Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Denominator:
Από 26/6 κάθε βιβλιάριο ασθενούς στο οποίο θα υπάρχει υπογραφή μου θα φέρει κωδικούς ICD-10 και, φυσικά, δραστικές - μόνο. Σας το προτείνω - σκεφτείτε το.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε το νέο σύστημα μήπως έφτασε η ώρα να είμαστε ακόμη πιο φειδωλοί στις κλοπιδογρέλες και στις πραζόλες ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς δηλαδή; Εγώ έχω βγάλει το χωριό μου ότι έχει κατά 57% ΓΟΠ και αυτό επειδή το ακρωνύμιο έχει μόνο 3 γράμματα και γράφεται εύκολα. Λέτε να μου πουν "Τα διεθνή στατιστικά δείχνουν τη ΓΟΠ στο 7%, πώς δικαιολογείς την απόκλισή σου;"
Αλλά ξέχασα: Τώρα κατεβάζουν τους διακόπτες χωρίς να σου αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα ν΄απολογηθείς.
thepap:
Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς δηλαδή; Εγώ έχω βγάλει το χωριό μου ότι έχει κατά 57% ΓΟΠ και αυτό επειδή το ακρωνύμιο έχει μόνο 3 γράμματα και γράφεται εύκολα. Λέτε να μου πουν "Τα διεθνή στατιστικά δείχνουν τη ΓΟΠ στο 7%, πώς δικαιολογείς την απόκλισή σου;"
Αλλά ξέχασα: Τώρα κατεβάζουν τους διακόπτες χωρίς να σου αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα ν΄απολογηθείς.
--- Τέλος παράθεσης ---
κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα την πρόταση
Έχω ήδη αρχίσει και ζητάω γραπτώς στα βιβλιάρια των ασθενών να γνωματευτεί η αναγκαιότητα συνέχισης της αγωγής με κλοπιδογρέλη από τους καρδιολόγους και τους νευρολόγους που την έχουν ξεκινήσει. Αυτό αφορά ασθενείς που είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν ένδειξη και οι ασθενείς μου λένε ότι δεν αλλάζουν το φάρμακο γιατί τους το έδωσε ο καθηγητής...
Πάντως δεν θεωρώ τυχαίο ότι οι περισσότεροι που παίρνουν κλοπιδογρέλη εκτός ενδείξεων την λαμβάνουν σε μορφή γενοσήμου ...
Ιδιαίτερα κάτι αδιάγνωστες ζαλάδες απο νευρολόγους...
Harper:
Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς δηλαδή; Εγώ έχω βγάλει το χωριό μου ότι έχει κατά 57% ΓΟΠ
--- Τέλος παράθεσης ---
Πανω -κατω κ εγω εκει "παιζω" Διακομιστη...χρηζει επιδημιολογικης μελετης αυτη η επίπτωση στον ελλαδικο χωρο...αλλα μετα το θεμα με τους γαστρεντερολογους-πραζολες και την επισημη θεση των Ελληνων Γαστρεντερολογων,σου μιλαω ειλικρινα,δε μου καιγεται καρφι κ μη σου πω εχω βαλει κ εγω εκτοτε καμποσες πραζολες ως γαστροπροστασια...να βρω ΕΓΩ το μπελα μου?Ή αλλιως,γυρω μου γινεται ΠΑΡΤΥ κ δη με σφραγιδα,εγω θα κυνηγαω ως ρομαντικος Δον-κιχωτης ανεμομυλους?Πραζολες με το φτυαρι στο λαο να ειναι ευτυχισμενοι και εις υγειαν των αχυρανθρωπων πολιτικων μας!
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως δεν θεωρώ τυχαίο ότι οι περισσότεροι που παίρνουν κλοπιδογρέλη εκτός ενδείξεων την λαμβάνουν σε μορφή γενοσήμου ...
Ιδιαίτερα κάτι αδιάγνωστες ζαλάδες απο νευρολόγους...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αλλη απιστευτα ΠΟΝΕΜΕΝΗ ιστορια...αν το επιστημονικο ερωτημα ειναι ΓΙΑΤΙ,το ρητορικο ερωτημα της τουριστο-ιατρικης ειναι "ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?"
Harper:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό 26/6 κάθε βιβλιάριο ασθενούς στο οποίο θα υπάρχει υπογραφή μου θα φέρει κωδικούς ICD-10 και, φυσικά, δραστικές - μόνο. Σας το προτείνω - σκεφτείτε το.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κ εγω σκοπευω να αναγραφω τους κωδικους ICD-10 ωστε μεσα σε ενα τριμηνο περιπου να εχουν χαρτογραφησθει ΟΛΟΙ οι ασθενεις αναφορας μου κ με την απλη αναφορα στο βιβλιαριο υγειας τους θα διευκολυνεται νομιζω αρκετα η δουλεια μου σε χρονια περιστατικα.Ξερω μεχρι να γινει αυτο θα υπαρξει καποιο ζορι αλλα ειναι μια καλη τακτικη.
Επειδη παντως μεχρι σημερα δεν ειχα ασχοληθει καθολου με το ICD το σκαλιζα χθες απο περιεργεια και διαπιστωσα διαγνωσεις του τυπου "λοιμωξη αναπνευστικου μη προσδιορισμενη","υπερταση μη προσδιορισμενη","ανοια μη προσδιορισμενη" (ή εν τελει καπως ετσι,με αυτη τη φιλοσοφια του μη προσδιορισμενου επακριβως)
Και σκεφτομαι:προκειμενου να τρελαθω αναζητωντας ψυχαναγκαστικα διαγνωσεις και χανονοντας εργατοωρες και σπαζοντας τα νευρα μου ,πολυ ομορφα και ωραια θα δωσω ως διαγνωση ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ανα νοσο και αν μου γινει συσταση-επισημανση θα ζητησω σε ΟΛΟΥΣ τους ασθενεις χαρτι ειδικου καθοτι εγω ουτε την καρδιακη ανεπαρκεια,ουτε την ανοια,ουτε τη λοιμωξη μπορω να προσδιορισω επακριβως με το μεσα που διαθετω στο περιφερειακι μου ιατρειο.Δε νομιζω ομως να νοιαστει κανεις,ουτε καν εγω και συμπεραινουμε πως τελικα ολη η ιστορια με το ICD τουλαχιστον για την ΠΦΥ,οπως την ασκουμε στη ΕΛΛΑΔΑ γινεται για στατιστικους λογους καθαρα και οχι για επιστημονικους
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση