Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
D-Michalis:
Θα παρακαλούσα να μή ξεφεύγουμε σε θεματολογία, όσο μπορούμε.
Εννοώ ότι εδώ καλύτερα να είναι μαζεμένη κυρίως η ύλη που έχει σχέση με την καθ' αυτό δουλειά με την e-syntagografisi και την δραστική ή μή και λιγότερο στα παρελκόμενα αυτών.
Έτσι θα είναι ευκολότερο να βρεί κάποιος ενδιαφέρουσες χρηστικές πληροφορίες όταν μπαίνει και να μη χάνεται.
Τα σχετικά με τις προεκτάσεις αυτών, αφού έχουν να κάνουν μέ ήθος -τακτικές κ.λ.π. Γιατρών, φαρμακοποιών, Πολιτικών, κ.λ.π. να προτιμούμε να τα αναλύουμε σε πιό κατάλληλες περιοχές, οι οποίες δεν μας λείπουν βεβαίως.
Δημήτρης Μακρέας:
Μεχρι την εφαρμογή του νέου τρόπου συνταγογράφησης μόνο εικασίες μπορούσαμε να κάνουμε για το πως θα συμπεριφερθούν οι φαρμακοποιοί.
Μετά την πρώτη βδομάδα έχω να παρατηρήσω τα εξής:
-Από τρία φαρμακεία της περιοχής μου ζητήθηκε αν μπορώ να γράφω στα σχόλια την εμπορική ονομασία που προτείνω.
Προσωπικά αρνούμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία για πολλούς λόγους.
-Αλλαγές σε σκευάσματα , από όσο έπεσε στην αντίληψη μου δεν έγιναν.
-Η μια φαρμακοποιός της περιοχής (εξαιρετική) ξανάρχισε το διάβασμα.
Προφανώς τα συμπεράσματα δεν μπορούν να γενικευτούν , ούτε σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί όσο περνάει ο χρόνος δε θα αρχίσουν να είναι περισσότερο παρεμβατικοί.
Έχω την εντύπωση όμως , ότι όσοι δεν είναι"πειρατές" θα είναι πολύ προσεκτικοί
Medicine Man:
ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29.11.12.:
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,
Η καθιέρωση της δραστικής ουσίας, τουλάχιστον στα πλαίσια που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη θεσμική επιτυχία του κλάδου και σε επιστημονικό και σε θεσμικό επίπεδο, τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι προφανές, ότι η θεσμοθέτηση της δραστικής ουσίας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με συμφέροντα ιατρών, φασόν φαρμακοβιομηχανίας, ιατρικών επισκεπτών αλλά και αρκετών ακόμα εντός του κλάδου.(Δεν ξέρω πως αισθάνονται οι φαρμακοποιοί , αλλά σε εμένα το ενδεχόμενο μαζικής απόλυσης των φαρμακευτικών επισκεπτών μου προκαλεί θλίψη,ενώ εδώ αναφέρονται ως πανίσχυρη συντεχνεία που κατατροπώθηκε...τόσος κυνισμός) ???
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές πως πρέπει να αντιληφθούμε, πως αν δεν μειωθεί σε βάρος άλλων η φαρμακευτική δαπάνη, τότε το ποσοστό κέρδος του φαρμακείου θα ξαναμπεί άμεσα στο στόχαστρο.(απίστευτος κυνισμός...) ???( Η σωστή χρηματοοικονομική και επιστημονική χρήση της δραστικής ουσίας από τον φαρμακοποιό, επιτρέπει τη μετακύλιση του κόστους μείωσης της δαπάνης, στις φαρμακευτικές εταιρίες και στα ιατρικά «σεμινάρια».
Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιστούμε τη δραστική με κάθε τρόπο, ακόμα και σ’ αυτό το θεσμικό πλαίσιο Πολιτείας, που υπολειτουργεί σήμερα.
Συνεπώς ως Δ.Σ., σας καλούμε να συγκεντρώνετε περιπτώσεις συναδέλφων ιατρών, που παραβιάζουν με διάφορα εξυπνακίστικα τερτίπια τη χρήση της δραστικής ουσίας και κάποια στιγμή, θα σας ζητηθεί να συγκεντρωθούν ώστε να υποβάλλουμε υπόμνημα, συγκεκριμένο, για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.
Νίκος Κιοσές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνεπώς ως Δ.Σ., σας καλούμε να συγκεντρώνετε περιπτώσεις συναδέλφων ιατρών, που παραβιάζουν με διάφορα εξυπνακίστικα τερτίπια τη χρήση της δραστικής ουσίας και κάποια στιγμή, θα σας ζητηθεί να συγκεντρωθούν ώστε να υποβάλλουμε υπόμνημα, συγκεκριμένο, για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δ.Σ. ;;;;; ποιου. Οργανώσαμε και Δ.Σ. κάναμε εκλογές στο forum;;;; και ποιοι μας καλούν ;;;;;;;;;;;;;
Πως παραβιάζεται η χρήση της δραστικής ουσίας;;;;
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου ξαναγυρίζει στους ρουφιάνους ;;;;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνεπώς ως Δ.Σ., σας καλούμε να συγκεντρώνετε περιπτώσεις συναδέλφων ιατρών, που παραβιάζουν με διάφορα εξυπνακίστικα τερτίπια τη χρήση της δραστικής ουσίας και κάποια στιγμή, θα σας ζητηθεί να συγκεντρωθούν ώστε να υποβάλλουμε υπόμνημα, συγκεκριμένο, για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δ.Σ. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ποιου.
Οργανώσαμε και Δ.Σ. κάναμε εκλογές στο forum;;;;
και ποιοι μας καλούν ;;;;;;;;;;;;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Για το γνωστό Φ.Σ. Αχαϊας πρόκειται ....
Για το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σύλλογο εκκρεμεί καταγγελία μου στην Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τον Αύγουστο του 2010 όταν τότε ο ΦΣ Αχαϊας είχε βγάλει στην ιστοσελίδα του ελεύθερα στο κοινό ΑΜΚΑ των γιατρών που εργάζονταν στον συγκεκριμένο νομό. Τότε είχα καταθέσει το αρχείο καθώς και screenshots της ιστοσελίδας τους.
Η συγκεκριμένη αρχή για πάνω από δύο χρόνια αρνείται να με ενημερώσει σε τι κατάσταση είναι αυτή η καταγγελία καθώς θεωρεί ότι δεν ανήκω στα "υποκείμενα" της συγκεκριμένης καταγγελίας. Επίσης, προφορικά (αρνείται να το δώσει γραπτώς), ο χειριζόμενος την καταγγελία αρκείται να δηλώσει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ότι έχει πιο επείγοντα θέματα. Αυτά για να έχετε μια ιδέα της ανεξαρτησίας και του ρόλου των συγκεκριμένων αρχών.
Ο κωδικός της καταγγελίας είναι στη διάθεση του Ιατρικού συλλόγου Αχαϊας εάν το επιθυμεί, αλλά νομίζω ότι και εκεί υπάρχει βαθύς ύπνος, οπότε καλά να τους κάνει ο συγκεκριμένος ΦΣ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση