Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τι συνέπειες είχε ο φαρμακοϋπάλληλος που ανέφερες για την χορήγηση φαρμάκου που οδήγησε σε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση; Καμία
Τι συνέπειες είχε ο φαρμακοϋπάλληλος που ανέφερες για την χορήγηση φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή; Καμία
Ας μην το ψάχνουμε λοιπόν.
Όπως αναφέρθηκε κι αλλού, είναι καιρός να εφαρμοστεί η φαρμακευτική νομοθεσία.
Σχετικά με τις κινολόνες, θυμάστε τι είχε γίνει παλαιότερα που διακαιολογούνταν χωρίς αντιβιόγραμμα σε περιπτώσεις κακοήθους εξωτερικής ωτίτιδας; Τι επιδημία τέτοιας ωτίτιδας είχε προκύψει; Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τα στατιστικά εκείνης της εποχής.
Πράγματι σε περιοχές που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε καλλιέργειες θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει μια "ελαστικότητα" στη χρήση τους.
Σχετικά με τη δραστική. Έτσι κι εφαρμοζόταν από σήμερα η συνταγογράφηση δραστικής χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του εμπορικού σκευάσματος ως πρότυπου δραστικής θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι! Ή θα έκλαιγαν μανούλες. (Διαλέξτε έκφραση)
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι, προς τι όλος αυτός ο αλληλοσπαραγμός; Κάποιες παρατηρήσεις.
3) τώρα με την αναγραφή της δραστικής ουσίας έχουμε να δούμε πολλά ωραία. Αμφιβάλλω πόσοι φαρμακοποιοί θυμόυνται ποια δραστική ουσία αντιστοιχεί σε ποιο φάρμακο.
--- Τέλος παράθεσης ---
3.Πραγματικα θα δουμε πολλα ωραια αλλα προσωπικα εχω χορτασει και με ωραια οσο οι γιατροι γραφαμε κατευθυνομενα εμπορικες.
Αληθεια-για να ρωτησω σχετικα-πόσοι γιατροι άραγε θυμουνται δραστικες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Να πώ τη "χαζομάρα" μου...? ???
Ίσως, θεωρητικά, το μόνο εύκολο, περνάνε την "τάδε" Δραστική στο online Σύστημά τους,
και τους βγάζει την αντίστοιχη Εμπορική Ονομασία, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα έχει τη χαμηλότερη τιμή...?
timex:
Μίλησα χθες με τη διευθυντρια του ΚΥ που εκανα το 10μηνο. Ειναι η μοναδικη ειδικευμενη ιατρος στο ΚΥ(υπαρχει ακομη μια η οποια ειναι σε αδεια μητροτητας) και καλυπτει μια περιοχη 12000 κατοικων. Κατα συνεπεια συνταγογραφει παρα πολυ! Μου ειπε λοιπον, οτι την πηραν τηλεφωνο απο τον ΕΟΠΠΥ της περιοχης της και της ειπαν οτι οι περισσοτερες συνταγες εχουν γνωματευση δικη της και να προσεχει...
Επισης της ειπαν πως ως γενικως γιατρος, δεν εχει δικαωμα να γραφει ουρολογικο φαρμακο, παραδειγμα για ΚΥΠ, χωρις να γραφει γνωματευση ιατρου ουρολογου. Ξέρετε αν ισχυει κάτι τέτοιο;
Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος1) οι γιατροί δικαιούνται από το νόμο να δίνουν φάρμακα, οι φαρμακοποιοί (κι ακόμα περισσότερο οι υπάλληλοι των φαρμακείων), οχι.
2) αντιβιόγραμμα εκεί που βρίσκομαι είναι κομματάκι δύσκολο να έχω. Οι κινολόνες είναι μέσα στα φάρμακα πρώτης γραμμής για προστατίτιδα.
3) πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι εν τέλει σκέφτονται έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα αποκλειστικά σαν έμποροι ενώ εμείς κάνουμε που και που και τους γιατρούς
--- Τέλος παράθεσης ---
Συναδελφε ειλικρινα δε θελω να συνεχισω αυτη την "αντιπαραθεση".Σεβαστο περι κινολονων αν εισαι οντως σε περιοχη με δυσκολια καλυψης μικροβιολογικου εργαστηριου.Ενδεχομενως σε αναλογες συνθηκες και εγω να λειτουργουσα ετσι αν και γενικα η φιλοσοφια-ψυχαναγκασμος μου ειναι να μην "καιω" ευκολα αυτα τα φαρμακα.Σε προστατιτιδα πχ προσωπικα ζητω αν ειναι δυνατο απο τον ασθενη περα απο γενικη/καλλιεργεια και ουρολογικο ελεγχο.
Σε ο,τι αφορα τα υπόλοιπα:Το ξαναγραψα και πριν.Δεν αυτο-οριστηκα υπερασπιστης των φαρμακοποιων.Απλα πριν αλεκτωρ λαλησει νομιζω βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα υιοθετωντας το χειροτερο σεναριο τοσο για τους φαρμακοποιους οσο και για τη δραστικη.Θα μου πεις πως οταν θες ειρηνη προετοιμασου για πόλεμο και θα το κατανοησω σε αυτη βαση αλλα επετρεψε μου και εσυ να ακολουθω μια άλλη φιλοσοφια-προσεγγιση ειδικα οταν δεν ειμαι και πολυ υπερηφανος μεχρι σημερα για τα του κλαδου μας.
Τελικα ολα ειναι θεμα οπτικης και εμπειριων.Ειλικρινα σταματω εδω οχι απαξιωτικα αλλα επειδη εγιναν σαφεις οι θεσεις μας θα ειναι κουραστικο να επαναλαμβανομαστε.Καλο βραδυ!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στις περιπτώσεις που απαιτούνται ειδικά έντυπα (κινολόνες, κόκκινη γραμμή κλπ) γράφετε στο έντυπο δραστική;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση