Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (255/612) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε λίγο θα βλέπουμε συνέδρια που θα απευθύνονται μόνο σε φαρμακοποιούς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν βλέπω τίποτε άσχημο σε αυτό.

Η ενημέρωση του ιατρού ας γίνεται μέσω διαβάσματος και ίντερνετ και όχι μέσω τουριστο-συνεδρίο-shopping.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομιζω πως ο ουρολογος δραματοποιησε και γενικευσε επικινδυνα ενα περιστατικο που μπορει απλα να ηταν ενα ατυχες γεγονος.Αυτη ειναι η ενσταση μου

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ 100% μαζί σου, κι αν δεις η ένσταση μου ήταν μόνο στο επιχείρημα ότι χορηγήθηκε κινολόνη χωρίς σχετικό έντυπο το οποίο δεν θεώρησα σημαντικό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ο φαρμακοποιός καταθέσει τη συνταγή χωρίς κινολόχαρτο, δε θα αποζημιωθεί. Επίσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική υπηρεσία ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου (πρώην ΙΚΑ), το κινολόχαρτο πρέπει να έχει εκδοθεί από τον ίδιο ιατρό.

--- Τέλος παράθεσης ---
So what?
1. Έχει γνωστό γιατρό που του εκδίδει συνταγή και έντυπο.
2. Αν το σκεύασμα έχει πληρωθεί εξ' ολοκλήρου από τον πελάτη τότε ένα απλό έντυπο από οποιοδήποτε γιατρό αρκεί. Για να μην σκεφτώ πονηρότερα και συνδυάσω και την περίπτωση 1.
Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ίση ευθύνη και του "συνεργαζόμενου" γιατρού φυσικά.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αν μπεις σε φαρμακείο και ζητήσεις κινολόνη (είτε να την πληρώσεις ή λέγοντας ότι θα τη γράψεις) 9/10 θα σου δώσουν. Σε όσα απαιτούν κόκκινη γραμμή είναι πιο επιφυλακτικοί αλλά κι εκεί, ιδιαίτερα αν είσαι γνωστός, 4/10 θα σου δώσουν.

pako:
Συνάδελφοι, προς τι όλος αυτός ο αλληλοσπαραγμός; Κάποιες παρατηρήσεις.
1) όντως το λάθος του φαρμακοποιού ήταν πολύ σοβαρό. Μου έχει τύχει περιστατικό πολύ σοβαρής (παρ´ολίγο θανατηφόρας) αναφυλακτικής αντίδρασης σε φάρμακο που δόθηκε από υπάλληλο φαρμακείου, χωρίς ιατρική συνταγή φυσικά!
2) γράφω συχνά κινολόνες (πρωτότυπες) και πάντα ρωτάω για έλλειψη g6pd. Ο κίνδυνος ρήξης τένοντα αφορά κυρίως μικρές ηλικίες. Δηλαδή εσείς τι αντιβίωση θα δίνατε σε μία προστατίτιδα;
3) τώρα με την αναγραφή της δραστικής ουσίας έχουμε να δούμε πολλά ωραία. Αμφιβάλλω πόσοι φαρμακοποιοί θυμόυνται ποια δραστική ουσία αντιστοιχεί σε ποιο φάρμακο.

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι, προς τι όλος αυτός ο αλληλοσπαραγμός; Κάποιες παρατηρήσεις.
1) όντως το λάθος του φαρμακοποιού ήταν πολύ σοβαρό. Μου έχει τύχει περιστατικό πολύ σοβαρής (παρ´ολίγο θανατηφόρας) αναφυλακτικής αντίδρασης σε φάρμακο που δόθηκε από υπάλληλο φαρμακείου, χωρίς ιατρική συνταγή φυσικά!
2) γράφω συχνά κινολόνες (πρωτότυπες) και πάντα ρωτάω για έλλειψη g6pd. Ο κίνδυνος ρήξης τένοντα αφορά κυρίως μικρές ηλικίες. Δηλαδή εσείς τι αντιβίωση θα δίνατε σε μία προστατίτιδα;
3) τώρα με την αναγραφή της δραστικής ουσίας έχουμε να δούμε πολλά ωραία. Αμφιβάλλω πόσοι φαρμακοποιοί θυμόυνται ποια δραστική ουσία αντιστοιχεί σε ποιο φάρμακο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε σχεση με αυτα που λες:
1.Δε σου εχει τυχει ποτε να ακουσεις για αλλεργικες αντιδρασεις που προκληθηκαν απο σκευασματα που χορηγησαν ιατροι???Μονο σε φαρμακοποιο σου ετυχε?
2.Δε γραφω συχνα κινολονες,μαλλον σπανια ως πολυ σπανια.Οταν το κανω θελω καλλιεργεια και αντιβιογραμμα στο ουροποιητικο.Στο αναπνευστικο θα ειναι η τελευται επιλογη μου αφου εξαντληθει η υπολοιπη θεραπευτικη φαρετρα.Σε μια προστατιτιδα μπορεισ να δωσεις και septrin.Εσυ πως και δινεις αληθεια συχνα κινολονη?Και τη χορηγεις  τυφλα η κατοπιν αντιβιογραμματος και εξασφαλιση αντοχης σε αλλα αντιβιοτικα?
3.Πραγματικα θα δουμε πολλα ωραια αλλα προσωπικα εχω χορτασει και με ωραια οσο οι γιατροι γραφαμε κατευθυνομενα εμπορικες.Αληθεια-για να ρωτησω σχετικα-πόσοι γιατροι άραγε θυμουνται δραστικες?

pako:
1) οι γιατροί δικαιούνται από το νόμο να δίνουν φάρμακα, οι φαρμακοποιοί (κι ακόμα περισσότερο οι υπάλληλοι των φαρμακείων), οχι.
2) αντιβιόγραμμα εκεί που βρίσκομαι είναι κομματάκι δύσκολο να έχω. Οι κινολόνες είναι μέσα στα φάρμακα πρώτης γραμμής για προστατίτιδα.
3) πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι εν τέλει σκέφτονται έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα αποκλειστικά σαν έμποροι ενώ εμείς κάνουμε που και που και τους γιατρούς

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση