Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το πρωί ήρθε Ελληνοαμερικάνος με τα "κουτάκια" του.
Όνομα φαρμακείου
Όνομα ασθενή
Οδηγία λήψης φαρμάκου και κάποιες φορές ο λόγος για τον οποίο δίνεται (π.χ. pain relif)
Όνομα φαρμάκου (στην περίπτωση μου έγραφε amlodipine 10 mg generic of Norvasc)
Όνομα ιατρού
Αριθμός περιεχομένων χαπιών και ημερομηνία που "γέμισε" το κουτί.
Πόσες φορές μπορεί να ξαναγεμίσει μέχρι την ημερομηνία που πρέπει να πάρει νέα συνταγή από το γιατρό επί χρόνιας αγωγής ή "no refill" σε περιπτώσεις μη χρόνιας αγωγής. Κι όχι αιτιάσεις του τύπου: "το κουτί έχει 28 χάπια και δε με βγάζει το μήνα, γράψε δύο κουτιά".
Κι όλα αυτά σε μια καλαίσθητη ηλεκτρονικά τυπωμένη ετικέτα που χωρούσε στην επιφάνεια του κουτιού κι όχι χειρόγραφες σημειώσεις πάνω στα κουτιά του τύπου: "για πηεσι", "σίδερο", "για μέσι" (αχααα, ώστε τέτοια παίρνει ο Μέσι και πετάει; ) "για το βηχιό" κλπ
Μήπως να αφήσετε κύριε υπουργέ τις προτροπές για ρουφιανέματα, τις αναγραφές σε πατσαβουροβιβλιάρια, τις απειλητικές αερολογίες ("θα κλείσω στη φυλακή γιατρούς που συνταγογραφούν συγκεκριμένα εμπορικά σκευάσματα"), και να εφαρμόσετε κάτι δραστικό; Μήπως όμως πρέπει κάποιος πρέπει να έχει "αυγά" για να αποφασίσει να σπάσει αυγά;
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρωί ήρθε Ελληνοαμερικάνος με τα "κουτάκια" του.
...
Μήπως να αφήσετε κύριε υπουργέ τις προτροπές για ρουφιανέματα, τις αναγραφές σε πατσαβουροβιβλιάρια, τις απειλητικές αερολογίες ("θα κλείσω στη φυλακή γιατρούς που συνταγογραφούν συγκεκριμένα εμπορικά σκευάσματα", και να εφαρμόσετε κάτι δραστικό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαμαντή μην παιδεύεσαι, την έχει έτοιμη την απάντηση, όπως όλοι τους... >:(
pako:
Βρε τί ασχολείστε με τις μακακίες εγκυκλίους που βγάζει ο κάθε άσχετος γραφειοκράτης; Εγω. Θα συνεχίσω να γράφω εμπορική ονομασία στο βιβλιάριο γιατί απλούστατα έτσι με βολεύει. Κι αν ο Εοπυυυυυ μου κόψει το δικαίωμα συνταγογράφησης, στα πα..... ..., καλύτερα θα έχω λιγότερη δουλεια. Ειμαι γιατρος κι οχι συνταγογραφος!
ΥΓ τα πληρη στοιχεια μου και το ποθεν εσχες μου ειναι ανα πασα στιγμη στη διαθεση του καθενος.
ΥΓ2 Τι έχει να πει ο π.....ς ο Λουραντος στην περιπτωση που διαβαζε αυτο το forum για βοηθο φαρμακοποιου που χορηγησε με δικη του πρωτοβουλια και χωρις ιατρικη συνταγη φαρμακο σε ασθενη που τη γλιτωσε στο τσακ απο αναφυλακτικο σοκ! Και τι ευθυνη θα ειχε κι ο ιδιος ο φαρμακοποιος στην περιπτωση που εδινε το φαρμακο και ο ασθενης πεθαινε!
Αντε γεια ηλιθιοι ασχετοι γραφειοκρατες!
Denominator:
Η δεξιά χείρα της διοίκησης (αφήνει να εννοηθεί ότι) δεν ξέρει τι ποιεί η αριστερά...
Δεν μπορεί λοιπόν να ζητά ο ΕΟΠΥΥ να μην αναγράφονται εμπορικά σκευάσματα στα σχόλια των συνταγών (δεν εξετάζω το ουσιαστικό της υπόθεσης), από τη στιγμή που η ΗΔΙΚΑ υποχρεώνει την επιλογή εμπορικού σκευάσματος για να προχωρήσει η συνταγογράφηση.
Ας μην προσφασιζόμαστε λοιπόν "τεχνικές δυσκολίες". Σε όσες κατηγορίες φαρμάκων τουλάχιστον δε δίνεται από το νόμο η δυνατότητα επιλογής εμπορικού σκευάσματος, ας προχωρήσει πρώτα η ΗΔΙΚΑ σε απεμπλοκή της διαδικασίας από αυτά. Ως ένα ενδιάμεσο στάδιο πριν το dispensing, ας αναφέρει μόνο όλες τις δυνατές φαρμακοτεχνικές μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες που κυκλοφορούν ΜΟΝΟ με φαρμακευτική ουσία.
Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ δεξιά χείρα της διοίκησης (αφήνει να εννοηθεί ότι) δεν ξέρει τι ποιεί η αριστερά...
--- Τέλος παράθεσης ---
Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η επιλογή της φαρμακοτεχνικής μορφής φωτογραφίζει από μόνη της ένα συγκεκριμένο εμπορικό σκεύασμα.
Έτσι, π.χ. αν κανείς συνταγογραφήσει sachs Αμοξυκιλλίνης/κλαβουλανικού 1000mg, φωτογραφίζει το Fugentin και αποκλείει το Augmentin.
Σε άλλες, ακόμη πιο γελοίες περιπτώσεις, η φωτογράφηση γίνεται αν επιλέξεις συσκευασία με 30 tabs έναντι των άλλων που έχουν 28, όπως π.χ. συμβαίνει με μια πραβαστατίνη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση