος εδωσε κινολονη χωρις το σχετικο εγγραφο?Σορρυ αλλα μου μπαζει η υποθεση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Jack, ας μην στρουθοκαμηλίζουμε κι εμείς.
Λες να έχουν πρόβλημα πολλοί φαρμακοποιοί να δώσουν κινολόνη χωρίς το "κινολονόχαρτο";
Αναλγητικά, υπνωτικά και αγχολυτικά χωρίς "κόκκινη συνταγή";
Αυτό που περιγράφει ο ουρολόγος (αν έγινε) γινόταν και στο παρελθόν από (λίγους πιστεύω) φαρμακοποιούς. Δεν μας φταίει το νέο σύστημα "δραστικής". Έδωσε αυτά που είχε και θα βρει κάποιον να του τα γράψει.
Προσθήκη αφού είδα το νέο σου μήνυμα: Δίνουν κινολόνες και "ναρκωτικά" και τα απαραίτητα συνοδευτικά έντυπα τα προμηθεύονται σε δεύτερο χρόνο με όποιο τρόπο μπορούν. Δεν θέλουν να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανό έλεγχο. Απλά θεώρησα ότι το επιχείρημά σου, ότι μπάζει η υπόθεση λόγω μη έκδοσης κινολονόχαρτου, δεν έχει ιδιαίτερη ισχύ. Σε 1-2 μέρες ο φαρμακοποιός θα βρει ένα κινολονόχαρτο από έναν γνωστό του γιατρό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν ο φαρμακοποιός καταθέσει τη συνταγή χωρίς κινολόχαρτο, δε θα αποζημιωθεί. Επίσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική υπηρεσία ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου (πρώην ΙΚΑ), το κινολόχαρτο πρέπει να έχει εκδοθεί από τον ίδιο ιατρό.
Harper:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Το εγραψα και σε συναδελφο σε προσωπικο μηνυμα αλλα τα λεω και δημοσια μετα την εξελιξη της κουβεντας:
1.σχεδον το 80-90% των κινολονων που εχω γραψει στην ιατρικη μου πορεια ειναι αντιγραφη συνταγων ουρολογων.Οι περισσοτερες εξ αυτων ηταν αντιγραφα -που οταν τα πρωτοεγραψα σκεφτομουν τι πραγμα ειναι αυτο-και οχι το γνωστο πρωτοτυπο σκευασμα.Απορω με το ποσο θορυβηθηκε ο ουρολογος.Κινολονη πηρε οχι αντιμυκητιασικο ο ασθενης
2.Σε ολες τις κινολονες που δοθηκαν απο ουρολογο ουτε ρωτηθηκε ποτε κανεις εαν εχει ελλειψη ενζυμου(προσφατα πηγα σε ουρολογο με οικειο μου ατομο και του χορηγηθηκε χωρις ερωτησεις) ουτε κανεις ιδρωσε για πιθανη τενοντιδα-ρηξη τενοντα που μπορει να συμβει μετα 1-2 μηνες ληψη
3.Γιατι υιοθετουμε την αποψη πως ο φαρμακοποιος εχωσε την κινολονη και πως απλα δεν εκανε λάθος?Στησαμε λαικα δικαστηρια και εκτελουμε το δραστη χωρις να τον ακουσουμε?
4.το να λες πως τα στοιχεια του φαρμακοποιου ειναι στη διαθεη του ΔΡΑΜΙΝΟΥ λαου σου αρεσει?Διαπομπευση χωρις να ακουσουμε την αλλη αποψη?Δινω κοσμο ετσι χυμα?Εμεις ποτε δεν καναμε μ@@@κια?Θα μας αρεσε να βγει ενας φαρμακοποιος και να πει πως ο @ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ή ο @JACK ειναι δραστες και θα τους "δωσουμε" στους ασθενεις?
5.Ο ασθενης εκανε διαρροια.Οπα ρε μεγαλε,οταν εσυ δινεις σαν ουρολογος με το τσουβαλι κινολονη δε σου ετυχε ποτε?Και τι εκανες τοτε?Δε σε θορυβησε?Εκανες χαρακιρι?Ωραια ετυχε στο ενα και μοναδικο περιστατικο που την εχωσε-ας το δεχθουμε-φαρμακοποιος να κανει διαρροια.Σε τρομαξε μην επαθε ψευδομεμβρανωδη κολιτιδα?Ο,τι θα εκανες εαν η διαρροια ειχε συμβει σε δικη σου αγωγη με κινολονη καντο και τωρα αντι να σκουζεις σα να πεθανε ο ασθενης.
Νομιζω πως ο ουρολογος δραματοποιησε και γενικευσε επικινδυνα ενα περιστατικο που μπορει απλα να ηταν ενα ατυχες γεγονος.Αυτη ειναι η ενσταση μου
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςμεσω δραστικης υποχρεωτικα πρεπει να επιλεξουμε ονομα φαρμακου.αυτο εχει τι δικο του κωδικο και απ'οτι εχω καταλαβει δεν μπορει να το αλλαξει ο φαρμακοποιος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν διαβάσατε το ΦΕΚ, θα είδατε πως ο πτυχιούχος φαρμακοποιός έχει πλέον δικαίωμα υποκατάστασης σκευασμάτων (εντός της ίδιας δραστικής ουσίας βέβαια).
Εγγραφή ή Είσοδος
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ
--- Τέλος παράθεσης ---
Και ποιος θα βεβαιώσει ότι η υποκατάσταση σκευάσματος έγινε από πτυχιούχο φαρμακοποιό και όχι από πωλητή φαρμακείου που δεν είναι καν πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου? Πότε καθοταν καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου ο φαρμακοποιός σ΄αυτό? Η κατάστση γενικά έχει πολλά τρωτά σημεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και παλαιότερα με τις χειρόγραφες ποιός βεβαίωνε ότι η συνταγή δεν γράφτηκε από τη νοσηλεύτρια και δεν σφραγίστηκε με τη σφραγίδα του ιατρού που εβρίσκετο στο συρτάρι;
Το ουσιώδες είναι ότι την ευθύνη για την αλλαγή τη φέρει δια Νόμου ο πτυχιούχος φαρμακοποιός του φαρμακείου που εκτελέστηκε η συνταγή. Ο βοηθός (υποτίθεται ότι) ενεργεί υπό την επίβλεψή του.
Και είναι λογικό ότι οι ασφαλισμένοι θα προτιμούν φαρμακεία όπου ο φμφ βρίσκεται στον πάγκο και ασχολείται προσωπικά με την εκτέλεση της συνταγής.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση