Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Μαΐου 2024, 09:00:44

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1344137 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Σεπτεμβρίου 2011, 22:09:42
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Σε πρώτη φάση στα συνταγογραφούμενα είναι  η ομεπραζόλη, οι στατίνες και οι αντιβιώσεις.  Πληροφορία από τα ΜΜΕ απόψε.

13 Σεπτεμβρίου 2011, 23:06:58
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

nickma


Προς απόσυρση η τροπολογία για την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

13 Σεπτεμβρίου 2011, 23:13:00
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


α ρε γιγαντα παλι τσιμπησες μεγαλυτερο rebate απο τις φαρμακευτικες!!!! Ξερει κανεις καμια φαρμακευτικη που να εχει πληρωσει rebate?

14 Σεπτεμβρίου 2011, 01:38:15
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Παρεμπιπτόντως, οι εταιρείες "πιέζουν" και για τη θετική λίστα:

Πυρετός για τη «λίστα» φαρμάκων
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι αλλαγές του υπουργείου Υγείας, που έχουν ως στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, προκαλούν την αντίδραση των πολυεθνικών. Δύο φορές στελέχη τους έχουν επισκεφθεί τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Ευρωπαϊκές πιέσεις να μην προχωρήσει η "λίστα" συνταγογραφούμενων φαρμάκων δέχεται το υπουργείο Υγείας.

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής Βιομηχανίας (EFPIA) έχει πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο. Οι εκπρόσωποι της EFPIA απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος στον κ. Δημόπουλο, με μόνιμη επωδό ότι η "λίστα" δεν μπορεί να περάσει με τη μορφή που επιχειρείται.

Η ανησυχία των πολυεθνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων είναι εύλογη, καθώς το υπουργείο Υγείας προωθεί σειρά μέτρων, με στόχο να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 200 εκατομμύρια ετησίως και να τονώσει την κατανάλωση των αντιγράφων φαρμάκων, πολλά από τα οποία παρασκευάζονται στην Ελλάδα.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 08:51:21
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής Βιομηχανίας (EFPIA) έχει πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο. Οι εκπρόσωποι της EFPIA απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος στον κ. Δημόπουλο, με μόνιμη επωδό ότι η "λίστα" δεν μπορεί να περάσει με τη μορφή που επιχειρείται.

Τί την κόφτει την EFPIA για τη δική μας θετική λίστα και την εφαρμογή της δραστικής; Και απευθύνονται μάλιστα και με "έντονο ύφος" ;
Ας παραπέμψει ο κ. Δημόπουλος τους ξένους εκπροσώπους στην Τρόικα.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Σεπτεμβρίου 2011, 08:59:18 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 11:14:56
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Βασικά ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για την χρήση φαρμακευτικών ουσιών (πχ ομεπραζόλης) και όχι θεραπευτικής ομάδας (πχ Πραζόλες) στις προκηρύξεις των νοσοκομείων. Δεν μου φαίνεται παράλογη μια τέτοια πίεση. Από την άλλη σκεφτείτε ότι πλέον το nexium κοστίζει πιο φτηνά από το losec. Σκεφτείτε λοιπόν τι παιχνίδια παίζονται....
Είμαι όμως σίγουρος ότι μέχρι και οι 3ου βαθμού συγγενείς των υπουργών και υφυπουργών υγείας πρέπει να ελέγχονται σκληρά για ποθεν έσχες.

Τώρα δεν έχω καταλάβει πως θα βάψει περισσότερο την υγεία του Ελληνικού λαού η συνταγογράφηση φαρμακευτικής ουσίας σε επιλεγμένες φαρμακευτικές ουσίες και μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό όπου επιλέγονται 3 σκευάσματα της ίδιας ουσίας με ποσόστωση στις χορηγήσεις. Πιστεύει κανείς ότι όλοι οι υπόλοιποι φαρμακέμποροι δεν θα κάνουν συνεχώς ενστάσεις και προσφυγές και θα είναι υπό έλεγχο για την ποιότητας τους αυτά τα τρία σκευάσματα που θα επιλεγούν; Δηλαδή τα 30 σκευάσματα ομεπραζόλης ελέγχονται καλύτερα τώρα και δεν κινδυνεύει η υγεία του έλληνα ασφαλισμένου; Έλεος, με αυτή την αντίδραση του ΙΣΑ...... Αυτή είναι η αγωνία τους;

Ειναι κρίμα πάντως να τρέξουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ όλοι που θα ελπίζουν στα μαύρα από τις φαρμακευτικές.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Σεπτεμβρίου 2011, 11:20:39
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

timex


Προς απόσυρση η τροπολογία για την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

14 Σεπτεμβρίου 2011, 11:33:35
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τώρα δεν έχω καταλάβει πως θα βλάψει περισσότερο την υγεία του Ελληνικού λαού η συνταγογράφηση φαρμακευτικής ουσίας σε επιλεγμένες φαρμακευτικές ουσίες και μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό όπου επιλέγονται 3 σκευάσματα της ίδιας ουσίας με ποσόστωση στις χορηγήσεις. Πιστεύει κανείς ότι όλοι οι υπόλοιποι φαρμακέμποροι δεν θα κάνουν συνεχώς ενστάσεις και προσφυγές και θα είναι υπό έλεγχο για την ποιότητας τους αυτά τα τρία σκευάσματα που θα επιλεγούν; Δηλαδή τα 30 σκευάσματα ομεπραζόλης ελέγχονται καλύτερα τώρα και δεν κινδυνεύει η υγεία του έλληνα ασφαλισμένου; Έλεος, με αυτή την αντίδραση του ΙΣΑ...... Αυτή είναι η αγωνία τους;

Η συνισταμένη όλων των, μέχρι τώρα, θετικών και αρνητικών αντιδράσεων-ενστάσεων-συζητήσεων-προτάσεων είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός "Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ".
Medicus curat,
Deus sanat

14 Σεπτεμβρίου 2011, 15:00:35
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


H καθιέρωση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική, πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Οποιαδήποτε κωλυσιεργία, θα πρέπει να αποδοθεί σε άνομες πιέσεις από τη μια πλευρά και υστερόβουλη υποχωρητικότητα από την άλλη.

Μαζί με την καθιέρωση της δραστικής όμως, πρέπει και να αρθεί το άρθρο του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας που προβλέπει ότι ο ιατρός δεν μπορεί να υποδείξει φαρμακείο στον ασφαλισμένο.

Αν κάποιοι συνάδελφοι νομίζουν ότι θα χάσουν τις επισκέψεις των φαρμακάδων, μπορούν με τη δραστική να αισθάνονται σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα τις χάσουν αλλά θα δέχονται επιπλέον και επισκέψεις από φαρμακεία: Όταν δεν μας αρέσει το brand name που έδωσε ο φμφ, θα προτείνουμε στον ασφαλισμένο να ζητήσει ένα συγκεκριμένο ( "Πφφφφφ... σαρτάνη είναι αυτή που σου έδωσε; Από την Ινδία! Να σου την αλλάξει και να σου δώσει την 中国话 现代标" ) - και αν ο φμφ δεν συμμορφωθεί, θα αντικαθίσταται από άλλον φμφ. Ο ασφαλισμένος εμπιστεύεται πρωτίστως τον θεράποντα γιατρό του.   

Αμ πως! 
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Σεπτεμβρίου 2011, 15:39:41 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 15:46:18
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Αχιλλέας.Κ

Ιατροί
.
O κώδικας ιατρικής δεοντολογίας καθώς και ο όρκος του Ιπποκράτη οδήγησαν στην απαξιώση  τον κλάδου μας........ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ..........Να καταργηθούν αμέσως....
Μέχρι νεωτέρας 1300 σας φτανουν κύριε.Εεεε ρε γλέντια..
Αν ήσουν φίλος για παρέα διαλεχτή,υπομονή θα 'ρχόταν και η σειρά σου.............

14 Σεπτεμβρίου 2011, 15:50:51
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


τα νεωτερα λενε οτι οι μεγαλες πολυεθνικες συμφωνησαν στην αυξηση του rebate στο 8% με τη μια.Τα περι συνταγογραφησης με τη δραστικη ουσια ξεχαστε τα,ποιο ευκολα ριχνουν την κυβερνηση τρεις πολυεθνικες φαρμακοβιομηχανιες παρα το να βγουμε 2 εκατομυρια αγανακτισμενοι στο συνταγμα.Τα βατραχακια που κινδυνευουν να την πληρωσουν στη μαχη των ιποποταμων στη λασπη ειναι οι ελληνικες φαρμακοβιομηχανιες οι οποιες δε δεχονται την αυξηση του rebate για λογους επιβιωσης που ειναι προφανεις.Απο σημερα το πρωι οι φαρμακαδες των πολυεθνικων σχολιαζουν το θεμα ως ληξαν με την αυξηση του rebate και ολοι σαν να ειδαν το ιδιο ονειρο (μα ολοι) μιλανε για το ποσο προκλητικα αυξημενες ειναι οι τιμες των αντιγραφων σε σχεση μα τα δικα τους.Κατι μου λεει οτι αρχιζει ενας πολεμος μεταξυ εγχωριας βιοτεχνιας και πολυεθνικων που θα οδηγησει σε μειωσεις τιμων στα generics

14 Σεπτεμβρίου 2011, 16:00:38
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Για όσους θυμούνται τα λεγόμενα του Λοβ  εκτός αέρα, που τα κατέγραψε η κάμερα και τα διακίνησε η¨ Ελληνοφρένειᨨ το ξέρει καλά το παιχνίδι να βάζει τον έναν κλάδο να κοντράρετε με τον άλλο, για να  « περνά αυτός ότι θέλει» ,όπως είπε!!

14 Σεπτεμβρίου 2011, 16:27:15
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία, που προβλέπει να γίνεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων από τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων με βάση τη δραστική ουσία των συσκευασμάτων και όχι την εμπορική ονομασία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης, γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, προκειμένου να επέλθει μία συμφωνία.

Ο υπουργός, ωστόσο, τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σημείωσε ότι αν συμφωνήσουν στην πρόταση του υπουργείου να ισχύσει το κλιμακωτό rebate, τότε είναι διατεθειμένος να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αν δείξουν απροθυμία στο να βρεθεί κοινός τόπος, τότε το υπουργείο θα εμμείνει στη ρύθμιση
.

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε διακομματική στήριξη και πρότεινε στη συνάντηση να παραστούν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόθεση του υπουργείου να αποσύρει την τροπολογία.


14 Σεπτεμβρίου 2011, 17:27:50
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Aίσχος! Έλεος πια με τους πολιτικούς αρλεκίνους και τις κωλοτούμπες τους.

Αν είναι, να αποσύρουν επίσης και το άνοιγμα του ταξί, των φορτηγών Δ.Χ., την εργασιακή εφεδρεία, τις συγχωνεύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 17:43:58
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Aίσχος! Έλεος πια με τους πολιτικούς αρλεκίνους και τις κωλοτούμπες τους.


 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11122 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
68447 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7246 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2013, 23:24:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9192 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2013, 22:18:17
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
22624 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2015, 17:34:31
από Denominator