Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Harper:
Νομιζω πολυ φασαρια χωρις λογο.Τα εχω ξαναπει:
1.Ο φαρμακοποιος -ως εμπορος-δε θελει να κλεισει το μαγαζι του.Πλεον ελεγχεται ΚΑΙ απο τον ιατρο ο οποιος καλλιστα μπορει να πει στον ασθενη "τι παπαριά σου εδωσε εδω ο φαρμακοποιος" και τοτε να δουμε αν η σχεση ιατρου -ασθενη ειναι ισχυροτερη ή η σχεση φαρμακοποιου-ασθενη
2.Ο ιατρος που εχει εγκαταστησει θεραπευτικη σχεση και ειναι καταξιωμενος στα ματια του ασθενη μπορει -ΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ!- να πει στον ασθενη προφορικα ή σε χαρτακι τι σκευασμα να ζητησει εστω κ αν επιβαρυνθει την διαφορα πωτοτυπου.Εχεις ασθενη με λοιμωξη πχ αναπνευστικου κ θες να δωσεις κλαριθρομυκινη.Γραφεις τη δραστικη,εξηγεις στον ασθενη πως το συστημα δε σου επιτρεπει να γραψεις απεριοριστα εμπορικη και του λες να παρει το πρωτοτυπο που θα σου εξασφαλισει θεραπευτικο αποτελεσμα.Για αυτους που δεν καταλαβαινουν τους δινεις ενα ανυπογραφο χαρτακι με το ονομα πρωτοτυπου κ τους λεσ να ζητησουν ΑΥΤΟ!Ή σε χρονιες νοσους ρυθμισμενες δασκαλευουμε τον ασθενη να ζητησει ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ του και να μη του τα αλλαξουν
Τροποι συναδελφοι να παρακαμψουμε τον υφαλο της δραστικης υπάρχουν.Απλα θελει υπομονη,να μη μας πιανει πανικος και σοβαρη αναπτυξη σχεσης ιατρου-ασθενη κατι που αν εχει χτιστει δυσκολα γκρεμιζεται
Αντι να ψαχνουμε λοιπον για άλλοθι ας κανουμε σωστα τη δουλεια μας εστω και αν δε μας ευκολυνουν τη ζωη.Πιστευω πως η δουλεια μπορει να γινει σωστα!Αυτη ειναι η αποψη μου κ μεχρι σημερα-δεν ξερω τι θα γινει αυριο-στο χωρο που προσωπικα δραστηριοποιουμαι δεν ειχα προβλημα
Harper:
Νομιζω πως το λαθος που κανουμε ειναι οτι ξεκιναμε με το ΔΟΓΜΑ "Οι περισσοτεροι φαρμακοποιοι ειναι ΛΑΜΟΓΙΑ"
Θα μου επιτρεψετε να εχω διαφορετικη άποψη τοσο ουσιας οσο και προσεγγισης
Ο γιατρος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για τον ασθενη και οχι για ανταλλαγματα μπορει να γινει ΚΕΡΒΕΡΟΣ σε αυθαιρεσιες φαρμακοποιων και να προστατευσει τον ασθενη του
Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομιζω πως το λαθος που κανουμε ειναι οτι ξεκιναμε με το ΔΟΓΜΑ "Οι περισσοτεροι φαρμακοποιοι ειναι ΛΑΜΟΓΙΑ"
Θα μου επιτρεψετε να εχω διαφορετικη άποψη τοσο ουσιας οσο και προσεγγισης
--- Τέλος παράθεσης ---
Οσον αφορά εμένα, δεν θεωρώ τους φαρμακοποιούς λαμόγια σε καμία περίπτωση. Τους θεωρώ πρωτίστως εμπόρους, και είναι μια ιδιότητα που την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους.
Δεν διαφοροποιω την ιατρικη πρακτική μου απο τα πανσωστα που λες, χτίζω και επενδυω στην σχέση με τους ασθενείς, μεταχειριζομαι ισότιμα ΕΟΠΥΥ-τες και ιδιώτες. Προσπαθώ να ξε-παγιωσω τις λανθασμένες αντιλήψεις των ασφαλισμένων απο χρόνια αρπακολλατζιδηκης ταμειακης ιατρικής που είχαν συνηθίσει.
Παρ´ολα αυτά, συνεχίζω να βλέπω αυτά που γράφω. Σκευάσματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται έν μια νυκτι, ως δια μαγείας και οι ασφαλισμένοι γίνονται μπαλάκι κι εγώ πυρ και μανία.
Μακάρι να έχετε δίκιο εσείς.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
* Τί σημαίνουν ακριβώς τα αρχικά «φμφ» που χρησιμοποιούνται αφειδώς σε τούτο το thread;
Υποθέτω σημαίνουν «φαρμακοποιός» αλλά απο που προκύπτει ; «Φαρμακοφτιάχτης »;
Έτσι γιατί τό χω απορία
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαρμακοποιος με φαρμακειο
Harper:
Ειναι γεγονος πως οι σκεψεις που καταθετει ο καθενας μας ειναι και συναρτηση και του χωρου που δραστηροποιειται.Εχω την τυχη-αν θελετε-να εργαζομαι σε μια περιοχη που μεχρι σημερα δεν επεσαν στην αντιληψη μου φαινομενα παραβατικοτητας φαρμακοποιου σε βαρος του ασθενη.Ασθενεις πχ με χρονιες νοσους συνεχισαν να λαμβανουν τα συνηθη σκευασματα τους χωρις αλλαγες παρολο που ειχα γραψει δραστικη και παρολο που καποιοι ειχαν προστιμο.Εαν καποια στιγμη ασθενης ΜΟΥ πεσει θυμα φαρμακοποιου θα φροντισω να μην ξαναπει σε αυτο το φαρμακειο.Αρκει να εξασφαλισω πως η επιλογη φαρμακου εγινε με δολο και οχι με συμφωνη γνωμη του ασθενη πχ για οικονομικα κριτηρια
Αναγνωριζω το γεγονος πως σε μερικα ή πολλα μερη μπορει τα φαρμακεια να ακολουθουν μια διαφορετικη,πιο επιθετικη σταση απο αυτη που εχω συνηθισει.Εαν πραγματικα αυτο συμβαινει τοτε δυστυχως οι μαχες που καποιος συναδελφος πρεπει να δωσει ειναι μεγαλυτερες αλλα πρεπει να δωθουν οταν κανονας μας ειναι η διασφαλιση του θεραπευτικου αποτελεσματος.Και εχουμε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανουμε αλλα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση