Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά τις νέες ρυθμίσεις (ΑΜΚΑ έμμεσα + άμεσα ασφαλισμένου) σήμερα το σύστημα μου έβγαλε 2 περίεργα:
Μόλις έβαλα το ΑΜΚΑ σε ασφαλισμένη χήρα και καταχωρημένη σίγουρα μέχρι τώρα στο ΙΚΑ (αφού έχω εκδώσει αρκετές συνταγές) την έβγαλε ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ με αντίστοιχο αριθμό μητρώου (όχι αυτόν που έχει στο ΙΚΑ για να σκεφτώ ότι απλά το σύστημα μπέρδεψε τα ταμεία)
Σε έμμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ (ο άμεσα ασφαλισμένος εν ζωή και συνταξιούχος) την έβγαλε ασφαλισμένη στον ΟΓΑ με αντίστοιχο αριθμό μητρώου ΟΓΑ.
Έκανα τις σχετικές αλλαγές και επανέφερα τα αρχικά στοιχεία ασφάλισης αλλά μπορεί άλλες περιπτώσεις να μου ξέφυγαν.
Έχετε κι εσείς το νου σας σχετικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αλλάζω λίγο τη συζήτηση για τα πρωτόκολλα (μήπως έπρεπε να τη μεταφέρουμε εκεί; ) Για να επανέλθω στο άνω θέμα των ΑΜΚΑ και ΑΜΑ και να ρωτήσω την πρακτική σας ιδιαίτερα των ιδιωτών που (πιθανότατα) κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τις επισκέψεις σε έναν έλεγχο (όταν θα φανεί λάθος ταμείο).
Συγγενής μου ασφ. ΤΑΠΟΤΕ συν/χος η ΗΔΙΚΑ αποφάσισε ότι είναι ΟΠΑΔ με άσχετο αριθμό μητρώου. Τι κάνετε; Αλλάζετε ΚΑΘΕ φορά το ταμείο και τον αριθμό ή πετάτε το μπαλάκι στην ...εξέδρα.
Σήμερα συνταξιούχος ΤΕΒΕ με ασφάλιση και βιβλιάριο ΙΚΑ έφερε χαρτί ΕΚΑΣ με ένδειξη ΟΑΕΕ (όπως βγάζει και η ΗΔΙΚΑ) και ΑΜΑ αυτόν της ΗΔΙΚΑ (301435628 3) χωρίς το αρχικο 30 (δλδ 1435628 3). Αλλάζετε ταμείο ή το αφήνετε έτσι (αγνοώντας το βιβλ. ΙΚΑ);
Υποψιάζομαι ότι θέλουν να πεταφέρουν τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ (που τώρα έχουν ΙΚΑ) πίσω στον ΟΑΕΕ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημέρωση ( :laugh:) , ένα νέο βιβλιαριο ΟΑΕΕ :laugh: :laugh: :laugh: ή έχστω μια επιστολή με το νέο ταμείο και ΑΜΑ;
Φυσικά το ΤΑΠΟΤΕ σε ΟΠΑΔ και τα άνω του Διαμαντή (ΟΓΑ--> ΙΚΑ) είναι μάλλον αδύνατο να εξηγηθούν...
thepap:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσπαθώ να συνταγογραφήσω το Arava , όταν ανοίγω τα πρωτόκολα δε μου δίνει επιλογή για ρευματοειδή αρθρίτιδα, παρά μόνο για οστεοπόρωση, δυσλιπιδαιμία,ουρική αρθρίτιδα. Ξέρετε κάτι; Δέν ανοίγουν τα συγκεκριμένα πρωτόκολα σε όλους τους γιατρούς; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Πρέπει να είστε ρευματολόγος.
Μάλλον αρχίζει να φτάνει η ώρα που όποιος αποφασίζει το οτιδήποτε για τον ασθενή του αναλαμβάνει και τυπικά την ευθύνη.
Η αρχή του τέλους των πλυντηρίων.
Medicine Man:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσπαθώ να συνταγογραφήσω το Arava , όταν ανοίγω τα πρωτόκολα δε μου δίνει επιλογή για ρευματοειδή αρθρίτιδα, παρά μόνο για οστεοπόρωση, δυσλιπιδαιμία,ουρική αρθρίτιδα. Ξέρετε κάτι; Δέν ανοίγουν τα συγκεκριμένα πρωτόκολα σε όλους τους γιατρούς; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον αρχίζει να φτάνει η ώρα που όποιος αποφασίζει το οτιδήποτε για τον ασθενή του αναλαμβάνει και τυπικά την ευθύνη.
[/quote
Θεωρητικά ακούγεται ωραίο, συμφωνώ τέρμα τα πλυντήρια. Πρακτικά τώρα, η ασθενής που αδυνατώ να συνταγογραφήσω την αγωγή της είναι 80 ετών και διαμένει μόνιμα, χωρίς παιδιά εν ζωή ,σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο ρευματολόγο.Λύστε μου το πρόβλημα αυτό. Λόγω της ηλικίας της και της αγωγής της (δε θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο στα φάρμακα αυτών των κατηγοριών) θα προτιμούσα να την συνταγογραφεί ρευματολόγος, γίνεται όμως; Και για φτηνές αγωγές που καί επάρκεια έχουμε καί δίνονται στη ρευματοειδή π.χ πρεζολον, να πηγαίνουν 100 χιλιόμετρα μακριά ή να τα πληρώνουν στην υγεία του ΕΟΠΥΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
thepap:
--- Τέλος παράθεσης ---
[/quote
Θεωρητικά ακούγεται ωραίο, συμφωνώ τέρμα τα πλυντήρια. Πρακτικά τώρα, η ασθενής που αδυνατώ να συνταγογραφήσω την αγωγή της είναι 80 ετών και διαμένει μόνιμα, χωρίς παιδιά εν ζωή ,σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο ρευματολόγο.Λύστε μου το πρόβλημα αυτό. Λόγω της ηλικίας της και της αγωγής της (δε θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο στα φάρμακα αυτών των κατηγοριών) θα προτιμούσα να την συνταγογραφεί ρευματολόγος, γίνεται όμως;
--- Τέλος παράθεσης ---
τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρευματολόγο που ξεκίνησε την αγωγη.
την βάζει σε πρωτόκολο χωρίς να συνταγιγραφήσει και συνταγιογραφείτε εσείς την επόμενη μέρα.
Νομίζψ ότι γίνεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Medicine Man:
--- Τέλος παράθεσης ---
[/quote
Θεωρητικά ακούγεται ωραίο, συμφωνώ τέρμα τα πλυντήρια. Πρακτικά τώρα, η ασθενής που αδυνατώ να συνταγογραφήσω την αγωγή της είναι 80 ετών και διαμένει μόνιμα, χωρίς παιδιά εν ζωή ,σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο ρευματολόγο.Λύστε μου το πρόβλημα αυτό. Λόγω της ηλικίας της και της αγωγής της (δε θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο στα φάρμακα αυτών των κατηγοριών) θα προτιμούσα να την συνταγογραφεί ρευματολόγος, γίνεται όμως;
--- Τέλος παράθεσης ---
τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρευματολόγο που ξεκίνησε την αγωγη.
την βάζει σε πρωτόκολο χωρίς να συνταγιγραφήσει και συνταγιογραφείτε εσείς την επόμενη μέρα.
Νομίζψ ότι γίνεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακόμη και να ανοίξει κάποιος ειδικός πρωτόκολλο, δεν νομίζω ότι αυτός που δεν έχει πρόσβαση στη διάγνωση <<ρευματοειδής αρθρίτις >> θα την αποκτήσει.
Έυχομαι να γίνεται, γνωρίζω ρευματολόγους που θα απάνταγαν και άν εύρισκαν το χρόνο κάποια στιγμή όταν θα ήταν κοντά στον υπολογιστη θα το έκαναν, γνωρίζω όμως και ρευματολόγους που δέ θα ήταν ποτέ εύκαιροι. Ακόμη και άν γίνεται θα υπαρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα ειδικά αμεσότητας των απαραίτητων ενεργειών και έκδοσης φορολογικού στοιχείου από τον ρευματολόγο που θα ανοίξει επίσκεψη για να φτιάξει το πρωτόκολλο στην συνταγογράφηση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση