Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ερώτησή μου, λοιπόν, είναι γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή; Το αν η εμμονή είναι εναντίον της ατροβαστατίνης, υπέρ του σταθερού συνδυασμού εζετιμίπμης/σιμβαστατίνης, κάτι άλλο ή και τίποτε δεν το ξέρω. Αλλά επίσης δεν μπορώ να το εξηγήσω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως είναι τίποτε υπόγειος πόλεμος μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών; ::) ( Vianex vs Pfeizer εν προκειμένω; )
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ερώτησή μου, λοιπόν, είναι γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή; Το αν η εμμονή είναι εναντίον της ατροβαστατίνης, υπέρ του σταθερού συνδυασμού εζετιμίπμης/σιμβαστατίνης, κάτι άλλο ή και τίποτε δεν το ξέρω. Αλλά επίσης δεν μπορώ να το εξηγήσω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως είναι τίποτε υπόγειος πόλεμος μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών; ::) ( Vianex vs Pfeizer εν προκειμένω; )
--- Τέλος παράθεσης ---
Λες;
Α, μπα...
Δ. Κουναλάκης:
Δεν νομίζω, απλά το κόστος της ατροβαστατίνης είναι μεγαλύτερο από την σιμβαστατίνη χωρίς να δικαιολογείται από την κλινική διαφορά. Εκεί μπορούμε να κάνουμε και λίγο αυτοκριτική για τις πωλήσεις του Lipitor παγκοσμίως. Τώρα στο inegy απλά επειδή εμπεριέχει ένα πρωτότυπο χωρίς γενόσημο απλά μπαίνει στην κατηγορία των φαρμάκων που αποκτά δική του ασφαλιστική τιμή.
Προσωπικά νομίζω ότι η νομοθεσία έχει ρυθμιστεί πολύ καλά για τα ελληνικά δεδομένα... Μένει τώρα να ρυθμιστεί και η αγορά... Σε ένα εξάμηνο θα έχει γίνει και αυτό...
Θα σας πω μια ιστορία που με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην τιμολόγηση τα τελευταία 2-3 χρόνια, επαναλαμβάνεται τακτικά.......στο ιατρείο μου. Το ιατρείο μου δεν είναι σε καμιά πλούσια γειτονιά:
Το λογισμικό μου ηλεκτρονικού φακέλου μου επιτρέπει να βλέπω live πέρα από τι φάρμακα παίρνει ο ασφαλισμένος και τι πληρώνει... και βλέπω και εναλλακτικές επιλογές....
Δεν ζορίζω κανένα να αλλάξει σκεύασμα. Απλά του λέω ότι στο τάδε φάρμακο, η συμμετοχή του είναι πολύ μεγάλη... και ότι θα μπορούσε να πάρει κάποιο άλλο γενόσημο ή κάποια άλλη συσκευασία. Κλασσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση είναι η επιβεβαίωση του "Λεφτά υπάρχουν...". Αλλά επειδή τα λεφτά τα μετράνε πλέον ριζώνει ο σπόρος του "ακριβό είναι".
Περνάνε 2-3 μήνες και ο ασφαλισμένος την επόμενη φορά εμφανίζει τρεις διαφορετικές συμπεριφορές:
α) Έχει λεφτά κι ας μουρμουράει, ή έχει κολλημένο κεφάλι και συνεχίζει ακάθεκτος. Το ότι δεν μου έχει εμπιστοσύνη το σέβομαι.
β) Στην ίδια υπενθύμιση πλέον είναι διαλλακτικός και σου ζητάει ένα σκεύασμα με μικρότερη συμμετοχή που τυγχάνει της εμπιστοσύνης σου
γ) Σου λέει ότι δεν το παίρνει ταχτικά και έχει περίσσευμα και να μην του γράψεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υποψιαστείς το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνω εάν θέλει ένα καινούργιο σκεύασμα με σαφώς μικρότερη συμμετοχή. Και ξαφνικά γίνεται ταχτικός τις επόμενες φορές.
Μέχρι το καλοκαίρι συνεπώς όλα θα έχουν ρυθμιστεί και τυχόν λάθη θα έχουν διορθωθεί.
Θα εκτιμούσα πολύ εάν ο ΕΟΦ δημοσιοποιούσε τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας για τα γενόσημα ώστε να βοηθηθούμε ακόμη περισσότερο.
Προσωπικά ζητάω από τους φαρμακευτικούς αντιπροσώπους στις εταιρίες με γενόσημα να ζητήσουν από την εταιρία τους να δημοσιοποιήσει η ίδια τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας που έχει καταθέσει καθώς αυτό θα με κάνει να την επιλέξω ακόμη περισσότερο όταν προτείνω σκεύασμα όταν κάποιος παίρνει πρωτότυπο.
Δυστυχώς ζω στη Ελλάδα τον μύθο μου.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος
Με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, οι επαναλαμβανόμενες συνταγές που αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να είναι εξάμηνες, από δίμηνες έως τρίμηνες που είναι σήμερα.
Εξάμηνες θα μπορούν να είναι οι επαναλαμβανόμενες συνταγές, οι οποίες αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι χρόνιες παθήσεις, τις οποίες θα αφορά το μέτρο, αναμένεται να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας.
Σύμφωνα με τον νόμο 3457/2006, η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας, βάσει δοσολογικού σχήματος, το οποίο αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβαλαγίων (συσκευασιών).
Σε περιπτώσεις, ωστόσο, χρονίων νοσημάτων, παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα της επαναλαμβανόμενης συνταγής και η δίμηνη – τρίμηνη συνταγή.
Μεγάλο μέρος του καθημερινού έργου των γιατρών αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων χρονίως πασχόντων.
Ταλαιπωρία
Το γεγονός επιβαρύνει υπέρμετρα το υπόλοιπο κλινικό τους έργο, ενώ οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση ραντεβού
ΥΓ: Δλδ θα τυπώνουμε 6 σελίδες ; Και άμα γράφονται και όλα τα γενόσημα απο κάτω (όπως είπε ο αρμόδιος ...) θα τυπώνουμε καμιά πενηνταριά; Θα φεύγουν με βιβλιαράκι οι ασθενείς.... Αντε μετά να ελεγξεις το πλάφον σου (αν και όταν επανέλθει). Όταν τα παπούδια θα χάνουν τις συνταγές (η θα τις πηγαίνουν κιτρινισμένες-ξεβαμμένες) τι γίνεται;
Μήπως πρέπει να καταργηθεί η εκτύπωση κάποτε;
internist:
[...]Το λογισμικό μου ηλεκτρονικού φακέλου μου επιτρέπει να βλέπω live πέρα από τι φάρμακα παίρνει ο ασφαλισμένος και τι πληρώνει... και βλέπω και εναλλακτικές επιλογές....
[/quote]
Ποιό είναι το παραπάνω λογισμικό;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση