Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τί είναι και πώς θα εφαρμοστεί η αποζημίωση με βάση τη θεραπευτική κατηγορία
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
A ) αναμένεται να μετακυλίσει σημαντικό κόστος της θεραπείας στους ασφαλισμένους. <--- To μόνο σωστό
Στην πράξη αυτό θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε επιλογές φαρμάκων με κριτήριο το χαμηλό κόστος, δηλαδή θα επιλέγουν τα φάρμακα που αποζημιώνονται και όχι απαραίτητα τα φάρμακα που θα τους συστήσει ο γιατρός ή αυτά που πιθανόν λάμβαναν μέχρι τώρα, εφόσον σε αυτά αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής τους. <--- θα επιλέγουν και θα αλλάζουν τα φάρμακα οι ασθενείς ή οι φαρμακοποιοί; ... Και η δοσολογία βέβαια ότι θέλει ο καθένας φαντάζομαι (ή θα έρχεται ο ασθενής και θα μου λέει "γράψε μου το τάδε";;; )
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, εκτιμά ότι το νέο σύστημα των ασφαλιστικών τιμών θα οδηγήσει σε μείωση των φαρμάκων γιατί θα πιεσθούν οι φαρμακοβιομηχανίες να κατεβάσουν από μόνες τους τις τιμές των προϊόντων τους ώστε αυτά να σημειώνουν τις πωλήσεις που είχαν. «Τα ασφαλιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, αποζημιώνουν συγκεκριμένα φάρμακα και όχι ό,τι κινείται και ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά» επισήμανε άλλωστε ο υπουργός πρόσφατα μιλώντας στη Βουλή, επιμένοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα θα έχει θετική λίστα η οποία θα βάλει πραγματικά τάξη στο σύστημα (είπε ο επαγγελματίας ψεύτης .. εμ, πολιτικός)
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςή θα έρχεται ο ασθενής και θα μου λέει "γράψε μου το τάδε";;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν και καλύτερα: Θα έρχεται ο ασφαλισμένος και θα (σου) λέει:
- Στο outlet φαρμάκων Mega Pharmastore βρήκα σε προσφορά την <τάδε> στατίνη, με 40% έκπτωση, εγγύηση αποτελεσματικής λειτουργίας και επιστροφής χρημάτων συν μία δωρεάν μέτρηση της χοληστερίνης ανά 6μηνο δώρο! Και τη διαφημίζει και ο Shaqil o'Neil.
Τα καλύτερα (για τον ασφαλισμένο) έρχονται με το άνοιγμα της φαρμακευτικής αγοράς και ας ελεεινολογούν αυτοί που χάνουν την πίτα. Αμ, πώς;
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος[Τα καλύτερα (για τον ασφαλισμένο) έρχονται με το άνοιγμα της φαρμακευτικής αγοράς και ας ελεεινολογούν αυτοί που χάνουν την πίτα. Αμ, πώς;
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, αλλά αμα νομίζεις οτι έρχεται τίποτα καλό για τον ασφαλισμένο σε αυτή τη χώρα, ... δεν ξέρω τι να πω (χωρίς να γίνω επιθετικός). Τίποτα καλό δεν είδα μέχρι σήμερα και τα χειρότερα έπονται...
Νομίζω ότι παρασυρόμαστε. Και εγώ αισθάνομαι αδικημένος που θα έχω (αν τα πάρω κάποτε) περικοπή απο τα οφειλόμενα του ΟΠΑΔ 10% όταν κάποιοι άλλοι έχουν 3,5% αλλά δεν εύχομαι να πέσει το σπίτι του γείτονα.
Συμπλήρωση... αν μου πει ο ασφαλισμένος ότι είδε το τάδε NSAID σε προσφορά (ευτυχώς δεν γράφω στατίνες) θα του πω στο καλό να το πάρει, όπως φαντάζομαι θα πούν οι περισσότεροι συνάδερφοι. Δικαιωμά του και δικαίωμα μου να γράφω την δραστική ουσία (έστω) που θέλω. Άμα θέλουν απο το υπουργείο να βάλουν αυτόματα μηχανακια που θα λες την πάθηση και θα σου ρίχνουν ότι (πιο φθηνό) έχουν, ας το κάνουν (εκεί να δεις οικονομία).
Xouzouris:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό με τους Ιταλούς και τη δραστική είναι γνωστό και ισχύει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς.
Ενδεικτικά, σύνοψη από τον Ιταλικό τύπο παρακάτω. (στα Ιταλικά)
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να θέλω να γίνω σπαστικος, το άρθρο στην παράθεση λέει ακριβώς το αντίθετο απο αυτο που ισχυρίζεται το newsbomb (παρεπιμπτοντως, το σύστημα που περιγράφει ειναι πολυ κοντά στου Σαλμα).
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςαν μου πει ο ασφαλισμένος ότι είδε το τάδε NSAID σε προσφορά (ευτυχώς δεν γράφω στατίνες) θα του πω στο καλό να το πάρει, όπως φαντάζομαι θα πούν οι περισσότεροι συνάδερφοι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να θέλω να γίνω πρήχτης, έχει περάσει η εποχή που τα Ταμεία κάλυπταν άκριτα και πληθωρικά τις δαπάνες (και μάλιστα υπερτιμημένες) χωρίς αναλογιστικές μελέτες και με δανεικά που έπεφταν από τον ουρανό.
Πλέον ο ιατρός (οφείλει να) λαμβάνει υπόψη και το βαλάντιο του ασφαλισμένου. (Το ίδιο και ο φμφ.)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση