Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
EzeΤΡΟΛ:
Διαμαντή, ένας φίλος φμφ μου είπε πως κατά την εκτέλεση της συνταγής στο φαρμακείο, το σύστημα ανγνωρίζει και εκτελεί μόνο το σκεύασμα που χρησιμοποίησε ο ιατρός κατά τη σύνταξη της συνταγής (και προσπαθώ να διασταυρώσω αυτή την πληροφορία).
Αν συμβαίνει αυτό, μιλούμε για μια κοροϊδία: Η μόνη (ανούσια) αλλαγή σε σχέση με πριν είναι ότι πλέον δεν τυπώνεται στη συνταγή το εμπορικό όνομα.
Και γιατί να μην ξανακοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους (και τον εαυτό μας); Τη δόση την πήραμε και κάποιοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες του φαρμάκου δεν θέλουν να χαλάσει η σούπα τους.
Bonus ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ημερομηνία δημοσίευσης : 26/11/2012
26/11/2012
Συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία
δραστική ουσία τελικό
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
μη λετε ψευδη στον κοσμο εμφανιζεται μονο η δραστικη
nickma:
Εμφανίζεται μόνο η δραστική στην συνταγή αλλά μαζί με την δραστική υπάρχει και το barcode του εμπορικού φαρμάκου που επιλέγεις!
Diamantius:
Έτσι είναι, όταν ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή, του βγάζει ως μοναδική επιλογή το εμπορικό σκεύασμα που επέλεξε ο γιατρός κατά την καταχώρηση της ηλεκτρονικής συνταγής.
Μάλλον γίνεται επειδή είναι πιλοτική η εφαρμογή και θα ξεκλειδώσει (πιθανώς) την 1/12.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Διαμαντή, ένας φίλος φμφ μου είπε πως κατά την εκτέλεση της συνταγής στο φαρμακείο, το σύστημα ανγνωρίζει και εκτελεί μόνο το σκεύασμα που χρησιμοποίησε ο ιατρός κατά τη σύνταξη της συνταγής
--- Τέλος παράθεσης ---
Λόγω της απεργίας και της αναστολής πίστωσης είναι δύσκολο να έχουμε πληροφορίες από το πώς λειτουργεί το σύστημα στο φαρμακείο.
Εγώ αναρωτήθηκα παραπάνω αν σε έντυπο κόκκινης γραμμής γράφετε/αι π.χ. tb Tavor 1 ή tb Lorazepam 1 ή σε "κινολονόχαρτο" tb Ciproxin ή tb Ciprofloxacin;
Προσθήκη: Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία του Diamantius. Επομένως ακόμη γράφουμε εμπορική με "μανδύα" δραστικής. Όποιος γράφει με εμπορική, στην παρούσα φάση, ανεβάζει τα ποσοστά του χωρίς λόγο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση