Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (258/612) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμη λετε ψευδη στον κοσμο εμφανιζεται μονο η δραστικη

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ψεύδη: Εκτυπώνεται στο χαρτί μόνο η δραστική, αλλά ο φμφ κατά την εκτέλεση δεσμεύεται από το barcode.

Αν έχω ενημερωθεί σωστά (που νομίζω ότι έχω) ισχύουν στην περίπτωση π.χ. της ατορβαστατίνης τα παρακάτω:

α. αν ο ιατρός χρησιμοποιήσει στην σύνταξη της συνταγής Lipitor, ο φμφ μπορεί να δώσει μόνο Lipitor
β.αν ο ιατρός ..................................................... Aτορβαγκάου, ο φμφ μπορεί να δώσει είτε Ατορβαγκάου είτε Lipitor (ως πρωτότυπο) και τίποτε άλλο.

Παρακαλώ για την επιβεβαίωση ή τη διάψευση των ανωτέρω.
Αν ισχύουν αυτά, τότε πρακτικά δεν υπάρχει ακόμη δικαίωμα υποκατάστασης, το οποίο ας ελπίσουμε να ξεκλειδωθεί (όπως είπε ο @ Diamantius) στις 1/12. Πάντως τώρα που εξασφαλίσαμε τη δόση, το κόβω και αυτό λίγο χλωμό...

nickma:
εγώ προσπάθησα να συνταγογραφήσω με εμπορική ονομασία φάρμακα όπως είναι το lipitor και το σύστημα δεν το άφηνε, δοκίμασα φάρμακα που δεν έχουν αντίγραφα όπως είναι το crestor, το ίδιο, προσπάθησα να αιτιολογίσω την επιλογή μου αλλά δεν καταφερα τίποτα!
ξέρει κανείς το λόγο; υποτίθεται οτι μπορούμε να συνταγογραφούμε και με εμπορική ονομασία αρκει να τηρούμε το 15% σωστά ή κάνω λάθος;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςβ) Όσοι φαρμακαποιοί χρησιμοποιούν λογισμικό με το ΑΡΙ, ξέρουν πολύ καλά τι σκεύασμα γράφτηκε γιατί τους επιστρέφεται το barcode του σκευάσματος που επέλεξε ο γιατρός και όχι ο κωδικός της ουσίας. Συγκεκαλυμμένα, η αναγραφή σκευάσματος συνεχίζεται. Απλά έχει πλέον ο φαρμακοποιός το δικαίωμα να αλλάζει σκευάσματα με άλλα της ίδιας δραστικής.

--- Τέλος παράθεσης ---

EzeΤΡΟΛ:
Τελικά έχει καταλάβει κανείς τί από τα δυο ισχύει;  ???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπλά έχει πλέον ο φαρμακοποιός το δικαίωμα να αλλάζει σκευάσματα με άλλα της ίδιας δραστικής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο φμφ κατά την εκτέλεση δεσμεύεται από το barcode.

--- Τέλος παράθεσης ---

fanisgp:
ισχυει αυτο που λεει ο κυρ. Κουναλακης.φαινεται η επιλογη μας (ειναι και πιο γρηγορη η εκτελεση της συνταγης τοτε) αλλα μπορει να αλλαξει το σκευασμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση