Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (266/612) > >>

parpar:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι όλα τα φάρμακα που έχουν πάρει άδεια από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή. Ασφαλές όμως δεν είναι να αλλάζει κάθε μήνα το φάρμακό του όπως γινόταν ως τώρα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν βλεπω το λογο για τον οποιο θα σταματησει αυτο (συχνες αλλαγες) , καθως πλεον αλλαγες θα μπορουν να κανουν περισσοτερα ατομα (ιατροι και φαρμακοποιοι)...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι όλα τα φάρμακα που έχουν πάρει άδεια από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή. Ασφαλές όμως δεν είναι να αλλάζει κάθε μήνα το φάρμακό του όπως γινόταν ως τώρα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν βλεπω το λογο για τον οποιο θα σταματησει αυτο (συχνες αλλαγες) , καθως πλεον αλλαγες θα μπορουν να κανουν περισσοτερα ατομα (ιατροι και φαρμακοποιοι)...

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι. Δεν είναι έτσι πια.

Πλέον, ο ασφαλισμένος έχει φωνή και η γνώμη του μετράει.
Με τη δραστική δεν δεσμεύται πλέον από τον γιατρό του και μπορεί να ζητήσει από το φαρμακοποιό του το σκεύασμα που εκείνος θέλει (π.χ. το ίδιο που παίρνει πάντα).
Αν ο φμφ αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει, τότε φεύγει και πάει σε πιο εξυπηρετικό φαρμακοποιό που δεν χαλάει χατήρια, και ο οποίος κερδίζει έναν ακόμη πελάτη.

Ώστε η δραστική ουσία ισχυροποιεί τον ασφαλισμένο και εγγυάται την αποφυγή ανεπιθύμητων αλλαγών.

ΑΡΗΣ:
Όπως λέμε, Θέλω ένα ζευγάρι κόκκινα πάνινα παπούτσια, από αυτά που παίρνω κάθε χρόνο για να μη με χτυπάει ο κάλλος μου. Τι? Δεν έχετε? Θα πάω σε άλλον που έχει.

Θα καταργήσουμε λοιπόν την ασύμμετρη πληροφόρηση.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως λέμε, Θέλω ένα ζευγάρι κόκκινα πάνινα παπούτσια, από αυτά που παίρνω κάθε χρόνο για να μη με χτυπάει ο κάλλος μου. Τι? Δεν έχετε? Θα πάω σε άλλον που έχει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πολύ συχνά, στα πλαίσια του ΕΣΥ ή των ιατρείων του πάλαι ποτέ ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ), ο ασφαλισμένος συναντά μπροστά του κάθε φορά διαφορετικό ιατρό, ο οποίος ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προβαίνει σε αλλαγές εμπορικών σκευασμάτων για ευνόητους σε όλους μας εξωιατρικούς λόγους.

Η δραστική λοιπόν κατoχυρώνει τον ασφαλισμένο από τέτοιου είδους αλλαγές και του επιτρέπει να συνεχίζει την αγωγή που του σύστησε ο αρχικός θεράπων ιατρός, με τον οποίο ο ασφαλισμένος συνδέεται με σχέση ιατρού-ασθενή.

Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως λέμε, Θέλω ένα ζευγάρι κόκκινα πάνινα παπούτσια, από αυτά που παίρνω κάθε χρόνο για να μη με χτυπάει ο κάλλος μου. Τι? Δεν έχετε? Θα πάω σε άλλον που έχει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πολύ συχνά, στα πλαίσια του ΕΣΥ ή των ιατρείων του πάλαι ποτέ ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ), ο ασφαλισμένος συναντά μπροστά του κάθε φορά διαφορετικό ιατρό, ο οποίος ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προβαίνει σε αλλαγές εμπορικών σκευασμάτων για ευνόητους σε όλους μας εξωιατρικούς λόγους.

Η δραστική λοιπόν κατωχυρώνει τον ασφαλισμένο από τέτοιου είδους αλλαγές και του επιτρέπει να συνεχίζει την αγωγή που του σύστησε ο αρχικός θεράπων ιατρός, με τον οποίο ο ασφαλισμένος συνδέεται με σχέση ιατρού-ασθενή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστά.

Δυστυχώς, τον εκθετει σε αντιστοιχες συμπεριφορες εκ μερους των φαρμακοποιών.

Οσονουπω, σε παρα πολλα φαρμακεια φοβουμαι, θα αρχισουν ως δια μαγειας να εξαφανίζονται-αποσύρονται-ειναι σε έλλειψη-μην κυκλοφορουν πια-[βαλε την δικη σου εκδοση της μπαρουφας εδω] οσα σκευασματα δεν εχουμε στο ράφι/δεν μας κανουν καλη πίστωση/δεν μας δινουν καλο μπονους κ.ο.κ.

Τωρα, εν δυναμει ισχυει ο μοχλος πιεσης που αναφερεις ("θα παω αλλου") και εκ μερους του πολιτη, αλλα και εκ μερους των ιατρων ενδεχομενως (αρκετοι σναδελφοι μου λενε οτι ηδη εχουν μιλησει με κάνα-δυο φαρμακεια της περιοχης τους ωστε να εξασφαλισουν οτι σε περιπτωση που δουν "παρατραγουδα" να εχουν καπου να στελνουν τους ασθενείς τους να παιρνουν τα φαρμακα τους οπως πρέπει και -κυριως- καθε μηνα τα ιδια).

Σε πολλες περιπτωσεις ομως θα περασει του φαρμακοποιου. Οπως περναγε του κακοηθη ΙΚΑτζη.

Γιατι ο καθε μπάρμπας δεν ξερει, κανει ο,τι του λενε, γιατι τον εμπιστεύεται τυφλα τον φαρμακοποιό του, γιατι δεν εχει αλλο φαρμακειο να πάει ή γιατι ειναι μακρια και τα ποδια πονάνε και "που να τρεχω τωρα, αφου μου ειπε οτι το ιδιο είναι" κλπ.

Και πολυ φοβαμαι οτι εντος μηνων θα βρεθουμε ενωπιον ενος πρωτοφανεστατου αλαλουμ με αλλεπαλληλες αλλαγες εμπορικων σκευασματων με την ιδια δραστική και απορρυθμιση ρυθμισμενων χρονιων νοσημάτων (χωρις κανενας να ξερει γιατί), αυξηση της δαπανης για εργαστηριακους ελεγχους (συνεπεια της απορρύθμισης) και αυξηση της φαρμακευτικης δαπανης λογω αυξησης της υποκαταστασης με αναντικαταστατα σκευάσματα.

Ξαναλεω, μακαρι να βγω ψεύτης.

Αυτο που με απολυτη σιγουρια σε διαβεβαιώνω ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν προκειται να το παιξω μικρος θεος διακρινοντας μεταξυ των ασθενων μου ποιο εκλεκτο 15% θα παρει εμπορικο σκευασμα και ποιο 85% θα αφεθει βορα στις ορεξεις του καθε εμποράκου, συμπεριφορα που βρισκω ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση