Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (323/612) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠοιός φμφ θα αντιταχθεί στον πελάτη του, όταν εκείνος του ζητά κάθε μήνα το συγκεκριμένο σκεύασμα που έπαιρνε πάντα, υπό την απειλή αλλαγής φαρμακείου επί μη εξυπηρέτησης;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Και στα ολιγοπώλεια ή μονοπώλεια (βλέπε χωριά, μικρές πόλεις) την αγωγή θα την αποφασίζει ο φαρμακοποιός ανάλογα με τις "ποσοστώσεις" - απλά αλλάζει η κατανομή της πίτας (που μίκρυνε ήδη)...
   Α, απο εμπειρίες... στο χωριό που έκανα "αγροτικό" (το κάλυψα για δίμηνο) υπήρχαν συγκεκριμένα γενόσημα που τα έφερνε ο φμφ, γράφονταν επι χρόνια κλπ... Ο φμφ κυκλοφορούσε με Celica turbo (εντάξει δεν είχε πιπέρι Καγιέν) ενώ σε όμορο χωριό με ανάλογη πρακτική ο φμφ είχε SAAB. Μου έρχονταν συνταγές απο συνάδερφο γραμένες σε σαπουνόχαρτο (μύριχε ωραία κιόλας). ... Αυτά δεν τελείωνουν, όλοι (ιατροί και φμφ) τα ζήσαμε και ο καθένας τα βλέπει απο την πλευρά του (αλλά είμαστε εκτός θέματος ενότητας).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[Εκεί που πρέπει να αρχίσει να μαζεύεται η κατάσταση, μετά και την δραστική ουσία είναι η κυκλοφορία των φαρμάκων. Δεν πρέπει να βγαίνει κουτί φαρμάκου από το την πόρτα του φαρμακείου εάν δεν έχει δηλωθεί σε σύστημα της ΗΔΙΚΑ ότι αυτό το κουτί είναι για τον κύριο Χ. Να περνιέται αριθμός διαβατηρίου ή ΑΜΚΑ σε σύστημα της ΗΔΙΚΑ και μόνο τότε να μπορεί να διαβεί το κατώφλι. Μόνο έτσι, θα πάψουν τα διάφορα: παράλληλες εξαγωγές, προκλητή ζήτηση, υπερκατανάλωση φαρμάκων....κλπ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστή τοποθέτηση... μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς μεγάλες μετατροπές στα φαρμακεία... αναρωτιέμαι τι λένε οι φαρμακοποιοί (και ειδικά ο πρόεδρος του ΦΣΑ που τόσο αγαπάει τη δραστική)...

Gateopener:
Φάρμακο από φαρμακείο χωρίς συνταγή από γιατρό δεν πρέπει να βγαίνει.ΤΕΛΟΣ!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦάρμακο από φαρμακείο χωρίς συνταγή από γιατρό δεν πρέπει να βγαίνει.ΤΕΛΟΣ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι φμφ όμως, έχουν επινοήσει την πατέντα της "προχορήγησης", που κατόπιν τη χρησιμοποίησαν ως φύλο συκής για να καλύπτουν τις ανομίες τους.
Βλέπετε, ο ασθενής που για διαφόρους λόγους χρειάζεται την ινσουλίνη του ή την καρβαμαζεπίνη του ενόψει ενός εορταστικού τετραημέρου στο οποίο δεν μπορεί να βρει γιατρό για να τις συνταγογραφήσει, πρέπει να έχει πρόσβαση στο απαραίτητο φάρμακό του. Πολλοί φμφ βέβαια, εκμεταλλευόμενοι το κενό ελέγχου και την ατιμωρησία, φτάσανε σε σημείο να "προχορηγούν" πραζόλες και μακρολίδες...

Δ. Κουναλάκης:
Στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μπορείς να ανοίξεις μια επίσκεψη για να συμπληρώσεις/διορθώσεις συνταγή ή παραπεμπτικό μέσα σε διάστημα 24 ωρών από την τελευταία φορά που την άνοιξες.
Σήμερα ένα πουλάκι μου ψιθύρισε ότι αν και ζητήθηκε από τον ΙΣΑ να μπορεί ο ιδιώτης γιατρός να ανοίξει την επίσκεψη για έως και 7 ημέρες μετά ώστε να μπορεί να συμπληρώσει ένα φάρμακο που ξεχάστηκε ή να διορθώσει κάτι. Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ που μάλλον προήλθε από τον κ. Ρηγάτο είναι ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 48ωρο.
Εάν ο ιατρός δεν μπορεί να ανοίξει την επίσκεψη, φυσικά θα χρεώσει και νέα επίσκεψη τον ασθενή.
Σε αυτή τη χώρα του παραλόγου, οι ιθύνοντες κάνουν ότι μπορούν εις βάρος των ασφαλισμένων τους.

Προσωπικά, μετά το σύστημα με τις επισκέψεις έχω πάψει τις διορθώσεις σε συνταγές (που δεν οφείλονται σε δικό μου λάθος) όταν δεν μπορώ να ανοίξω την επίσκεψη και όποιος έχει παράπονα να τα κάνει στον ΕΟΠΥΥ.... Η μόνη εναλλακτική είναι νέα επίσκεψη: Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ή ο ασφαλισμένος.

Psychonata:

--- Παράθεση ---Προσωπικά, μετά το σύστημα με τις επισκέψεις έχω πάψει τις διορθώσεις σε συνταγές (που δεν οφείλονται σε δικό μου λάθος) όταν δεν μπορώ να ανοίξω την επίσκεψη και όποιος έχει παράπονα να τα κάνει στον ΕΟΠΥΥ.... Η μόνη εναλλακτική είναι νέα επίσκεψη: Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ή ο ασφαλισμένος.
--- Τέλος παράθεσης ---

Και ιδού το ερώτημα, χρεώνεις επίσκεψη στον ασθενή παρόλο που δεν έχεις συμπληρώσει τις 200, ή την χρεώνεις στον ΕΟΠΥΥ με κίνδυνο να κατηγορηθείς ότι γράφεις δυο επισκέψεις την ίδια βδομάδα?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση