Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Ιορδάνης Καπάνταης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο πρωτόκολλο δυσλιπιδαιμίας υπάρχει και η επιλογή "ρυθμισμένος ασθενής υπό αγωγή",η οποία και ξεκλειδώνει όλα τα σκευάσματα ακόμη και στο 1ο βήμα.
Εγώ χρησιμοποιώ αυτή την επιλογή για ασθενείς που λαμβάνουν ήδη στατίνη (ροσουβαστατίνη,εζετιμίμπη/σιμβαστατίνη, ατορβαστατίνη κλπ.) για αρκετό καιρό,ενώ στα σχόλια συνταγής αναγράφω και το όνομα του συναδέλφου που τη χορήγησε εξαρχής.
--- Τέλος παράθεσης ---
ΟΚ, αλλά αν βάζουμε πρώτη φορά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που είπα παραπάνω αφορά μόνο σε ασθενείς που λαμβάνουν ηδη στατίνη ή στατίνη+εζετιμίμπη (απο συναδελφο ή απο εμενα) εδω και αρκετο καιρό και οχι σε νεα περιστατικά δυσλιπιδαιμίας.
Σε αυτη την περιπτωση θα ακολουθησω τα βηματα του πρωτοκολλου (1ο βημα) ξεκινώντας με σιμβαστατινη, και σε επόμενο εργαστηριακο ελεγχο και εφοσον δε ρυθμιζεται ικανοποιητικα ο ασθενης θα προχωρησω σε αυξηση δοσολογιας ή αλλαγη στατινης ,αλλαζοντας φυσικα το πρωτοκολλο (2ο βημα) κλπ.
Zachariadis:
Επαναλαμβάνω,ο ασθενής με στεφανιαία νόσο ,π.χ μετά απο πρόσφατο ΟΣΣ και αγγειοπλαστική χρήζει αγωγής με στατίνη ανεξάρτητα απο το άν έχει ή όχι
δυσλιπιδαιμία.Προσπαθώ τόση ώρα και δεν βρίσκω κανένα «παραθυράκι» στο (« πρωτόκλολλο δυσλιπιδαιμίας» ) ωστε να
γράψω στον άνθρωπο τα φάρμακα του..
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπαναλαμβάνω,ο ασθενής με στεφανιαία νόσο ,π.χ μετά απο πρόσφατο ΟΣΣ και αγγειοπλαστική χρήζει αγωγής με στατίνη ανεξάρτητα απο το άν έχει ή όχι
δυσλιπιδαιμία.Προσπαθώ τόση ώρα και δεν βρίσκω κανένα «παραθυράκι» στο (« πρωτόκλολλο δυσλιπιδαιμίας» ) ωστε να
γράψω στον άνθρωπο τα φάρμακα του..
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλώστε ότι είναι ρυθμισμένος ασθενής (τελευταία επιλογή κάτω-κάτω) και χορηγήστε ό,τι θέλετε.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Γράφω μια συνταγή σε 2 ασθενείς και υποδεικνύω μια γενόσημη στατίνη και στους δύο.
Στην εκτύπωση της συνταγής υπάρχει η ένδειξη "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο"
Μέχρι εδώ καλά.
Παρακολουθώντας από το σύστημα την πορεία των συνταγών παρατηρώ το εξής:
Ο πρώτος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει το γενόσημο.
Όταν πάω να εκτυπώσω (το σύστημα δίνει αυτή τη δυνατότητα) την εκτελεσμένη συνταγή παραμένει η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο".
Ο δεύτερος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει, παρά την υπόδειξη, το πρωτότυπο.
Όταν πάω να εκτυπώσω την εκτελεσμένη συνταγή η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο" έχει εξαφανιστεί!
Θα μου πείτε, τι σε νοιάζει;
Με νοιάζει, γιατί έτσι έχει εξαφανιστεί από το σύστημα κάθε απόδειξη ότι εγώ είχα συστήσει γενόσημο στην περίπτωση που τελικά ο ασφαλισμένος πήρε το πρωτότυπο και ουσιαστικά αποτελεί παραποίηση του εντύπου της συνταγής μου! Το μόνο αποδεικτικό είναι η συνταγή που βρίσκεται στα χέρια του φαρμακοποιού, οπότε τρέχα γύρευε!
Επομένως έχω βάσιμες υποψίες ότι στα στατιστικά μας, παρά τις υποδείξεις που κάνουμε, συνεχίζουν να μετρούν το τι πήρε τελικά ο ασφαλισμένος στο φαρμακείο κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς!
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςέχει εξαφανιστεί από το σύστημα κάθε απόδειξη ότι εγώ είχα συστήσει γενόσημο!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μεγάλη poosti@!
Πρέπει να απαιτήσουμε να διορθωθεί οπωσδήποτε. Θα ήταν πιο έντιμο αν έλεγε: "Η υπόδειξη του ιατρού για γενόσημο, τελικά γειώθηκε από τον ασφαλισμένο".
ΥΓ: Ρισπέκτ στον @Διαμαντή που το εξακρίβωσε!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση